Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egy társasház tönkretétele


Hogy csin√°l ma a s√©rtettb√Ķl tov√°bbi √°ldozatot √©s milyen m√≥dszerekkel egyes rend√Ķr√∂k √©s √ľgy√©szek?
√úzenet: Az al√°bbi anyag egy t√°rsash√°z √°llag√°nak, √©s a h√°zat valamint lak√≥it v√©d√Ķ tulajdonos teljes t√∂nkret√©tele, ellehetetlen√≠t√©se a hat√≥s√°gok √°ltal, a hat√≥s√°gilag, liber√°lis fajv√©d√Ķk √°ltal v√©dett devi√°nsok √°ltal, √©s az azokat v√©d√Ķ √∂nkorm√°nyzat √°ltal, √©s a h√°zat tisztess√©gesen viv√Ķ k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķ ellen√©ben.
Az alap√ľgy 2012. szeptember√©ben indult devi√°nsok ( nem magyarok)folyamatosan tart√≥ zaklat√°sa miatt, melyben az √°ldozat (s√©rtett) a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķvel v√©di a h√°zat √©s annak tisztess√©ges lak√≥it. Az elk√∂vet√Ķk √∂nkorm√°nyzati lak√°s b√©rl√Ķi. A zaklat√°s √ľgy√©ben a s√©rtettet csak 2013..janu√°rj√°ban hallgatt√°k ki el√Ķsz√∂r √©s utolj√°ra.
Az al√°bb felsorolt 3 pluszb√Ľncselekm√©ny eset√©ben nem indultak nyomoz√°sok a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķ feljelent√©se nyom√°n, csak az √°ramlop√°s miatt, √©s csak akkor, t√∂bb h√≥nap csend ut√°n, amikor m√°r a zaklat√°st feljelent√Ķ szem√©ly is ezt forsz√≠rozta, az al√°bbi panaszban. A m√°sik k√©t √ľgyben az√≥ta sem indult nyomoz√°s. Pedig a z√°rrong√°l√°s eset√©ben a k√°r 50.000 Ft.-
Ebben az √ľgyben egyr√©szt hiteltelen√≠tik a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķt, imm√°r nemcsak megnehez√≠tve, hanem megakad√°lyozva a t√°rsash√°z√©rt v√©gzett munk√°j√°t, √≠gy a t√°rsash√°z √°llaga v√©szesen leromlott, patk√°ny, poloska √©s cs√≥t√°nyirt√°s v√°lt sz√ľks√©gess√©.
M√°sodsorban a s√©rtettet, aki b√ľntet√Ķ√ľgyekben, szakm√°ban k√©pzett ember is ellehetetlen√≠tik, hiteltelen√≠tik, szavahihet√Ķs√©g√©t megk√©rd√Ķjelezik, megcs√ļfolj√°k, el√ľld√∂z√©se ut√°n pedig nem ny√ļjtanak neki seg√≠ts√©get √°ldozati mivolt√°ban, s√Ķt az √ľgyet tavaly, azaz 2013.m√°jus 30-√°n megsz√ľntett√©k b√Ľncselekm√©ny hi√°ny√°ban, amit ez √©vben, vagyis 2014.√°prilis√°ban k√©zbes√≠tett ki a rend√Ķrkapit√°nys√°g.
A mai napon, 2014.√°prilis 28-√°n pedig a helyi √ľgy√©szs√©g egy sima c√≠mzett bor√≠t√©kban csak √ļgy a post√°ssal bedobatta a levelet, minden hivatalos irat k√©zbes√≠t√©s√©re vonatkoz√≥ szab√°lyok betart√°sa n√©lk√ľl.
A lev√©l m√°r mindenfajta √ľgy√©szs√©get √©s rend√Ķri szervet bej√°rt. Orb√°n Viktort is, amire a v√°laszt m√ļltkor olvashatt√°tok. Az Alapvet√Ķ Jogok biztosa a levelet tov√°bbk√ľldte, √Ķ volt az egyetlen szem√©ly, aki int√©zkedett. Nem rajta m√ļlt a folytat√°s…..
A zaklat√°s √ľgy√©ben tavaly hozott hat√°rozat, amit most k√©zbes√≠tettek, majd egy √©v hallgat√°s ut√°n, f√©nym√°solati p√©ld√°ny a pecs√©t alapj√°n,mivel a pecs√©t, vagyis a tinta k√©k kellene hogy legyen a szab√°ly szerint, ez fekete, l√°tszik hogy m√°solat √©s olyan szem√©ly √≠rta al√° jelenleg, aki m√°r nem dolgozik ott. Vagy nem √Ķ √≠rta al√°. De akkor vajon ki….Azt nem hajland√≥ak megindokolni hogy kor√°bban mi√©rt nem v√°laszoltak……
Az √ľgy el√Ķad√≥ja, a nyomoz√°st v√©gz√Ķ rend√Ķr sincs m√°r a kapit√°nys√°gon, aki egy√©bk√©nt tud a csepeli, barackfa u.15.sz√°m alatti illeg√°lis aut√≥bont√≥r√≥l, √Ķ maga mes√©lte, √©s azt is el√°rulta, hogy √Ķ is a Csepeli Rend√Ķrkapit√°nys√°gr√≥l j√∂tt….
Az al√°bbi √ľgyben szerepl√Ķ szem√©lyek, hivatalok nem m√©lt√≥ak a k√∂zbizalomra, k√∂teless√©geiket s√ļlyosan megszegik. Nyilv√°n nem el√Ķsz√∂r, mert profin csin√°lj√°k, de az√©rt egy b√Ľn√ľgyi nyomoz√°sokban, kihallgat√°sokban j√°rtas szem√©ly mindig tal√°l homokszemet a g√©pben.
Nem rajta m√ļlt a negat√≠v eredm√©ny, hanem a hatalmi √©rdekeken.
L√°ssuk a levelet:
Vezet√Ķ √ľgy√©sz r√©sz√©re!
Ügyész Úr!
A fenti sz√°mon k√ľld√∂tt nyomoz√°st √Ėn b√Ľncselekm√©ny gyan√ļja miatt elutas√≠totta, mely ellen panasznak helye nincs- t√°j√©koztat√°sa szerint.
Feljelent√©semet √Ėn√∂knek k√ľldt√©k meg, akiknek feljelent√©semhez csatoltam h√°rom, k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķnk √°ltal √≠r√°sban tett feljelent√©st.
Az egyik az √°ramlop√°st, a m√°sodik a kaputelefon felgy√ļjt√°s√°t, a harmadik pedig a t√°rsash√°z f√Ķbej√°rati ajtaj√°nak z√°rrendszer√©nek megrong√°l√°s√°t tartalmazta.
Nem tudom, hogy a három feljelentést megkapták-e.
√Čn az √Ėn√∂k hat√°rozata ellen annak ellen√©re hogy t√°j√©koztat√°suk szerint nincs jogom panasszal √©lni, m√©gis panasszal √©lek az al√°bbiak szerint:
nem gondolom, hogy kiz√°r√≥lag az √©n √≠r√°sban tett panaszom alapj√°n vagy feljelent√©sem √©s a h√°rom feljelent√©s alapj√°n meg lehet √°llap√≠tani hogy a rend√Ķr (√∂k )elk√∂vettek-e b√Ľnp√°rtol√°st vagy hivatali vissza√©l√©st, √©s hogy a cselekm√©ny (√ľk), sz√°nd√©k(uk) mire ir√°nyult. Ezt √Ėn√∂knek kellene meg√°llap√≠tani.
Nagyon furcs√°nak tartom elj√°r√°sukat, hiszen √Ėn√∂k nyomoz√°si munk√°ra jogosultak, ennek ellen√©re nem l√°tom hogy nyomoztak volna. Feljelent√©s-kieg√©sz√≠t√©s keret√©ben √Ėn√∂k jogosultak lenn√©nek nyomozni arra vonatkoz√≥lag hogy a feljelent√©sek sorsa mi lett, hiszen a Rend√Ķrs√©g Iratkezel√©si Szab√°lyzata egy√©rtelm√Ľen rendelkezik arr√≥l, hogy a rend√Ķrs√©gre √©rkez√Ķ iratokat hogyan kell √©rkeztetni, min√Ķs√≠teni, √©s √°tad√≥k√∂nyvben kinek kell tov√°bb√≠tani, ki jogosult abban elj√°rni.
Nem tudom, hogy a Rend√Ķrkapit√°nys√°gon az √©rkeztetett feljelent√©sek kihez ker√ľlnek, de tapasztalatom szerint a Seg√©dhivatal vagy Hivatal vezet√Ķj√©hez aki rend√Ķrtiszt szokott lenni, √©s-vagy √©rkeztet√©s ut√°n az irat tov√°bb√≠t√°sra ker√ľl a b√Ľn√ľgyi oszt√°lyvezet√Ķh√∂z, vagy annak helyettes√©hez.
Azt m√©g valamilyen okn√°l fogva nagynehezen el tudn√°m fogadni, hogy egyetlen !!! feljelent√©st nem iktatnak, elkeveredik, stb., de hogy √©vek √≥ta ez a trendi, ne haragudjon √ľgy√©sz √ör, ezt nem fogadom el, sem a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķ. Az a szem√©ly, aki jogosult a feljelent√©s elb√≠r√°l√°s√°ra √©s a nyomoz√°s elrendel√©s√©re, √©s zsin√≥rban kuk√°ba dobja, vagy √©rdemi elint√©z√©s n√©lk√ľl leiratt√°rozza vagy megsz√ľnteti, az m√°r csak sz√°nd√©kosan k√©pzelhet√Ķ el, v√©letlenr√Ķl, hanyags√°gr√≥l, mulaszt√°sr√≥l sz√≥ sem lehet! Nem hiszem hogy mindh√°rom feljelent√©s elveszett, mert akkor meg mi√©rt nem v√°laszolnak az √©rdekl√Ķd√©sre? Bek√©rhetn√©k √ļjra √©s elrendelhetn√©k a nyomoz√°st! Na de semmi reakci√≥?
A rend√Ķrs√©g k√∂teles nyomoz√°st folytatni a b√Ľncselekm√©nyek eset√©ben, √©s az √°ltalam csatolt h√°rom feljelent√©sben szerepl√Ķ cselekm√©ny mind b√Ľncselekm√©ny, ez√©rt megk√©rem, nekem √≠rjon olyat hogy nem lehet arra k√∂vetkeztetni hogy ” az √ľgyben int√©zked√Ķ rend√Ķr√∂k tudtak volna arr√≥l, hogy b√Ľncselekm√©ny t√∂rt√©nt √©s sz√°nd√©kosan pr√≥b√°ltak volna seg√≠ts√©get ny√ļjtani az elk√∂vet√Ķknek”. Ezt m√©gis hogyan √©rtelmezzen √Ėn szerint?
Ezt az√©rt k√©rdezem, mert a rend√Ķr√∂k b√ľntet√Ķjogb√≥l , b√ľntet√Ķt√∂rv√©nyb√Ķl √©s egyebekb√Ķl vizsg√°t k√∂telesek tenni, a b√Ľncselekm√©ny fogalm√°nak ismerete pedig a minimum. √Čs amennyiben vizsga √©s jogtud√°s hi√°ny√°ban is tudja a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķ hogy a b√Ľncselekm√©ny b√Ľncselekm√©ny, ez√©rt is teszi a feljelent√©st, nekem √Ėn ne akarja azt mondani hogy a rend√Ķrnek ezt nem kell tudni. A rend√Ķr az√©rt rend√Ķr √©s nem m√°s. Tudnia kell! Vagy tal√°n az orvos a betegs√©g t√ľnetei alapj√°n nem k√∂teles arra a k√∂vetkeztet√©sre jutni, hogy beteg vagyok?
Ezeket pedig a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķt√Ķl vagy a j√°r√Ķrt√Ķl a b√Ľn√ľgyi oszt√°lyvezet√Ķ, rend√Ķrkapit√°ny, hivatalvezet√Ķ, nyomoz√≥ aloszt√°lyvezet√Ķ, k√∂zrendv√©delmi oszt√°lyvezet√Ķ, annak helyettesei √©s a szolg√°latparancsnokok , √ľgyeletes tisztek m√©g sokkal magasabb szinten kell hogy tudj√°k a szakmai √©s egy√©b iskolai v√©gzetts√©g√ľk alapj√°n. Ne tudn√° b√°rmelyik rend√Ķrtiszt hogy egy feljelent√©st milyen krit√©riumok alapj√°n kell elb√≠r√°lni ? √Čs ne tudn√° hogy mit kell a feljelent√©ssel csin√°lni? Ugyan k√©rem!
Ezeken k√≠v√ľl ott van a Rend√Ķrs√©gi T√∂rv√©ny, a Szolg√°lati Szab√°lyzat, illetve a rend√Ķrs√©g bels√Ķ √≠rott szab√°lyz√≥i, hogy kinek mi a munkak√∂re, mi a feladata, √©s azt hogyan kell v√©grehajtani.
Az, hogy az arra jogosult √©s k√∂teles rend√Ķr √©vek √≥ta nem rendeli el a nyomoz√°st, azt nem lehet szakszer√Ľtlen√ľl √©s hanyagul v√©gezni, hanem csak sz√°nd√©kosan, √©s valamilyen c√©lzattal. Ennek meg√°llap√≠t√°sa pedig az √Ėn√∂k feladata. √Čs a hanyags√°got az√©rt is felejtem el, mert amikor m√°r a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķ √≠r√°sban t√∂bbsz√∂r is t√°j√©koztat√°st k√©r √©s nem hajland√≥ak r√° v√°laszolni, az sem hanyags√°g m√°r hanem sz√°nd√©koss√°g.
Ki jogosult arra, hogy utánanézzen, hogy az általam csatolt feljelentések iktatva lettek-e, ki által és mikor lettek iktatva, milyen iktató számon és könyvben kinek lettek továbbítva és az a személy mit tett a feljelentéssel?
Ki jogosult annak vizsg√°lat√°ra hogy akihez ker√ľlt a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķ k√©rd√©se a feljelent√©sek sors√°r√≥l, az megkapta-e a t√°j√©koztat√°st k√©r√Ķ levelet √©s ut√°na mit tett?
Ki jogosult annak vizsg√°lat√°ra, hogy a f√Ķkapit√°ny, illetve helyettese, aki fel√ľgyeleti szerve is a Rend√Ķrkapit√°nys√°gnak, mit tett ezekkel a zaklat√°som miatt tett feljelent√©semben felsorolt feljelent√©sekkel?
Ind√≠tott-e valamilyen elj√°r√°st az √ľgy tiszt√°z√°sa √©rdek√©ben?
√Čs: mi√©rt nem v√°laszol sem a Rend√Ķr-F√Ķkapit√°nys√°g, sem a Rend√Ķrkapit√°nys√°g arra illet√©kes szem√©lye a panaszra? Joguk van nem t√°j√©koztatni a panasztev√Ķt?
A rend√Ķrs√©g megteheti hogy semmibe veszi a feljelent√Ķket, panasztev√Ķket?
Nem utols√≥ sorban a rend√Ķrs√©gnek b√Ľn√∂z√©s megel√Ķz√Ķ tev√©kenys√©gi k√∂telezetts√©ge is van. Azonban jelenlegi tev√©kenys√©ggel a Rend√Ķrkapit√°nys√°g pont a b√Ľncselekm√©nyek sz√°m√°t n√∂veli azzal tev√©kenyen hogy az elk√∂vet√Ķket mentes√≠ti a b√ľntet√Ķelj√°r√°s, felel√Ķss√©gre von√°s √©s polg√°ri k√°rt√©r√≠t√©s al√≥l, mert az elk√∂vet√Ķk l√°tj√°k, hogy cselekm√©nyeinek semmilyen k√∂vetkezm√©nye nincs, ez√©rt √ļjabbak √©s √ļjabbakat, valamint egyre er√Ķszakosabbakat k√∂vetnek el h√°bor√≠tatlanul, melynek eredm√©nye az, hogy a rend√Ķrkapit√°nys√°g √©s vele egy√ľtt a polg√°rmester egym√°snak tot√°lisan ellentmond√≥ √©s vad, ostoba nyilatkozatokat tesznek, ami m√°r par√≥diasz√°mba megy.
Egyszer azt √≠rj√°k, hogy cs√∂kkent a b√Ľn√ľgyek sz√°ma( h√°tha nem rendelnek el nyomoz√°st, akkor l√°tszatra el√Ķsz√∂r igen), majd j√≥l siker√ľlt a roma intergr√°ci√≥nak nevezett program( ami m√°ig nem ismert hogy mit takar, mert k√©r√©semre a f√Ķkapit√°ny helyettese nem tudott egy m√°sodp√©ld√°nyt vagy t√°j√©koztat√≥t adni, pedig nekik kellene rendelkezni√ľk vele a programban val√≥ r√©szv√©tel miatt), azt√°n m√°r azt nyilatkozt√°k a helyi √ļjs√°gban hogy a v√°rosban h√©tk√∂znapi terror van,√©s hogy a t√°rsash√°zakat ( l√©pcs√Ķh√°zakat) ellen√Ķrizni kell, mert nagyon sok az ott elk√∂vetett b√Ľncselekm√©ny, meg hogy er√Ķs√≠teni kell a k√∂rzeti megb√≠zott szerep√©t, illetve Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter √ör a szem√©lyes kapcsolatokat s√ľrgeti. √Čs aki ezt nyilatkozta, a rend√Ķrkapit√°ny, m√°r nem rend√Ķrkapit√°ny, mert hirtelen lev√°ltott√°k. M√°r nem tudom, hogy h√°nyadik kapit√°ny van az elm√ļlt √©vekben , √°tj√°r√≥h√°z a hely √©s egyre rosszabb a k√∂zbiztons√°g, val√≥ban terror van a l√©pcs√Ķh√°zakban. Mert kommunik√°ci√≥juk ellen√©re nincs k√∂rzeti megb√≠zott aki legal√°bb ott tartana kapcsolatot a lakoss√°ggal, ahol ig√©nylik tev√©kenys√©g√©t, mint pl. n√°lunk, nincs a Pint√©r S√°ndor √ör √°ltal hangoztatott szem√©lyes kapcsolattart√°s, van helyette az, hogy nem v√°laszolnak sem feljelent√©sekre, sem a t√°j√©koztat√°s k√©r√©sekre, s√Ķt azt √≠rj√°k m√°r m√°sodszor hogy minden rendben van.
K√ľl√∂n tudok √Ėnnek √≠r√°sos tev√©kenys√©g√ľkr√Ķl konkr√©t p√©ld√°nyt k√ľldeni annak igazol√°s√°ra, hogy mikor v√©geztek hanyag, szakszer√Ľtlen munk√°t- amennyiben k√©ri. Bizony, ilyet is tudok √Ėnnek mutatni.
Azonban jelenlegi levelem kiz√°r√≥lag arr√≥l a panaszr√≥l sz√≥l, hogy √©rdemleges tev√©kenys√©g, nyomozati munka eredm√©nye n√©lk√ľl nem tudom √Ėn√∂kt√Ķl elfogadni, hogy az √ľgyben int√©zked√Ķ rend√Ķr nem tudna arr√≥l hogy b√Ľncselekm√©ny t√∂rt√©nt, hiszen maga a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķ is tudta, az√©rt tett feljelent√©st. Az orvos a m√Ľt√©t ut√°n vagy k√∂zben nem tudn√° hogy m√Ľt vagy m√Ľt√∂tt ?
√Čs vizsg√°lta-e valaki, hogy a Rend√Ķrkapit√°nys√°g felettes szerve a panaszom alapj√°n ind√≠tott-e valamilyen vizsg√°latot, √©s hogy mi√©rt nem v√°laszol egyik kapit√°nys√°g sem a panaszokra? Jogosult-e b√°rmelyik kapit√°ny vagy rend√Ķrf√Ķkapit√°ny arra, hogy a magyar √°llam b√Ľncselekm√©nyek s√ļjtotta polg√°rait semmibe vegye? Mell√Ķzze? √Črdemi t√°j√©koztat√°s n√©lk√ľl hagyja?
√Čs megtehetik rend√Ķr√∂k, rend√Ķrtisztek, hogy b√Ľncselekm√©nyeket felder√≠tetlen√ľl hagyjanak? Hogy t√°rsash√°zak lak√≥i nem merjenek panaszt tenni mert f√©lnek a rend√Ķrs√©gt√Ķl? Mif√©le orsz√°g ez? Mif√©le t√∂rv√©nyess√©g van itt? Hol vannak itt az emberi jogok?
V√©gezet√ľl de nem utols√≥sorban: van bels√Ķ ellen√Ķrz√©s, k√ľl√∂nb√∂z√Ķ ellen√Ķrz√Ķ szolg√°latok, hogyhogy soha egyik sem tal√°l kifog√°st, probl√©m√°t?Hiszen m√°r a titkos telefonbesz√©lget√©s lehallgat√°sokb√≥l is kider√ľl sok minden.
A rend√Ķrkapit√°nys√°g tev√©kenys√©g√©vel nem csak e h√°rom feljelent√©s sorsa a k√©rd√©sem, kifog√°som, hanem az elm√ļlt 5 √©v. T√°rsash√°zunk nem v√©letlen√ľl tart ott, hogy nemcsak magam, hanem m√°s is lez√°rta lak√°s√°t, melyre milli√≥s hiteleket fizet√ľnk. Nem v√©letlenek az ott t√∂rt√©nt b√Ľncselekm√©nyek, melyek felder√≠tetlen√ľl maradtak, √©s nem v√©letlen√ľl, hogy a retteg√Ķ lak√≥k nekem sz√≥lnak, ha rend√Ķrs√©get √©rtes√≠teni kell seg√≠ts√©gk√©r√©s√ľl. √Čs b√°r otthonomb√≥l el√ľld√∂ztek, a lak√≥kkal √©s a t√°rsash√°z k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķvel a mai napig napi szint√Ľ kapcsolatban vagyok.
√Čs utolj√°ra: igaz√°n szeretn√©m tudni, hogy mi√©rt csak 2013. janu√°rj√°ban indultak a szem√©lyi kihallgat√°sok az √°ramlop√°sban, miut√°n t√∂bbsz√∂r forsz√≠roztam, t√∂bb panaszban is az √ľgyet? Mikor lett elrendelve a nyomoz√°s , mi t√∂rt√©nt 2012. √°prilis√°t√≥l szeptemberig, illetve decemberig? M√©gegyszer: nem tudom elfogadni az el√Ķad√≥t√≥l, hogy 2 h√≥napig v√°rtak az ELM√õ v√°lasz√°ra meg hogy az el√Ķad√≥ rend√Ķr leszerelt. Ilyen nyomoz√°s meghosszabb√≠t√°s nincs, hogy a rend√Ķr leszerelt. Teh√°t 2 h√≥nap az ELM√õ v√°lasz. 2012-ben ennyire telt √°prilist√≥l decemberig? Ez nem k√©t h√≥nap, hanem j√≥val t√∂bb.
T√°j√©koztatom tov√°bb, hogy a rend√Ķrkapit√°nys√°ghoz hasonl√≥an m√Ľk√∂dik az √∂nkorm√°nyzat, ott sem hajland√≥ v√°laszolni sem a polg√°rmester, sem m√°r a m√°sodik jegyz√Ķ √©s annak helyettes√≠t√Ķje sem, √©s mivel a k√©t szerv egym√°ssal egy√ľttm√Ľk√∂d√©sben van, a rend√Ķrs√©gnek √©s √∂nkorm√°nyzatnak egy√ľttm√Ľk√∂d√©si k√∂telezetts√©ge van , egyes nyomoz√°si esetekben m√©g egym√°s tev√©kenys√©g√©r√Ķl is tudnak, mint pl. az √°ramlop√°s eset√©n, ahol a hivatalos iratokat sz√©tk√ľldve hirtelen a jelzett kisgyermek elt√Ľnt az √©rintett lak√°sb√≥l. Nem el√Ķtte h√≥napokkal, nem ut√°na h√≥napokkal, hanem az iratok elk√ľld√©se ut√°n n√©h√°ny nappal. √ćgy nem lehet elj√°r√°st ind√≠tani kiskor√ļ vesz√©lyeztet√©se miatt……. Mert nincs kiskor√ļ.
An√©lk√ľl hogy v√°daskodn√©k, ezek a tapasztalataim a rend√Ķrs√©g √©s √∂nkorm√°nyzat m√Ľk√∂d√©s√©vel kapcsolatban, √©s amennyiben k√©ri 5 cm vastag irathalmazt tudok bemutatni √Ėnnek a rengeteg panaszr√≥l, melyek 95 sz√°zal√©kban hi√°ba √≠r√≥dtak meg.
Az √Ėn v√°lasz√°t a fentiek alapj√°n nem tudom elfogadni, nem l√°tom, hogy √©rdemben vizsg√°lt√°k volna a panaszomat, illetve a rend√Ķrs√©g munk√°j√°t a konkr√©t esetekben, illetve a f√Ķkapit√°nys√°g munk√°j√°t, illetve a level√©ben le√≠rtakat elmondtam a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķnek √©s a lak√≥knak. K√©nytelenek lesz√ľnk a lak√°saink biztos√≠t√≥it is √©rtes√≠teni err√Ķl a hozz√°√°ll√°sr√≥l, hiszen b√Ľncselekm√©nyek eset√©ben a biztos√≠t√≥k sok esetben k√©rik a rend√Ķrs√©gi jegyz√Ķk√∂nyvet. Na de ha nincs… Mert nem k√∂telez√Ķ…Saj√°t bankjog√°szomnak is megk√ľld√∂m, mert elfogadhatatlan,, hogy a rettenetes k√∂r√ľlm√©nyek miatt el kellett k√∂lt√∂zn√∂m, √©s milli√≥kat fizetek egy √ľresen √°ll√≥ lak√°sra, √©s a h√°zzal b√°rmi t√∂rt√©nhet.
Azt sem tudom √Ėnt√Ķl elfogadni, hogy a konkr√©t adatokat, t√©nyeket nem tartalmaz√≥ feljelent√©sen t√ļl nincs azt al√°t√°maszt√≥ adat, hogy a feljelent√©sben szerepl√Ķ szem√©lyek b√Ľncselekm√©nyt k√∂vettek el, √≠gy a t√∂rv√©nyben megk√≠v√°nt, b√Ľncselekm√©nyre utal√≥ gyan√ļ hi√°nyzik, ez√©rt a feljelent√©st elutas√≠tja.
Ügyész Úr!
√Čn a feljelent√©semhez 3 konkr√©t feljelent√©st csatoltam. Ezt a h√°rom feljelent√©st most ism√©t csatolom √Ėnnek. Term√©szetesen megint a saj√°t k√∂lts√©gemen f√©nym√°solva, mint mindig. !De nem √©n vagyok k√∂teles a feljelent√©s alapj√°n a kapit√°nys√°g k√ľl√∂nb√∂z√Ķ hivatali helyis√©geibe bemenni √©s irataikba betekinteni. Nem vagyok jogosult a f√Ķkapit√°nyhoz √©s helyettes√©hez, illetve annak el√Ķad√≥j√°hoz bemenni belen√©zni irataikba, levelez√©s√ľkbe, melyet panaszaim nyom√°n egym√°ssal folytattak. V√©gezet√ľl nem √©n vagyok jogosult a k√∂z√∂s k√©pvisel√Ķ iratt√°r√°ba sem belen√©zni.
Pedig higgye el, nagyon szívesen megtenném mindegyik esetben!
Ezt az √Ėnnek √≠rt panaszomat magasabb szintre tov√°bb√≠tom, mert nem tudom elfogadni, hogy √Ėn√∂k √°ltal j√≥v√°hagyhat√≥ legyen, hogy feljelent√©sek a s√ľllyeszt√Ķbe ker√ľljenek, √©let√ľnk a rengeteg b√Ľncselekm√©ny miatt megnyomor√≠tott legyen, hogy rettegj√ľnk √©s lak√°sainkat, otthonainkat el kelljen hagyni, hogy m√°sok miatt fizess√ľnk, √©s hogy ne lehessen a biztos√≠t√≥n√°l a k√°rokat rendezni, polg√°ri k√°rig√©nyt beny√ļjtani a b√≠r√≥s√°gon, mert a rend√Ķrs√©g megteheti hogy nem csin√°l semmit.
√Čs m√©g nekem kellene rengeteg olyan bizony√≠t√©kot szolg√°ltatnom az alapfeljelent√©sen √©s a h√°rom konkr√©t feljelent√©sen t√ļl, ami nyomoz√°st ig√©nyel . √Čn nem vagyok hivatalos szem√©ly, nem az √©n feladatom vizsg√°lni a bels√Ķ iratokat, √©n azt nem tehetem meg, ez az √Ėn√∂k dolga √©s jogosults√°ga.
Tov√°bbi iratokat sem k√©rtek be, de k√©r√©s√©re nagyon sz√≠vesen megk√ľld√∂m a f√Ķkapit√°nnyal t√∂rt√©nt levelez√©s√ľnket, melyekben r√©szletesen le√≠rtam, hogy mi folyik a t√°rsash√°zban, √©s hogy milyen panaszaink vannak a rend√Ķrs√©g munk√°j√°val.
Azt pedig v√©gk√©pp nem tartom elfogadhat√≥nak, hogy a helyi √úgy√©szs√©gnek tov√°bb√≠tott√°k az anyagot. A kapit√°nys√°g √©s √ľgy√©szs√©g egym√°ssal a nyomozati iratok miatt napi kapcsolatban √°ll egym√°ssal, ez√©rt jelent√Ķsen fenn√°ll az elfogults√°g.

Budapest, 2013. j√ļlius 16.

K√ľldte: Aranyhal

HozzŠszůlŠsok


#1 | miskolcilaci - 2014. Šprilis 29. 00:04:45
Bármelyik irányba is fordul az ember, mindenhol sz@rszagot érez.
YouTube Videů

YouTube Videů
#2 | Detonator - 2014. Šprilis 29. 00:32:18
Ime a nagyszer√Ľ zsid√≥-cig√°ny √∂sszeborul√°s. Meg a jog√°llam. Meg legy√ľnk meg√©rt√©ssel a zsid√≥k segg√©t nyal√≥ √≠r√°stud√≥kkal, hogy ez van, mint fent, h√°t Istenem, szeg√©ny zsid√≥k nem tehetnek r√≥la, k√∂z√ľk sincs az eg√©szhez, ugye ? Semmi baj, nem evvel kell foglalkozni, van Arvisura, meg Szentkorona tan, meg skyta √Ķst√∂rt√©net, meg elemezgethetj√ľk a vil√°g h√°bor√ļs √∂vezeteit, az mind sokkal fontosabb ! Az el√Ķre visz ! Az, hogy kiirtanak a saj√°t haz√°nkban a saj√°t lak√°sunkban zsid√≥k jogi t√°mogat√°s√°val a cig√°nyok, √≥, az nem olyan nagy dolog. T√∂bb oka van ami√©rt elszakadt a c√©rn√°m, √©s ha valaki megtal√°l, k√≠m√©letlen leszek, √©s kiv√©gzem szavakkal ! Orden√°r√© √©s v√©gtelen√ľl goromba leszek. Legyetek velem most √≥vatosak ! √Čn itt sz√ľlettem !! R√ľhellem a cig√°nyokat magatart√°suk miatt, √©s azokat meg akik a h√°tt√©r b√°rmilyen szeglet√©b√Ķl t√°mogatj√°k √∂ket, gy√Ľl√∂l√∂m ! Az ir√°ntuk meg√©rt√©ssel l√©v√Ķket is gy√Ľl√∂l√∂m ! Akik a szart a legcsek√©lyebb m√©rt√©kben meg√©rt√©ssel veszik, gy√Ľl√∂l√∂m ! Eddig nem √≠rtam ilyeneket, de ezent√ļl fogok ! Ki...ba...ottul nem viselem el a j√∂v√Ķben, a meg√©rt√Ķ "igaz magyarokat", f√Ķleg ha szellemi magasrep√ľl√©st m√≠melnek !
#3 | monguzking - 2014. Šprilis 29. 00:56:22
detonator ilyen helyzetben nálam is hátraszorul szeretettrezgés s kalasnyikovos megoldást javaslom
#4 | gyuszuSS - 2014. Šprilis 29. 11:44:04
http://www.jovonk...emzethalal

Európai, magyar álomvilág

Ez az √°lom ugyan nem is t√ļl sz√©p √©s, ahogyan az m√°r az √°lmokkal lenni szokott, val√≥s√°galapja a null√°val egyenl√Ķ, m√©gis alkalmasnak l√°tszik arra, hogy egy „f√©l-√©brenl√©t” szer√Ľ, k√°ba √°llapotban szenderegve tartsa az eur√≥pai, √©s term√©szetesen ennek szerves r√©szek√©nt, a magyar embert is. Ezt az √°lmot √ļgy nevezik, hogy „j√≥l√©ti, fogyaszt√≥i t√°rsadalom”. Ez a l√°tszatvil√°g elhiteti a benne √©l√Ķkkel, hogy minden a legnagyobb rendben, az esetlegesen felmer√ľl√Ķ probl√©m√°k kiz√°r√≥lag t√ľnetiek √©s ennek megfelel√Ķen t√ľneti, √©s helyi kezel√©sekkel orvosolhat√≥k is. A magyar ember azt gondolja, hogy a legnagyobb bajunk a g√°z √©s a villany n√©h√°ny sz√°zal√©kos emel√©se, az √©gbesz√∂k√Ķ √©lelmiszer√°rak, a folyamatosan cs√∂kken√Ķ re√°lb√©rek, √©s term√©szetesen Gyurcs√°ny (az√≥ta m√°r Bajnai - a szerk.), √©s bed√Ķl mindenfajta, ennek orvosl√°s√°t hivatott √©s legt√∂bb esetben r√°ad√°sul m√©g ebben is √Ķszint√©tlen l√°tszattev√©kenys√©gek, kezdem√©nyez√©sek hirdet√Ķinek. Holott ezek csak t√ľnetek. A baj enn√©l sokkal nagyobb, √©s m√©lyebbre, t√°volabbra mutat√≥.

Mi t√°pl√°lhatja ezt a v√©gzetes struccpolitik√°t, ami Eur√≥p√°t √©s benne a magyars√°got jellemzi? Mi ez a konok r√∂vidl√°t√°s, ami miatt, saj√°t kicsinyes mikrok√∂rnyezet√ľnkn√©l t√°volabb es√Ķ probl√©m√°kat, √©s azoknak s√ļlyoss√°g√°t k√©ptelenek vagyunk megl√°tni? A nevel√©s. Mert a t√°rsadalom, az √°llam, a nemzet, a rendszer neveli a polg√°rait, ha elismerik ezt egyesek, ha nem, √©s ha tetszik ez m√°soknak, ha nem. A rendszer nevel, m√©g akkor is, ha rosszul. Ahogyan a liber√°lis csal√°dmodell nem engedi, hogy a sz√ľl√Ķ „r√°k√©nyszer√≠tse az akarat√°t a gyerekre” √©s igyekszik ezt a k√©ptelens√©get els√Ķsorban m√°r a gyermekekben is tudatos√≠tani, ezzel elveszi a t√©nyleges nevel√©s lehet√Ķs√©g√©t a sz√ľl√Ķt√Ķl, ugyanezt a gyakorlatot k√∂veti a liber√°lis √°llam, aki az egy√©n (hazug) szabads√°g√°t meghirdetve nihilist√°v√° √©s v√©gletekig √∂nz√Ķv√© nevel teljes nemzed√©keket, nemzeteket, val√≥j√°ban a teljes feh√©r fajt.

Eg√©szen h√°tborzongat√≥ l√°tni, ahogyan Eur√≥pa ir√°ny√≠t√°sa, majd sz√©p lassan teljes birtokl√°sa kics√ļszik a feh√©r ember kez√©b√Ķl. Azokat az √Ķsi v√°rosokat, orsz√°gokat, melyeket √Ķseink √©vsz√°zadok, √©vezredek alatt fel√©p√≠tettek, falakkal vettek k√∂r√ľl, v√°rakkal √©s v√©r√ľkkel v√©delmeztek az idegenek el√Ķl, most a m√©ltatlan ut√≥dok, mindenf√©le harc √©s ellen√°ll√°s n√©lk√ľl, √∂nk√©nt √©s dalolva engedik √°t √°zsiai, afrikai bev√°ndorl√≥k milli√≥inak a liberalizmus jegy√©ben.

A kev√©s m√©g megmaradt, norm√°lis gondolkod√°s√ļ ember csak kapkodja a fej√©t, ha sz√©tn√©z a vil√°gban, √©s nem √©rti mi folyik. Mi√©rt nem kapcsol be az eur√≥pai nemzetek immunrendszere? Mi√©rt nem f√ļj v√©szriad√≥t teljes hanger√Ķvel √©s intenzit√°ssal? Pedig a v√°lasz eg√©szen egyszer√Ľ, egyenesen ban√°lis: Mert vezet√Ķik (nevel√Ķik) idegen √©rdekeket szolg√°lnak. Ez nem valamif√©le fikci√≥, vagy r√©ml√°t√°s, ahogyan azt a hatalmon l√©v√Ķk el√Ķszeretettel pr√≥b√°lj√°k felt√ľntetni, hanem t√©ny. Hiszen, ha N√©metorsz√°g, Franciaorsz√°g, Magyarorsz√°g stb. √©l√©n n√©met, francia √©s magyar vezet√Ķk √°lln√°nak, vajon nem v√©delmezn√©k-e term√©szetszer√Ľleg, √©s teljes joggal a saj√°t polg√°raikat, azok √©rdekeit, birtokait, s√Ķt puszta l√©t√©t, az idegenekkel szemben? J√≥ p√©lda erre a Szlov√°ki√°nak nevezett Felvid√©k, melynek √©l√©n ugyan egy ostoba √©s elhib√°zott, soviniszta magyargy√Ľl√∂l√Ķ politik√°t folytat√≥, de m√©gis a szlov√°k √©rdekeket, a maga √ľgyefogyott m√≥dj√°n v√©delmezni pr√≥b√°l√≥ szlov√°k korm√°ny √°ll. Ez m√©g akkor is igaz, ha ezzel a politik√°val val√≥j√°ban szint√©n idegenek szeker√©t tolja, mert k√©ptelen f√∂lismerni az √∂sszeur√≥pai √©rdekeket, √∂sszef√ľgg√©seket, egym√°srautalts√°got. Betudhatjuk ezt egy √∂n√°ll√≥ √°llamis√°ggal sohasem rendelkez√Ķ n√©pcsoport kisebbs√©gi √©rz√©sb√Ķl fakad√≥, √∂nigazol√°si k√©nyszer√©nek.

De mi a helyzet Magyarorsz√°gon? N√°lunk tulajdonk√©ppen nem is lenne sz√ľks√©g az √°zsiai √©s afrikai bev√°ndorl√≥kra, de, ha nem lenne el√©g bajunk √≠gy is, h√°t ez a migr√°ci√≥ is rohamosan n√∂vekszik. Mik√∂zben egy demogr√°fiai bomb√°n √ľcs√∂rg√ľnk, a k√∂zv√©lem√©ny t√ļlnyom√≥ r√©sze abban az ostoba hitben √©l, hogy megold√°st jelenthet a probl√©m√°ira egy MSZP – FIDESZ „v√°ltoz√°s”. Magyarorsz√°g lakoss√°ga √©vente egy kisv√°rosnak megfelel√Ķ l√©leksz√°mmal cs√∂kken. Ezt annak t√ľkr√©ben kell vizsg√°lnunk, hogy ezen bel√ľl a seg√©lyb√Ķl √©s b√Ľn√∂z√©sb√Ķl √©l√Ķ, parazita cig√°ny lakoss√°g folyamatosan szaporodik. Teh√°t, ha az eg√©sz fogyatkoz√°sba a hivatalos statisztik√°k belesz√°molj√°k a n√∂vekv√Ķ cig√°nys√°got is, ez azt jelenti, hogy a magyar lakoss√°g cs√∂kken√©se m√©g elk√©peszt√Ķbb, egyel√Ķre nem is m√©rt, csak becs√ľlhet√Ķ mutat√≥kat produk√°l. Hogyan m√Ľk√∂dik ez a „magyar” „jog√°llam”, hogyan pr√≥b√°lja megv√©delmezni polg√°rai √©rdekeit? A lak√°smaffia k√∂ztudottan teljes m√©rt√©kben cig√°ny k√©zen van. Ennek magasabb szint√Ľ megszervez√©s√©re √©s m√Ľk√∂dtet√©s√©re a cig√°nyok rendk√≠v√ľl visszamaradott szellemi k√©pess√©geiknek k√∂sz√∂nhet√Ķen persze alkalmatlanok lenn√©nek, teh√°t seg√≠ts√©get kell, hogy ny√ļjtson nekik, a zsid√≥ √©s lelkiismeretlen magyar √ľgyv√©dek sokas√°ga. Ennek a jogi hogyanj√°ba most f√∂l√∂sleges, √©s nem is idev√°g√≥ lenne belebonyol√≥dni. Ellenben egy t√∂rt√©net nagyon tanuls√°gos lehet, egy valamikor nyugodt kis kertv√°ros mindenapjaib√≥l, egyben betekint√©st ny√ļjthat a s√∂t√©t √©s aljas cig√°ny m√≥dszerekbe. Az ilyen k√ľlv√°rosok nyugodt √©s konszolid√°lt √©letvitele vonzza a kicsivel jobb m√≥d√ļ csal√°dokat, akik a nagyv√°ros forgatag√°b√≥l itt keresnek mened√©ket, itt √©p√≠tenek otthont gyermekeik sz√°m√°ra, ahol rem√©nyeik szerint egy elfogadhat√≥bb, emberibb √©letet biztos√≠tanak nekik, ahol leteszik a j√∂v√Ķj√ľk alapjait egy sz√©p csal√°di h√°zzal. √ćgy volt ez t√∂rt√©net√ľnkben is, melynek tan√ļja lehettem, amikor egy j√≥m√≥d√ļ magyar csal√°d h√°zat v√°s√°rolt, azt gy√∂ny√∂r√Ľen fel√ļj√≠totta, kertj√©t parkos√≠totta, szab√°lyos j√°tsz√≥teret rendezett be a gyerekek sz√°m√°ra, majd a – nyilv√°nval√≥an sokmilli√≥s- munk√°latok befejezt√©vel √©lte kisv√°rosi mindennapjait. Csakhogy vel√ľk majdnem szemk√∂zt √©lt egy egyed√ľl√°ll√≥ id√Ķs n√©ni, akinek nem voltak hozz√°tartoz√≥i. Ahogyan ez lenni szokott a cig√°nyok csakhamar felfigyeltek r√°, hisz√©kenys√©g√©t, szellemi le√©p√ľl√©s√©t √©s kiszolg√°ltatotts√°g√°t kihaszn√°lva a k√∂zel√©be ker√ľltek, majd miut√°n a bizalm√°ba f√©rk√Ķztek, bej√°ratosakk√° v√°ltak hozz√° rendszeresen leitatt√°k, b√°ntalmazt√°k, azut√°n al√°√≠rattak vele egy ad√°sv√©teli szerz√Ķd√©st, amir√Ķl azt √°ll√≠tott√°k, hogy foglal√≥r√≥l sz√≥l, √©s k√©tmilli√≥ forintt√©rt „megv√°s√°rolt√°k” t√Ķle a h√°z√°t, majd az utc√°ra tett√©k.

Ezut√°n rohamos gyorsas√°ggal n√Ķtt ki a f√∂ldb√Ķl az √©p√≠t√©si telek kb. 90%-√°t elfoglal√≥ „XXI. sz√°zadi, h√°romszintes cig√°nyputri”, ahov√° be is k√∂lt√∂ztek vagy harmincan. Az utc√°n napestig randal√≠roznak a cig√°nypurd√©k, a k√∂rnyez√Ķ kertek gy√ľm√∂lcsf√°ir√≥l lelopj√°k a term√©st, hol kismotorral, hol kvadokkal, esetenk√©nt Mercedesszel sz√°guldoznak a 8-10 √©ves kis cig√°nyok, m√≠g a hasonl√≥ kor√ļ magyar kisgyerekek elt√Ľntek a k√∂rny√©kr√Ķl, mert eg√©sz egyszer√Ľen f√©lnek a kisl√°nyoknak or√°lis szexre aj√°nlatokat tev√Ķ, kisfi√ļkat terroriz√°l√≥ cig√°ny „kispajt√°saikt√≥l”. A sz√ľl√Ķk kedv√©t pedig elveszi att√≥l, hogy sz√≥v√° tegy√©k mindezt az, hogy est√©nk√©nt 8-10-15 kancig√°ny diskur√°lgat a putri el√Ķtt a Mercedeseik k√∂r√ľl, a rend√Ķrs√©g pedig nyilv√°n t√ľntet√Ķket ver valahol, vagy gyorshajt√≥kat, √©s biztons√°gi √∂vet nem-haszn√°l√≥kat b√≠rs√°gol √©ppen. F√©lre√©rt√©s ne ess√©k, semmif√©le szem√©lyes √©rintetts√©gem nincs a t√∂rt√©netben, a folyamatot csak aut√≥b√≥l figyeltem meg n√©h√°ny √©v alatt, a r√©szleteket hallom√°sb√≥l tudom. Jobban mondva „csak” annyira vagyok szem√©lyesen √©rintett, mint b√°rmelyik magyar honfit√°rsam. A k√∂rny√©k elcig√°nyosod√°sa innent√Ķl kezdve egy√©bk√©nt szinte visszaford√≠thatatlan √©s t√∂rv√©nyszer√Ľ. A k√∂rnyez√Ķ h√°zakb√≥l minden norm√°lis ember p√°nikszer√Ľen menek√ľlni akar. Csakhogy az ingatlanok √°ra egyik napr√≥l a m√°sikra a b√©ka √ľlepe al√° s√ľllyedt, hiszen √©pelm√©j√Ľ ember nem k√∂lt√∂zik cig√°nyok k√∂zel√©be. Ennek megfelel√Ķen a k√∂rnyez√Ķ h√°zakat nagy val√≥sz√≠n√Ľs√©ggel, n√©h√°ny √©ven bel√ľl elkezdik felv√°s√°rolni a cig√°nyok, m√©lyen az √©rt√©k√ľk alatt.

Ez a t√∂rt√©net egy val√≥s√°gos trag√©dia. Egy jobb √©letre v√°gy√≥, becs√ľletes magyar csal√°d trag√©di√°ja, egy id√Ķs, mag√°nyos, magatehetetlen n√©ni trag√©di√°ja, akiket nem v√©delmez senki √©s semmi a mai Magyarorsz√°gon. XXI. Sz√°zadi magyar trag√©dia! Mi √©rtelme volt ennek a kicsit szem√©lyes jelleg√Ľ kit√©r√Ķnek? Felv√°zolni a j√∂v√Ķk√©pet kisebb emp√°tia k√©szs√©ggel b√≠r√≥ honfit√°rsainknak, √©s tudatos√≠tsa mindenkiben, ezt a probl√©m√°t nem lehet lok√°lisan kezelni, √ļgy, hogy megpr√≥b√°lok saj√°t csal√°dom sz√°m√°ra a t√∂bbi magyar csal√°dt√≥l elt√©r√Ķ, jobb k√∂r√ľlm√©nyeket biztos√≠tani, √©p√≠tgetni a saj√°t kis vil√°gomat. Mert az, √≠gy egyik pillanatr√≥l a m√°sikra √∂sszeomolhat √©s mi csak tehetetlen szeml√©l√Ķi lehet√ľnk. Egyszer√Ľ kriminalisztikai k√©rd√©s ez, √©s egy nemzetiszocialista korm√°ny n√©h√°ny h√©t leforg√°sa alatt pontot tenne a v√©g√©re. A cig√°nyok szaporod√°s√°nak √©s tov√°bbi migr√°ci√≥nak √ļtj√°t √°lln√°, a magyar csal√°dok t√°mogat√°s√°t olyan m√©rt√©kben v√°ltoztatn√°, √©s n√∂veln√©, hogy n√©h√°ny √©v alatt szab√°lyos demogr√°fiai robban√°s k√∂vetkezne be a magyar lakoss√°gon bel√ľl.

√Čs milyen vil√°got hagyunk h√°tra gyermekeinknek, ha mindig a k√∂lt√∂z√©st v√°lasztjuk megold√°sul? Nekik m√°r nem lesz hov√° k√∂lt√∂zni√ľk. De ne menj√ľnk annyira el√Ķre! Mi v√°r r√°nk, a mi 30-as, 40-es koroszt√°lyunkra? Mert m√°r nek√ľnk sem lesznek „nyugodt nyugd√≠jas √©veink”. Oroszorsz√°g lakoss√°ga √©vente h√©tsz√°zezerrel cs√∂kken! Rom√°ni√°ban egy √©v alatt 41 ezerrel cs√∂kkent a fiatal lakoss√°g sz√°ma, ugyanakkor a 62 √©vet bet√∂lt√∂ttek sz√°ma 5400-zal gyarapodott. Magyarorsz√°gon ezek az ar√°nyok √ļgy alakultak egy √©v t√°vlat√°ban, hogy a 20 √©ven aluliak sz√°ma 27 ezerrel cs√∂kkent, m√≠g ezzel p√°rhuzamosan a 60 √©ven fel√ľliek sz√°ma 12 ezerrel n√Ķtt.

Ism√©telten mondom, mindez √ļgy, hogy a cig√°nys√°g, √©s azon bel√ľl term√©szetesen a fiatal lakoss√°g ar√°nya folyamatosan n√∂vekszik. A mi nyugd√≠junkat senki nem fogja kitermelni √ļgy, ahogyan azt ma, mi tessz√ľk a nyugd√≠jasok sz√°m√°ra. A hazai nyugd√≠jrendszer pedig, a vil√°gh√°bor√ļ ut√°ni Ratk√≥-korszak (1949–53-ig, amikor a mostani ar√°nyokhoz k√©pest k√©tszer annyi gyermek sz√ľletett) nemzed√©k√©nek nyugd√≠jba vonul√°s√°val, √∂sszeomolhat. Ennek d√°tuma pont 2010-re esik. Erre eg√©szen nyilv√°nval√≥an nem jelent megold√°st az √°zsiai, afrikai, vagy k√∂zel-keleti migr√°ci√≥. √Čn m√©g egyetlen k√≠nait, arabot, vagy n√©gert sem l√°ttam gy√°rban, √©p√≠tkez√©sen, vagy f√∂ldeken dolgozni. Ezek feket√©z√Ķk, seftel√Ķk, b√Ľn√∂z√Ķk, vagy esetenk√©nt „m√©diaszt√°rok” lesznek, teh√°t csak √ļjabb terhet √©s vesz√©lyeket hordoznak a magyars√°gra n√©zve. V√©gvesz√©lyben vagyunk, √©s aki nem kongatja a v√©szharangot az ellens√©g√ľnk, b√°rmit is √°ll√≠tson mag√°r√≥l!

Err√Ķl a demogr√°fiai bomb√°r√≥l persze m√°r nagyon sokan eml√≠t√©st tettek. Csak megold√°ssal nem √°llt el√Ķ senki, csak kimondani nem meri senki, hogy ennek a visszaford√≠t√°s√°ra nincs lehet√Ķs√©g a jelenlegi t√°rsadalmi keretek k√∂z√∂tt, a dekadens demokr√°ci√°k nem mutathatnak kiutat ebb√Ķl, hiszen pontosan ezek az el√Ķid√©z√Ķi.

De mi lehet a megold√°s, √©s legf√Ķk√©ppen, mit tehetn√©k √©n – j√∂n a menetrendszer√Ľ k√©rd√©s. Ne hagyjuk magunkat befoly√°solni az idiotizmusra nevel√Ķ m√©dia, √©s az √°rul√≥ politikai „elit” √°ltal! Els√Ķ l√©p√©sk√©nt ne f√©lj√ľnk kimondani „inkorrekt” v√©lem√©ny√ľnket, nem seg√≠thet m√°s, mint egy hungarista √°llamfel√©p√≠t√©s, berendezked√©s; a Hungarista Munka√°llam. Ez t√©ny! √Čs itt nem n√©h√°ny ellens√©g, vagy rosszakar√≥, esetleg egzisztenci√°lis probl√©m√°k √©s akad√°lyok a t√©t, hanem √©let, vagy hal√°l! Ahhoz, hogy a radik√°lis v√°ltoz√°s, az egyetlen mely’ k√©pes lehet visszaford√≠tani ezeket, a k√©ts√©gbeejt√Ķ folyamatokat, megt√∂rt√©nhessen, az kell, hogy a t√°rsadalom egyre sz√©lesebb t√∂megei ismerj√©k fel ennek elker√ľlhetetlen sz√ľks√©gess√©g√©t, √©s teljes bizalommal √©s elt√∂k√©lts√©ggel akarj√°k megval√≥s√≠t√°s√°t. Ehhez √©n szem√©ly szerint mindig √ļgy j√°rulhatok hozz√°, hogy k√∂zvetlen k√∂rnyezetemet saj√°t p√©ld√°mmal pr√≥b√°lom b√°tor√≠tani, √∂szt√∂k√©lni. (√Čs ez m√©g csak a leglust√°bbaknak, a legf√©l√Ķsebbeknek sz√≥l√≥ forgat√≥k√∂nyv, mert semmilyen tev√Ķleges r√©szv√©telt, vagy szem√©lyes √°ldozathozatalt nem tartalmaz, mint, ahogy az nagyon is √ľdv√∂s lenne.) Nem √©rhetj√ľk m√°r be f√©lmegold√°sokkal, √©s mindenf√©le kompromisszumokkal, mert az utols√≥ pillanatokat √©lj√ľk.

Lehet –s√Ķt eg√©sz’ biztos-, hogy most az √∂nz√©sre nevelt „fogyaszt√≥” megvonja a v√°ll√°t, √©s arra gondol: „Kit √©rdekel ez? √Čn j√≥ k√∂rny√©ken lakom, a csal√°domnak szint√©n j√≥ k√∂r√ľlm√©nyeket biztos√≠tok, a t√∂bbi nem sz√°m√≠t.” De ki kell, hogy √°br√°nd√≠tsak mindenkit, aki ma m√©g a homokba dugja a fej√©t. Magyarorsz√°gon, n√©h√°ny √©vtizeden bel√ľl nem lesznek „j√≥ k√∂rny√©kek”, hacsak nem t√∂rt√©nik meg az az eg√©szen radik√°lis v√°ltoz√°s, √©s ez pedig egyetlen dolog lehet, ha m√©g√ļgy irre√°lisnak, √©s ut√≥pisztikusnak t√Ľnik is, egy hungarista hatalom√°tv√©tel! Hogy leegyszer√Ľs√≠tsem a k√©pletet: Hungarizmus, vagy nemzethal√°l! Ez igazi v√°laszt√°s…

Végvári Levente Attila
#5 | kincses - 2014. Šprilis 29. 15:05:51
Ma jutott r√° id√Ķm, elolvastam Aranyhal √≠r√°s√°t is, √ļjra, meg V√©gv√°ri LA √≠r√°s√°t is, √©s most lettem igaz√°n szomor√ļ...
a tegnap esti nekem ugr√°s m√©g hagyj√°n, Deton√°tor, de amit itt √≠rsz, az nekem kicsit sok volt. Ha j√≥l √©rtem, VIII ker√ľleti vagy, b√°r most nem ott √©lsz. √©s ezt v√°llalod fel a le√≠rt v√°ltoz√°sokat l√°tva: "T√∂bb oka van ami√©rt elszakadt a c√©rn√°m, √©s ha valaki megtal√°l, k√≠m√©letlen leszek, √©s kiv√©gzem szavakkal !". Kem√©ny, f√©rfias, az biztos. Aranyhal ez√©rt maradhatott egyed√ľl a harc√°val.
Azt √≠rtam, mindenkinek m√°s az √ļtja. Van aki b√©k√©t akar, van aki h√°bor√ļt, van aki igazs√°got. De a sz√°nk, ehhez kev√©s lesz, azt hiszem. Meghalt-e m√°r egyetlen VIII. ker√ľleti b√≠r√≥, √ľgy√©sz, √ľgyv√©d, parlamenti kppvisel√Ķ, gazdag ember a besti√°lis cig√°ny t√≠pus√ļ viselked√©s miatt? NEM. Szenvedett-e valamilyen h√°tr√°nyt t√Ķle? NEM. Nyert rajta, ha √ļgy hozta a helyzet. IGEN. DE az √Ķ kez√ľkben van a d√∂nt√©s. Ezt csak szavakkal nem lehet megv√°ltoztatni, csak ha a g√©pelt pap√≠rt ledugod a torkukon. Meg k√©ne m√°r tal√°lni azokat a felel√Ķs√∂ket, akik t√©nyleg tehetn√©nek valamit √©s R√ĀK√ČNYSZER√ćTENI √Ķket a munk√°ra. Ehhez kellen√©nek a f√©rfiak, a VIII. ker√ľletb√Ķl is.
Olvastam, hogy vannak n√©pek, akik t√∂meg√©ben csendes ap√°ti√°val veszik tudom√°sul, hogy be kell olvadjanak, el kell t√Ľnjenek. Lehet, hogy nagy r√©sz√©ben a magyar is ilyen lett, mindenhol. Am√≠g a k√∂z√∂s √©lett√©r nem lesz dr√°g√°bb a saj√°t √©letn√©l a magyarok k√∂z√∂tt, biztosan elv√©sz minden, ez√©rt m√Ľk√∂dhet minden atomiz√°l√≥ mechanizmus. A cig√°ny egy devi√°ns viselked√©s forma egy kultur√°lis k√∂z√∂ss√©g helyett. Mi√©rt? mert megteheti. Ki engedete meg neki? mivel ez egy patri√°rch√°lis t√°rsadalom, egyszer√Ľ √≠gy fogalmazni: a f√©rfiak. Hov√° kellene panasszal fordulni, hol kellene megold√°st keresni? A f√©rfiakn√°l. HOL? s_*_mai
#6 | teremtes - 2014. Šprilis 29. 16:13:55
kincses! felesleges hidd el... tudom, hogy tudod.
#7 | kincses - 2014. Šprilis 29. 19:03:01
Teremtés, tudom. De van, amikor le kell írnom, mert csak így bírok tovább lépni...s_*_nyugi. Aztán meg, hátha valamelyik férfi szembe megy az árral, akár több is, és segíteni kezdi Aranyhalat. Vannak csodák.
#8 | teremtes - 2014. Šprilis 29. 19:24:31
kincses! aki √≠gy √≠r az f√©rfi szerinted?! ugyan k√©rem ne viccelj√ľnk!

"mert csak √≠gy b√≠rok tov√°bb l√©pni..." - tov√°bb tudsz te l√©pni en√©lk√ľl is, ismerlek m√°r annyira!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.