Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Madárinfluenza-vírus olvadt össze egy emberi H1-vírussal


Ezeket a v√≠rusokat bevetett√©k! Ahogy a kuruc h√°bor√ļnak is l√©nyeg√©ben ezzel vetettek v√©get.... V√©lhet√Ķen megfejtett√©k a spanyoln√°tha rejt√©ly√©t
Megfejtett√©k az 1918-ban t√∂bb t√≠zmilli√≥ ember√©letet k√∂vetel√Ķ influenzaj√°rv√°ny puszt√≠t√≥ erej√©nek rejt√©ly√©t amerikai kutat√≥k, akik a v√≠rus eredet√©re, valamint arra kerest√©k a v√°laszt, hogy mi√©rt volt olyan gyilkos a k√≥r, amelynek f√Ķk√©nt fiatalok estek √°ldozat√°ul.
Az Arizonai Egyetem Michael Worobey √°ltal vezetett csoportj√°nak kutat√°sa arra enged k√∂vetkeztetni, hogy az elszenvedett influenzabetegs√©gek alapj√°n meg lehet j√≥solni, mennyire fenyeget egy j√∂v√Ķbeni j√°rv√°ny egy-egy embert. Ez az inform√°ci√≥ jav√≠thatja az olt√°si strat√©gi√°kat, illetve a megel√Ķz√©st √©s a felk√©sz√ľl√©st – adta h√≠r√ľl a N√©pszava.hu.

„Az 1918-as nagy influenzaj√°rv√°ny √≥ta rejt√©ly volt, hogy honnan j√∂tt a v√≠rus, √©s mi√©rt szedett annyi hal√°los √°ldozatot, f√Ķk√©nt a fiatal feln√Ķttek k√∂r√©ben. Nagy k√©rd√©s volt, mit√Ķl lett annyira s√ļlyos a j√°rv√°ny, mint ahogy az is, hogy sz√°m√≠thatunk-e hasonl√≥ra manaps√°g, vagy az akkori helyzetben volt valami k√ľl√∂nleges” – fogalmazott Michael Worobey, aki koll√©g√°ival egy p√©ld√°tlanul pontos molekul√°ris √≥r√°t megalkotva t√°rta fel √©s hasonl√≠totta √∂ssze az 1918-as H1N1 influenza A-v√≠rus (IAV), a H1N1-sert√©sinfluenza, valamint a spanyoln√°tha ut√°ni – 1918 √©s 1957 k√∂z√∂tti – szezon√°lis H1N1-influenzav√≠rus t√∂rzsek eredet√©t.

Meglepet√©sre nem tal√°ltak bizony√≠t√©kot a spanyoln√°tha eredet√©r√Ķl elterjedt felt√©telez√©sekre, vagyis arra, hogy k√∂zvetlen√ľl a madarakr√≥l terjedt √°t, vagy hogy g√©ncsere t√∂rt√©nt a m√°r megl√©v√Ķ emberi √©s a sert√©sinfluenza-t√∂rzsek k√∂z√∂tt. Eredm√©nyeik arra mutatnak, hogy a spanyoln√°thak√©nt emlegetett j√°rv√°ny v√≠rusa r√∂viddel 1918 el√Ķtt jelent meg, √©s benne egy mad√°rinfluenza-v√≠rus olvadt √∂ssze egy emberi H1-v√≠russal, amely m√°r 10-15 √©vvel kor√°bban fert√Ķz√∂tt.

„Apr√≥s√°gnak t√Ľnik, de ez lehet a kirak√≥s hi√°nyz√≥ darabja” – mondta Michael Worobey. – Ahogy megvan a kulcs, sok m√°s r√©szlet is a hely√©re ker√ľl." Ha egy beteg kor√°bban megfert√Ķz√Ķd√∂tt H1-v√≠russal, az magyar√°zat lehet arra, hogy az 1918-as j√°rv√°ny idej√©n mi√©rt volt sokkal alacsonyabb a hal√°loz√°si r√°ta a k√∂r√ľkben, mint azokn√°l, akik a legnagyobb sz√°mban haltak meg, vagyis a 29 √©v k√∂r√ľliek csoportj√°n√°l.

Az IAV jellemz√Ķen √©s els√Ķsorban kisgyerekekre, valamint id√Ķsekre hal√°los, a spanyoln√°tha v√≠rusa azonban a 20-40 √©v k√∂z√∂ttiek k√∂z√ľl szedett nagy sz√°mban √°ldozatokat, akiknek hal√°l√°t a legt√∂bb esetben m√°sodlagos bakt√©riumfert√Ķz√©sek, azon bel√ľl is t√ľd√Ķgyullad√°s okozta.

Az amerikai tudom√°nyos akad√©mia foly√≥irat√°ban (PNAS) megjelent tanulm√°nyukban a szerz√Ķk azt √≠rt√°k, ennek h√°tter√©ben az √°llhatott, hogy sok, a j√°rv√°ny idej√©n fiatal feln√Ķtt 1880 √©s 1900 k√∂z√∂tt sz√ľletett, √©s gyerekk√©nt a H3N8 influenz√°nak volt kit√©ve, √≠gy semmif√©le v√©detts√©get nem szereztek a spanyoln√°tha v√≠rus√°val szemben. A H3N8 v√≠rusnak m√°smilyen antig√©n feh√©rj√©i voltak, mint a H1N1 v√≠rus k√©t f√Ķ antig√©n feh√©rj√©i.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | kincses - 2014. mŠjus 01. 14:55:25
az ezust kolloid lehet, hogy segitene. Hunginak van, erdemes megkerdezni! s_*_huha
#12 | mormota1968 - 2014. mŠjus 01. 15:04:31
Az USA-ban n√©ha napj√°n rep√ľl√Ķr√Ķl megsz√≥rnak mit sem sejt√Ķ amerikai √°llampolg√°rokat, az egyszer√Ľ n√©pb√Ķl, pl olyan ny√ļlbetegs√©ggel, ami emberre is hal√°los. K√≠s√©rleti ny√ļlnak haszn√°lnak ezek m√°r mindenkit, szerte a f√∂ld√∂n, ahov√° csak betehetik a l√°bukat. N√°lunk is mindenki k√∂h√∂g, fullad. Harc n√©lk√ľl lesz√ľnk kiny√≠rva sz√©p sorban √©s csak meglesz az a n√©pess√©gcs√∂kkent√©si program. Aki gyenge immunrendszer√Ľ, id√Ķs, beteg, gyerek, azok mennek els√Ķnek, azt√°n j√∂n a t√∂bbi is. Csak a leger√Ķsebbek √ļssz√°k meg, ha csak el nem szabadul a dolog. A denveri rep√ľl√Ķt√©ren l√°that√≥ festm√©nyek szerint a kis zsid√≥k is benne vannak a kiirtand√≥k csoportj√°ban, csak az elit √©s slepje √ļszhatja meg, ha j√≥l elb√ļjnak √©s gondoskodnak r√≥la, hogy √Ķk ne kapjanak el semmit se ezekb√Ķl. Tal√°n saj√°t tiszta leveg√Ķt sz√≠vnak, mint ahogy Jap√°nban is voltak oxig√©n b√°rok. Vagy m√©g vannak is. Ezek a kiv√°lasztottak nem nagyon foglalkoznak a k√≠s√©rleteik hossz√ļt√°v√ļ k√∂vetkezm√©nyeivel, az sem √©rdekelte √Ķket mennyire szennyezt√©k le a leveg√Ķt √©s mennyi id√Ķre, na meg a vizeket √©s f√∂ldet, a k√≠s√©rleti atomrobbant√°saikkal.
#13 | kukackac - 2014. mŠjus 01. 15:58:12
Meg az IMA is! s_*_rtata
#14 | Perje - 2014. mŠjus 01. 22:12:09
Imre, arr√≥l a betegs√©gr√Ķl van sz√≥.
#15 | enid - 2014. mŠjus 02. 09:01:51
A WHO fekezni kivanja az antibiotikum hasznalatot. Egyesek szerint valamilyen vakcinan dolgoznak. En is kohogtem jo sokaig nem regen.
http://www.who.in...report/en/
#16 | guzsaly - 2014. mŠjus 03. 08:53:32
Igen Imre √©n is a vegyi permetez√©sekre gondoltam. No meg annyira "zseni√°lisak" a biok√©mikusok. Meddig tart nekik ak√°r n√©pcsoportok g√©njeihez hozz√°biggyeszteni egy-egy k√≥rokoz√≥ genetikai anyag√°t?! Tal√°n v√©letlen, hogy annyira felm√©rt√©k azt a bizonyos √Ķs g√©nt? T√°n ez is √°lca volt √©s nem is arra ir√°nyult, hanem arra, hogy √≠gy f√Ľ alatt remek√ľl le tudt√°k √≠rni k√ľl√∂nb√∂z√Ķ embercsoportok genetikai √°llom√°ny√°t, azt√°n j√∂hetett a k√≠s√©rletez√©s. Gondolod, hogy t√ļl sok sci-fit n√©zek, olvasok esetleg? Ami az√©rt igaz... s_*_kukk
#17 | postaimre - 2014. mŠjus 03. 09:19:14
Guzsaly, akkor ezt figyeld!

Az egész világot fenyegetik az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok

Az eg√©sz vil√°got fenyegetik az antibiotikumoknak ellen√°ll√≥, √ļgynevezett szuperbakt√©riumok - olvashat√≥ az Eg√©szs√©g√ľgyi Vil√°gszervezet (WHO) szerd√°n k√∂zz√©tett jelent√©s√©ben.

A hal√°los szuperbakt√©riumok m√©g a leger√Ķsebb antibiotikumokra sem reag√°lnak, elterjed√©s√ľk pedig m√°r nem j√≥slat, hanem az eg√©sz vil√°gon val√≥s√°g. B√°rkit, b√°rmilyen √©letkorban, b√°rmelyik orsz√°gban el√©rhetnek az antibiotikumokra rezisztens bakt√©riumok. A k√∂zeg√©szs√©g√ľgyre komoly vesz√©lyt jelentenek, a k√∂vetkezm√©nyek "puszt√≠t√≥ak lesznek" - k√∂z√∂lt√©k a WHO szakemberei szerd√°n.
http://hetivalasz...mok-76237/
#18 | postaimre - 2014. mŠjus 03. 17:34:19
Amerik√°ban is felbukkant a hal√°los MERS

vírus ellen nincs oltás.
Az Egyes√ľlt √Āllamokban is megjelent a MERS (Middle-East Respiratory Syndrome) nev√Ľ koronav√≠rus, amelynek Sza√ļd-Ar√°bi√°ban m√°r 109 halottja van a legfrissebb t√°j√©koztat√°s szerint.

Az amerikai betegs√©gmegel√Ķz√©si √©s j√°rv√°ny√ľgyi k√∂zpont (CDC) k√∂z√∂lte, hogy egy f√©rfi a m√ļlt h√©ten lett beteg, miut√°n hazat√©rt az Egyes√ľlt √Āllamokba Sza√ļd-Ar√°bi√°b√≥l, ahol eg√©szs√©g√ľgyi dolgoz√≥k√©nt tev√©kenykedett. Egy Indiana √°llambeli k√≥rh√°zban √°polj√°k, √°llapota j√≥. A CDC p√©nteken eml√©keztetett arra, hogy a MERS nem vesz√©lyesen fert√Ķz√Ķ, √≠gy az eset igen csek√©ly kock√°zatot jelent a lakoss√°gra n√©zve. A hat√≥s√°gok mindazon√°ltal keresik azokat, akik egy√ľtt rep√ľltek a f√©rfival Londonon kereszt√ľl az Egyes√ľlt √Āllamokba, majd ott busszal Chicag√≥b√≥l Indian√°ba.
http://hvg.hu/vil...s_MERS#rss
#19 | guzsaly - 2014. mŠjus 03. 20:17:36
Vid√°m! Egy csom√≥ film jut eszembe. A t√Ľz k√∂zel√©ben l√©v√Ķk nem v√©letlen forgat√≥k√∂nyveket filmes√≠tettek meg. Rem√©lem a fagyijuk visszanyal! Rem√©lem itt is √©rv√©nyes a hat√°s-ellenhat√°s t√∂rv√©nye !

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.