Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Így csaphat le az EU a magyar oligarchákra


Még soha nem volt ennyi bejelentés az EU adófizetõitõl, mint tavaly. Nagyobb felhatalmazást is kapott a hivatal.

Az EurĂłpai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) 2013-ban minden eddiginĂ©l több bejelentĂ©st tettek az uniĂłs állapolgárok Ă©s intĂ©zmĂ©nyek – Ă­rja sajtĂłközlemĂ©nyĂ©ben a szervezet. Nem is alaptalanul jelentgettĂ©k fel egymást a polgárok: az OLAF összesen 403 milliĂł eurĂł behajtására tett javaslatot az EU költsĂ©gvetĂ©se javára a sáros ĂĽgyekben.

Összesen 1294 bejelentés érkezett a hivatalhoz tavaly, 35 százalékkal több, mint 5 éve. A hivatal ebbõl eddig 253 vizsgálatott indított el, ami majdnem 70 százalékos növekedés az öt évvel ezelõttiekhez képest. Eközben 293 vizsgálat zárult le 2013-ban. Az OLAF 353 ajánlást adott ki pénzügyi, bírósági, adminisztratív, illetve fegyelmi intézkedések végrehajtására az illetékes hatóságok számára. Ez 81 százalékkal több, mint 2009-ben.
Új szabály készül

2013-ban az OLAF segítette az Európai Bizottságot a csalásellenes politikák alakításában. A Bizottság javasolni fogja annak jogi szabályozását, hogy az EU költségvetésének a terhére elkövetett csalások következetesen üldözhetõk legyenek Európa-szerte, s így bíróság elé lehessen állítani a csalókat.
Lecsapnak az illegális bagóra

Tekintve, hogy a dohánytermékek illegális kereskedelme évrõl évre nagy mértékben csökkenti az EU és a tagállami költségvetések bevételeit, ezért az OLAF 2013-ban továbbra is prioritásként kezelte az ilyen káros jelenségek elleni küzdelmet.
Nem lehet offshore menekĂĽlni

Mivel a bonyolult határokon átnyúló és nemzetközi jellegû csalási ügyek egyre gyakoribbak, az OLAF számos partnerrel kötött együttmûködési megállapodást Európában és azon kívül.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2014. április 30. 16:59:58
Hasít a magyar milliárdos cége az állami tendereken

Jól megy a Várkert Bazár felújításában is részt vett West Hungária Bau Kft.-nek és az MNV-s közbeszerzéseken az elmúlt években megjelent EB Hungary Invest Kft.-nek. A cégek versenytárs nélkül nyerték meg az energiahivatal V. kerületi irodaházának belsõ felújítására kiírt tendert.
http://www.napi.h...80379.html

Jogsértõen mûködõ kölcsönbeadók

A beszállítók kiválasztása során még a közbeszerzések esetén is a legfõbb szempont a legjobb ár. Ha azonban ez kizárólagos elbírálási szemponttá válik egy munkaerõ-szolgáltató kiválasztása során, a munkaviszonyokra vonatkozó speciális felelõsségi szabályok miatt az ajánlatkérõ a remélt megtakarítás sokszorosát bukhatja el a teljesítés során, ha figyelmen kívül hagyja az ajánlattevõ jogszabályoknak megfelelõ mûködésének vizsgálatát.
http://munkajog.h...csonbeadok
#2 | mormota1968 - 2014. április 30. 21:48:15
Nehogy mán börtönbe zárják ezeket a ganékat, mikor máshol is hasznosítani lehetne õket! Valami jó kis fizikai munkára gondolnék, mondjuk egy kõfejtõben, bányában, meg hasonló helyeken, ahol kicsit fogyoszhatnának a legények és leányok.
Hisz olyan szép kövére híztak mások véres verejtékkel megkeresett pénzén. És persze azonnali teljes körû vagyon elkobzás, mindenre kiterjedõen, akárki nevére is íratták rá, amit vettek a lenyúlt pénzekbõl. (West Hungaria Bau koser cég, már a neve alapján is, mi más lehetne magyarnak álcázva?)
#3 | postaimre - 2014. május 01. 08:29:45
Elõször "létrehozzuk" az "oligarchákat", majd tudatosítjuk, hogy mindenki lássa, tudjon róluk, majd a köztudatba vezetett, a politikával összefont "negatív" keresztapákat kivonjuk a forgalomból demokratikusan, "törvényesen" és már meg is van a "nagy fellélegzés", mert közben nem zsidóztunk, nem is beszéltünk háttérhatalomról, se összeesküvésekrõl, no meg szabadkõmûvesekrõl....
#4 | postaimre - 2014. május 01. 09:23:12
Gyurcsány: Fényt, több fényt a fejekbe!

Több újítás is várható az uniós pályázatok rendszerében az új költségvetési ciklusban - ezt mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Külügyminisztérium uniós konferenciáján. Cséfalvay Zoltán szerint csak olyan fejlesztések kaphatnak vissza nem térítendõ támogatást, amelyek állami, vagy önkormányzati tulajdont fejlesztenek. Gyurcsány Ferenc is EU-s konferenciát tartott. A teremben valaki "ráfeküdt" a villanykapcsolóra. Részletek a videóban.
http://www.atv.hu...a-fejekben

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.