Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

Megindult az ĂĄtalakulĂĄs?


Szia Imre! Link
A hír arról szól, hogy olyan megszorítåsokat vezetnek be a bankoknål, amik 5 év alatt åtalakítjåk az egész bankrendszert. A bankokat åtållítjåk a kizsåkmånyoló profittermelés rendszerérÔl az emberiséget kiszolgåló szolgåltatåsi rendszerré.

Ezt az infót kaptam a "belsÔs" ismerÔstÔl:

Mivel a hĂĄttĂ©rhatalom ĂĄltal lett az emberisĂ©g Ă­gy tönkretĂ©ve, a hĂĄttĂ©rhatalom ĂĄltal is kell azt helyrehozni. Ez a bĂŒntetĂ©sĂŒk. A sajĂĄt kezĂŒkkel kell szĂ©tosztani sajĂĄt vagyonaikat az emberek között. EzĂ©rt nem lehet a vilĂĄgban nagyobb vĂĄltozĂĄs kormĂĄnyzati szinteken. Az informĂĄciĂł megerĂ”sĂ­ti, hogy a hĂĄttĂ©rhatalom juttatta "trĂłnra" OV-t Ă©s hogy ugyanez az erĂ” segĂ­tette a Fideszt hatalmon maradni. Azonban! A Fidesznek semmi Ă©s senki felett nincs valĂłjĂĄban hatalma, csak azĂ©rt maradtak, mert NEKIK KELL HELYREHOZNI? AMIT ELKÚRTAK. Nem kicsit, nagyon. A helyzet percrĂ”l-percre vĂĄltozik, Ă©s jĂł irĂĄnyban. EurĂłpĂĄban az EurĂł helyett az UNT kerĂŒl bevezetĂ©sre (United Trade Note). Mindenki szĂĄmĂĄra el van kĂŒlönĂ­tve egy összeg, amit kiosztanak, Ă©s azzal mindenki azt csinĂĄl, amit akar.

Ez megerĂ”sĂ­ti, amit Te is Ă­rtĂĄl-mondtĂĄl-tudtĂĄl, hogy ezeknek a mocsadĂ©koknak kell helyretenniĂŒk amit elkĂșrtak, bĂĄr gondolom Te mĂĄshogy gondoltĂĄl erre :).

AztĂĄn:

Link

ZAP ÜZENI;
SZIASZTOK!
MIT FOGNAK CSINÁLNI AZ EMBEREK AZ ÖSSZES PÉNZZEL, AMINT MEGKAPJÁK?
AZZAL AZ ÖSSZEGGEL, AMI BEKERÜL A RENDSZERBE, AZ ÓVATOSSÁG AZT DIKTÁLJA, HOGY NÉHÁNY CSEKK ÉS MÉRLEG A RENDBE LEGYEN TÉVE, HOGY NE TÚL SOK MARHASÁGRA KÖLTSÉK AZ EMBEREK A PÉNZÜKET, AMIKOR MEGKAPJÁK VÉGÜL.
HOGY AZ EMBEREK MIHEZ FOGNAK KEZDENI, ARRA VAN EGY ELKÉPZELÉSEM, DE LEGINKÁBB RÁ LESZ HAGYVA A SZÍVÜKRE, A JÓZAN ESZÜKRE ÉS REMÉLHETÕLEG KIKÉRIK EGY HOZZÁÉRTÕ SZAKEMBER VÉLEMÉNYÉT. EGY JÓ SZAKEMBER MINDIG EL AKAR ADNI VALAMI BANKI TERMÉKET, MINT LETÉTEKET, CD-KET, BEFEKTETÉSI ALAPOKAT, STB.
A JÓ ADÓSZAKÉRTÕK OLYAN STRUKTÚRÁKAT NYÚJTANAK, AMIK ÁLTAL CSÖKKENTENI TUDJÁK AZ ADÓKÖLTSÉGEIKET, ÉS A HOZZÁÉRTÕ KÖNYVELÕCÉGEK NYOMONKÖVETIK A MEGTAKARÍTÁSAIKAT. SOK SZAKEMBER VAN ODAKINT, ÉS EGY KEVÉS PÉNZZEL, AMIT RÁJUK KÖLTENEK, ELÉG OLCSÓN TUDNAK BÖLCSESSÉGHEZ JUTNI. MENJENEK, KERESSENEK NÉHÁNYAT, AKIKKEL SZÍVESEN EGYÜTT DOLGOZNÁNAK.
IGEN, AZ USA ÁLLAMKINCSTÁRA TELJES MÉRTÉKBEN ÁTÜTEMEZTE AZ ÚJ DOLLÁRT, A TRN ALATT, VAGY AHOGY EURÓPÁBAN MEGISMERIK, A UNITED TRADE NOTE, (UNT) ALATT.
PUTYIN FONTOS SZEREPET JÁTSZOTT ABBAN, HOGY AZ USA MÁRCIUS 28-ÁN ALÁÍRTA A TRN HASZNÁLATÁT, ÉS HOGY FOLYTATÓDHAT A RENDSZER ÚJRAINDÍTÁSA.
MINDEN GLOBÁLIS TRANZAKCIÓKÓDOT AZ AMERIKAI KINCSTÁR RENDSZERESEN KIVEZET, HOGY A TRANZAKCIÓKAT KÖVETHESSÉK AHOGY AZ USD-T ÁTVEZETIK, S EZT BÁR NÉHÁNY HÉTTEL ELHALASZTOTTÁK, DE MÚLT HÉTEN SZERDÁN, KIBOCSÁTOTTÁK. A BANKI ÜGYINTÉZÉS A SZOKÁSOS MÓDON HALAD, ÉS KIBOCSÁTÁSI ALAPOKRA TUDSZ TRANZAKCIÓKÓDOKAT KAPNI.
RENGETEG TRANZAKCIÓKÓD VAN, ÉS MIND KÉSZENLÉTBEN ÁLL ARRA, AMI A JÖVÕ HÉTEN JÖN.
EGYSZERÛEN SZÓLVA, ÉPPEN AZ ÚJRAINDÍTÁS KÖZEPÉN VAGYUNK.
FIGYELMESEN NÉZD EZT ÉS EMLÉKEZZ. EZ ÍGY TÖRTÉNT. JÓ A CSAPAT, ÉS AZ EMBERIESSÉG HAMAROSAN KÖNNYEBBEN VEHET LEVEGÕT. RÖVIDESEN PEDIG TELJESEN FELLÉLEGEZHET.
ÍGY HÁT NÉMIKÉPPEN BOLDOG VAGYOK MOST, LÁTVA AZ EGÉSZET HELYÉRE KERÜLNI ÉS MINDEN IGAZOLJA A DÁTUMOT. LÉPÉSEK SOROZATA JUTTATOTT EL MINKET IDE. EZ IGAZÁN RENDKÍVÜLI.
NÉHÁNY VILÁGRASZÓLÓ ESEMÉNY ELÉRT ENGEM IS, ÉS BÁR NEM ERÕSÍTETTEM MEG EZEKET AZ ESEMÉNYEKET, DE VAN SZEREPÜK ABBAN, AMIT TUDOK, HOGY IGAZ. AZ ELSÕ ESEMÉNY, AMI TÖRTÉNT AZ ELMÚLT HÓNAPBAN AZ, HOGY IRAK 36 TONNA ARANYAT VÁSÁROLT MÁRCIUS UTOLSÓ HETÉBEN – AZ 5. LEGNAGYOBB VÁSÁRLÁS EZ A VILÁGON –, AMI TÖBB MINT MEGDUPLÁZTA AZ EREDETI 27 TONNÁJUKAT.
A VILÁGKERESKEDELMI ALAP (WTF) UTASÍTOTTA AZ USA-T, HOGY ÁLLJON LE A PÉNZNYOMTATÁSSAL, MERT NINCS A DOLLÁR MÖGÖTT ARANY.
AZ USA ÁLLAMKINCSTÁRA (UST) MEGVALÓSÍTOTTA AZ ÚJ USA DOLLÁRT (UNT – UNITED TRADE NOTE) EURÓPÁBAN EZEN A HÉTEN.
IRAK KIFIZETTE PÁRIZSBAN A LEGNAGYOBB TARTOZÁSAIT.
A VILÁGKERESKEDELMI ALAP (WTF) UTASÍTOTTA AZ USA-T, HOGY ENGEDJE EL AZ IRAKI PÉNZALAPOK VISSZATARTÁSÁT TÖBB MINT 20 ÉVRE, HOGY IRAK KIEGYENLÍTHESSE AZ USA-NAK AZ ADÓSSÁGÁT.
SZÓVAL, AZOK AZ ÉDES RÓZSASZÍN MALACKÁK REPÜLNEK AZ EGÉSZ HELY FELETT, AHOGY AZ IRAM EGYRE GYORSUL ÉS EGYRE TÖBB ÉS TÖBB FORRÁS KERÜL KIADÁSRA. A TANÁCSOM EGYSZERÛ: NÉZD AHOGY MEGTÖRTÉNIK A KIBONTAKOZÁS ÉS LÉGY TÜRELMES. A FORRÁSOK ÉRKEZNI FOGNAK ÉS AZ AGGODALOM NEM A LEGJOBB DOLOG, AMIT TENNI ÉRDEMES MOST – MÁR CSAK NÉHÁNY RÖVID NAP… ÉLVEZD A VÁRAKOZÁST ÉS A SHOWT.
CHRISTINE LAGARDE AZT MONDTA: SZERÉNY ÉS TÖRÉKENY GYÓGYULÁS HÚZÓDIK A MÉLYBEN – ÉS SZÜKSÉGES A VÁLTOZÁSI IRÁNYT IGAZÍTANI MÉG GYORSABBAN ÉS A NÖVEKEDÉS FENNTARTHATÓ.
EZ EGY IGAZ MEGÁLLAPÍTÁS. 75%-BAN A KÖZEPES CÉGEK VOLTAK A VILÁG GDP-JÉNEK 2%-OS NÖVEKEDÉSÉÉRT A FELELÕSEK. AZ ORSZÁGHATÁROKAT KERESZTEZÕ EGYÜTTMÛKÖDÉSSEL, AZ ÚJ PARADIGMA A MÁTRIX ALAPOK KIBOCSÁTÁSÁVAL FELTÖLTEKEZETT, A VILÁG GDP-JE RENDBEN NÖVEKEDNI FOG, ÉS A GAZDASÁGOK NAGYON ERÕTELJESEN ÉS BIZAKODÓAN MEGINDULNAK ELÕRE. EZ EGY JÓ DOLOG.

És aztán:

Itt a TRN, Ă©lĂ” egyenesben:

Link

Szóval 6-ån be lett vezetve a TRN, az USD szépen lefut. Putyin båcsi meg szépen dörzsölheti a tenyerét, bår neki is aktívan részt kell vennie a helyrehozatalban.

SzĂłval a helyzet egyre vĂĄltozik. CsodĂĄs Ă©jszakĂĄt!

Hozzászólások


#31 | Surgyelan - 2014. május 01. 08:10:07
A derivatíva piac közérthetÔ magyaråzata

Heidi egy detroiti bĂĄr tulajdonosa. Egy napon rĂĄjön, hogy szinte minden vendĂ©ge munkanĂ©lkĂŒli alkoholista, Ă©s mĂĄr nem igen engedhetik meg maguknak, hogy bĂĄrjĂĄba jĂĄrjanak. A problĂ©ma megoldĂĄsĂĄra Heidi Ășj marketing tervvel ĂĄll elĂ”, aminek lĂ©nyege, hogy vendĂ©geinek nem kell azonnal fizetniĂŒk az elfogyasztott italokĂ©rt, azaz hitelre ihatnak. Az egyes vendĂ©gek fogyasztĂĄsĂĄt egy könyvben vezeti.

Hamarosan elterjed a hír, hogy Heidi bårjåban hitelre lehet inni és ennek eredményeként egyre többen kezdik låtogatni a szórakozóhelyet. Hamarosan Heidi bårja lesz Detroit leglåtogatottabb szórakozóhelye.

Mivel a vendĂ©geknek nem kell azonnal fizetniĂŒk a fogyasztott italokĂ©rt nem tiltakoznak, amikor Heidi idĂ”rĂ”l idĂ”re megemeli a bor Ă©s a sör, a kĂ©t legnĂ©pszerĂ»bb ital ĂĄrĂĄt. Ennek eredmĂ©nyekĂ©nt a bĂĄr bruttĂł forgalma komoly emelkedĂ©snek indul.

A helyi bank fiatal Ă©s dinamikus alelnöke rĂĄjön, hogy ezek a vendĂ©g-hitelek Ă©rtĂ©kes eszközök lehetnek a jövĂ”ben Ă©s megemeli Heidi hitelkorlĂĄtjĂĄt. Nem lĂĄt kockĂĄzatot a dologban, hiszen fedezetkĂ©nt ott vannak a munkanĂ©lkĂŒli alkoholistĂĄk adĂłssĂĄgai.A bank központjĂĄban a tĂ”zsdei szakĂ©rtĂ”k ezeket a vendĂ©g-hiteleket ITALKÖTVÉNNYÉ, ALKESZKÖTVÉNNYÉ Ă©s RÓKAKÖTVÉNNYÉ alakĂ­tjĂĄk. Ezeket az Ă©rtĂ©kpapĂ­rokat azutĂĄn csomagok rĂ©szekĂ©nt nemzetközi Ă©rtĂ©kpapĂ­rpiacokon forgalomba hozzĂĄk. A naiv befektetĂ”k nem igazĂĄn Ă©rtik, hogy a szĂĄmukra AAA minĂ”sĂ­tĂ©sĂ», biztosĂ­tott kötvĂ©nykĂ©nt eladott Ă©rtĂ©kpapĂ­rok valĂłjĂĄban munkanĂ©lkĂŒli alkoholistĂĄk adĂłssĂĄgai. Ennek ellenĂ©re a kötvĂ©nyĂĄrak egyre emelkednek Ă©s az Ă©rtĂ©kpapĂ­rok hamarosan a legkapĂłsabb eszközzĂ© vĂĄlnak az orszĂĄg brĂłkercĂ©geinĂ©l. Egy napon, bĂĄr a kötvĂ©nyĂĄrak mĂ©g mindig emelkednek, a helyi bank kockĂĄzati igazgatĂłja Ășgy dönt ideje behajtani a Heidi bĂĄrjĂĄba jĂĄrĂł italozĂłk ĂĄltal felhalmozott adĂłssĂĄgokat. Az igazgatĂł kiĂ©rtesĂ­ti Heidit.

Heidi követeli az adĂłssĂĄgok megfizetĂ©sĂ©t alkoholista vendĂ©geitĂ”l, de lĂ©vĂ©n Ă”k valamennyien munkanĂ©lkĂŒli alkoholistĂĄk nem tudjĂĄk visszafizetni az elfogyasztott italok ellenĂ©rtĂ©kĂ©t. Mivel Heidi nem tudja teljesĂ­teni a bank követelĂ©sĂ©t kĂ©nytelen csĂ”döt jelenteni. A bĂĄr bezĂĄr Ă©s a tizenegy alkalmazott elveszĂ­ti ĂĄllĂĄsĂĄt.

Egyik naprĂłl a mĂĄsikra az ITALKÖTVÉNYEK, ALKESZKÖTVÉNYEK Ă©s RÓKAKÖTVÉNYEK Ă©rtĂ©ke 90%-ot zuhan. Az összeomlott kötvĂ©nyek miatti Ă©rtĂ©kvesztĂ©s hatĂĄsĂĄra a bank elveszĂ­ti likviditĂĄsĂĄt, Ă­gy nem tud Ășjabb kölcsönöket folyĂłsĂ­tani, befagyasztja hiteleit Ă©s leĂĄll helyi gazdasĂĄgi tevĂ©kenysĂ©gĂ©vel.

Heidi beszĂĄllĂ­tĂłi nagyvonalĂșan hosszĂș fizetĂ©si hatĂĄridĂ”vel szĂĄllĂ­tottak a bĂĄrnak Ă©s sajĂĄt cĂ©gĂŒk nyugdĂ­jalapjait is kĂŒlönbözĂ” KÖTVÉNYEKBE, azaz kölcsönalapĂș Ă©rtĂ©kpapĂ­rokba fektettĂ©k. Most rĂĄjönnek, hogy nemcsak Heidi irĂĄnyukba fennĂĄllĂł tartozĂĄsĂĄt kell vesztesĂ©gkĂ©nt leĂ­rniuk, hanem sajĂĄt kötvĂ©nyeik feltĂ©telezett Ă©rtĂ©kĂ©nek 90%-ĂĄt is elveszĂ­tettĂ©k. BorbeszĂĄllĂ­tĂłja csĂ”döt jelent Ă©s lehĂșzza a hĂĄrom generĂĄciĂł Ăłta mĂ»ködĂ” cĂ©g redĂ”nyĂ©t. SörbeszĂĄllĂ­tĂłjĂĄt felvĂĄsĂĄrolja egyik rivĂĄlisa, aki azonnal bezĂĄrja az ĂŒzemet Ă©s elbocsĂĄtja annak 150 dolgozĂłjĂĄt.

SzerencsĂ©re a bankot, a brĂłkerhĂĄzat Ă©s azok vezetĂ”it kimenti egy multi-milliĂł dollĂĄros, feltĂ©tel nĂ©lkĂŒli kĂ©szpĂ©nzinjekciĂł, amit kormĂĄnybĂ©li barĂĄtaik nyĂșjtanak szĂĄmukra. A mentĂ”csomaghoz szĂŒksĂ©ges pĂ©nzt közĂ©posztĂĄlybeli, antialkoholista alkalmazottak adĂłemelĂ©sĂ©bĂ”l teremtik elĂ”, akik sohasem jĂĄrtak Heidi bĂĄrjĂĄban.

Most mĂĄr mindenki Ă©rti? Így talĂĄn könnyebb ĂĄtlĂĄtni a koncepciĂł lĂ©nyegĂ©t
#32 | Balu - 2014. május 01. 08:45:29
Surgyelan,

s_*_gt

köszönöm, tökkéletes!
#33 | postaimre - 2014. május 01. 09:26:30
Rekordår: elmebeteg mennyiségû pénzért vitték el a gyémåntos zafírt
A vĂĄrtnĂĄl is magasabb ĂĄron, 5,1 milliĂł dollĂĄrĂ©rt (1,13 milliĂĄrd forintĂ©rt), vagyis karĂĄtonkĂ©nti rekordĂĄron kelt el a Sotheby's aukciĂłshĂĄz tavaszi New York-i Ă©kszerĂĄrverĂ©sĂ©n egy platinĂĄba foglalt, baguette-csiszolĂĄsĂș fehĂ©r gyĂ©mĂĄntokkal dĂ­szĂ­tett 28,18 karĂĄtos kasmĂ­ri zafĂ­r.
http://www.stop.h...t/1235995/


Egyre több a fizetésképtelenségi eljårås Kelet-Közép-Európåban

Kelet-KözĂ©p-EurĂłpĂĄban a fizetĂ©skĂ©ptelensĂ©gi eljĂĄrĂĄsok szĂĄma tavaly Ășjabb rekordra, 70 ezerre nĂ”tt - derĂŒl ki a Coface hitelbiztosĂ­tĂł legfrissebb elemzĂ©sĂ©bĂ”l. A csĂ”d-, a felszĂĄmolĂĄsi Ă©s vĂ©gelszĂĄmolĂĄsi eljĂĄrĂĄsokat magĂĄban foglalĂł fizetĂ©skĂ©ptelensĂ©gi eljĂĄrĂĄsok szĂĄma egyarĂĄnt emelkedett a tĂ©rsĂ©gben, MagyarorszĂĄgon az összes vĂĄllalkozĂĄshoz kĂ©pest a fizetĂ©skĂ©ptelen cĂ©gek arĂĄnyĂĄt mutatĂł fizetĂ©skĂ©ptelensĂ©gi rĂĄta 2,3 szĂĄzalĂ©kos volt.
http://profitline...-Europaban

"Az EU és Magyarorszåg között valódi szerelem szövÔdött"

A 2000-es Ă©vek elejĂ©n a szĂ­nfalak mögött mĂĄr lĂĄtszott, hogy MagyarorszĂĄg, amely BrĂŒsszel kedvence volt, komoly strukturĂĄlis problĂ©mĂĄkkal kĂŒzd, de 2004-ben inkĂĄbb LengyelorszĂĄg felvĂ©tele okozott fejfĂĄjĂĄst – mondta a hvg.hu-nak GĂŒnther Verheugen, az EU egykori bĂ”vĂ­tĂ©si biztosa az uniĂłs belĂ©pĂ©sĂŒnk tizedik Ă©vfordulĂłja alkalmĂĄbĂłl adott interjĂșban. Az egyetemi professzor szerint egyĂ©bkĂ©nt OrbĂĄn politikĂĄja nem EurĂłpa-ellenes, csak Ă©pp nem osztja az eurĂłpai föderalistĂĄk nĂ©zeteit.
http://hvg.hu/itt..._szere#rss

Devizahitelesek: a teljes årfolyamrés visszajårhat
A labda ismét itthon pattog

2014. mĂĄjus 1. A KĂșriĂĄnak kell döntenie arrĂłl, hogy tisztessĂ©ges-e az ĂĄrfolyamrĂ©s alkalmazĂĄsa, Ă­gy akĂĄr az is kiderĂŒlhet, hogy a teljes vĂ©teli Ă©s eladĂĄsi ĂĄrfolyam közti kĂŒlönbsĂ©g visszajĂĄr. Az EurĂłpai BĂ­rĂłsĂĄg szerint a devizavĂ©teli Ă©s -eladĂĄsi ĂĄrfolyam alkalmazĂĄsakor a bankok a kĂŒlönbsĂ©gĂ©rt nem adtak ellenszolgĂĄltatĂĄst az ĂŒgyfeleknek. Viszont a tisztessĂ©gtelen feltĂ©telek mellett sem lesznek semmisek a devizahitel szerzĂ”dĂ©sek, a bĂ­rĂłsĂĄgok a vitatott feltĂ©teleket ugyanis helyettesĂ­thetik. Az EurĂłpai BĂ­rĂłsĂĄg összessĂ©gĂ©ben visszadobta a labdĂĄt a hazai legfelsĂ”bb bĂ­rĂłi fĂłrumnak, nĂ©mi ĂștmutatĂłt mellĂ©kelve.
http://www.azenpe...rhat/1814/
#34 | Detonator - 2014. május 01. 09:58:01
Kedves SurgyelĂĄn !

VĂ©gre szemĂ©lyedben bekopogtatott egy közĂ©rthetĂ” pĂ©zĂŒgyi zseni. Nagyon ideje volt !
De kitérhetsz arra is, ha idÔd engedi, hogy a tÔzsde mi is igazåból. Nem, nem nekem kell !

Áldås !
Detonator
#35 | Balu - 2014. május 01. 10:00:46
Imi,

eddig se tudtam, hogy minek tartom azt a hĂŒlye követ. A Maseratit Ă©s a Bugattikat egyelĂ”re mĂ©g meghagyom, valamivel ki kell jĂĄrni a szĂ”lĂ”be, meg a vonĂłhorgos Bugattimra a nagyobbik utĂĄnfutĂłt is rĂĄ lehet akasztani, ha trĂĄgyĂĄĂ©rt kell menni. Most legalĂĄbb van mibĂ”l tankolnom egy darabig.

"devizavĂ©teli Ă©s -eladĂĄsi ĂĄrfolyam alkalmazĂĄsakor a bankok a kĂŒlönbsĂ©gĂ©rt nem adtak ellenszolgĂĄltatĂĄst az ĂŒgyfeleknek"
És ha csak Ășgy bemegyek a bankba bevĂĄltani pĂĄr jewrĂłt, akkor adnak? ELEVE nem volna joguk ĂĄrrĂ©st alkalmazni, mivel nem az Ă” termĂ©kĂŒk. Vagy viszonteladĂłknak szĂĄmĂ­tanak Ă©s az ĂĄrrĂ©s az "ĂĄfa"?
#36 | postaimre - 2014. május 01. 10:15:38
Balu, amennyire hihetek az oroszul olvasott anyagnak, a japĂĄn bankrendszer sem kamatokra Ă©pĂ­tett, nem csak az arab. A mestersĂ©ges rendszerekben az a "jĂł", hogy az inputtĂłl fĂŒggetlennek lĂĄtszĂł outputot tudnak kreĂĄlni bĂĄrmikor, mert valĂłjĂĄban egy ĂĄlrendszer, ami nem Ă©letkĂ©pes, sĂ”t kifejezetten Ă©letellenes. Mi törtĂ©nik a "fekete dobozban"? Az, amit mondok! A lĂ©nyeg az, hogy higgyĂ©tek el, nem az, hogy valĂłs.

Detonåtor, balu, amit Surgyelån idetett, mår pårszor volt. Lica szokta ezt oktatópéldaként felrakni.

DetonĂĄtor a "tĂ”zsde" egy egy olyan bazĂĄr, ahol az ĂĄrurĂłl csak kĂ©peket mutogatnak Ă©s beszĂĄmolĂłkat adnak a bĂ»vĂ©szek, miközben te fogadĂĄsokat köthetsz arra, hogy melyik mekkora Ă©rtĂ©ket fog kĂ©pviselni egy olyan virtuĂĄlis piacon, amelyet rajtad (kisbefektetĂ”) teljesen kĂ­vĂŒlĂĄllĂł erĂ”k szabnak-varrnak, irĂĄnyĂ­tanak. HosszĂștĂĄvon a nagy szĂĄmok törvĂ©nye szerint a kisbefektetĂ”k mindig veszĂ­tenek, a nagyok mindig nyernek. Ez egy piramis-jĂĄtĂ©k.

itt egy tiplikus préda. Fogadj rå, mi megy tönkre és mennyre! persze gondoskodj a "gazdasågi bérgyilkosokról", hogy amire fogadsz, az tönkre is menjen. A többiek meg nem értik, mi is történik. Egyszóval: csalås!

Az un.: Hedge fund

A Wikipédiåból, a szabad enciklopédiåból

A hedge fund egy kevĂ©ssĂ© szabĂĄlyozott befektetĂ©si alap, amely jellemzĂ”en csak szĂ»k körĂ», vagyonos befektetĂ”k rĂ©szĂ©re elĂ©rhetĂ”, akik a tĂ”ke arĂĄnyĂĄban vett fix dĂ­jon felĂŒl gyakran sikerdĂ­jat fizetnek az alap menedzserei rĂ©szĂ©re.

A hedge fundok lazĂĄbb szabĂĄlyozĂĄsukra Ă©s zĂĄrtkörĂ»sĂ©gĂŒkre tekintettel sokkal komplexebb, egyedibb, Ă©s gyakran kockĂĄzatosabb befektetĂ©si stratĂ©giĂĄkat tudnak megvalĂłsĂ­tani, mint a legtöbb mĂĄs vagyonkezelĂ©si megoldĂĄs, sokkal szĂ©lesebb körĂ» eszközöket felhasznĂĄlva. Ez többek között az ĂĄrfolyam csökkenĂ©sĂ©re spekulĂĄlĂł short-pozĂ­ciĂłkat, összetett, akĂĄr tĂ”zsdĂ©n kĂ­vĂŒli szĂĄrmaztatott termĂ©keket, illetve a sajĂĄt tĂ”kĂ©n felĂŒli kitettsĂ©g, a tĂ”keĂĄttĂ©tel felhasznĂĄlĂĄsĂĄt jelenti.
#37 | Detonator - 2014. május 01. 10:41:27
Kedves Imrém !

Nem vagyok itt négy éve, meg még nem talålkoztam az íråssal. EttÔl még igen jó, mert nagyon érthetÔ. A tÔzsdét ne nekem magyaråzzåtok, mert én jól tudom, bocsånat, csak arra gondoltam, Lica vagy Surgyelån, bårki, hogy a fenti cikk nagyon érthetÔ hétköznapi nyelvén elÔadja. Szeretek néha mosolyogni is, és ez a cikk, minden komolysåga mellett vidåmmå tesz.
A tÔzsdét a Richter Gedeonnal szoktam jellemezni. A gyógyszergyår dolgozik mint måskor, eladås mint måskor, bevétel mint måskor. Aztån reggel 5000 forint egy kötvény, este 15000 forint egy kötvény. Akkor mi a våltozås oka ?
A megoldĂĄsokat a szerkesztĂ”sĂ©g cĂ­mĂ©re kĂ©rjĂŒk bekĂŒldeni ! A helyes megfejtĂ”k között kisorsoljuk Nathan Rotschild dĂ­szbĂ”rkötĂ©ses bestsellerĂ©t, " A zsidĂłk hĂĄtrĂĄnyos helyzete a pĂ©nzvilĂĄgban", ami a "ZsidĂłk kĂŒzdelme a pĂ©nzĂŒgyi manipulĂĄciĂłk ellen" alcĂ­mmel jelent meg.
#38 | kukackac - 2014. május 01. 10:43:40
A vilĂĄg adĂłssĂĄg elĂ©rte a 100.000 milliĂĄrd nĂ©gyszer GDP KĂ­na Ă©s az EgyesĂŒlt Államokban. s_*_olle
#39 | Balu - 2014. május 01. 11:48:02
Imi,

nekem nagyon tetszett, ahogy Surgyelan leĂ­rta, mert a hĂŒlye is megĂ©rti + az ismĂ©tlĂ©s meg a tudĂĄs anyjakinja. Persze, hogy olvastam, meg csak rĂ©szben vĂĄlasz a kĂ©rdĂ©semre, de akkor is jĂł. A "derivatĂ­va"-rendszert mindenestre szĂ©pen leĂ­rja.

Nekem viszont jól jönne egy hasonló "gyorstalpaló" a "Big Piscture"-rel kapcsolatban, nemzet/kontinens/vilågszinten. Alapkamat - mire jó, mikor és miért våltoztatjåk - és ezzel szemben egy nemzeti banknak mire lehetne jó, ha hagynåk, nemzeti bank åltali le/fel értékelések, ållami/EU dotåció-rendszer, "clearing-årrés", IMF/WTO szerepe ... jó, persze, mindrÔl olvastam meg azért alapdolgokat meg is értettem, csak jó lenne hasonló stílusban összefoglalva låtni. Szerintem nem csak nekem lehetne hasznos, hanem az åtlag tévénézÔnek is, akit naponta az ilyen fråzisokkal bombåznak komoly, intelligens és Ôszinte nézésû öltönyös bemondó urak és szép mellû elegåns bemondó hölgyek.
#40 | Surgyelan - 2014. május 01. 12:42:57
Nosztalgiåzom :) virsli lesz, meleg kÔbånyaival...
MĂĄs:
Ahogy John Embry befektetĂ©si stratĂ©ga is emlĂ­tette a King World News-nak, ez a buborĂ©k pĂ©lda nĂ©lkĂŒli vĂ©rontĂĄst fog okozni, amikor kidurran.

Több ezermilliĂĄrd dollĂĄr Ă©rtĂ©kĂ» kamatfĂŒggĂ” derivatĂ­va-termĂ©k fertĂ”zi a vilĂĄg bankrendszerĂ©t. Amint a jegybanki kamatok volatilitĂĄsa megnĂ” Ă©s azt gondolom vitathatatlan, hogy ez meg fog törtĂ©nni az feszĂŒltsĂ©geket fog okozni az egĂ©sz pĂ©nzrendszerben. Ha a legaprĂłbb beavatkozĂĄs is rosszul sĂŒl el a derivatĂ­vĂĄk piacĂĄn, akkor mĂĄr csak az Ég irgalmazhat nekĂŒnk. Mivel az a hatalmas tĂ”keĂĄttĂ©t, amely az egĂ©sz bankrendszerĂŒnkhöz kapcsolĂłdik, egyszerĂ»en szentsĂ©gtelen!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.