Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A szovjet mentalista


Nos, a cikk sok mindenre utal, de Wolf Messing, mint szovjet mentalista zsid√≥...√©rdekes momemtuma a kornak. √úzenetk√©nt is foghat√≥. M√°ri√≥ hogy v√©gzett a var√°zs l√≥val? Szt√°lin fia megmenek√ľlt

A hidegh√°bor√ļ √©veiben katonai √©s titkosszolg√°lati c√©lokra hasznos√≠that√≥ parapszichol√≥giai kutat√°sokra a Szovjetuni√≥ √©s az Egyes√ľlt √Āllamok egyenk√©nt egymilli√°rd doll√°rt k√∂lt√∂tt – √°ll√≠tja a t√©ma n√©met szak√©rt√Ķje, Serge Kernbach. A KGB egyik idev√°g√≥ alanya a v√©lhet√Ķen csak r√©szben sarlat√°n Wolf Messing volt, akivel t√∂bbsz√∂r is tal√°lkozott e cikk szerz√Ķje, KULCS√ĀR ISTV√ĀN.
1952-ben Leningr√°dban tanul√≥ k√≠v√°ncsi egyetemistak√©nt egyik bar√°tommal jegyet v√°ltottunk a Filharm√≥nia kisterm√©be Wolf Messing pszichol√≥giai k√≠s√©rleteire. (√ćgy hirdett√©k.) Mell√©kt√°rgyk√©nt az √ļjs√°g√≠r√≥ szakon pszichol√≥gi√°t is tanultunk, m√©gpedig egy olyan tank√∂nyv alapj√°n, amelyr√Ķl rossz nyelvek azt √°ll√≠tott√°k (nem alaptalanul), hogy b√°rmelyik oldal√°n √ľsse is fel az ember, vagy az okt√≥beri forradalomba vagy Pavlov akad√©mikus Rafael nev√Ľ majm√°ba √ľtk√∂zik. Hasonl√≥ szellemben fogant az a Darwin- √©s Lenin-id√©zetekb√Ķl kavart sz√≥sszal nyakon √∂nt√∂tt el√Ķad√°s is, amelyet a „k√≠s√©rletek” el√Ķtt egy okostoj√°s tartott arr√≥l, hogy a gondolat√°tvitel, amelynek szem- √©s f√ľltan√ļi lesz√ľnk, nem csal√°s, nem √°m√≠t√°s, hanem t√∂k√©letes materialista magyar√°zattal b√≠r. Ut√°na megjelent a sz√≠nen maga a Mester (n√©h√°ny √©vvel k√©s√Ķbb m√°r az Oroszorsz√°gi Szovjet Szocialista K√∂zt√°rsas√°g √©rdemes m√Ľv√©sze), egy alacsony termet√Ľ, k√∂z√©pkor√ļ f√©rfi√ļ, j√≥kora zs√≠rp√°rn√°val a tark√≥j√°n, √©s felsz√≥l√≠totta a k√∂z√∂ns√©get, hogy mialatt √Ķ hall√≥t√°vols√°gon k√≠v√ľlre t√°vozik, t√Ľzz√ľnk ki neki feladatokat.

√ćgy szabtuk meg p√©ld√°ul, hogy menjen oda a 7. sor 2. sz√©k√©n √ľl√Ķ polg√°rt√°rsn√Ķh√∂z, vegye ki a retik√ľlj√©b√Ķl az ott tal√°lhat√≥ kisoll√≥t, h√°romszor forduljon meg vele a saj√°t tengelye k√∂r√ľl, majd tegye be az oll√≥t a 22. sor 8. √ľl√©s√©n helyet foglal√≥ polg√°rt√°rs szivarzseb√©be. Messing ezut√°n bej√∂tt, √©s lengyeles kiejt√©s√Ľ oroszs√°ggal el√Ķadta: az a k√©r√©se, hogy k√∂zben valaki k√∂z√ľl√ľnk mindv√©gig fogja laz√°n a csukl√≥j√°t, √©s mag√°ban dikt√°lja a feladat soron k√∂vetkez√Ķ mozzanat√°t. Az els√Ķ „m√©diumot” v√©letlen√ľl szem√©lyesen ismertem: biztos, hogy nem t√©gla volt. Messing megindult ezzel az √°ltalunk kiv√°lasztott k√≠s√©r√Ķj√©vel, meg-meg√°llt, de azt√°n hat√°rozottan odament a h√∂lgyh√∂z, nagy bocs√°natk√©r√©sek k√∂zepette kinyitotta a retik√ľlj√©t, √©s pontosan v√©grehajtotta a feladatot. Azt√°n t√∂bb m√°s hasonl√≥t is.

Hitler hal√°la

Fotó:EUROPRESS/AFP
A r√≥la sz√≥l√≥ igen b√Ķs√©ges szakirodalomban (cikkek, interj√ļk, √∂n√©letrajz) ezt hol k√∂z√∂ns√©ges gondolat√°tvitellel magyar√°zta, hol pedig azzal, hogy √Ķ a csukl√≥j√°t laz√°n fog√≥ √©s a feladatot mag√°ban dikt√°l√≥ szem√©ly sz√≠vdobog√°sa √©s l√©gz√©se √ľtem√©nek v√°ltoz√°sait, izzad√°s√°t, pillant√°sait √©rz√©kelve k√∂vetkeztet arra, hogy mit kell tennie. Amikor √∂t √©vvel k√©s√Ķbb Moszkv√°ban, Herzen utcai lak√°s√°n interj√ļt k√©sz√≠tettem vele, azt mondta: nem a szavak a fontosak, amelyekkel dikt√°lnak neki, hanem a k√©p, amely az √Ķt k√≠s√©r√Ķ √∂nk√©ntes „m√©dium”, illetve azt √©rz√©kelve az √Ķ agy√°ban k√∂zben megjelenik. Ekkor jutott eszembe, hogy az eml√≠tett leningr√°di bemutat√≥n Messing egy √≠zben megszak√≠totta a feladat v√©grehajt√°s√°t, √©s el√©g nyersen a hely√©re k√ľldte csukl√≥j√°t fog√≥ „k√≠s√©r√Ķj√©t”. Az illet√Ķ, S. A. di√°kt√°rsam ut√≥bb bevallotta nekem, hogy egy ponton azt kezdte mag√°ban magyarul ism√©telgetni, hogy „nyald ki a...” Lehets√©ges, hogy az a k√©p jelent meg Messing agy√°ban, amint ezt √©ppen megteszi?

Wolf Messing 1899-ben sz√ľletett egy Vars√≥ k√∂zeli v√°rosk√°ban. Zsid√≥ iskol√°kban – h√©derben √©s jesiv√°ban – tanult, de azt√°n felismert√©k k√ľl√∂nleges adotts√°gait (olvassa m√°sok gondolatait, hipnotiz√°lni tud, a j√∂v√Ķbe l√°t, fak√≠r m√≥dj√°ra napokig k√©pes tetszhalott √°llapotban leledzeni stb.), √©s egy cirkusszal kezdte j√°rni a vil√°got. Saj√°t √°ll√≠t√°sa szerint fell√©pett Berlinben, P√°rizsban, Braz√≠li√°ban, Jap√°nban, Ausztr√°li√°ban. Tal√°lkozott t√∂bbek k√∂z√∂tt S√≥lem-Al√©hemmel, hosszasan csevegett Einsteinnel, Freuddal, Saljapinnal, Pi¬≥sudski marsallal. Ut√≥bb bebizonyosodott, hogy az √°ltala megadott helyen √©s id√Ķben, amikor szerinte Einstein √©s Freud vizsg√°lta k√©pess√©geit, a pszichoanal√≠zis atyja bizony√≠that√≥an nem tart√≥zkodott ott. Lehets√©ges, hogy m√°s visszaeml√©kez√©sei is csak ennyire voltak hitelesek. Legend√°j√°hoz tartozott p√©ld√°ul az, hogy egyszer nyilv√°nosan megj√≥solta Hitler hal√°l√°t, ez√©rt a F√ľhrer hal√°lra √≠t√©lte √©s kerestette.

1953 ut√°n felid√©zte, hogy t√∂bb √≠zben tal√°lkozott Szt√°linnal √©s Berij√°val. (Lengyelorsz√°g n√©met megsz√°ll√°sakor, 1939-ben Messing a Szovjetuni√≥ba menek√ľlt, a h√°bor√ļ alatt esztr√°degy√ľttesekkel j√°rta a frontokat, √©s l√©pett fel szovjet katon√°k el√Ķtt.) Elbesz√©l√©se szerint Szt√°lin oly m√≥don ellen√Ķrizte hipnotiz√Ķri k√©pess√©g√©t, hogy megparancsolta: az √Āllami Bankban ny√ļjtson √°t a p√©nzt√°rosnak egy √ľres pap√≠rlapot, azt sugallva neki, hogy az egy egymilli√≥ rubel √°tad√°s√°ra utas√≠t√≥ hivatalos irat. A p√©nzt√°ros √°t is adta a k√≠v√°nt √∂sszeget, majd amikor r√°j√∂tt, hogy csak egy tiszta pap√≠rlapot tart a kez√©ben, infarktust kapott. A „k√≠s√©rletet” Berija, a KGB f√Ķn√∂ke szem√©lyesen fel√ľgyelte.

Z√°rt kiad√°s

Egy m√°sik alkalommal, amikor a vez√©r fia, Vaszilij Szt√°lin a l√©gier√Ķ √°ltala mentor√°lt labdar√ļg√≥klubj√°val Gorkijba utazott, figyelmeztette a Generalisszimuszt, hogy ne engedje V√°szj√°t a csapattal egy√ľtt menni. √Čs val√≥ban: a futballist√°kat sz√°ll√≠t√≥ rep√ľl√Ķg√©p lezuhant, de Szt√°lin fia, mivel vonaton tette meg az utat, megmenek√ľlt. Messing ut√≥bb azt √°ll√≠totta, 1948-ban az√©rt mondta le ashabadi szerepl√©s√©t, mert meg√©rezte a k√©t nappal k√©s√Ķbb bek√∂vetkez√Ķ puszt√≠t√≥ f√∂ldreng√©st. Egy interj√ļban kijelentette, hogy m√°r √©vekkel el√Ķbb pontosan tudta szeretett feles√©ge hal√°l√°nak napj√°t, √©s ett√Ķl volt mindig depresszi√≥ra hajlamos.

Annyi bizonyos, hogy Wolf Messing k√ľl√∂nleges k√©pess√©geit akad√©miai int√©zetek vizsg√°lt√°k. √Čs amire m√°ig sincs hiteles adat: minden bizonnyal nem csak civil int√©zetek. A KGB-el√Ķd NKVD egy Alekszandr Barcsenko nev√Ľ orvos vezet√©s√©vel m√°r 1924-ben fel√°ll√≠tott egy titkos „neuroenergetikai” laborat√≥riumot, ahol p√©ld√°ul a passz√≠v √©s az akt√≠v gondolat√°tvitel lehet√Ķs√©g√©t vizsg√°lt√°k. Hiszen ha van r√° m√≥dszer, hogy m√°sok gondolataiba belel√°ssunk, nem sz√ľks√©ges f√°rads√°gos munk√°val k√©mkedni az ellens√©ges t√°bornokok vagy a hazai diverz√°nsok tervei ut√°n. Ha az inform√°ci√≥ (adott esetben p√©ld√°ul: parancs) telep√°tia √ļtj√°n tov√°bb√≠that√≥, meg van oldva a nagy m√©lys√©gben tart√≥zkod√≥, r√°di√≥n nem el√©rhet√Ķ tengeralattj√°r√≥kkal val√≥ √∂sszek√∂ttet√©s probl√©m√°ja. Ezek a k√≠s√©rletek olyan nyilv√°nval√≥ kudarccal v√©gz√Ķdtek, hogy m√°r a hatvanas-hetvenes √©vekben besz√ľntett√©k √Ķket, √©s feloldott√°k titkoss√°gukat, ak√°rcsak nemr√©giben azoknak a z√°rt kiad√°sban megjelent foly√≥iratok√©t is, amelyeknek anyagaira a cikk√ľnk elej√©n id√©zett stuttgarti tud√≥s t√°maszkodott.

Mivel fizetett?

Ami viszont az √©ppen negyven √©ve elhunyt mentalista egy√©b tev√©kenys√©g√©t illeti, abban m√°ig is sok a hom√°lyos pont. Hiszen szinte bizonyosra vehet√Ķ, hogy j√≥l fizet√Ķ „esztr√°dfell√©p√©seinek” (ez volt a hivatalos besorol√°suk) lehet√Ķv√© t√©tel√©√©rt √Ķ is fizetett valamivel: m√≥dszerekkel, gondolatokkal, m√©ghozz√° nem a saj√°t gondolataival. Erre vonatkoz√≥ munk√°ss√°g√°nak le√≠r√°sa azonban nyilv√°n olyan arch√≠vumokban tal√°lhat√≥, amelyeknek titkoss√°g√°t alighanem m√©g nagyon-nagyon sok√°ig nem sz√ľntetik meg.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kontroll88 - 2014. mŠjus 01. 11:25:40
Nem kell hasraesni, kis tehetséggel és kitartó gyakorlással mindez elsajátítható akár a Silva-féle Agykontroll módszerével is.

www.vntv.hu/2014/...uldetesere
www.vntv.hu/2014/...-vilagaban

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.