Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tömeges érvénytelenítés várható?


KĂ©ptelensĂ©g lesz kijavĂ­tani a devizahitel-szerzõdĂ©seket, Ă©s törekedni azok Ă©rvĂ©nyessĂ© nyilvánĂ­tására – állĂ­tja egy devizahitelĂĽgyekben jártas ĂĽgyvĂ©d. Szerinte utĂłlag nem lehet megadni az átfogĂł tájĂ©koztatást az ĂĽgyfeleknek, Ă­gy szerzõdĂ©sek tömeges Ă©rvĂ©nytelenĂ­tĂ©se várhatĂł.

Tömegesen vonhatja maga után a devizahitel-szerzõdĂ©sek Ă©rvĂ©nytelensĂ©gĂ©t az EurĂłpai BĂ­rĂłság a magyar vonatkozásĂş Kásler-ĂĽgyben hozott Ă­tĂ©lete – vĂ©li Bihari Krisztina ĂĽgyvĂ©d, aki 3500 devizaadĂłst kĂ©pvisel a bĂ­rĂłságokon összesen 27 pĂ©nzintĂ©zettel szemben. Szerinte a bĂ­rĂłság Ă­tĂ©letĂ©bõl az következik, kĂ©ptelensĂ©g lesz visszamenõlegesen rendbe tenni a devizahitel-szerzõdĂ©seket, ugyanis nem lehet majd törekedni az Ă©rvĂ©nyessĂ©gre, s arra, hogy kijavĂ­tsák a szerzõdĂ©sek hibáit.

A jogász lapunknak kifejtette, a luxembourgi székhelyû bíróság döntésének egyik legfontosabb eleme a pénzintézetek által az adósok részére nyújtott tájékoztatást és az úgynevezett kockázat- feltáró nyilatkozatot érinti. A luxembourgi fórum kimondta, hogy a szerzõdési feltétel világosságának és érthetõségének a követelménye nem korlátozódik az alaki és pusztán nyelvtani szempontból érthetõ jellegre. Éppen ellenkezõleg, a kölcsönszerzõdésnek átlátható módon kell feltüntetnie a külföldi pénznem átváltási mechanizmusának okait és sajátosságait. A Kúriának kell így megállapítania, hogy a hitelezõ által a kölcsönszerzõdés megkötése során közzétett reklám és adott tájékoztatás alapján az általánosan tájékozott és ésszerûen körültekintõ fogyasztó nemcsak felismerni képes a külföldi pénznem eladási és vételi árfolyama közötti különbség fennállását, hanem képes-e értékelni is ez utóbbi árfolyam alkalmazásának a törlesztõrészletek kiszámítására és az általa felvett kölcsön teljes költségére gyakorolt hatásait.

Bihari Krisztina elmondta, az általa kĂ©pviselt több ezer adĂłs hitelszerzõdĂ©sei közt egyetlenegyben sem tĂ©r ki a pĂ©nzintĂ©zet arra, hogy a kĂĽlföldi pĂ©nznem átváltási mechanizmusának okait Ă©s sajátosságait ismertesse az adĂłssal. Mint mondta, akadnak olyan hitelszerzõdĂ©sek is, amelyek csupán annyit közölnek, hogy a szerzõdĂ©s törlesztĂ©se során a mĂ©rtĂ©kadĂł devizanem a svájci frank. Ezt pedig nem lehet Ăşgy Ă©rtĂ©kelni, hogy az adĂłs megismeri a hitelfelvĂ©tel gazdasági hatásait. Az ĂĽgyvĂ©d hozzátette, a kockázatfeltárĂł nyilatkozatok, amelyeket a szerzõdĂ©skötĂ©skor elfogadtak az adĂłsok, többnyire arrĂłl szĂłltak, hogy az adĂłs tisztában van azzal, hogy az árfolyamváltozásbĂłl fakadĂłan jelentõsen növekedhetnek havi kötelezettsĂ©gei. Ezzel szemben – mutatott rá – a luxembourgi bĂ­rĂłság Ăşgy Ă­tĂ©lt, átfogĂłan kellett ismerni a hitelfelvĂ©tel lehetsĂ©ges következmĂ©nyeit, ez pedig nem Ă­gy volt. A jogász leszögezte, ezt a problĂ©mát utĂłlag nem lehet orvosolni, a pontos tájĂ©koztatást utĂłlag nem lehet megadni, ezĂ©rt õ a szerzõdĂ©sek tömeges Ă©rvĂ©nytelensĂ©gĂ©re számĂ­t.
Értelmez a bankszövetség
A Magyar Bankszövetség úgy látja, a devizahitelezés jogi kérdései fajsúlyos témakör, emellett az Európai Bíróság igen összetett határozatot adott ki, így a banki jogász szakértõk dolgoznak a határozat pontos értelmezésén. Az OTP szerint a bíróság ítélete a Kúria korábbi jogegységi döntésével összhangban egyértelmûvé teszi, hogy ellentétes lenne a fogyasztók érdekével, ha valamely szerzõdéses rendelkezés bíróság általi érvénytelenítése a teljes szerzõdés megsemmisüléséhez vezetne. A bank írásos válaszában hangsúlyozta: a bíróságoknak törekedniük kell az érvénytelen rendelkezés helyettesítésére valamely más, a nemzeti jogban ismert rendelkezéssel. (MN)
Link

Hozzászólások


#1 | Detonator - 2014. május 02. 09:28:43
Az OTP a rohadtak közül a legrohadtabb már üzenget áttételesen a Kúriának, hogy nem kell ám érvényteleníteni, a "nemzeti jog" ( étsd, zsidó bankárok által tollba mondott!) rendelkezéseit kell alkalmazni ! Persze, tisztára mosni a fekete mocskos lelketeket, cselekedeteitekkel együtt ! Várom a dominó dõlését, lehet hogy nem élem túl, de ha benneteket elpusztít Csányi ér Társa Rt., mindnyájatokat, akkor még meghalni is öröm !
#2 | postaimre - 2014. május 02. 09:33:26
#3 | Klotild - 2014. május 02. 09:35:14
Ugyan miért lenne ellentétes a fogyasztók érdekével?

Azt kéne tudni, - de lehet, hogy csak én nem tudom - hogy ki adott engedélyt a bankoknak az ilyen elszámolásra?
Mert ugyen mindegyik egyforma módon számolta a hiteleket.
Ki mondott rá áment, hogy így szabad?
#4 | kontroll88 - 2014. május 02. 11:50:52
A bankok az egyik oldal. De a másik oldala az állam szerepe.
Ugyebár a KÖZJEGYZÕ határozata alapján tudják elrendelni az az ingatlanok árverését, a kényszer-kilakoltatásokat.
A közjegyzõk pedig állami alkalmazottak.
Ha õk korrektül járnának el, nem jutnának el a végrehajtásig.
Persze mit lehetne várni a legnagyobb maffia oszlopos tagjaitól...
#5 | magyarember - 2014. május 03. 10:29:45
Idõként Imre feltesz e témában anyagokat, hosszú ideje csöndesen figyelem nem nagy az érdeklõdés, mozgolódás, hozzászólás. Talán az itt lévõket ennyire nem érinti ez a téma. Szeretnék emlékeztetni pár hónappal ezelõtt, egy társunk, közvetve közvetlenül ebbe halt bele. Nem régiben én is irtam néhány sor, az üzifalra, hogy ha valakit érdekel ezügyben sokmindent "kitúrtam" rendelkezésre áll, de megint csak egy valaki keresett meg.
Örülök, hogy az ittlévõk zöme nem tartozik ahhoz a réteghez akik e témában érintettek.
#6 | repuloszonyeg - 2014. május 03. 13:49:35
Engem az OTP-tõl, illetve annak valamely háttér szervétõl hívogatnak, van, hogy naponta háromszor is. Néhányszor volt férfi, de legtöbbször nõ.
Bemondják a nevem, és kérik, hogy telefonon adjam meg az adataimat.

Én ilyenkor eleinte egyre hangosabban azt közöltem, hogy a miniszterelnök nagy nyilvánosság elõtt azt közölte, hogy a bankok becsapták az embereket, ezért jogi képviselõhöz fordultam, rajta keresztül írásban keressenek meg. Jól megtúráztattam a hangom, a végén úgy ordítottam a hívóval, hogy kiakadt, majd kinyomtam a telefont.

De újra kezdték. Akkor elmondtam, hogy népirtásban bûnösök, miattuk lett sok magyarember öngyilkos, hogy Gyurcsányék dolgozták ki a devizahitelt, és kezdeményezni fogom a gazdasági rendõrség
felállítását.

Egy darabig leálltak. Majd megint kezdték, mire ordítva kérdeztem, hogy mi van, Csányinak már nem elég a villányi borhamisítás meg a zenélõ tehenészet, kell a nyóckerben a gettóban a 24 nm-es lakásom is?

Most legutóbb nagyon halk fenyegetõ hangon megkérdeztem a hívó nõt, hogy honnan hív? Hogy csak nekem mondhatja meg. Jó, de honnan hív? Mennyi pénzt kap ezért az illegális tevékenységért?
Telefon ki.

Legközelebb ez lesz: egy férfi ismerõsömet megkérem, hogy vegye fel a telefont, és kérdezze meg a hívó nõtõl, hogy kedves hölgyem, milyen a karosszéria mérete? Szopok, nyalok, stb..

Sajnos, ide jut az ember. Nem szállnak le az emberekrõl, és kénytelenek vagyunk visszaalázni, úgy megszégyeníteni õket, hogy valamennyire el menjen a kedvük a zaklatástól.

Feljelenteném õket zaklatás miatt, de a helyi kapitányság sorra eltussolja az ügyeket, ezzel is ezt tennék. Úgy hogy marad ez a módszer. Az OTP ilyen leveleket is kapott, de mindent tagad.
#7 | soveg - 2014. május 03. 16:55:15
Én spontán letiltottam minden számot ami tõlük jött, az ismeretlent meg nem veszem fel.
A fenyegetõ levelekre meg nem reagálok, ill. dehogynem de az már az ügyvédem dolga...... Ha õ sem megy semmire akkor marad a vas.......Ezeken már nem görcsölök. Én nem húzom magam fel egy fára! De ha már menni kell, annyit viszek magammal amennyit csak tudok.
#8 | magyarember - 2014. május 04. 10:13:39
Mutatok egy etetõs reklámot:
YouTube Videó

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.