Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A NATO ellenségként kezeli Oroszországot


Na v√©gre! M√°r √ļgyis unalmas volt ez a fene nagy "bar√°ts√°g". Akkor mostant√≥l fogva lehet irtani demokratikusan a zsid√≥t, tess√©k mondani, vagy eltakarodnak magukt√≥l is? A Kr√≠m f√©lsziget annekt√°l√°sa √©s a kelet-ukrajnai destabiliz√°l√≥ m√Ľveletek arra k√©nyszer√≠tett√©k a NATO-t, hogy partner helyett ink√°bb ellens√©gk√©nt kezdje el kezelni Oroszorsz√°got - jelentette ki cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Washingtonban Alexander Vershbow, az √©szak-atlanti sz√∂vets√©g f√Ķtitk√°rhelyettese.


A Kr√≠m f√©lsziget orosz elcsatol√°sa √©s a kelet-ukrajnai destabiliz√°l√≥ m√Ľveletek arra k√©nyszer√≠tett√©k a NATO-t, hogy partner helyett ink√°bb ellens√©gk√©nt kezdje el kezelni Oroszorsz√°got - jelentette ki cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Washingtonban Alexander Vershbow, az √©szak-atlanti sz√∂vets√©g f√Ķtitk√°rhelyettese. „Az oroszok vil√°gosan ellens√©gnek nyilv√°n√≠tott√°k a NATO-t, ez√©rt el kell kezden√ľnk √ļgy tekinteni Oroszorsz√°gra, mint amely nem partner√ľnk t√∂bb√©, hanem amely ink√°bb ellens√©g√ľnk, mint partner√ľnk" - mondta az amerikai NATO-tiszts√©gvisel√Ķ.

Vershbow szerint ez fordul√≥pontot jelent a NATO-nak abban az √©vtizedek √≥ta folytatott t√∂rekv√©s√©ben, hogy k√∂zelebb vonzza Oroszorsz√°got a sz√∂vets√©ghez. Mint mondta, az ukrajnai v√°ls√°g alapvet√Ķen megv√°ltoztatta a NATO √©s Moszkva viszony√°t. „K√∂z√©p-Eur√≥p√°val kapcsolatban nyilv√°nval√≥, hogy k√©t elt√©r√Ķ elk√©pzel√©ssel rendelkez√ľnk arr√≥l, hogy milyen legyen az eur√≥pai biztons√°g. Mi tov√°bbra is megv√©den√©nk Oroszorsz√°g szomsz√©djainak szuverenit√°s√°t √©s v√°laszt√°si szabads√°g√°t, Oroszorsz√°g pedig nyilv√°nval√≥an megpr√≥b√°lja helyre√°ll√≠tani hegem√≥ni√°j√°t, √©s az orosz vil√°g v√©delm√©nek l√°tszata alatt megpr√≥b√°lja korl√°tozni szuverenit√°sukat" - hangoztatta a sz√∂vets√©gi strukt√ļra m√°sodik embere.

A f√Ķtitk√°rhelyettes √ļjs√°g√≠r√≥knak elmondta, a sz√∂vets√©g olyan √ļj v√©delmi l√©p√©seket m√©rlegel, amelyek c√©lja az, hogy elrettents√©k Oroszorsz√°got a vele hat√°ros NATO-tag√°llamok elleni t√°mad√°st√≥l, bele√©rtve a balti orsz√°gokat, amelyek a Szovjetuni√≥ r√©sz√©t k√©pezt√©k.

Vershbow a lehets√©ges int√©zked√©sek k√∂z√∂tt megeml√≠tette, hogy √°lland√≥ vagy rot√°ci√≥s alapon, jelent√Ķsebb sz√°mban vez√©nyeljenek sz√∂vets√©ges harci er√Ķket Eur√≥pa keleti r√©sz√©be. R√°mutatott, hogy a sz√∂vets√©g tagjainak le kell r√∂vid√≠teni√ľk a katonai reag√°l√°shoz sz√ľks√©ges id√Ķt.

A politikus szerint a NATO ezekkel a v√©delmi l√©p√©sekkel egyel√Ķre nem s√©rten√© meg a NATO √°ltal 1997-ben, az Oroszorsz√°ggal val√≥ √ļj kapcsolatrendszer ki√©p√≠t√©sekor tett fogadalm√°t. A sz√∂vets√©g akkor, a keleti b√Ķv√≠t√©s √°ltal felb√Ķsz√≠tett Moszkva megnyugtat√°s√°ra bejelentette, hogy az √ļj tag√°llamok ter√ľlet√©n nem √°llom√°soztat majd nukle√°ris fegyvereket √©s jelent√Ķs l√©tsz√°m√ļ harci er√Ķket. Oroszorsz√°g arra tett √≠g√©retet, hogy tiszteletben tartja a t√∂bbi √°llam ter√ľleti √©ps√©g√©t.

Vershbow szerint Moszkva az ukrajnai beavatkoz√°s√°val megs√©rtette az 1997-ben v√°llalt k√∂telezetts√©geit, ez√©rt a NATO-nak is jog√°ban √°ll eltekinteni a saj√°t fogadalm√°t√≥l √©s jelent√Ķs l√©tsz√°m√ļ harci egys√©geket √°llom√°soztatni Lengyelorsz√°gban √©s m√°s kelet-eur√≥pai √°llamokban. Szerinte a sz√∂vets√©g tag√°llamai ezt a k√©rd√©st a ny√°r folyam√°n m√©rlegelni fogj√°k.

A NATO f√Ķtitk√°ra, Anders Fogh Rasmussen m√°r a Kr√≠m elcsatol√°s√°nak idej√©n arra figyelmeztetett, hogy Oroszorsz√°g "retorik√°ja √©s jelenlegi magatart√°sa megk√©rd√Ķjelezi a NATO-val val√≥ egy√ľttm√Ľk√∂d√©s√©nek az alapjait", holott az atlanti sz√∂vets√©g "nem ellenfelet, hanem partnert akar l√°tni az orosz f√©lben". Rasmussen is hangs√ļlyozta: az ukrajnai orosz katonai fell√©p√©s l√°tt√°n senkinek ne legyen k√©ts√©ge afel√Ķl, hogy az atlanti sz√∂vets√©g mindenfajta fenyeget√©s ellen megv√©di tagorsz√°gait.

A NATO √°prilisban felf√ľggesztett minden gyakorlati civil √©s katonai egy√ľttm√Ľk√∂d√©st Moszkv√°val. Oroszorsz√°g ugyanakkor fenntartotta a NATO-n√°l 1998-ban fel√°ll√≠tott diplom√°ciai misszi√≥j√°t.

(nol.hu)
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. mŠjus 03. 09:11:58
Barátság az USA-val mint öngyilkosság módja

„Vesz√©lyes Amerika ellens√©g√©nek lenni, azonban bar√°tj√°nak lenni v√©gzetes dolog”… Henry Kissinger szavait akkor szok√°s emlegetni, amikor az Egyes√ľlt √Āllamok a f√∂ldkereks√©g valamelyik pontj√°n, foly√≥ √©rdekeib√Ķl kiindulva, megbuktatja az ir√°nta loj√°lis politikusokat.

Úgy látszik, Hashim Taci, a hírhedt Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) alapítóatyja az amerikai érdekek soros áldozata lehet. Az USA most követeli, hogy az UCK tagjait állítsák bíróság elé.

Clint Williamson amerikai √ľgy√©sz m√°r terjedelmes dosszi√©t gy√Ľjt√∂tt az UCK tagjai √°ltal elk√∂vetett b√Ľncselekm√©nyekr√Ķl, √©s vil√°gos, hogy Taci neve minden esetben fel fog mer√ľlni a vizsg√°latok sor√°n. √Čs akkor b√ļcs√ļt kell vennie a politikai karriert√Ķl, s√Ķt, meglehet, a szabads√°gt√≥l is. Az USA-val val√≥ „bar√°tkoz√°s” szomor√ļ eredm√©nye t√∂rv√©nyszer√Ľs√©g – v√©lik neves orosz szak√©rt√Ķk. Veronika Krasenyinnyikova politol√≥gus v√©lem√©nye:

– Viktor Janukovics ukr√°n eln√∂k a k√∂zelm√ļlt egyik szeml√©letes p√©ld√°ja annak, hogy mi t√∂rt√©nik azokkal, akik azt hiszik, hogy bar√°ti viszonyban lehetnek az Egyes√ľlt √Āllamokkal. Egy√©bk√©nt sz√°mos p√©ld√°t eml√≠thetek arra, hogy politikai vezet√Ķk azt hitt√©k, hogy az USA-val ki lehet egyezni saj√°t √©rdek√ľkben: eml√≠thetem Manuel Antonio Noriega panamai eln√∂k√∂t, Szadd√°m Huszeint √©s Viktor Janukovicsot is. √Čs ennek mindig nagyon rossz v√©ge van.

R√°mutatunk, hogy Norieg√°t lecsukt√°k 40 √©vre, Huszeint felakasztott√°k, Janukovicsot pedig… Egy√©bk√©nt, a t√∂rv√©nyesen megv√°lasztott ukr√°n eln√∂knek kedvez a szerencse, egyel√Ķre mind√∂ssze elt√°vol√≠tott√°k a hatalomb√≥l. Alekszej Pilko t√∂rt√©n√©sz a huszadik sz√°zad m√°sodik fele – huszonegyedik sz√°zad nemzetk√∂zi viszonyai t√∂rt√©net√©nek a szak√©rt√Ķje. V√©lem√©nye szerint:

– Az Egyes√ľlt √Āllamokkal lehet egyezkedni az er√Ķegyens√ļly viszonyai k√∂zt. Oroszorsz√°g √©s az USA a hatalmas nukle√°ris potenci√°lnak k√∂sz√∂nhet√Ķen egyenrang√ļ hatalmak. M√°s k√©rd√©s, hogy Moszkva nem mindig k√≠v√°nt √©lni potenci√°lj√°val az USA-val folytatott p√°rbesz√©de sor√°n √©s ink√°bb nem alkalmazta a konfront√°ci√≥s politik√°t. Most m√°r – meglehet, hogy ez nem nagyon sz√©p, de mit√©v√Ķk legy√ľnk – visszat√©r√ľnk a 25-30 √©vvel ezel√Ķtti √°llapotokhoz, amikor a Szovjetuni√≥ √©s az Egyes√ľlt √Āllamok viszonya konfliktusos k√∂zrem√Ľk√∂d√©sk√©nt volt jellemezhet√Ķ. Az er√Ķviszonyok eltol√≥d√°s√°val viszont lehetetlen vele kiegyezni.
Teljes szöveg: http://hungarian....271906318/


Ukrajna: Szakad√°rokat gy√ļjtottak fel

T√∂bb tucatnyian √©gtek hal√°lra Odessz√°ban a szakszervezetek sz√©kh√°z√°ban. Oroszbar√°t aktivist√°k menek√ľltek oda egy √∂sszecsap√°s ut√°n. Kit√∂rt a h√°bor√ļ Kelet-Ukrajn√°ban.

Az Unian ukr√°n h√≠r√ľgyn√∂ks√©g jelent√©se szerint a kijevi hatalommal rokonszenvez√Ķ n√©h√°ny sz√°z aktivista a szakszervezetek sz√©kh√°za el√Ķtti t√©ren felgy√ļjtotta az oroszbar√°t szeparatist√°k s√°trait. Ut√≥bbiak itt gy√Ľjt√∂ttek al√°√≠r√°sokat az Ukrajna sz√∂vets√©gi √°llamm√° val√≥ √°talak√≠t√°s√°r√≥l √©s az orosz nyelv √°llamnyelvv√© nyilv√°n√≠t√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ n√©pszavaz√°s megrendez√©s√©hez.
http://www.hir24....ottak-fel/


Ukrajna nem √°ll le, folytat√≥dik a hadm√Ľvelet
El√Ķz√Ķ cikk K√∂vetkez√Ķ cikk
5
Nyomtat√°s
2014. m√°jus 3., szombat 07:24, friss√≠tve: szombat 08:55 , forr√°s: MTI, szerz√Ķ: WA
Ukrajna nem √°ll le, folytat√≥dik a hadm√Ľvelet
Europress/AFP

Kramatorszkban folytat√≥dik az ukr√°n korm√°nyer√Ķk hadm√Ľvelete az oroszbar√°t szakad√°rok ellen. Az Egyes√ľlt √Āllamok a p√©ntek k√©s√Ķ esti odesszai er√Ķszakos cselekm√©nyek ut√°n a rend helyre√°ll√≠t√°s√°ra sz√≥l√≠totta fel Oroszorsz√°got √©s Ukrajn√°t. Szergej Lavrov az EBESZ-megfigyel√Ķk elenged√©s√©t s√ľrgeti.
http://mno.hu/kul...et-1224488

Obama elkötelezett az amerikai-német kibernetikai párbeszéd mellett

Barack Obama amerikai eln√∂k az Angela Merkel n√©met kancell√°rral tartott p√©nteki sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n kijelentette, hogy elk√∂telezettje az amerikai-n√©met kibernetikai p√°rbesz√©dnek √©s igyekezett megnyugtatni az “egyszer√Ľ n√©meteket”, hogy az Egyes√ľlt √Āllamok nem k√©mkedik ut√°nuk.
http://stockporta...d-mellett/
#2 | postaimre - 2014. mŠjus 03. 09:22:47
„Rak√©t√°kkal l√∂vik a tiltakoz√≥kat” Fogyt√°n Putyin t√ľrelme

Lel√Ķttek k√©t ukr√°n helikoptert az oroszbar√°t szeparatist√°k Szlovjanszkban. Az ukr√°n hadsereg k√∂zben folyamatosan tiszt√≠tja a kelet-ukrajnai v√°rost a fegyveresekt√Ķl. Moszkva szerint viszont az ukr√°nok p√°nc√©losokat √©s harci helikoptereket is bevetnek, √©s azokr√≥l rak√©t√°kkal l√∂vik a tiltakoz√≥kat. Putyin eln√∂k azt mondta: Kijev a b√©k√©s rendez√©s utols√≥ rem√©ny√©t z√ļzza sz√©t az akci√≥val. R√©szletek a vide√≥ban!
http://www.atv.hu...in-turelme

Mindenki maszkban van....√©s a "balh√©" v√©g√©re a hivatalos rend√Ķrs√©g is ki tud √©rkezni...mikor m√°r "mindennek v√©ge".

YouTube Videů


YouTube Videů


YouTube Videů
#3 | postaimre - 2014. mŠjus 03. 09:37:58
Olyan, mintha az "√∂nszervez√Ķd√∂tt" csapatokkal int√©ztetn√©k a l√°tv√°nyos elemeket. Z√∂ldek az "oroszok", feket√©k a "n√°ci-fasiszt√°k", mik√∂zben a regul√°ris er√Ķk csak fel√ľgyel√Ķk√©nt vannak a helysz√≠nen √©s a meccsekhez mintha semmi k√∂z√ľk nem is lenne. J√≥ kis "m√≥ka" ez. Hom√≥ka. P√°r halott, de a "v√©ge" kacag√°s √©s kacag√°ny. Valami ilyesmire sz√°m√≠thattok "n√°lunk is". Maszkos kis kitudjakik "mindk√©t √≥dalon". P√°r hulla √©s nagy porver√©s, vet√≠t√©s, mik√∂zben h√°tul le van zs√≠rozva m√©g a deszka is.

YouTube Videů


topwar.ru/uploads/posts/2014-05/1399089445_0_9fb0b_201b1fe_orig.jpg

YouTube Videů
#4 | Bulcsu - 2014. mŠjus 03. 19:30:24
Az orosz k√©mek t√ļljutottak a sp√°jzon
http://index.hu/b...a_spajzon/
#5 | Perje - 2014. mŠjus 03. 23:45:38
Arra j√≥ az ilyen h√≠r, hogy elfeledtess√©k vel√ľnk az amerikai lehallgat√°sokat.
Az index cikk utols√≥ bekezd√©se akkor lenne hiteles, ha az orosz jelz√Ķt behelyettes√≠ten√©k amerikaival. Mert √≠gy a cinizmus legmagasabb fok√°t √©rezni ki a szerz√Ķ toll√°b√≥l. Hol van ebben az orsz√°gban annyi orosz civil szervezet, alap√≠tv√°ny, nem kereskedelmi szervezet, mint amerikai? A hiteless√©g kedv√©√©rt legal√°bb egyet- kett√Ķt felsorolhattak volna. Hol van jelen pld. az orosz nagyk√∂vet minden esem√©nyn√©l, mint az amerikai koll√©g√°ja? A magyar lakoss√°g 99%-a azt sem tudja, hogy h√≠vj√°k, mikor √©s honnan j√∂tt. Felforgat√≥ tev√©kenys√©g√©r√Ķl m√©g sosem hallottunk.
Ahogy Morales nagyon találóan ki is jelentette, hogy Amerikában azért nincs narancsos forradalom, mert ott nincs amerikai nagykövet.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.