Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

BBC Mundo: az egyház sötét titkai Latin-Amerikából


Pokolfattyak! Pénteken ül össze Genfben az ENSZ kínzás-ellenes bizottsága, hogy meghallgassa az elmúlt évtizedek során az egyház által elkövetett visszaélések áldozatait, egy nappal az elõtt, hogy a Világszervezet kihallgatná a Vatikán képviselõit is a szexuális zaklatások és kínzások ügyében.

Ez év januárjában az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága is hasonló meghallgatáson faggatta a Szentszéket képviselõ egyházi személyeket a fiatalkorúak ellen elkövetett nemi erõszak és egyéb zaklatások ügyében.

"A Vatikán egyike annak a 155 országnak amely aláírta a az Egyesült Nemzetek "A kínzás és más kegyetlen vagy megalázó büntetések elleni nemzetközi egyezményét" (UNCAT), tehát kötelezõ jelleggel alá kell hogy vesse magát a 10 független szakértõ vizsgálódásainak" - áll az ENSZ nyilatkozatában.

Az egyház által elkövetett visszaélésekrõl rendelkezésre álló legfontosabb dokumentum jelenleg a 12 000 áldozat vallomását rögzítõ, a "Papi Visszaéléseket Túlélõk Hálózatának" (SNAP) által kidolgozott tanulmány. A 123 oldalas dokumentum elsõsorban latin-amerikai papok, által elkövetett zaklatásokat, több rendbeli nemi erõszakot és feltételezett kínzásokat részletez, amelyeket a katolikus egyház éveken keresztül sikerrel tusolt el.

"Elegendõ bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy Latin-Amerikában komoly és általános problémával nézünk szembe, az adatok arról tanúskodnak, hogy püspökök több országon átívelõ hálózata rendszeresen követett el bûncselekményeket, amelyek az egyház berkein belül köztudottak voltak, ám mégis mindenki mélyen hallgatott az ügyben. A hallgatás folyományaként pedig kisgyerekek sokasága szenvedett aberrált vallási vezetõk karmai közt." - mondta Pam Spees az ügyet vizsgáló nemzetközi jogászcsoport egyik tagja a BBC Mundónak.

Az UNCAT pénteki ülésén górcsõ alá kerülõ dokumentuma a várakozások szerint név említ majd több olyan püspököt és bíborost, akik bár tudtak a visszaélésekrõl rendre eltusolták az ügyeket.

"Értelemszerûen felmerül a kérdés, hogy vajon mennyit tudhatott Ferenc pápa, hiszen korábban õ is a régió püspöki karának tagja volt, valamint arra is keressük a választ, hogy vajon miért helyezett kétes múlttal rendelkezõ latin-amerikai egyházi személyeket vezetõ szerepbe" - fejtette ki Katie Gallager, aki szintén részt vesz az ügyet vizsgáló jogászcsoport munkájában.

Annak ellenére, hogy Ferenc pápa egy januári homíliájában nyíltan beszélt az pedofil egyházi vezetõk felelõsségérõl, a Vatikán által az UNCAT elé terjesztett dokumentumban nem esik szó sem nemi erõszakról sem kínzásokról.

00pedo1

A SNAP dokumentumában pedig bõven találunk bizonyítékokat a visszaélésekre. Chilében például Francisco Errázuriz és utódja, Ricardo Ezatti bíborosok 2003 óta "fektették" a híres Karadima-ügyet. Fernando Karadima chilei érseket egyházközösségének tagjai több rendbeli pedofíliával és szexuális zaklatással vádolták, ám Errázuriz 2003-óta próbálta rábeszélni a sértetteket, hogy vonják vissza a vádakat és ne verjék nagy dobra az ügyet. Utódja Ezatti is hasonlóképpen cselekedett, ám végül a botrány 2010-ben a nyilvánosság elé került Karadima ellen büntetõ per indult, amelyben vétkesnek találták az ellene felhozott vádakban. Karadima bújtatta egyébként korábban a szélsõ jobboldali Juan Luis Bulnes-t is, akit nem mellékesen René Scneider chilei vezérkari fõnök 1970-es meggyilkolása miatt köröztek.

A Karadima-ügyben igazán az az aggasztó, hogy tavaly februárban Ferenc pápa éppen Ezattit és Errázurizt válogatta be azon vallási vezetõk prominens csoportjába, akiket az egyház megreformálásával bízott meg a Szentszék.

Szintén a pénteki ülésen vizsgálják majd a mexikói Marcial Maciel ügyét, akirõl a Vatikán 1976-óta tudja, hogy több esetben is szexuálisan zaklatott és kínzott szeminaristákat - írja a SNAP-jelentés. Maciel egyébként közel állt a nemrég szentté avatott II. János Pál pápához is. Az atyáról a Vatikánnak közel kétszáz olyan dokumentuma áll rendelkezésre ma is, amelyek az bizonyítják, hogy a pap rendszeresen szodomizált és kínzott fiatalokat, ám a Szentszék semmi sem tett az ügy kivizsgálására.

1996-ban például 9 papnövendék emelt vádat az egyház berkein belül Maciel ellen, az eljárást azonban II János Pál utasítására Angelo Sodano vatikáni államtitkár megszüntette és Macielt csak a Szentatya halála után hívták vissza a közélettõl, hogy "imádságban és bûnbánatban" keressen feloldozást az elkövetett bûncselekmények miatt.

00pedo6

Costa Ricából Enrique Vásquez bíboros ügye érkezik majd az UNCAT elé, aki kilencvenes években bevallotta feljebbvalójának, hogy megerõszakolt egy 10 éves kisgyereket. Az eset végül valahogy kitudódott így Vásquez 1998-ban a Costa Rica-i gyermekvédelem elõl az USA-n keresztül Nicaraguába szökött. A nyomozás bebizonyította, hogy míg az ügyészségnek és az FBI-nak négy évébe telt Vásquez nyomára akadnia, az egyház végig pontosan tudta, hol kell keresni a bíborost. A pedofil lelkész miután az FBI kihallgatta Mexikóba menekült.

Több egyházi vezetõ, így Tegucigalpa érseke Oscar Rodríguez is egyetértett a Vatikán - Tarcisio Berone érsek által képviselt - hivatalos álláspontjával, mely szerint a papokat nem "helyes" átadni a laikus hatóságoknak.

"Számomra igazi tragédia volna, ha lelkipásztorból rendõrré alacsonyodnék, inkább a börtön semmint hogy eláruljam hitbéli testvéremet" - mondta Rodríguez az üggyel kapcsolatban. Közel tíz évnek kellett eltelnie mire a hatóságok Vásquez nyomára akadtattak 2007-ben.

A lista egyébként igen hosszú, folytathatnánk a perui Carlos Peraltával, akit 1991-ben in flagranti kaptak rajta egy kisgyerekkel a hálószobájában, és aki mindezek után 1996-ben ismét egy egyházi iskolában oktatott, ahol ismét pedofílián kapták és Chicagóba küldték, ám itt már négy fiatalon követett el nemi erõszakot, ennek ellenére ismét áthelyezték, ezúttal Mexikóba.

Brazíliában Tarcisio Tadeu Spricigo és Clodoveo Piazza ügyei érkeznek majd az UNCAT elé akik szintén hosszú éveken keresztül erõszakoskodtak kisgyerekkel, sõt ez utóbbi kisebb gyermekprostitúciós hálózatot is üzemeltett külföldiek számára, miközben a nagyközönség elõtt az utcagyerekek jótevõjeként pózolt.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2014. május 03. 09:20:06
Szexuális bûncselekmények brit celebvilágban

Nyolc év börtönre ítélték pénteken a brit celebvilág elsõ számú PR-menedzserét.

A 71 éves Max Clifford ellen fiatalkorú lányok és fiatal nõk sérelmére évtizedekkel ezelõtt elkövetett szexuális bûncselekmények sora miatt emeltek vádat. Cliffordot - akinek ügyfélkörébe olyan személyiségek tartoztak, mint Simon Cowell, a világhírû brit producer és tehetségkutató - összesen nyolc vádpontban mondta ki bûnösnek a londoni Southwark kerület koronabíróságának esküdtszéke. A pénteki ítélet alapján az impresszáriónak legalább négy évet kell rács mögött töltenie.
http://www.stop.h...n/1236325/
#2 | kontroll88 - 2014. május 03. 15:34:47
Azt hittem, az ördögûzés alatt elkövetett kínzásokról lehet majd itt olvasni.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.