Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ukrán válság - A román védelmi minisztérium cáfolta, hogy tartalékosok mozgósítására készülne


Információim szerint pedig megkezdték a mozgósítást. Ígértek errõl egy kis írást, de az esõ biztos elmosta. A bukaresti védelmi minisztérium határozottan cáfolta pénteken azt a román sajtótalálgatást, miszerint tartalékosok mozgósítására készülne az Ukrajnában kialakult helyzet miatt.
A román mĂ©dia Traian Basescu államfõnek a tartalĂ©kosokkal kapcsolatos nyilatkozataibĂłl Ă©s egy hĂ©tfõn megjelent miniszteri rendeletbõl arra következtetett, hogy “Románia háborĂşra kĂ©szĂĽl”.
Az MTI bukaresti irodájához is eljuttatott közlemény szerint a szaktárca rendelete azt pontosította, mit kell tartalmaznia a sorozásra jelentkezõ fiatalok családi orvosi igazolásának.
“Ennek a szabályozásnak semmi köze ahhoz, hogy a biztonság tekintetĂ©ben milyen a helyzet Románia szomszĂ©dságában” – szögezte le a román vĂ©delmi minisztĂ©rium.
A tárca elutasĂ­totta a román hadsereg mĂ»veleti hatĂ©konyságára vonatkozĂł spekuláciĂłkat is, Ă©s Ăłva intette a sajtĂłt, hogy a “pszicholĂłgiai hadviselĂ©s” csapdájába essen.
“Románia hadserege kĂ©pes ellátni a nemzetbiztonságra Ă©s nemzetközi kötelezettsĂ©geire vonatkozĂł alkotmányos feladatait. Románia NATO-tagállamkĂ©nt az Észak-Atlanti Tanács határozatai alapján minden intĂ©zkedĂ©st meghoz, hogy kĂ©szen álljon a NATO-tĂ©rsĂ©g közös vĂ©delmĂ©hez valĂł hozzájárulásra” – mutat rá a román vĂ©delmi minisztĂ©rium közlemĂ©nye.
Traian Basescu államfõ a mĂşlt hĂ©ten arrĂłl beszĂ©lt: Romániának javĂ­tania kell a tartalĂ©kosok mozgĂłsĂ­thatĂłságát, jelenleg ugyanis tartalĂ©kosainak jelentõs rĂ©sze “Olaszországban, Spanyolországban, vagy NĂ©metországban dolgozik vendĂ©gmunkáskĂ©nt”. A román államfõ egy másik interjĂş során a napokban megerõsĂ­tette: nemcsak Románia, hanem valamennyi NATO-tagállam felmĂ©rte tartalĂ©kosainak helyzetĂ©t, de ez nem azt jelenti, hogy mozgĂłsĂ­tásukra kĂ©szĂĽlne. “Tudnunk kell, milyen mozgĂłsĂ­tási lehetõsĂ©geink vannak, ha támadás Ă©ri valamely balti országot” – magyarázta a román államfõ.
A román médiában az Oroszország Hangja rádiónak a román hadseregrõl szóló összeállítása is aggodalmat keltett. A román hadsereg felszereltségét lekicsinylõ, haditechnikáját elavultnak minõsítõ eszmefuttatásban a mûsor készítõi állítólag arra a következtetésre jutottak, hogy Románia legfeljebb fél óráig tudja tartani magát, ha külsõ támadás éri, mert körülbelül ennyi idõ alatt veszítené el a román légierõ az ellenõrzést az ország légtere felett.(MTI)

Link

Hozzászólások


#1 | Niah2004 - 2014. május 03. 13:25:17
Nem zörög a haraszt....
Egyébként meg ha csak azt vesszük alapul, hogy a politikusok mindig hazudnak, vagyis mindennek az ellenkezõje az igaz, akkor....= valamire készülnek a románok :)
Ha a románok akarnak valamit, az nekünk többnyire nem jó.
A kérdés most az, hogy hány köpönyeget rejt a tarsolyuk?
#2 | nyilasfergeteg - 2014. május 03. 15:21:01
A történet egyszerû. "Románnak lenni foglalkozás" :)
#3 | Perje - 2014. május 04. 00:07:44
Ha mozgósítanak, egyidejûleg az ukránokkal, azt jelenti , hogy szövetkeztek az oroszok ellen.
Néhány hónapja már volt itt arról szó, hogy benyomulhatnak Ukrajnába. Moldovára is fáj a foguk. A külügyminiszterük most jár Amerikában, megkaphatta az ukázt. A román vezetés szorgalmazza a legádázabbul az orosz ellenes szankciókat a kelet európai bábkormányok közül. Annyira kell nekik az állandó náto bázis is, mint egy falat kenyér. Hiába repkednek felettük az amerikai kémgépek, mégis félnek, de nagyon.
http://www.marosv...atean.html
#4 | Niah2004 - 2014. május 04. 08:18:10
Ha a románok az oroszokkal szembe helyezkednek, ránézve egy térképre, már borítékolhatjuk is, hogy nem hogy Moldovát kapják meg, de még Erdélyt is bukni fogják.Minden attól függ, hogy Putyin mennyire akarja a Pilist esetlegesen.Az oroszok jóval többet tudnak a Kárpát-medencérõl, mint mi a közeljövõben fogunk, de egy csepp kétség sincs bennem afelõl, hogy önös érdek vezérli.Ha ide akar jönni, ide is fog, álljon útjába román, ukrán, magyar...a kérdés csak annyi, hogy vér fog folyni vagy beengedjük õket a kapun.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.