Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Õk irányítják valójában Magyarországot - jön a leggazdagabbak listája!


Na nem õk, de ezeknek a neve ismert. Még hogy "politikai" meg programok, meg ideológia..., hja...a birkának meg habcsók. Az idén 13. alkalommal jelenik meg a 100 leggazdagabb címû összeállítás, a Napi.hu kiadásában. A magazin újdonsága a legbefolyásosabbak listája, ahol kormányközeli vállalkozók és a multik hazai leányainak irányítói is helyet kaptak. A leggazdagabbak vagyonának gyarapodása bõven verte az inflációt.

Idén is Csányi Sándor Magyarország az ország leggazdagabb embere. A Napi.hu kiadásában, sorrendben immár 13. alkalommal megjelenõ A 100 leggazdagabb címû kiadvány rangsorát 2011 óta vezeti az OTP Bank Nyrt. elsõ embere. A második helyen Bige László, Péti Nitrogénmûvek Zrt. tulajdonosa következik, míg további tízmilliárdos különséggel az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György a harmadik. (Pontos összegeket, részletes listát május 8-án, a kiadvány boltokba kerülésének napján közlünk.)
KapcsolĂłdĂł cikkek

MNB: a bankok az unió csatlakozás nyertesei
Kevés politikai reklám lesz az EP-választás miatt
Mindenáron alacsony marad a munkanélküliség
Magyar regény került a világ legjobbjai közé
Ez a világ legjobb étterme - újra
Ă–t nagybankok uralja a devizapiacokat

A 100-as elitklubba szóló "belépõjegy" minimális mértéke idén 5,3 milliárd forint volt - ez 400 millió forinttal haladja meg a múlt évit. Továbbra is a 100 leggazdagabb egyetlen nõi szereplõje Kósa Erika.
Május 8-tól kapható
A 100 leggazdagabb címû kiadvány május 8-tól kapható a nagyobb újságárusoknál és postákon, a Libri üzleteiben, a Shopline-on, illetve iPad-en is elérhetõ.


Bõven lekörözték az inflációt

A Napi.hu immár hagyományosan május elején megjelenõ magyarországi listáján szereplõk összvagyona 2460 milliárd forint - ez 180 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit. Ez azt jelenti, hogy a 7,9 százalékos gyarapodás jócskán felülmúlta a 2013 egészében a KSH által mért 1,7 százalékos fogyasztói árindexet, azaz reálértéken bõ hat százalékkal nõtt a magyar nábobok vagyona.

Mindehhez érdemes hozzátenni azt is, hogy az elsõ, 2002-ben megjelent 100 leggazdagabb rangsorában szereplõk összvagyona akkori áron csupán 632 milliárd forint volt. Ez az elmúlt 13 év alatt éppen négyszeresére emelkedett - miközben ezen idõszakban a a fogyasztó árak összesen alig 77 százalékal nõttek.

Ăšj tagok az elitklubban

A Napi.hu becslése szerint a 100 leggazdagabb idei élbolyában szereplõk közül a legnagyobb éves gyarapodást Bige László könyvelhette el, majd Gattyán és Csányi következik.

Idén a kilenc új belépõ közül a legelõkelõbb helyen Polony István, az Olajterv-csoportban tavaly 47 százalékos tulajdonrészt szerzett üzletember végzett. Két tavalyi nagy cégeladás nyomán került fel a listára Mészáros Csaba, aki a mérnöki szolgáltatásokat nyújtó Evopro-csoport egy részét értékesítette. Vinnai Balázs, aki a banki informatikai rendszerekkel foglalkozó IND-csoportot értékesítette - itt szintén egy multinacionális cég volt a vevõ - szintén szerepel a 100 leggazdagabb között.

Kik mozgatják valójában Magyarországot?

A vagyon szerinti ranglista mellett idén elsõ alkalommal található egy befolyás rangsor is a kiadványban. A vagyon nagysága ugyanis nem feltétlenül egyezik meg a befolyás mértékével és fordítva: vannak olyan befolyásos emberek, akik vélhetõen nem rendelkeznek milliárdokban kifejezhetõ vagyonnal - befolyások a magyarországi gazdasági és társadalmi életre viszont jelentõs. Az, hogy ezen kik és hogyan szerepeltek, május 8-án derül majd ki.

A 100 leggazdagabb idei listája mellé a Napi.hu egy rendhagyó - és egyben szubjektív - számbavételt is készített. A Befolyás-barométer a gazdasági és politikai szereplõk befolyását együtt igyekszik meghatározni, és ez alapján
egy alternatív sorrendet felállítani. A barométer összeállításához politikai elemzõket kértünk arra, hogy helyezzék el skálán a Napi.hu által megnevezett száz politikust, üzletembert és közéleti szereplõt azok vélt befolyásossága alapján. A definíciót úgy határoztuk meg, hogy az a befolyásosabb személy másoknál, "aki egy ügy érdekében közvetlenül vagy közvetve több pénzt és/vagy erõforrást tud megmozgatni".

Az eredmények alapján nemcsak élvonalbeli politikusok és reflektorfényben lévõ milliárdosok tartoznak a legnagyobb befolyással rendelkezõ emberek közé, hanem adott esetben kormányközeli vállalkozók, valamint multinacionális cégek itteni leányait és magyar nagyvállalatokat vezetõ menedzserek is komoly erõforrásokat tudnak megmozgatni. A most elõször összeállt Befolyás-barométer élmezõnyében több olyan szereplõ is megjelenik, aki évekkel ezelõtt nemcsak a százas, de egy képzeletbeli ötszázas listára sem fért volna be - mindez arra utal, hogy gazdasági és politikai befolyása gyorsan erõsödött az elmúlt idõszakban.

Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2014. május 04. 10:48:50
A pénzesõ kilencven százalékának a sorsa egyelõre ismeretlen
Bizniszpártok és eltûnt milliárdok

A költségeket vizsgáló civilek szerint óriási visszaélések történhettek az áprilisi országgyûlési választáson induló kamupártoknak juttatott állami támogatásokkal.
„A kamupártokra hullott állami pĂ©nzesõ kilencven százalĂ©kának a sorsa egyelõre ismeretlen” – ez az egyik legsĂşlyosabb megállapĂ­tása a Transparency International Magyarország, a K-Monitor Ă©s az Atlatszo.hu által a kampányfinanszĂ­rozásrĂłl kĂ©szĂ­tett kutatásnak, amelynek eredmĂ©nyeit a napokban tettĂ©k közzĂ© – Ă­rta honlapjána a NĂ©pszabadság.hu.A civil szervezetek megpróbáltak utánajárni, hogy az országgyûlési választásokon induló pártok mennyit költöttek kampányra, miként használták fel az adóforintokat.

A felmĂ©rĂ©sben – az eredmĂ©nyek ismeretĂ©ben kijelenthetõ, korántsem oktalanul – kiemelt figyelmet szenteltek a kis pártoknak: igazolĂłdott, hogy az Ăşj szereplõk többsĂ©gĂ©t nem vĂ©letlenĂĽl tartották a szakĂ©rtõk az elsõ perctõl kezdve bizniszpártnak.

A kutatás kĂ©szĂ­tõi – jelezve, hogy a bõkezĂ» állami kampánytámogatás bevezetĂ©sĂ©nek megjĂłsolhatĂł következmĂ©nye volt a tucatnyi törpepárt szĂ­nre lĂ©pĂ©se – Ăşgy számĂ­tották, ezek a szervezetek összessĂ©gĂ©ben majdnem nĂ©gymilliárd forintot kaptak azĂ©rt, hogy sikerĂĽlt országos listát állĂ­taniuk. (Nem mellĂ©kes körĂĽlmĂ©ny: több párt esetĂ©ben mind a napig erõs a gyanĂş, hogy a listaállĂ­táshoz szĂĽksĂ©ges támogatĂłi aláírásokat nem tisztessĂ©ges mĂłdon gyĂ»jtötte össze.)

Az, hogy mi lett ennek a nĂ©gymilliárd forintnak a sorsa, ma mĂ©g nem egĂ©szen világos. A kutatás kĂ©szĂ­tõi – szakĂ©rtõk, önkĂ©ntesek, valamint sajtĂłfigyelõ Ă©s közvĂ©lemĂ©ny-kutatĂł cĂ©gek segĂ­tsĂ©gĂ©vel – folyamatosan kerestĂ©k, nyomon követtĂ©k Ă©s beárazták a kampányban az egyes pártok akciĂłit, rendezvĂ©nyeit, szĂłrĂłlapjait, hirdetĂ©seit.

A Kepmutatas.hu oldalon megtalálható, egyelõre nem végleges összesítés meglehetõsen lesújtó képet fest. A Szili Katalin vezette Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) például a 298 millió forintból 61 milliót költött csak kampányra a felmérés szerint.

A Seres Mária SzövetsĂ©gesei (SMS) esetĂ©ben a szintĂ©n 298 milliĂłnyi adĂłforintbĂłl a kutatás kĂ©szĂ­tõi legfeljebb 25,8 milliĂłt láttak „hasznosulni” a kampányban. A felmĂ©rĂ©s kĂ©szĂ­tõi szerint az egyaránt 149 milliĂłs apanázsbĂłl gazdálkodĂł Ăšj Magyarország Párt Ă©s az Ăšj DimenziĂł Párt csak 2,1, illetve 1,4 milliĂłt költött.

A sajátos negatĂ­v toplistát alighanem a Szociáldemokraták vezetik, tekintve, hogy 447 milliĂł forint kampánytámogatást kaptak, miközben a civil szervezetek olyan kevĂ©s helyen találtak rá a párt hirdetĂ©seire, rendezvĂ©nyeire, hogy szerintĂĽk csak 2,3 milliĂłt költhettek el a közel fĂ©lmilliárdbĂłl – legalábbis a kampányra. HasonlĂłkĂ©pp rossz fĂ©nyben tĂ»nik fel a kutatásban a Sportos Ă©s EgĂ©szsĂ©ges MagyarországĂ©rt (SEM) párt, amely az összegzĂ©s alapján a 149 milliĂłbĂłl 1,7 milliĂłt kampányolt el.

A „gyanĂşs” számok kapcsán a NĂ©pszabadság több Ă©rintett szervezetet, ám Ă©rdemi választ kevesektõl kapott. A Seres Mária SzövetsĂ©gesei elnevezĂ©sĂ» szervezetnĂ©l a párt honlapján megadott számon jelentkezõ, a nevĂ©t el nem árulĂł fĂ©rfi pĂ©ldául csak annyit közölt: „Baromság. A mĂ©dia pedig aljas, hogy ugrik mindenfĂ©le csip-csup szervezet vádaskodására.”
http://www.168ora...26467.html
#2 | Kitudja - 2014. május 04. 15:52:07
Mindjárt megnézem a lottómat,lehet hogy én is...?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.