Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Soros György szerint teljes kudarc a globális drogellenes harc


√ď, piac-√ļjraeloszt√°s? Milyen "drog-ellenes k√ľzdelem", ami csak a drogcsemp√©szet √©s terjeszt√©s fed√Ķt√∂rt√©nete volt mindig is √©s ehhez m√©g a leny√ļlt "√°llami" milli√°rdok is. "Ezermilli√°rd doll√°ros fiask√≥nak" nevezte a k√°b√≠t√≥szer-kereskedelem elleni glob√°lis h√°bor√ļt kedden Soros Gy√∂rgy magyar-amerikai nagybefektet√Ķ a Financial Timesban k√∂z√∂lt cikk√©ben.

A korm√°nyok vil√°gszerte t√∂bb mint n√©gy √©vtizede hatalmas √∂sszegeket √∂lnek hat√°stalan drogellenes er√Ķfesz√≠t√©sekbe. Ez a fell√©p√©s nem csup√°n p√©nzpocs√©kol√°s, de a sz√°nd√©kolttal ellent√©tes hat√°st √©r el, r√°ad√°sul olyan programok k√°r√°ra t√∂rt√©nik, amelyek viszont m√Ľk√∂d√Ķk√©pesek, mint p√©ld√°ul a t√Ľcsereprogram, vagy a helyettes√≠t√Ķ szerekkel folytatott ter√°pia - √°ll a londoni gazdas√°gi napilapban megjelent √≠r√°sban.
Soros Gy√∂rgy id√©z egy hamarosan megjelen√Ķ tanulm√°nyb√≥l, amely a patin√°s londoni egyetem, a London School of Economics (LSE) kutat√°si programja keret√©ben k√©sz√ľlt, √∂t Nobel-d√≠jas k√∂zgazd√°sz t√°mogat√°s√°val. Soros Gy√∂rgy szerint a glob√°lis k√°b√≠t√≥szer-ellenes harc eddigi eredm√©nyeit feldolgoz√≥ tanulm√°ny v√©gk√∂vetkeztet√©se az, hogy e fell√©p√©s t√∂bb k√°rral j√°rt, mint haszonnal.
A drogtilalom √≥ri√°si feketepiacot teremtett, amelynek √©ves forgalma 300 milli√°rd doll√°r k√∂r√ľlire taks√°lhat√≥, mindemellett a k√°b√≠t√≥szer-forgalom ellen√Ķrz√©s√©nek feladat√°t a termel√Ķ √©s tranzitorsz√°gokra, p√©ld√°ul Afganiszt√°nra √©s Mexik√≥ra h√°r√≠tja √°t. Ez a megk√∂zel√≠t√©s figyelmen k√≠v√ľl hagyja azt az alapvet√Ķ igazs√°got, hogy a k√°b√≠t√≥szerpiac igencsak alkalmazkod√≥, √©s ha valahol visszaszor√≠tj√°k, √°ttelep√ľl m√°shova.

Erre p√©lda Kolumbia. Amikor a kolumbiai hat√≥s√°gok eredm√©nyt √©rtek el az orsz√°g kokainkereskedelm√©nek felsz√°mol√°s√°ban, az "√ľzlet" √©s a vele j√°r√≥ er√Ķszakhull√°m Mexik√≥ba vonult √°t. Az LSE-tanulm√°ny becsl√©se szerint a mexik√≥i ember√∂l√©si b√Ľncselekm√©nyek 2007 √≥ta v√©gbement emelked√©s√©nek t√∂bb mint 20 sz√°zal√©k√°hoz a kolumbiai karhatalmi fell√©p√©s j√°rult hozz√° - √≠rta Soros Gy√∂rgy.

A szerz√Ķ szerint a jelenlegi k√°b√≠t√≥szer-ellenes politika √°r√°t nemcsak a termel√Ķk, hanem a fogyaszt√≥ orsz√°gok is megfizetik. K√ľl√∂n√∂sen igaz ez az Egyes√ľlt √Āllamokra, ahol a vil√°g teljes lakoss√°g√°nak nem eg√©szen 5 sz√°zal√©ka, a glob√°lis b√∂rt√∂nn√©pess√©gnek viszont t√∂bb mint 25 sz√°zal√©ka √©l. Legt√∂bbj√ľk k√°b√≠t√≥szer-kih√°g√°s√©rt √©s egy√©b, nem er√Ķszakos b√Ľncselekm√©nyek√©rt ker√ľlt r√°cs m√∂g√©, √©s az √Ķ eset√ľkben a beb√∂rt√∂nz√©s alternat√≠v√°ival - p√©ld√°ul a drogf√ľgg√Ķs√©g kezel√©s√©vel - val√≥sz√≠n√Ľleg olcs√≥bban √©s hat√©konyabban el lehetne √©rni a t√°rsadalom v√©delm√©t √©s a visszaes√Ķ b√Ľn√∂z√©s cs√∂kkent√©s√©t - √≠rta.

Soros Gy√∂rgy felid√©zi, hogy az √°ltala finansz√≠rozott Nyitott T√°rsadalom Alap√≠tv√°ny olyan k√°renyh√≠t√Ķ programokat t√°mogat, mint a t√Ľcsere, amely kipr√≥b√°lt √©s k√∂lts√©ghat√©kony megel√Ķz√©si m√≥dja a HIV-fert√Ķz√©s terjed√©s√©nek.
Van olyan orsz√°g, ahol kimutatt√°k, hogy a t√Ľcsereprogramra k√∂lt√∂tt minden doll√°r 27 doll√°rnyi k√∂lts√©gmegtakar√≠t√°st eredm√©nyez, ami "nem csek√©lys√©g", tekintettel arra, hogy a HIV-fert√Ķz√©sek kezel√©s√©re doll√°rmilli√°rdokat kell ford√≠tani. Ennek ellen√©re az amerikai Kongresszus nem hajland√≥ a t√Ľcsereprogram sz√∂vets√©gi finansz√≠roz√°s√°ra - tette hozz√°.

A vil√°g orsz√°gainak m√©rlegre kell tenni√ľk jelenlegi drogellenes politik√°juk k√∂lts√©geit √©s haszn√°t, √©s m√Ľk√∂d√Ķk√©pes programokra kell √°tcsoportos√≠taniuk forr√°saikat - √°ll Soros Gy√∂rgy keddi √≠r√°s√°ban.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | keepfargo - 2014. mŠjus 06. 18:23:35
Ha tiltott a drog, ha nem; p√©nzbe ker√ľl. Ak nem dolgozik (mert hogyan dolgozzon rendszeresen egy drogf√ľgg√∂), annak rabl√°s, bet√∂r√©s √°ltal vagy egy√©b k√∂lts√©ges m√≥don kell beszereznie a nyal√≥ka √°r√°t. Ez tov√°bbgy√ľr√ľzve s√ļlyos k√°rokat okoz minden gazdas√°gnak.
Angli√°ban megpr√≥b√°lkoztak, m√°r a 90-es √©vekben, ha j√≥l eml√©kszem, azzal, hogy k√∂rzeti orvos adta ki a drogot (ingyen) a szoci√°lis seg√©lyb√∂l √©l√∂ "dzsanki"-nak. Az pedig nem z√ľll√∂tt el n√©h√°ny √©v alatt, hanem ink√°bb abbahagyta a drogoz√°st. (Ma nem tudom, hogy √°ll a helyzet ezzel, de akkor ez egy j√≥ megold√°snak l√°tszott.) Az viszont igaz, hogy a nagy k√°b√≠t√≥szer √ľzletel√∂knek az nem j√≥, hogy az √°llam veszi k√©zbe az √ľgyet √©s ezzel elt√ľnteti a kereskedelmi l√°ncolatot. Igy Soros meg a t√∂bbi liber√°lis haszonles√∂ nyilv√°n mindent megtenne, hogy ez a m√≥dszer ne terjedjen el.
#2 | Fidel - 2014. mŠjus 06. 18:30:29
keepfarago! Nagyon jol latod!s_*_grat
#3 | szittya - 2014. mŠjus 06. 19:08:36
egyik bar√°tom aki Norv√©gi√°ban √©l mes√©lte hogy Oslo s√©t√°l√≥ utc√°j√°ban tele van drogossal akik k√©regetnek...ha orvosi pap√≠rod van r√≥la hogy herka f√ľgg√Ķp vagy akkor pl az √°llam ad annyi juttat√°st (+ valami szutyok kec√≥t gondolom)hogy teljen kaj√°ra meg cuccra. √©s nem √ļgy n√©znek ki mint akik le akarn√°nak szokni.. j√≥ mondjuk a heroin f√ľgg√Ķs√©g is m√°s t√©szta mintha sz√≠vn√°l...
#4 | von Dorlatosch - 2014. mŠjus 06. 19:44:49
A vil√°g orsz√°gainak m√©rlegre kell tenni√ľk jelenlegi drogellenes politik√°juk k√∂lts√©geit √©s haszn√°t, √©s m√Ľk√∂d√Ķk√©pes programokra kell √°tcsoportos√≠taniuk forr√°saikat


No igen, a költség meg a haszon...
A mai m√Ľszaki felder√≠t√Ķ eszk√∂z√∂k, m√Ľholdak, stb lehet√Ķv√© teszik, hogy t√∂bbezer km-r√Ķl megsz√°molhass√°k a gub√≥ban tal√°lhat√≥ m√°kszemeket. Ha nem akarn√°k, hogy teremjen, egyetlen sz√°l n√∂v√©ny sem tudna kib√ļjni a f√∂ldb√Ķl. J√∂hetne a napalm vagy a haarp a f√∂ldekre. Mivel (gerjesztett)kereslet van, √≠gy a kin√°latr√≥l is gondoskodni kell, term√©szetesen szolg√°lati h√°tt√©rrel t√°mogatva. A bev√©telekb√Ķl finansz√≠rozhat√≥ak az olyan m√Ľveletek, kutat√°sok, amelyeket a k√∂lts√©gvet√©s el√Ķl rejteni kell.
#5 | postaimre - 2014. mŠjus 06. 19:48:51
2013-ban Soros napi jövedelme 15 millió dollár volt

2013-ban Soros Gy√∂rgy vagyona – a tulajdon√°ban lev√Ķ Quantum Endowment befektet√©si alap sikeres munk√°j√°nak k√∂sz√∂nhet√Ķen – 5,5 milli√°rd doll√°rral gyarapodott. √ćgy minden nap a befektet√Ķ t√∂bb mint 15 milli√≥ doll√°rt keresett.
Teljes szöveg: http://hungarian....llar-volt/
#6 | szarmata - 2014. mŠjus 06. 20:50:07
Az √°lszent zsid√≥ k√°b√≠t√≥szer elleni harcr√≥l hablatyol!√ēk finansz√≠rozz√°k a termeszt√©st,√©s forgalmaz√°st az √≥ri√°sbankjaikon kereszt√ľl!A CIA nev√Ľ mag√°nhadsereg√ľk ellen√Ķrzi a termel√©st,a sz√°ll√≠t√°st am√≠g a helyi eloszt√≥khoz ker√ľl!Onnan a helyi maffia int√©zi a terjeszt√©st,de minden gramm√©rt az √©let√ľkkel felelnek! Ezt minden gondolkod√≥ ember tudja,csak nem illik r√≥la besz√©lni!
#7 | SZM - 2014. mŠjus 06. 21:22:11
Gyuri-b√° az eddigin√©l nagyobb r√©szesed√©st akar mag√°nak a k√°b√≠t√≥szerb√Ķl!
Csak ennyi!
s_*_kukk
#8 | Geza - 2014. mŠjus 07. 11:19:54
Itt van a szervezetek list√°ja amit ez a nyomorult Soros t√°mogat.

http://www.discov...sp?id=1237

Egy√©bk√©nt meg Magyarorsz√°gon is ugyanaz megy a k√°bszerterjeszt√©ssel mint k√ľlf√∂ld√∂n, a rend√Ķrs√©g magasabb vezet√Ķi int√©zik a zs√≠rosabb falatokat, a terjeszt√©st/eloszt√°st pedig saj√°t d√≠lerek v√©gzik, azokat sosem veszik √Ķrizetbe.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.