Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az USA bevetheti a devizabomb√°t az oroszok ellen


Amerikai k√©pvisel√Ķk azt k√∂vetelik a washingtoni korm√°nyt√≥l, hogy az √ļgynevezett valutatan√°csi rendszer bevezet√©s√©vel stabiliz√°lja az ukr√°n fizet√Ķeszk√∂z √°rfolyam√°t, amely egyben s√ļlyos csap√°st m√©rne az orosz valut√°ra, s ezzel az orosz gazdas√°gra.

Ukrajna mint szuver√©n √°llam j√∂v√Ķje k√©ts√©ges, miut√°n Oroszorsz√°g folytatja agressz√≠v fell√©p√©s√©t szomsz√©dj√°val szemben. Barack Obama amerikai eln√∂k √©s eur√≥pai koll√©g√°i √°tfog√≥ gazdas√°gi szankci√≥k bevezet√©s√©t fontolgatj√°k a Vlagyimir Putyin √°llamf√Ķ vezette Oroszorsz√°g ellen, miut√°n Oroszorsz√°g elcsatolta Ukrajn√°t√≥l a Kr√≠met. A nyugati sz√∂vets√©geseknek nem szabad halogatniuk a cselekv√©st - fejti ki a Wall Street Journalban (WSJ) megjelent cikk√©ben a kubai-amerikai sz√°rmaz√°s√ļ Mario Rubio republik√°nus szen√°tor, a radik√°lis konzervat√≠v Tea Party egyik vez√©ralakja
Kapcsolódó cikkek

Moszkva v√©letlen√ľl k√∂zz√©tette a kr√≠mi n√©pszavaz√°s val√≥di eredm√©ny√©t
Ukrajna "bels√Ķ inv√°zi√≥val" vesz√≠thet tov√°bbi ter√ľleteket
Komoly veszélyre figyelmeztet az IMF
√öjabb ukr√°n ter√ľlet elcsatol√°s√°nak dokumentuma sziv√°rgott ki
Kerry elutasította a kelet-ukrajnai népszavazásokat
Washington t√°vol akarja tartani az amerikai c√©gvezet√Ķket az "orosz Davost√≥l"

A moszkvai korm√°nynak, amely m√©lyen beavatkozik a gazdas√°gba √©s szoros fel√ľgyelet alatt ir√°ny√≠tja a hadsereget, tudom√°s√°ra kell hozni, hogy ellens√©ges magatart√°s√°nak k√∂vetkezm√©nyei vannak. Az Oroszorsz√°g elleni szankci√≥kon fel√ľl azonban az Egyes√ľlt √Āllamoknak meg kell er√Ķs√≠tenie Ukrajn√°t gazdas√°gilag, amivel egyben n√∂veln√© az orsz√°g ellen√°ll√≥-k√©pess√©g√©t a Moszkv√°b√≥l √©rkez√Ķ nyom√°ssal szembeni.

Alapozzunk!

Az egyik lehet√Ķs√©g az ukr√°n gazdas√°g megt√°mogat√°s√°ra a nemzeti valuta, a hrivnya √°rfolyam√°nak stabiliz√°l√°sa. Ez a GDP n√∂veked√©s√©nek egyik alapfelt√©tele. A rubel ugyan er√Ķsen meg√©rezte a politikai v√°ls√°got, √°rfolyama kilenc sz√°zal√©kkal gyeng√ľlt a doll√°rral szemben 2014-ben, √°m a hrivnya megrend√ľlt: a doll√°rral szemben 35 sz√°zal√©kot vesz√≠tett √©rt√©k√©b√Ķl. Rubio szerint a nemzeti deviza destabiliz√°l√°sa r√©sze az Ukrajna t√©rdre k√©nyszer√≠t√©s√©t c√©lul t√Ľz√Ķ orosz tervnek.

√Čs ez az a pont, ahol az USA √©s eur√≥pai sz√∂vets√©gesei kisiklathatj√°k Putyin el√Ķrenyomul√°s√°t. Ahelyett, hogy t√©tlen√ľl n√©zn√©k, ahogy a hrivnya √∂sszeomlik az oroszok fizikai √©s pszichol√≥giai nyom√°sa alatt, arra kellene biztatniuk a kijevi vezet√©st, hogy √°ll√≠tson fel valutatan√°csi rendszert. Ez azt jelen√©, hogy a hrivnya √°rfolyam√°t r√∂gz√≠ten√©k a doll√°rhoz √©s az eur√≥hoz k√©pest. A szabad √°tv√°lt√°s h√°tter√©t Ukrajna devizatartal√©ka adn√°, amelyet a Nemzetk√∂zi Valutaalap egy a rendszert t√°mogat√≥ meg√°llapod√°s alapj√°n felt√∂ltene.

√ćgy m√Ľk√∂dne

A valutatan√°csi rendszer nyom√°n az ukr√°n p√©nz megb√≠zhat√≥, stabil fizet√Ķeszk√∂zz√© v√°lna - miut√°n ismert √°rfolyamon b√°rmikor √°tv√°lthat√≥ lenne a vil√°g k√©t tartal√©k valut√°j√°ra -, aminek tovagy√Ľr√Ľz√Ķ hat√°sa lenne a gazdas√°gra. A k√ľlf√∂ldi befektet√Ķk bizalmatlans√°ga elsz√°llna, ak√°rcsak az ukr√°n lakoss√°g√© √©s v√°llalkoz√°sok√©. Meger√Ķs√∂dne a hit az ostrom alatt l√©v√Ķ t√°rsadalomban, hogy √©rdemes kitartaniuk a piacgazdas√°g mellett.

(Az √Čszorsz√°gban, Litv√°ni√°ban, Bosznia-Hercegovin√°ban √©s Bulg√°ri√°ban alkalmazott valutatan√°csi rendszer neh√©zs√©ge, hogy v√°ls√°g idej√©n nincs m√≥d le√©rt√©kelni a nemzeti valut√°t, k√∂vetkez√©sk√©ppen √ļgynevezett bels√Ķ le√©rt√©kel√©ssel, b√©r- √©s nyugd√≠jcs√∂kkent√©sekkel, a k√∂lts√©gvet√©si kiad√°sok leszor√≠t√°s√°val kell helyre√°ll√≠tani a gazdas√°g versenyk√©pess√©g√©t. Ezt a balti √°llamok p√©ld√°ja j√≥l megmutatta a 2008-as p√©nz√ľgyi v√°ls√°g idej√©n - a szerk.)

Pofon az oroszoknak

Rubio az eml√≠tett el√Ķny√∂k mellett ugyanolyan fontosnak tartja, hogy az √ļj helyzetben a hrivnya hirtelen megb√≠zhat√≥bb√° v√°lna a rubeln√©l. Oroszorsz√°g m√°r eddig is rengeteg p√©nzt, janu√°r √≥ta 23 milli√°rd doll√°rt k√∂lt√∂tt el devizatartal√©kaib√≥l a nemzeti valuta √©rt√©k√©nek v√©delm√©re, a jegybank √°prilis v√©g√©n 50 b√°zisponttal, 7,5 sz√°zal√©kra emelte alapkamat√°t. Ut√≥bbi k√©ts√©gbeesett k√≠s√©rlet volt a gyeng√ľl√Ķ rubel okozta infl√°ci√≥s nyom√°s megf√©kez√©s√©re. A monet√°ris politika am√ļgy sem er√Ķs oldala az oroszoknak a vil√°gpiaci versenyben - Eur√≥pa √©s az USA ki tudn√° haszn√°lni e t√©ren √©lvezett el√Ķny√©t arra, hogy strat√©giai csap√°st m√©rjen az orosz korm√°nyra.

Al szen√°tor arr√≥l is √≠r a WSJ-ben megjelent cikk√©ben, hogy koll√©g√°j√°val, Ted Cruzzal egy√ľtt m√°r egy h√≥nappal ezel√Ķtt javaslatot tettek Jack Lew p√©nz√ľgyminiszternek az eml√≠tett int√©zked√©sek meghozatal√°ra. Azt aj√°nlott√°k, hogy a washingtoni korm√°ny az IMF-fel egy√ľttm√Ľk√∂dve dolgozza a ki az ukr√°noknak aj√°nlhat√≥ valutatan√°csi rendszert. √Āll√°spontjuk szerint e megold√°s j√°rul√©kos el√Ķnye lenne, hogy a Valutaalap √©s m√°s nemzetk√∂zi szervezetek anyagi t√°mogat√°sai nem egy gyenge l√°bon √°ll√≥ gazdas√°gba folyn√°nak be, hanem oyan rendszerben jutn√°nak el az ukr√°n korm√°nyhoz, amely kik√©nyszer√≠ti a gazdas√°gi reformok v√©grehajt√°s√°t.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | Balu - 2014. mŠjus 08. 11:54:23
H√°t nemtom, a jewr√≥ m√°r most se sokat √©r, meg a jewrt√≥pai gazdas√°g am√ļgy is v√©kony j√©gen ugr√°l... Ha most beind√≠tanak egy FED-hez hasonl√≥ nyomd√°t, akkor meg v√©gk√©pp le√≠rj√°k magukat a p√©nzpiacokr√≥l. Sz√≥val ennek a l√©p√©snek konkr√©t EUR√ďPA-ellenes hat√°sa lesz. Vagy ez is a c√©l? Ez√©rt is sz√°llja meg a NATO jewr√≥pi√°t?

"2016. január 1-jén tervezik"
... a j√≥ √∂reg kincst√°ri optimizmus... hol lesz addigra ajr√≥pa, k√©rem sz√©pen, ki fogja m√©g haszn√°lni az ajr√≥t, pl√°ne ha neki√°llnak √Ķk is biank√≥ alapon nyomtatni. Egy esetleges nem-cion alternat√≠v gazdas√°gelm√©let lehet, hogy pont abban tal√°ln√° meg a logik√°t, hogy egy nagyobb gazdas√°g a val√≥s fedezetet mindig fing-fedezettel kozmetik√°zza.

Na mindegy, ink√°bb menek a kertbe.
#12 | postaimre - 2014. mŠjus 08. 12:09:36
Balu, ez itt n√©met√ľl van. A nagy √∂sszejoml√°sr√≥l besz√©lnek m√©g 2013-ban. Egy√©bk√©nt logikus meg minden, hogyan mentsd a p√©nzed (fektesd f√©mbe, mondjuk aranytank √©s nikkel agy√ļ...), de nem jomlottunk √∂sszje. Majd ezt√°n, vagy ink√°bb ezt√°n sem, mert ami nincs, √∂ssze se omolhatik.

Az√©rt izgi, hogy milyen b√°tran elmondj√°k amit itt milyen b√°tran elmondtunk. Csak √Ķk "szakemberek" elismertek meg minden. R√∂gt√∂n a bevezet√Ķben Rotblatter besz√©l. Ez m√°r majdnem Rotschild.

http://video.geve...p;pm_ln=19
#13 | keepfargo - 2014. mŠjus 08. 18:58:03
Hogy is van ez? El√∂bb ellopjuk a 40 tonna ranyat Ukrajn√°b√≥l (egy√©b, kultur√°lis kincsekkel egy√ľtt), azt√°n megseg√≠tj√ľk szeg√©ny Ukrajn√°t?

Van-e m√©g √©pesz√ľ ember, aki egy szav√°t is komolyan veszi az USA "diplom√°ci√°j√°nak"? Meg is ford√≠thatom a k√©rd√©st: aki m√©g elhisz b√°rmit ezeknek, lehet-e az √©pesz√ľ?
#14 | Kameleon - 2014. mŠjus 08. 19:47:48
Ugyanannak a hitelez√Ķnek tartozik Magyarorsz√°g √©s Ukrajna

A Franklin Templeton Investments, az egyik legnagyobb amerikai befektetési alap folyamatosan növeli az ukrán államadósság felvásárlását, jelenleg mintegy 43 százalékát birtokolja.

A Franklin Templeton 7,6 milli√°rd eur√≥nyi ukr√°n √°llamad√≥ss√°got tartott a kez√©ben √°prilis v√©g√©n - k√∂z√∂lte a Bloomberg h√≠r√ľgyn√∂ks√©g.

Az amerikai befektet√©si alap r√©szben azzal a strat√©gi√°j√°val szerzett ismerets√©get, hogy felv√°s√°rolja a probl√©m√°s akt√≠v√°kat. √ćgy p√©ld√°ul a legut√≥bbi p√©nz√ľgyi v√°ls√°g idej√©n a Franklin Templeton 6 milli√°rd doll√°r√©rt felv√°s√°rolta √ćrorsz√°g √°llampap√≠rjainak csaknem 10 sz√°zal√©k√°t, √©s ezzel stabiliz√°lta az orsz√°g p√©nz√ľgyi piac√°t, ami v√©geredm√©nyben nyeres√©get hozott az amerikai befektet√Ķnek.

A Napi Gazdaság január végén közölt információi szerint a magyar költségvetés adósságának 12,2 százaléka felett rendelkezett december végén a Templeton. http://hvg.hu/gaz...lezoje_min
#15 | Perje - 2014. mŠjus 09. 17:52:28
Találtam egy márciusi videót, amelyiken valakit ufot vetnek be a tálibok ellen Afganisztánban. Amerikai katonák vették filmre, ha igaz:
http://www.youtub...QWqiI0jlQc
#16 | gojabaal - 2014. mŠjus 09. 20:08:50
www.bebikkicsikesnagyok.hu/wp-content/uploads/2012/10/dreamstime_l_8620338_szoptatas-300x200.jpg

√ćgy akarok magyar n√Ķket l√°tni, a g√©ppityu a mi dolgunk!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.