Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Európa és nácizmus: a büntetlenség illúziója


Horog a keresztnek! Világszerte ezekben a májusi napokban ünneplik a náci Németország felett aratott gyõzelem 69. évfordulóját. Ez az ünnep talán a legfontosabb volt a szovjet köztársaságok számára, és az is maradt a mai Oroszországban.

Ugyanakkor az utóbbi években a náci ideológia újjászületõben van az európai országokban, amelyek megszenvedték a második világháborút. Sõt, a posztszovjet térség némely országai, amelyek pedig több millió emberélettel adóztak a gyõzelemért, a háború eredményeinek felülvizsgálására törekszenek, tisztára próbálják mosni a nácik kiszolgálóinak emlékét. És a Nyugat szemet huny erre.

A mĂşlt Ă©vszázad harmincas Ă©veiben az Ăłvilág elnĂ©zõen figyelte, amint a fasiszta ideolĂłgia kĂ©pviselõi fokozatosan hatalomra jutnak. Elõbb Olaszországban, majd NĂ©metországban. TermĂ©szetesen a radikálisok aligha tetszenek bárkinek is, de az a fõ, hogy helyesen alkalmazzák ezeket. London Ă©s Párizs meg volt gyõzõdve arrĂłl, hogy kĂ©pes lesz helyes irányba terelni a nemzetiszocialisták agressziĂłját – a gyĂ»lölt Moszkva ellen. SzámĂ­tásaik azonban nem váltak be: Ausztriát NĂ©metországhoz csatolták, Párizst megszállták a nĂ©metek, Londonra pedig bombák zĂşdultak, az egĂ©sz világ megrettent a nácik által elkövetett szörnyĂ»sĂ©gektõl, több tĂ­zmilliĂł ember elpusztult.

Napjainkban a Nyugat megint meg van gyõzõdve arrĂłl, hogy kĂ©pes lesz irányĂ­tani a radikálisokat. Minden mĂ©g a kilencvenes Ă©vek vĂ©gĂ©n kezdõdött a Baltikumban, amikor a hitleristák helyi cinkosai egybõl nemzeti hõssĂ© váltak, az oroszok pedig megszállĂłk lettek – mutat rá Dmitrij Abzalov politolĂłgus.

A megfelelõ mozgalmak legitimáciĂłját – a valĂłságban legalizálásukat – elsõsorban az orosz befolyás elleni harc egyik eszközĂ©nek tekintettĂ©k a Baltikumban. Ezen pozĂ­ciĂł megszilárdĂ­tásához az eurĂłpai országokban nem állnak rendelkezĂ©sre más eszközök, kĂ©nytelenek a radikális struktĂşrákra támaszkodni. Ez nagyon veszĂ©lyes játĂ©k, mert ugyanis, mint azt a gyakorlat is bizonyĂ­tja, bizonyos idõ elteltĂ©vel nagyon nehĂ©z ellenõrzĂ©s alatt tartani ezeket az erõket.

Napjainkban ez a politika folytatást kapott Ukrajnában: Kijevben a hatalmat a Szabadság párt kĂ©pviselõi kaparintották meg, a városok utcáin a Jobboldali Szektor fegyveresei menetelnek. BrĂĽsszel ezeket a szervezeteket a közelmĂşltban mĂ©g radikálisnak Ă©s nacionalistának minõsĂ­tette. De most már meggondolta magát. Ăšgy vĂ©lte, hogy hĂ» marad hagyományaihoz: „Ha Oroszország ellenzi ezt, akkor ez a jĂł.” BĂ©kĂ©s polgári szemĂ©lyek vad meggyilkolása, karhatalmi fegyveres akciĂł a dĂ©lkelet-ukrajnai városok ellen – minderre Washingtonnak (Ă©s termĂ©szetesen, BrĂĽsszelnek) egy válasza van: Oroszország a hibás mindenben.

A Nyugat ma nem lát semmilyen globális veszĂ©lyt a kijevi hatĂłságok fellĂ©pĂ©sĂ©ben: gyenge hadsereg, felbomlĂł állam. De vajon nem ilyen volt-e NĂ©metország is az elsõ világháborĂş után? NĂ©hány Ă©vvel kĂ©sõbb pedig e gyenge ország vezĂ©re, a fĂĽhrer egykettõre „egyesĂ­tette” EurĂłpát. Kell-e az eurĂłpaiaknak ilyen egyesĂ­tĂ©s, döntsĂ©k el maguk…
Teljes szöveg: Link

Hozzászólások


#1 | keepfargo - 2014. május 10. 02:39:45
szovjet, posztszovjet, náci, nacionalista, nemzetiszocialista, hitlerista, radikális, liberális, globális, jobboldal, baloldal

címkék, fogalmak, fedönevek, fogalomzavar, kit zavar kit nem, ki nincs megzavarodva, majd lesz, vagy majdnem, a Nyugat nem nyugodt, a Kelet; kellett-nem kellett-len, hülyébb itt már minden olvasó ember, mint a sokévi átlag

Miért írnak az "emberek" ennyi hülyeséget, hazugságot , félrevezetést...valyon komolyan gondolják-e hogy ez vezethet valahova is?

Itt vagyunk 70 évvel a legutóbbi háború után, és már megint újat akarnak. Valakik eldöntötték, hogy az emberek olyan hülyék, hogy bármilyen cimszó alatt, bármilyen hamis jelszavakkal egymásnak lehet ugrasztani öket. Csak fegyver legyen, frusztráció, meg tudatlanság elég. Van, mind a három.
A háború üzlet - a béke nem. Az üzletnek menni kell, mondta Kohn bácsi, kezeit dörzsölve...

A média hazudik. Majd ismét hazudik. Ezt követöen újra csak hazudik. Késöbb úgy tesz mintha nem hazudna, de ez félrevezetés: megint hazudik. Ezután jön valami változás - most még az eddiginél is meggyözöbben hazudik.
Hogy lehet ez ilyen egyszerĂĽ: hazudni, hazudni, hazudni?
Egyszerüen úgy, hogy minden, amit írnak, mondanak, söt csinálnak CSAK relatív igazság-alappal bír - abszolúttal nem. Ja, persze, mondja erre Schwarz, mert abszolút igazság nincs, nem volt és nem lesz.
Ha Shwarcz mondja, nem is....de nem rá kellene megint hallgatni.
#2 | postaimre - 2014. május 10. 16:04:35
YouTube Videó

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.