Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Irán szerint Aszad nyert


Bennfentesek úgy vélik, hogy a nyugati stratégia Szíriában visszaüt és az európai biztonságot veszélyezteti a dzsihád visszatérésétõl.

Magas rangú iráni tisztviselõk a Guardiannek úgy nyilatkoztak, hogy Irán és szövetségese, Baszár el-Aszad nyerték a szíriai háborút. Az amerikai kampány, ami az Aszad-rezsim ellen felkelõket támogatta pedig megbukott.

Teheránban egy interjúsorozatban az iráni külpolitikát formáló vezetõ alakok azt mondták, hogy a nyugati stratégia Szíriában csak a radikálisokat bátorította, káoszt hozva létre, ami végül visszaütött, az eredeti kormány azonban maradt elöl.

NyertĂĽnk SzĂ­riában. – mondta Aledin Böruzsadeja, az iráni parlament nemzetbiztonsági Ă©s kĂĽlpolitikai bizottsági elnöke – Az Aszad-kormány marad, az amerikaiak vesztettek.

Az al-Kaidához köthetõ terrorizmus Ă©s a szunnita arab országok által támogatott egyĂ©nek jelentik a legnagyobb fenyegetettsĂ©get a szĂ­r lakosság számára – mondta Böruzsadeja. Hamarosan visszatĂ©rhetnek az AmerikábĂłl Ă©s AngliábĂłl SzĂ­riába Ă©rkezett katonák. EurĂłpa jövõbeli biztonsága miatt aggĂłdunk – tette hozzá.

AmĂ­r Mohebbian, egy konzervatĂ­v stratĂ©ga, kormánytanácsadĂł Ă­gy nyilatkozott: „Könnyen megnyertĂĽk a játszmát SzĂ­riában. Az amerikaiak nem Ă©rtik SzĂ­riát. Az amerikaiak Aszadot akarják letenni hatalmábĂłl Ă©s helyettesĂ­teni õt, de milyen más alternatĂ­va lenne? Mindössze annyit tettek, hogy a radikális csoportokat bátorĂ­tották Ă©s kevĂ©sbĂ© biztonságossá tettĂ©k a határokat. Elfogadjuk, hogy SzĂ­riának változásra van szĂĽksĂ©ge, de ezt csak fokozatosan lehet.
Máskülönben totális káosz lesz.

A siíta Irán Aszad legfõbb támogatója a térségben, állítólag már dollár milliárdokat küldött, hogy támogassa a rendszert mióta az elsõ zendülések 2011 márciusa óta kitörtek.

Nyugati elemzõk szerint Irán elkötelezett egy rĂ©giĂł nagyságĂş harcban, ami SzĂ­ria határain tĂşl terjedne, az öböl államok – kĂĽlönöskĂ©pp SzaĂşd-Arábia rĂ©szvĂ©telĂ©vel.

Teheránnak Ă­gy nyilvánvalĂł Ă©rdeke, hogy kinyilvánĂ­tsa az alavita szĂ­r rendszer gyõzelmĂ©t, ami ellen a szunnita lázadĂłk kĂĽzdenek – állĂ­tják nyugati elemzõk. Iráni hivatalnokok Ă©s helyi szakĂ©rtõk azonban tagadják , hogy A siĂ­ta országnak ilyen motiváciĂłi lennĂ©nek.

Madzsid Takt-Ráfándzsái, az iráni külügyminiszter helyettese, azt mondta, hogy a legfontosabb dolog az, hogy elfogadják a felkelés bukását és hogy helyreállítsák a békét Szíriában a júniusi választások elõtt.

A szĂ©lsõsĂ©geket Ă©s felfordulásokat SzĂ­riában szigorĂşan kell kezelnie a nemzetközi erõknek. A szĂ©lsõsĂ©ges erõk oldalán állĂł országoknak abba kĂ©ne hagyni a kormányellenes csoportok támogatását – mondta Takt-Ráfándzsái – Iránnak jĂł kapcsolatai vannak a szĂ­r kormányzattal , ugyan ez nem azt jelenti hogy hallgatnának ránk. A miniszter helyettes tagadta, hogy Irán fegyverekkel támogatta volna Ă©s a Forradalmi Gárda harcosaival segĂ­tette volna Aszadot a lázadĂłk legyõzĂ©sĂ©ben, ahogy a nyugati hĂ­rĂĽgynöksĂ©gek mondják. „Irán diplomáciailag van jelen, nincs szĂĽksĂ©gĂĽnk a szĂ­riai kormányt felfegyverezni" – tette hozzá.

Az elmúlt hetekben a lázadók visszavonultak Homszból, az úgy nevezett forradalmi központból, amibõl néhány nyugati politikus és kommentátor is arra következtetett, hogy Aszad már nyert.

Szerintem az amerikaiak nagy hibát követtek el SzĂ­riában Ă©s ezt tudják, habár sose ismernĂ©k be – mondta Mohamed Marandi, egy teheráni egyetemi professzor. Ha elfogadták volna az Annan-tervet 2012-ben, mindezt elkerĂĽlhettĂĽk volna. A terv szerint az országban tĂ»zszĂĽnetet vezettek volna be, ami során maradt volna Aszad a helyĂ©n, Ă©s nemzetközileg ellenõrzött választásokat tartottak volna.

Irán õszintĂ©n hitte, hogy nem volt más választás, csak az Aszad kormány támogatása. Bármi más SzĂ­ria összeomlását eredmĂ©nyezte volna Ă©s a szĂ©lsõsĂ©gesek kezĂ©re adta volna az országot – mondta a professzor.

A halottak számát több mint 150 ezerre becsülik és legalább kilenc millióan váltak földönfutóvá Szíriában.
Link

Hozzászólások


#1 | Vizilo - 2014. május 12. 17:35:02
Amerikai demokracia export.. )Nem tudom mikor alitjak hadi törvenyszek ele az egybesült- allamokat terrorizmus vadja miatt?? Remelhetö hogy Pucsrajnaba bele törik a foguk !
#2 | Perje - 2014. május 13. 23:05:16
lifenews.ru/static/comments/2014/05/1141056/6ae5f8b5b4d3e636774450b2707d5d4a__380x.jpg
#3 | Perje - 2014. május 14. 12:40:44
Nyerne, de a amerikai vezetés még nem adta fel. Mindenbféle segítséget kap tõltük a szír ellenzék. Az USA már most illegitimnek tartja azt a választást, ami június 3-án lesz Szíriában.
http://www.trust....1324-x2kue
Bezzeg a megn nem választott, önjelölt új ukrán vezetés elfogadható számukra.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.