Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

H√°bor√ļ fel√© sodr√≥dik Vietnam √©s K√≠na


Fekete f√ľst sz√°ll a k√∂z√©p-vietn√°mi Ha Tinh v√°ros k√ľls√Ķ ker√ľlete f√∂l√∂tt. Az utc√°k most nyugodtak, sokkal nyugodtabbak, mint szoktak, a keresked√Ķk jelent√Ķs r√©sz√©t ad√≥ k√≠naiak nem nyitott√°k ki boltjaikat. Ugyanis nem √©rzik magukat biztons√°gban Vietnamban, t√∂megesen menek√ľlnek az orsz√°gb√≥l.

A k√≠naiak f√©lelme annak sz√≥l, hogy tegnap feld√ľh√∂d√∂tt vietnami munk√°sok 15 k√≠nai tulajdon√ļ gy√°rat gy√ļjtottak fel, v√°laszul az orsz√°gukat a d√©l-k√≠nai tengeren √©rt s√©relemre. (A gy√°rak k√∂z√∂tt t√∂bb nem k√≠nai, hanem tajvani tulajdon√ļ volt, pechj√ľkre a feld√ľh√∂d√∂tt t√∂meg nem √©rz√©kelte a k√ľl√∂nbs√©get). A dolgoz√≥kb√≥l azt k√∂vet√Ķen robbant ki a fesz√ľlts√©g, hogy k√≠nai haj√≥k folyamatosan provok√°lt√°k a vietnami flott√°t, egy tengeri olajf√ļr√≥ platformot vontattak a r√©g√≥ta vitatott hovatartoz√°s√ļ ter√ľletre.
Forr√°s: AFP / STR

A vietnami munk√°sok d√ľhe m√°ra csak fokoz√≥dott: megt√°madtak egy √©p√ľl√Ķ k√≠nai tulajdon√ļ √≥ri√°si ac√©lkoh√≥t is, az √∂sszecsap√°sok eldurvultak, 16 k√≠nai √©s 5 vietnami munk√°s √©let√©t vesztette, 150-en pedig megs√©r√ľltek – √≠rja a Reuters. (Helyi forr√°sok csak egy halottr√≥l √©s 147 sebes√ľltr√Ķl sz√°molnak be).

A k√≠naiak soha sem voltak k√ľl√∂n√∂sebben n√©pszer√Ľek Vietnamban: a k√∂z√©pkorban a nagy √©szaki szomsz√©d olyan sok√°ig tartotta ugyanis megsz√°llva az orsz√°got, hogy ahhoz k√©pest a t√∂r√∂k√∂k magyarorsz√°gi jelenl√©te csup√°n vill√°ml√°togat√°s volt.

De a leg√ļjabb kori t√∂rt√©nelemben is gyakran keveredett a k√≠nai imperialista t√∂rekv√©sek √ļtj√°ba Vietnam. A t√∂bb t√≠zezer ember hal√°l√°t k√∂vetel√Ķ, egy sz√°razf√∂ldi hat√°rvita miatt kirobbant 1979-es h√°bor√ļt lesz√°m√≠tva, a konfliktusok – ak√°rcsak most – a d√©l-k√≠nai tenger feletti ellen√Ķrz√©sr√Ķl sz√≥ltak. A Parcel √©s Spratly-szigetek√©rt folytatott √∂sszecsap√°sok ‘75-ben √©s ‘88-ban is t√∂bb hal√°los √°ldozatot k√∂veteltek, √©s eddig mindig a vietnamiak ker√ľltek ki vesztesen a konfliktusb√≥l.
Forr√°s: AFP / VIETNAMESE FOREIGN MINISTRY

A tenger hovatartoz√°sa eddig nem sok mindenkit √©rdekelt, tekintve, hogy p√°r kop√°r korallszirten k√≠v√ľl semmi √©rt√©kes nincs ott. √Ām miut√°n felmer√ľlt, hogy esetleg sz√©nhidrog√©nek tal√°lhat√≥k a tenger alatt, r√∂gt√∂n mindenki azt kezdte bizonygatni, m√°r az √Ķskorban hozz√° tartoztak a z√°tonynak is alig nevezhet√Ķ k√©pz√Ķdm√©nyek. A sz√©nhidrog√©nek mellett a tenger alatti b√°ny√°szat j√∂v√Ķj√©be vetett hit √©s a vil√°g legforgalmasabb tengerhaj√≥z√°si √ļtvonala feletti ellen√Ķrz√©s szint√©n fel√©rt√©kelte a ter√ľletet.

Az elm√ļlt √©vtizedben felhorgadt k√≠nai nagyhatalmi amb√≠ci√≥k pedig a tenger fel√© tudnak a legk√∂nnyebben levezet√Ķdni: ennek k√∂vetkezm√©nye a Jap√°nnal szembeni konfliktus √©s a d√©l-k√≠nai-tengeri mostani kr√≠zis is. A ter√ľletet r√°ad√°sul nem csak K√≠na √©s Vietnam k√∂veteli mag√°nak, vagy olyan r√©sze a tengernek, amelyet egyszerre h√©t orsz√°g vall saj√°tj√°nak: Brunei, Indon√©zia, Malajzia, Vietnam, K√≠na √©s a F√ľl√∂p-szigetek.
dél-kínai-tenger_2

Egyel√Ķre √ļgy t√Ľnik, hogy a k√≠nai expanzi√≥nak egyik√ľk sem tud ellen√°llni. Hi√°ba fordult a F√ľl√∂p-szigetek az ENSZ-hez agresszi√≥t ki√°ltva, m√©g legf√Ķbb sz√∂vets√©gese, az Egyes√ľlt √Āllamok sem fog semmi olyat l√©pni, ami K√≠n√°t visszarettenten√©. Hi√°ba gy√ļjtanak fel a vietnami munk√°sok p√°r k√≠nai gy√°rat, Pekingben tudj√°k, hogy majd megnyugszanak, vagy ha m√°s nem, ropog√≥s j√ľanokkal megnyugtatj√°k √Ķket. √Ām a k√©rd√©st az d√∂nti majd el v√©g√©rv√©nyesen, hogy K√≠na az egyetlen orsz√°g a k√∂rny√©ken, amely olyan fejletts√©gi szinten tart, hogy t√©nylegesen is k√©pes ellen√Ķrizni a ter√ľletet. Vietnam szerezhet ugyan p√°r kellemetlen percet neki, de val√≥sz√≠n√Ľbb, hogy Hanoiban is bel√°tj√°k, ebben az √ľgyben nem √©rdemes mindent kock√°ra tenni√ľk.

Aki ennél is többet szeretne tudni, annak ajánljuk a New York Times látványos multimédiás cikkét.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | keepfargo - 2014. mŠjus 16. 03:18:01
Kina azt csinál, amit akar, a környezö kis országokkal, és ezt mára el is fogadjuk, hogy így van rendjén. Igen, mert a kínai gazdaság, meg a népesség, meg a katonai fölény meg...meg...
megette a fene az eg√©sz emberi gondolkod√°st, ha el tudjuk ezt (is) fogadni. Ugyan√ļgy nem szabadna elfogadni, ahogy Tibet bekebelez√©s√©t √©s t√∂nkret√©tel√©t nem. Pedig az t√∂bb mint 60 √©ve kezd√∂d√∂tt √©s ma is folyik...egy sokkal emberibb, √©lhet√∂bb kult√ļr√°t tesznek ott t√∂nkre, mint a mai k√≠nai materialista elmebaj, ami m√°r Afrik√°t is fenyegeti, s aminek maholnap tal√°n Kelet-√©s K√∂z√©peur√≥pa lehet a c√©lja.

√Čn l√°ttam a k√≠nai negyedet HoChiMinh City-ben; nem k√≠v√°nom senkinek. Mindent lehet venni, minden elad√≥, minden a p√©nz k√∂r√ľl forog, mosoly nincs, csak haszonles√©s. Kem√©ny vil√°g - ha ez marad, nem sok j√≥ra sz√°m√≠tok. A vietn√°miak sem; √∂k jobban ismerik a k√≠naiakat, mint √©n.
#2 | szarmata - 2014. mŠjus 16. 07:26:58
A sok p√©nz hatalom√©hs√©get sz√ľl! Ez megmutatkozik K√≠na agressz√≠v gazdas√°gpolitik√°j√°ban is! V√©lem√©nyem szerint ugyanazt a vil√°ghatalmi √°br√°ndot kergetik,mint a cionista vezet√©s√Ľ USA! Term√©szetesen ez nem tetszik Usraelnek,ez√©rt nem neh√©z kital√°lni,hogy kik √°llhatnak a zavarg√°sok m√∂g√∂tt!
#3 | postaimre - 2014. mŠjus 16. 07:47:10
Tessék már ránézni a térképre!

vs.hu/i/2014/05/d%C3%A9l-k%C3%ADnai-tenger_2-620x1024.png
data.un.org/_Images/Maps/Viet_Nam.gif

T√°jf√∂ld√∂n m√°r √°ll a b√°l egy ideje nem? Malajziai elveszett repg√©pek, ny√ľzsg√©s a g√©pkeres√©s kapcs√°n, Jap√°n fegyverkezik, k√≠nai, indiai hadihaj√≥k a ny√≠lt v√≠zen...trallala √©s k√∂zben a doll√°r √©s az amerikai szorul vissza. K√≥re√°kat is tegy√©tek a k√©pletbe! Geopolitika, geostrat√©gia. Min√©l t√∂bb g√≥cpontot kell melegen tartani √©s k√∂zben v√°ltoz√°sokat kieszk√∂z√∂lni.


√Ėsszementek a k√≠nai csal√°dok

L√°tv√°nyosan cs√∂kken a k√≠nai csal√°dok √°tlagos l√©tsz√°ma, s√Ķt egyre t√∂bb az egyszem√©lyes h√°ztart√°s.
√ćrta: MTI/N√Ķk Lapja Caf√©2014. 05. 15. Csal√°d rovat

2012-re a csal√°dok √°tlagl√©tsz√°ma 3,02-re esett vissza, m√≠g az 1950-es √©vekben m√©g √°tlagosan 5,3-an alkottak egy csal√°dot. A magyar√°zat a sz√ľlet√©sek sz√°m√°nak jelent√Ķs cs√∂kken√©se, a h√°zass√°gk√∂t√©sek k√©s√Ķbbre halaszt√°sa √©s a migr√°ci√≥.
http://www.nlcafe...-politika/
#4 | Balu - 2014. mŠjus 16. 11:27:26
Ne daraboljuk szét a problémát.

Európa >>> Ukrajna (> Belarusz, Oroszország > )
K√∂zel-Kelet >>> Jemen, T√∂r√∂korsz√°g (az arab tavasz ut√°n, ahol Sz√≠ri√°n k√≠v√ľl gyakorlatilag mindenhol sikerrel j√°rt a beavatkoz√°s) > j√≥ es√©llyel Szaud-Ar√°bia
T√°vol-Kelet >>> Vietnam, Tajvan, Kore√°k
D-Amerika >>> Argentin t√ľntet√©sek, Venezuela
Afrika >>> D. Szudán, Nigéria (Boko Haram)

√Čs biztos nem teljes a lista. Ha jobban k√∂r√ľln√©z√ľnk, egy sokkal kiterjedtebb destabiliz√°ci√≥s folyamat van, ami minden kontinensen folyik. A NATO nyilv√°n nem lehet ott minden√ľtt, ez√©rt a szok√°sos 5. hadoszlopos / egym√°s ellen harag√≠t√°sos taktika szerint mennek. Szerintem MINDEN kontinens szerkezet√©t sz√©t akarj√°k r√ļgni √©s tal√°n az√©rt egyszerre, mert mindenki a saj√°t baj√°val lesz elfoglalva √©s nem tudnak majd m√Ľk√∂dni a sz√∂vets√©gi kapcsolatok. Nemtom, ha t√©nyleg ez a helyzet, akkor el√©g kozck√°zatos egy taktika, mert az is k√©rd√©s, hogy meddig fog m√©g a k√∂rnyez√Ķ vil√°g j√≥pofizni k√≥hn√©k NATO-s/amerikai megsz√°ll√≥ival. Gazdas√°gilag, p√©nz√ľgyileg ill. katonailag is. De Amerika m√°r r√©gen k√©sz√ľl a v√°ls√°g√°llapotra, sz√≥val ak√°r az USA is destabiliz√°lhat√≥, pl. fekete/latino n√©pess√©g vs. feh√©rek vagy ak√°r "√©hs√©gl√°zad√°sok" stb. ment√©n. Csak az indi√°nok √©lik t√ļl.
#5 | Balu - 2014. mŠjus 16. 12:10:04
H√°' nem most mondom vanyek?

"Harry Riley ezredes, az Amerikai Tavasz Hadm√Ľvelet nev√Ľ mozgalom alap√≠t√≥ja besz√©det fog tartani a rendezv√©nyen, amiben felsz√≥l√≠tja Obama mellett a meghat√°roz√≥ amerikai politikusokat a visszal√©p√©sre. A Riley √°ltal szervezett polg√°r√Ķrs√©g √©s n√©pi mil√≠ci√°k tagjai fognak Washingtonban felvonulni az orsz√°g teljes ter√ľlet√©r√Ķl, hogy egy utols√≥ felsz√≥l√≠t√°st int√©zzenek a korm√°nyhoz, ami az Egyes√ľlt √Āllamok alap√≠t√≥ aty√°inak alapelveit s√°rba tiporja √©s egy tot√°lis megfigyel√©sre √©p√ľl√Ķ diktat√ļr√°t alak√≠t ki."


http://www.hidfo....-kormanyat

Hehe, egy volt t√°bornok megpuccsolja √Āmerik√°t? Ok√© gyerekek, de ennyien a FEMA t√°borokba se fogtok bef√©rni. Im√°dom, amikor olyan ****ik, akik eg√©sz √©let√ľkben szolg√°lt√°k az USA korm√°ny√°t Johnson, Nixon, Reagan, a Bushok, Clinton alatt, amely id√Ķszakok ugyan√ļgy nem az alkotm√°nyos tisztas√°gukr√≥l nevezetesek vissza akarj√°k √°ll√≠tani a Zaakotm√°nyt. Ezredes √ļr, k√ľldj√ľnk alkotm√°nyoz√°sra specializ√°l√≥dott szakembereket? N√°lunk van vagy h√ļsz.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.