Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

R√≥mai p√©lda: zsid√≥k √©s kereszt√©nyek egy√ľtt im√°dkoztak


A legzsid√≥bb zsid√≥ v√°rosban? √Čs ki volt fel√ľl? K√©pzelem, m√≠g a keresz-ty√©ny (√°rny√©k) a zsid√≥k megment√©s√©√©rt, addig a zsid√≥ a kereszty√©ny kiirt√°s√°√©rt foh√°szkodott. Nem unj√°tok m√©g ezt a sok vall√°si baroms√°got? Lekapcsolt√°k a Colosseum f√©nyeit azon a r√≥mai megmozdul√°son, amelyet cs√ľt√∂rt√∂k este a Szent Egyed katolikus k√∂z√∂ss√©g √©s a az olasz f√Ķv√°ros zsid√≥ k√∂z√∂ss√©ge tartott a vil√°gban a hit√ľk miatt √ľld√∂z√∂tt kereszt√©nyek√©rt.

A teljes s√∂t√©tbe borul√≥ Colosseum k√∂r√ľl f√°kly√°kkal vonultak fel az √ľld√∂z√©s √°ldozataiv√° v√°l√≥ kereszt√©nyek melletti szolidarit√°s jegy√©ben. A R√≥ma t√∂rt√©nelmi k√∂zpontj√°ban rendezett esem√©nyen azoknak a di√°kl√°nyoknak a szabadon enged√©s√©t is s√ľrgett√©k, akiket a Boko Haram nig√©riai sz√©ls√Ķs√©ges iszlamista szervezet rabolt el.

Andrea Riccardi t√∂rt√©n√©sz, a megmozdul√°st szervez√Ķ Szent Egyed k√∂z√∂ss√©g eln√∂ke a Colosseumn√°l mondott besz√©d√©ben √ļgy fogalmazott, a kereszt√©ny √©s a zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g egym√°s mellett √°ll, ha a hit√ľk miatt √ľld√∂z√∂tt emberekr√Ķl van sz√≥.
Amerika néma
Az amerikai korm√°ny nem tesz eleget a K√∂zel-Keleten √©s m√°shol az √ľld√∂ztet√©snek kitett kereszt√©nyek v√©delm√©√©rt – √°ll az Egyes√ľlt √Āllamok Nemzetk√∂zi Vall√°sszabads√°g Bizotts√°g√°nak jelent√©s√©ben, amelyet m√ļlt szerd√°n ismertetett h√≠roldal√°n a Fox News telev√≠zi√≥.

Ferenc p√°pa is sz√≥t emelt a Boko Haram √ľgy√©ben, al√°h√ļzva, hogy durvul a kereszt√©ny√ľld√∂z√©s.

Riccardo Segni r√≥mai f√Ķrabbi felolvasott √ľzenete azt hangs√ļlyozta, hogy a Colosseum a hit miatti √ľld√∂z√©sek jelk√©pes helysz√≠ne, mivel az √≥kori r√≥maiak az egykor √°ltaluk kifosztott jeruzs√°lemi templom √©rt√©keib√Ķl √©p√≠tett√©k az amfite√°trumot.

A f√°kly√°s meneten r√©szt vett Ignazio Marino, R√≥ma f√Ķpolg√°rmestere, Riccardo Pacifici, a r√≥mai zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g eln√∂ke √©s Ferruccio Bortoli, a Corriere della Sera, a legnagyobb olasz napilap f√Ķszerkeszt√Ķje is.

Az Eur√≥pai Uni√≥ p√ľsp√∂ki karainak test√ľlete (COMECE) tavaly decemberi adatai szerint √©vente 105 ezer kereszt√©ny veszti √©let√©t a vil√°gban hite miatt. Ferenc p√°pa gyakran hangoztatja, hogy a hit√ľk√©rt m√°rt√≠rhal√°lt halt kereszt√©nyek sz√°ma ma j√≥val meghaladja a kereszt√©nys√©g els√Ķ √©vsz√°zadainak m√°rt√≠rjai√©t.
Végveszélyben
B√°r a kereszt√©ny√ľld√∂z√©seket a legt√∂bben az √≥kori R√≥m√°hoz, vagy a negyvenes-√∂tvenes √©vek kommunista n√©pirt√°saihoz k√∂tik, 2012-ben a Vatik√°n becsl√©sei szerint t√∂bb mint sz√°zezer kereszt√©nyt √∂ltek meg a hite miatt – id√©n m√©g nem ismertek a sz√°mok. A legvesz√©lyesebb helyek a kereszt h√≠vei sz√°m√°ra √©ppen az iszl√°m fundamentalist√°k √°ltal t√Ľz al√° vett orsz√°gok: Sz√≠ri√°ban az ap√°c√°kat rabl√≥, er√Ķszakkal t√©r√≠t√Ķ iszlamista l√°zad√≥k J√©zus nyelv√©t is kiirthatj√°k, Nig√©ri√°ban a kereszt√©ny negyedekben robbantgatnak a terrorist√°k, a K√∂z√©p-afrikai K√∂zt√°rsas√°gban pedig a korm√°nnyal szimpatiz√°l√≥ S√©l√©ka muszlim milicist√°i irtj√°k szisztematikusan a kereszt√©nyeket. A legelnyomottabb helyzetben azonban a kommunista √Čszak-Korea kereszt√©nyei vannak, ahol m√°r egy Biblia birtokl√°s√°√©rt is nyilv√°nos akaszt√°s j√°r.
Rómában évtizedes hagyománynak számít...

...hogy a holokauszt janu√°r 27-i nemzetk√∂zi eml√©knapj√°n √©s m√°s jelent√Ķsebb demonstr√°ci√≥n lekapcsolj√°k a Colosseum f√©nyeit. A Colosseum s√∂t√©tbe borult az olasz szervezett b√Ľn√∂z√©s √°ldozatainak eml√©k√©re √©s a gyilkoss√°g v√°dj√°val Indi√°ban letart√≥ztatott k√©t olasz tenger√©szgyalogos kiszabad√≠t√°s√°nak k√∂vetel√©sekor is.

Tavaly január 27-én az antiszemitizmussal és a Jobbik magyar párttal szembeni tiltakozás jeleként kapcsolták le a Colosseum fényeit Róma városa és a római zsidó közösség kezdeményezésére.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. mŠjus 16. 09:05:34
Tizenegy emléktáblát állítanak Romániában a deportált erdélyi zsidók emlékére

Tizenegy erd√©lyi vas√ļt√°llom√°son eml√©kt√°bl√°t helyeznek el az 1944 m√°jus√°ban √Čszak-Erd√©lyb√Ķl deport√°lt zsid√≥k eml√©k√©re - k√∂z√∂lte cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a rom√°niai Elie Wiesel Int√©zet.

Az int√©zet k√∂zlem√©nye szerint a rom√°n k√∂zleked√©si miniszt√©riummal val√≥ egy√ľttm√Ľk√∂d√©s nyom√°n helyezik el az eml√©kt√°bl√°kat a vas√ļt√°llom√°sokon abb√≥l az alkalomb√≥l, hogy hetven √©vvel ezel√Ķtt deport√°ltak 132 ezer zsid√≥t Auschwitzba az akkor Magyarorsz√°ghoz tartoz√≥ √Čszak-Erd√©lyb√Ķl. Az eml√©kt√°bl√°kat azokon az √°llom√°sokon helyezik el, ahonnan szerelv√©nyek indultak a hal√°lt√°bor fel√©. A deport√°ltak k√∂z√ľl szinte valamennyien √©let√ľket vesztett√©k.
A k√∂zlem√©ny szerint Nagyb√°ny√°n, Marosv√°s√°rhelyen √©s Sz√°szr√©genben m√°r felavatt√°k az eml√©kt√°bl√°kat, √©s j√ļnius 3-ig tov√°bbi √°llom√°sokon fogj√°k kihelyezni, √≠gy M√°ramarosszigeten, Fels√Ķvis√≥n, D√©sen, Kolozsv√°ron, Szatm√°rn√©metiben, Szil√°gysomly√≥n, Nagyv√°radon √©s Beszterc√©n.

A közlemény megjegyzi, hogy az intézet által kezdeményezett megemelékezési projektet Dan Sova közlekedési miniszter is támogatja.

Sov√°t 2012 tavasz√°n egy holokauszttagad√≥ kijelent√©se miatt megb√ľntett√©k. Victor Ponta jelenlegi minisztereln√∂k, a Szoci√°ldemokrata P√°rt (PSD) eln√∂ke akkor lev√°ltotta Sov√°t a p√°rt sz√≥viv√Ķi tiszts√©g√©b√Ķl, miut√°n ez ut√≥bbi kijelentette, hogy a t√∂rt√©nelmi adatok szerint 1941-ben 24 zsid√≥t m√©sz√°roltak le a kelet-rom√°niai J√°szv√°s√°ron (Iasi) a n√©met katon√°k, a b√Ľncselekm√©ny elk√∂vet√©s√©ben rom√°n katon√°k nem vettek r√©szt. Sova szerint a j√°szv√°s√°ri pogrom√©rt kiz√°r√≥lag a n√©met hadsereg tehet√Ķ felel√Ķss√©, √©s hozz√°tette, hogy Rom√°ni√°ban a zsid√≥knak soha nem kellett szenvedni√ľk.

Ponta "b√ľntet√©sb√Ķl" elk√ľldte Sov√°t a washingtoni holokausztm√ļzeumba, hogy ott gy√Ķz√Ķdj√∂n meg a rom√°niai zsid√≥s√°g szenved√©seir√Ķl. A miniszter egy h√≥nap m√ļlva elismerte, hogy t√©vedett, √©s Izrael bukaresti nagyk√∂vet√©nek c√≠mzett level√©ben jelezte, visszavonja kijelent√©seit, amelyek s√©rtett√©k a holokauszt √°ldozatainak eml√©k√©t.
http://www.stop.h...e/1239332/
#2 | postaimre - 2014. mŠjus 16. 09:12:45
Jord√°ni√°t, a palesztin ter√ľletet √©s Izraelt is √©rinti Ferenc p√°pa m√°jus 24. √©s 26. k√∂z√∂tti szentf√∂ldi l√°togat√°sa - sz√°molt be Federico Lombardi szentsz√©ki sz√≥viv√Ķ cs√ľt√∂rt√∂k√∂n hangs√ļlyozva, hogy az egyh√°zf√Ķ nem p√°nc√©lozott j√°rm√Ľvel fog k√∂zlekedni.

A szentf√∂ldi l√°togat√°s els√Ķ √°llom√°sa j√∂v√Ķ szombaton a jord√°niai f√Ķv√°ros, Amm√°n lesz. Ferenc p√°pa ezt k√∂vet√Ķen ell√°togat a palesztin ter√ľleten l√©v√Ķ Betlehem v√°ros√°ba, valamint az izraeli Jeruzs√°lembe.
http://www.stop.h...e/1239311/
#3 | enid - 2014. mŠjus 16. 09:52:37
Ez jo: "A Colosseum s√∂t√©tbe borult az olasz szervezett b√Ľn√∂z√©s √°ldozatainak eml√©k√©re ..."
es a kolosszeumban az osszes eddig legyilkolt (ook mondjak, nem en) emberek emlekere mikor fog ez megtortenni?!

Tan nem kellene felgyujtani .?!
#4 | keepfargo - 2014. mŠjus 16. 13:32:21
Semmi sem az aminek...de nomen est omen! Ki ez a Szent Egyed? Van Szent Igyad is? Vagy Szent Tegyed? Esetleg Vegyed?
Van azonban enn√©l √©rdekesebb n√©v is R√≥m√°ban: Pacifici a zsizsik k√∂z√∂ss√©g vezet√∂je; a b√©k√©s fed√∂n√©v al√° b√ļjik a zsizsik, aki mindenkin√©l t√∂bbet keres √©s tal√°l/nyer a h√°bor√ļkon √©s a szarkever√©sen, ellent√©t-sz√≠t√°son. Ezt nevezem kamu-fl√°zsnak!
#5 | Perje - 2014. mŠjus 19. 15:41:45
Egy√ľtt im√°dkoztak, m√©gis 8000 israeli rend√Ķr fogja v√©deni a p√°pu√°t a h√©t v√©gi szent f√∂ldi l√°togat√°son. Tal√°n b√°ntan√°k a szentet? Akkor mire volt j√≥ a r√≥mai k√©pmutat√°s?
http://mignews.ru...19098.html

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.