Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Lezuhant egy orosz hordozórakéta


Nem tudják, hogy pontosan mi történt, és hogy vannak-e áldozatai a balesetnek, ahogy azt sem, hogy hol csapódott földbe.

Hajt√≥m√Ľle√°ll√°s miatt feltehet√Ķen lezuhant vagy el√©gett a l√©gk√∂rben p√©ntekre virrad√≥ra egy nagy teljes√≠tm√©ny√Ľ t√°vk√∂zl√©si m√Ľholdat sz√°ll√≠t√≥ orosz Proton-M hordoz√≥rak√©ta - jelentette az orosz m√©dia p√©ntekre virrad√≥ra az √Ľrkutat√°si hivatal, a Roszkoszmosz illet√©keseire hivatkozva.

A felbocs√°t√°s ut√°ni 540. m√°sodpercben megszakadt vele a kapcsolat - ekkor a rak√©ta harmadik fokozata m√Ľk√∂d√∂tt. Egyes √©rtes√ľl√©sek szerint a harmadik fokozat korm√°nyhajt√≥m√Ľve mondta fel a szolg√°latot, de ennek oka egyel√Ķre nem ismert.

Az √Ľreszk√∂zt a kazahszt√°ni Bajkonurb√≥l bocs√°tott√°k fel helyi id√Ķ szerint √©jf√©l ut√°n k√©t √≥r√°val, √©s egyel√Ķre nem tudni, hogy a meghib√°sod√°s ut√°n mi t√∂rt√©nt vele. A Roszkoszmoszb√≥l sz√°rmaz√≥, n√©vtelen forr√°sokra hivatkoz√≥ els√Ķ jelent√©sek arr√≥l sz√≥ltak, hogy a rak√©ta a m√Ľholddal egy√ľtt lezuhant, sz√°m√≠t√°sok szerint valahol az Altajban vagy az Amur megy√©ben, vagy a k√∂zt√ľk l√©v√Ķ ter√ľleten, illetve az sem kiz√°rt, hogy a Csendes-√≥ce√°nba esett.
Nem tudni, hogy vannak-e √°ldozatok

Egy m√°sik felt√©telez√©s szerint robban√°s t√∂rt√©nt, √©s ennek k√∂vetkezt√©ben a rak√©ta gyors√≠t√≥fokozata a m√Ľholddal √©s a m√©rgez√Ķ √ľzemanyaggal egy√ľtt el√©gett a l√©gk√∂r fels√Ķ r√©tegeiben, √©s az √Ľreszk√∂z egyes darabjai meghat√°rozatlan helyre estek. Egy m√°sik szak√©rt√Ķ viszont felh√≠vta a figyelmet arra, hogy a hajt√≥m√Ľle√°ll√°sb√≥l nem felt√©tlen√ľl k√∂vetkezik az, hogy a rak√©ta lezuhant, ak√°r meghat√°rozatlan F√∂ld k√∂r√ľli p√°ly√°ra is √°llhatott.

Egyel√Ķre nem tudni, hogy ha m√©gis lezuhant a rak√©ta, akkor vannak-e a balesetnek √°ldozatai, illetve keletkeztek-e k√°rok.
A Proton-M hordoz√≥rak√©ta az eddigi legnagyobb teljes√≠tm√©ny√Ľ √©s legkorszer√Ľbb orosz t√°vk√∂zl√©si m√Ľholdat √°ll√≠totta volna F√∂ld k√∂r√ľli p√°ly√°ra. Az Ekszpreszsz-AP4R t√≠pus√ļ, 5,8 tonn√°s m√Ľholdat az EADS Astrium eur√≥pai v√°llalat gy√°rtotta orosz megrendel√©sre. A csaknem egymilli√°rd rubelt (6,4 milli√°rd forint) √©r√Ķ t√°vk√∂zl√©si berendez√©s ad√°sai lefedt√©k volna eg√©sz Oroszorsz√°g, illetve a F√ĀK-tagorsz√°gok ter√ľlet√©t.

A Roszkoszmoszn√°l k√∂z√∂lt√©k, hogy k√ľl√∂nbizotts√°g vizsg√°lja a baleset okait, √©s am√≠g nem v√©gez a munk√°val, nem bocs√°tanak fel Proton t√≠pus√ļ hordoz√≥rak√©t√°kat. A k√∂vetkez√Ķ felbocs√°t√°s eredetileg j√ļnius 20-ra volt tervbe v√©ve, de val√≥sz√≠n√Ľ, hogy el fogj√°k halasztani. Oroszorsz√°g az id√©n 14 √Ľreszk√∂zt bocs√°tott fel, mindegyiket sikeresen.

Tavaly j√ļlius 2-√°n viszont baleset t√∂rt√©nt egy ugyanilyen Proton rak√©t√°val. A felbocs√°t√°s ut√°n egy perccel a hordoz√≥rak√©ta h√°rom orosz navig√°ci√≥s m√Ľholddal egy√ľtt Bajkonur ter√ľlet√©n zuhant le, 2,5 kilom√©terre a kil√∂v√Ķ√°ll√°st√≥l. A hatsz√°z tonna √ľzemanyag nagy r√©sze a robban√°skor el√©gett.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | Perje - 2014. mŠjus 18. 17:06:02
Azt √≠rja itt az √ļjs√°g, hogy az elt√Ľnt mal√°j g√©pet az amerikai -thai k√∂z√∂s hadgyakorlaton l√Ķtt√©k le. Ez√©rt " nem l√°tta" az amerikai radar. Na l√°tj√°tok, hogy kider√ľl ez is.
http://timesofind...312128.cms

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.