Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Homofób-e az országos vérellátó?


Ejnye no! √Čpp ellenkez√Ķleg! Minden buzi √©s zsid√≥ adjon v√©rt! √Ėsszeset! El√Ķ√≠t√©letesnek √©s t√°j√©kozatlannak b√©lyegzi az Orsz√°gos V√©rell√°t√≥ Szolg√°latot a 444 c√≠m√Ľ liber√°lis port√°l, ami√©rt arra k√©rte a homoszexu√°lis f√©rfiakat, hogy ne adjanak v√©rt. T√°j√©kozatlans√°gr√≥l azonban csak a 444 vonatkoz√°s√°ban lehet besz√©lni, hiszen az Egyes√ľlt √Āllamokt√≥l kezdve sz√°mos nyugati orsz√°g korl√°tozza a meleg f√©rfiak v√©rad√°s√°t, mivel √©letm√≥djukb√≥l fakad√≥an k√ľl√∂n√∂sen kitettek a HIV-fert√Ķz√©s vesz√©ly√©nek.

Itt egy √ļjabb p√©lda a magyar eg√©szs√©g√ľgyben jelen l√©v√Ķ melegekkel kapcsolatos el√Ķ√≠t√©letekre √©s t√°j√©kozatlans√°gra. Az Orsz√°gos V√©rell√°t√≥ Szolg√°lat a v√©rad√≥knak sz√≥l√≥ el√Ķzetes t√°j√©koztat√≥j√°ban azt k√©ri, hogy a homoszexu√°lis f√©rfiak ne adjanak v√©rt – ekk√©nt h√°borodott fel tegnap a 444 c√≠m√Ľ liber√°lis port√°l a v√©rell√°t√≥ egyik t√°j√©koztat√≥ anyag√°b√≥l kiragadott figyelmeztet√©sen. Ehhez hasonl√≥ felh√≠v√°sok azonban nem csak Magyarorsz√°gon vannak. Az Egyes√ľlt √Āllamok sz√∂vets√©gi eg√©szs√©g√ľgyi szolg√°lat√°nak szakos√≠tott szervezete, a Centers for Disease Control and Prevention honlapj√°n olvashat√≥, hogy azok a f√©rfiak, akik m√°s f√©rfiakkal k√∂z√∂s√ľlnek, sokkal gyakrabban v√°lnak HIV-fert√Ķz√∂ttekk√©, mint b√°rmely m√°s csoport tagjai – ide√©rtve az intrav√©n√°s k√°b√≠t√≥szer-haszn√°l√≥kat is, akik k√∂r√©ben az ENSZ drogjelent√©se szerint szint√©n ijeszt√Ķ gyorsas√°ggal terjed a hal√°los v√≠rus. Az amerikai eg√©szs√©g√ľgyi szolg√°lat riaszt√≥ adatokat t√°r a nyilv√°noss√°g el√©: 2010-ben a 13–24 √©ves koroszt√°lyban regisztr√°lt √ļj HIV-fert√Ķz√∂tt 72 sz√°zal√©ka a meleg √©s biszexu√°lis f√©rfiak k√∂z√ľl ker√ľlt ki, akik m√°s f√©rfiakkal folytattak nemi kapcsolatot.

Mivel a jelens√©g k√©ts√©gk√≠v√ľl nem tengerent√ļli specifikum, ez√©rt joggal felt√©telezhetj√ľk, hogy haz√°nkban sincs ez m√°sk√©nt.

A szolgálat nem csak a melegeket említi véradás szempontjából kockázatosnak azok egészsége szempontjából, akik az adott vért egyszer majd megkapják.

Fontos megjegyezni: a 444 √©s a cikk√©t id√©z√Ķ m√°s port√°lok szerz√Ķi kis ut√°naj√°r√°ssal t√°j√©koz√≥dhattak volna arr√≥l, hogy – csak a nyugati p√©ld√°kat kiemelve – az Egyes√ľlt √Āllamokban, Izlandon, √ćrorsz√°gban, Franciaorsz√°gban, a Benelux √°llamokban, N√©metorsz√°gban, Norv√©gi√°ban, tov√°bb√° Kanad√°ban, az Egyes√ľlt Kir√°lys√°gban, Sv√©dorsz√°gban √©s Finnorsz√°gban is korl√°tozz√°k a homoszexu√°lisok v√©rad√°s√°t.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. mŠjus 16. 14:49:19
Ugye tudj√°tok, hogy a "v√©rad√°s" t√©mak√∂re most a harci k√©sz√ľl√Ķd√©ssel egy√ľtt eg√©szen m√°s olvasattal is b√≠r.

Erre még emlékeztek? Dísz krimi náci-ó!


Zsid√≥ csontvel√Ķdonorokat keres Csehorsz√°g
MTI2013. 03. 14. 17:20

Ez a cikk 1 √©ve friss√ľlt utolj√°ra. A benne szerepl√Ķ inform√°ci√≥k a megjelen√©s idej√©n pontosak voltak, de m√°ra elavultak lehetnek. Ha a t√©m√°hoz kapcsol√≥d√≥ frissebb cikkekre k√≠v√°ncsi, v√°lasszon az al√°bbiak k√∂z√ľl:

Zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ csontvel√Ķdonorok felkutat√°s√°ra ind√≠t kamp√°nyt a cseh zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g - sz√°molt be r√≥la cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a Mlada fronta Dnes c√≠m√Ľ cseh napilap.

Els√Ķ hall√°sra tal√°n k√ľl√∂n√∂snek t√Ľnhet a kezdem√©nyez√©s, de a kamp√°ny m√∂g√∂tt semmif√©le kirekeszt√©s nem √°ll - √°ll√≠tja a lap orvosokra hivatkozva.

A csontvel√Ķ-√°t√ľltet√©sn√©l kardin√°lis k√©rd√©s, hogy a donor √©s a befogad√≥ sz√∂vetei min√©l nagyobb fok√ļ hasonl√≥s√°got mutassanak. Ezek a jellegzetess√©gek pedig √∂r√∂kletesek, speci√°lis kombin√°ci√≥juk bizonyos f√∂ldrajzi t√©rs√©gekre jellemz√Ķ - ismertette Tomas Svoboda, a cseh csontvel√Ķ donor-nyilv√°ntart√°s illet√©kese. "Ez√©rt akarjuk kieg√©sz√≠teni a jegyz√©k√ľnket etnikai kisebbs√©gekb√Ķl sz√°rmaz√≥ donorokkal, k√∂zt√ľk zsid√≥kkal, akiknek a g√©n√°llom√°nya hossz√ļ √©vsz√°zadok alatt kev√©ss√© v√°ltozott" - tette hozz√° Svoboda.

Az optim√°lis donor 18 √©s 35 √©v k√∂z√∂tti f√©rfi vagy olyan n√Ķ, aki m√©g nem volt √°llapotos. A toborz√≥kamp√°nyt fiatalok sz√°m√°ra szervezett koncert keret√©ben bonyol√≠tj√°k le egy zsinag√≥g√°ban. Biztons√°gi okokb√≥l azonban a helysz√≠nt √©s az id√Ķpontot eddig nem hozt√°k nyilv√°noss√°gra. A tervek szerint a v√°llalkoz√≥kt√≥l v√©rt vesznek a koncert alatt √©s orvosok √©rt√©kelik ki, hogy ki lehet alkalmas donor.

Az alkalmas donorok √©letet menthetnek, s nem sz√°m√≠t, hogy mindk√©t sz√ľl√Ķj√ľk zsid√≥, vagy csak az anyjuk, illetve esetleg csak a felmen√Ķik k√∂z√∂tt voltak zsid√≥k - mondta a cseh zsid√≥ k√∂z√∂ss√©ghez tartoz√≥ Katerina Mikulcova.
http://www.origo....rszag.html

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.