Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Indi√°ban egy pragmatikus nacionalista ker√ľlt hatalomra


Indi√°nak √ļj minisztereln√∂ke van. Ez Narendra Modi az ellenz√©ki Indiai Nemzeti P√°rt vez√©re. Az el√Ķzetes becsl√©sek szerint a p√°rt minimum 272 mand√°tumot szerez meg a parlament als√≥h√°z√°nak 543 mand√°tum√°b√≥l.

Ezt a p√°rtot Indi√°ban nacionalist√°nak tartj√°k. Maga Narendra Modi egyfajta pragmatikus nacionalista. Hivatalosan m√°jus 17-√©n v√°lasztja meg √Ķt a p√°rt frakci√≥ja a v√°laszt√°sok ut√°ni els√Ķ √ľl√©s√©n. De ez tiszta formalit√°s lesz.

Narendra Modi hossz√ļ ideig a Pakiszt√°nnal szomsz√©dos Gudzsar√°t nyugat-indiai √°llam f√Ķminisztere volt. √Čs ott jelent√Ķs sikereket √©rt el. Beruh√°z√°sokat vonzott az √°llamba √©s gazdas√°gilag vir√°gz√≥ ter√ľlett√© tette. Most az indiaiak azt rem√©lik, hogy Modi az eg√©sz orsz√°gra kiterjeszti sikeres tapasztalat√°t.

Az indiai sajt√≥b√≥l √≠t√©lve Modi k√©sz m√©g szorosabbra fonni a hagyom√°nyosan j√≥ kapcsolatokat Oroszorsz√°ggal a kereskedelem, az ipari √©s tudom√°nyos-m√Ľszaki egy√ľttm√Ľk√∂d√©s ter√©n. Delhi √©s Moszkva politikailag sikeresen m√Ľk√∂dik egy√ľtt a BRICS keretein bel√ľl.

De a legfontosabb feladat√°nak a kapcsolatok normaliz√°l√°s√°t tartja India legk√∂zelebbi szomsz√©djaival - Pakiszt√°nnal √©s K√≠n√°val. A k√∂vetkez√Ķket mondja Udaj Bhaszkar ismert indiai hadi elemz√Ķ:

- √ögy v√©lem, hogy Modi folytatja Vadzspai volt minisztereln√∂k politik√°j√°t. Ez el√Ķir√°nyozza a kapcsolatok normaliz√©l√©s√©t Pakiszt√°nnal, ha ott nem fogj√°k t√°mogatni a terrorista csoportok tev√©kenys√©g√©t. Azt gondolom, Modi csak √∂r√ľlni fog, ha siker√ľl fejleszteni a kereskedelmi √©s gazdas√°gi kapcsolatokat Pakiszt√°nnal. Ezt a hozz√°√°ll√°st tan√ļs√≠totta akkor, amikor a Pakiszt√°nnal hat√°ros Gudzsar√°t √°llam f√Ķminisztere volt. Nyilv√°nval√≥, hogy India √©s Pakiszt√°n kereskedelmi kapcsolatainak fejl√Ķd√©se kedvez√Ķen hat ki az eg√©sz t√©rs√©gre.

Ezzel az √©rt√©kel√©ssel egyet√©rt m√©g egy szak√©rt√Ķ, Tarun Vidzsej az Indiai Nemzeti P√°rt nemzeti v√©grehajt√≥ bizotts√°g√°nak tagja.

- Narendra Modi er√Ķs √©s hat√°rozott vezet√Ķ, √©s azt rem√©lj√ľk, hogy mellette javulnak a kapcsolatok, els√Ķsorban szomsz√©dainkkal. Sz√°nd√©kunkban √°ll a kapcsolatok jav√≠t√°sa az Egyes√ľlt √Āllamokkal a k√∂lcs√∂n√∂ss√©g √©s egyenjog√ļs√°g alapj√°n. Ez term√©szetesen f√ľgg a m√°sik f√©l √°ll√°sfoglal√°s√°t√≥l is, att√≥l, hogyan fogja √©p√≠teni kapcsolatait az √ļj korm√°nnyal. http://hungarian....omra-5918/

HozzŠszůlŠsok


#1 | Kameleon - 2014. mŠjus 17. 13:43:38
"Keressetek, kutassatok, mert az eg√©sz vil√°g egyetlen nemzete sem tal√°l annyi kincset kult√ļr√°j√°nak gyarap√≠t√°s√°ra, mint a magyar t√°rsadalom az √Ķsi indiai kult√ļra t√°rh√°z√°ban."

K√Ķr√∂si Csoma S√°ndor


#3 | Kameleon - 2014. febru√°r 06. 10:14:49
http://magyarnemz...t=0#c65581

Narendra Modi
Gudzsar√°t sz√∂vets√©gi √°llam f√Ķminisztere. Sz√ľl√Ķf√∂ldje: Gudzsar√°t
http://hu.wikiped...endra_Modi
http://en.wikiped...endra_Modi

"M√°sodik kasztbeli gurdzs√°rokr√≥l kell eml√≠t√©st tenni, akik R√°dzsaszt√°n √©s az att√≥l d√©lre fekv√Ķ tartom√°ny: Gudzsar√°t lak√≥i, ennek a nev√©t is √Ķk adt√°k /Gurdzsar R√°shtra = gurdzs√°r orsz√°g, ebb√Ķl a m√°sodik sz√≥ r√∂vid√≠t√©s√©vel lett Gudzsar√°t/. A gurdzs√°rok tudj√°k √©s vallj√°k, hogy √Ķk a feh√©r hunok /azaz eftalit√°k, vagy heftalit√°k, szanszkr√≠t nyelven sv√©ta hun√°k, vagy kidarit√°k, k√≠nai nyelven je-t√°k /vagy Ye-te-li-to-k/, √∂rm√©ny nyelven hajt√°lok /melynek jelent√©se: er√Ķs ember/ √©s biz√°nci forr√°sok szerint abd√©lek - de ez a sok n√©v mind ugyanazt a n√©pet jelenti/ lesz√°rmazottai. Err√Ķl tan√ļskodnak egyes falvaik nevei, mint pl. Huna-v√°sza /hun lakos√ļ/, Huna-Ganva /hun falu/, de Mew√°r egy√©b falvai k√∂z√ľl is t√∂bbnek hun eredet√Ľ a neve, ilyen pl. Kemr√≠ is, ahol tavaly j√°rtam, s amelynek lak√≥ir√≥l, szok√°saikr√≥l, vall√°sukr√≥l t√°j√©koz√≥dhattam.." Dr. Aradi √Čve

Zajti Ferenc

Zajti 1925-ben megh√≠vta Magyarorsz√°gra Jivanji Jamshedji Modit, a bombayi egyetem professzor√°t, hun-szak√©rt√Ķt, aki az Akad√©mi√°n tartott el√Ķad√°st. Zajti 1928-ban megh√≠vta Rabindran√°th Tagor√©t is. Zajti ezut√°n ment Indi√°ba, ahol a szk√≠ta rokons√°g√ļ, √ļ.n. "gudzs√°r hunokat" kereste meg. Hatalmas mennyis√©g√Ľ anyaggal t√©rt haza. 1929-ben, Indi√°b√≥l hazat√©rve, az akkor megalakult Magyar-Indiai T√°rsas√°g aleln√∂ke lett. A harmincas √©vekben Kemal Atat√ľrk p√°rtfog√°s√°val a T√∂r√∂k T√∂rt√©nelmi T√°rsas√°g 12 tag√ļ bizotts√°g√°nak tagj√°v√° v√°lasztott√°k, √©s egy t√ľrk-magyar enciklop√©di√°t terveztek, amib√Ķl Zajti munk√°j√°val hatsz√°z oldal k√©sz√ľlt el. A nagy munka - Kemal Atat√ľrk hal√°l√°val a t√°mogat√°s is megsz√Ľnt - befejezetlen maradt.

Zajti Ferenc 1933-t√≥l a F√Ķv√°rosi K√∂nyvt√°r keleti k√∂nyvgy√Ľjtem√©ny√©nek fel√ľgyel√Ķje lett.

1946-ban nyugd√≠jazt√°k. Lak√°s√°t m√©g hal√°la napj√°n kifosztott√°k, m√Ľveinek, k√∂nyvt√°r√°nak √©s csaknem minden √©rt√©k√©nek nyoma veszett."

"T√∂bb mint h√ļsz √©v felk√©sz√ľl√©s - nyelvek tanul√°sa, szakirodalom gy√Ľjt√©se, publik√°l√°s, k√∂nyvkiad√°s a hun-magyar √Ķst√∂rt√©net t√©m√°j√°ban - ut√°n indult el Zajti Indi√°ba, hogy elm√©let√©t, miszerint a igazolja, magyars√°g eredet√©t, ill. rokonait India √©szaki r√©sz√©n kell keresni, s ezt a helysz√≠nen gy√Ľjt√∂tt bizony√≠t√©kokkal k√≠v√°nta al√°t√°masztani. 1928 tel√©n √©rkezett Bombaybe, ahol el√Ķad√°sokat is tartott kutat√°sair√≥l. Indiai tanulm√°ny√ļtj√°n tal√°lkozott Mahatma Gandhival, valamint J. J. Modi professzorral, akivel el√Ķk√©sz√≠tett egy Bombayben l√©tes√≠tend√Ķ Magyar Keleti Kutat√≥int√©zetet, a Keleti Collegium Hungaricumot. A p√°rszik k√∂lts√©g√©n √©s k√©r√©s√ľkre Bombayben, Medgyaszay Istv√°n tervei szerint √©p√ľlt volna fel a Tur√°n-Ir√°n Testv√©ris√©g M√ļzeuma, magyar √©p√≠t√©szeti st√≠lusban."

#1 | Kameleon - 2014. m√°jus 17. 12:43:38
http://magyarnemz...=10#c73442

www.antikvarium.hu/konyv/foto/magyar-evezredek--9520826.jpg
Zajti Ferenc, Magyar évezredek (Bp., 1939; 1999)
#2 | postaimre - 2014. mŠjus 18. 10:27:57
Kam√©leon, most akkor tanulhatok "indi√°nul" is? Krisna legyen vel√ľnk! No meg a Specnaz, de akkor Krisna ak√°r otthon is maradhat.

J√≥k ezek az √°tkarol√≥ hadm√Ľveletek, b√°r nekem Nehru is nagyon "bej√∂tt", Gandhi passz√≠v ellen√°ll√°s√°r√≥l nem is besz√©lve.

Már csak a Maláj Tigrinncsnek kell becsatlakoznia, aztán meg sem állunk a Szíriuszig, de legalábbis Szíriáig.
#3 | postaimre - 2014. mŠjus 18. 12:34:34
na l√°ss√°tok, √≠gy lehet "utols√≥kb√≥l" az "els√Ķkk√©" v√°lni, √©s akkor obamaki is megh√≠v.

Els√∂pr√Ķ gy√Ķzelme ut√°n m√°r sz√≠vesen l√°tott vend√©g

Kor√°bban egy t√∂meggyilkoss√°g felel√Ķs√©nek tartott√°k, ez√©rt amerikai v√≠zuma sem lehetett India √ļj minisztereln√∂k√©nek, Narendra Modinak – els√∂pr√Ķ v√°laszt√°si gy√Ķzelme ut√°n viszont Barack Obama m√©g a Feh√©r H√°zba is megh√≠vta a hindu nacionalista politikust. Az ut√≥bbi harminc √©v legnagyobb diadal√°t arat√≥ Modit h√Ķsk√©nt √ľnnepelt√©k h√≠vei √öjdelhiben.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismer√Ķseivel is!

Sz√Ľnni nem akar√≥ vir√°ges√Ķvel fogadt√°k h√≠vei az √öjdelhibe √©rkez√Ķ Narendra Modit. A leend√Ķ minisztereln√∂k az Indiai N√©pp√°rttal abszol√ļt t√∂bbs√©get szerzett a h√©tv√©gi parlamenti v√°laszt√°sokon: az 543 orsz√°ggy√Ľl√©si mand√°tumb√≥l 330 az √∂v√©k. Ez az ut√≥bbi h√°rom √©vtized legnagyobb ar√°ny√ļ gy√Ķzelme.

„Ez a diadal els√Ķsorban az 1,2 milli√°rd indiai √©rdeme. M√°sodsorban azok√©, akik az√©rt √©ltek, hogy minden√ľket az orsz√°gnak adj√°k. Ezt a gy√Ķzelmet √Ķk tett√©k lehet√Ķv√©” – mondta India leend√Ķ minisztereln√∂ke.
http://mno.hu/hir...eg-1227168
#4 | Kameleon - 2014. mŠjus 18. 14:25:42
Imre, ezek t√©nyek √©s ezt ott is tudj√°k! Azt hogy mi fog kis√ľlni? A NAP! ;)
#5 | monguzking - 2014. mŠjus 18. 22:34:47
valoban kinai minisztereln√∂k is p√©ld√°t vehetne t√∂le s ink√°bb prob√°lna szomsz√©daival megegyez√©sre jutni ter√ľleti vit√°kn√°l mert ugyan √©n nem vagyok szak√©rt√∂je ter√ľletnek de gyanitom hogy egy kicsit mindenkinek jogos a k√∂vetel√©se valamirre hivatkozva-de szerintem √∂sszes√©g√©ben m√©g kina is t√∂bbet veszithet mint nerhet ha er√∂vel prob√°lja akarat√°t r√°k√©nyszeriteni szomsz√©djaira-√©n azt javaslom hogy hozzanak l√©tre k√∂z√∂s v√°llalkoz√°sokat a t√©rs√©g javainak kinyer√©s√©re s ezzel szerintem mindenki jobban j√°rna
#6 | keepfargo - 2014. mŠjus 19. 11:34:00
Na most még meddig pufogtathatják az amerikaiak a világ második legnagyobb hazugságát? Azt, hogy az USA a világ legnagyobb demokráciája? Nem India volt az, eddig is?
M√°s: India, ha valaki, tudja csak meg√°ll√≠tani majd (az orosszal √∂sszefogva) a k√≠nai s√°rg√°nyt a s√°rga s√°rk√°nyt. India volt az, aki a tibeti menek√ľltkorm√°nynak √©s a DalaiL√°m√°nak otthont, mened√©ket adott (59), √©s India lesz az, aki a "tibeti k√°rty√°t" haszn√°lni fogja. Legal√°bbis √≠gy rem√©lem, mert a k√≠naiakt√≥l SEMMI j√≥t nem v√°rok. R√≥csild√©k v√∂r√∂s z√°szlaja ugyan√ļgy ott lobog minden√ľtt K√≠n√°ban, mint egykor a SZU v√∂r√∂s z√°szlaja - ami m√°ra h√°l¬īIstennek elt√ľnt onnan. Hi√°ba a ferde szem meg a t√∂mpe (nem kamp√≥s) orr; a materialista vil√°gfelfal√≥k vagy egyes√ľlnek (a kulissz√°k m√∂g√∂tt biztosan egyeztetnek m√°r) , vagy valamilyen m√≥don felosztj√°k a vil√°got egym√°s k√∂z√∂tt. Hacsak...
#7 | Perje - 2014. mŠjus 19. 15:37:56
Ujjonganak a jujdej√≥k is, mert ez √ļj min. eln√∂k Izrael legnagyobb bar√°tja abban az √°zsiai t√©rs√©gben.
http://mignews.ru...72030.html
#8 | postaimre - 2014. mŠjus 19. 15:52:32
Perje!
YouTube Videů


M√©g kider√ľlhet, hogy √°renda (haszonb√©r), j√≥ hitelre m√≥di-ba j√∂n. √ögy szeretem ezt a "politik√°t", mert sim√°n kisz√°m√≠that√≥, hogy minden kamu. M√©g a hollo is, ami feh√©r.
#9 | Perje - 2014. mŠjus 19. 16:34:27
Ha √Ārenda marad, haszon nem sok marad az oroszoknak a haditechnikai exportb√≥l, b√©rt a jujdaj√≥k kasz√°lhatnak abb√≥l, mert be√©rt a t√∂rekv√©s√ľk, ahogy az amerikai piacon is...
#10 | postaimre - 2014. mŠjus 19. 16:44:14
Perje, ez is csak egy √ľzlet! Persze mellette √©s m√∂g√∂tte eg√©szen m√°s is, de azt majd K√°li √©s Jahve majd csak lerendezik. Kis megolvadt sivatag a Negev hely√©n....j√≥ l√°tv√°nyoss√°gnak.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.