Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Indi√°ban egy pragmatikus nacionalista ker√ľlt hatalomra


Indi√°nak √ļj minisztereln√∂ke van. Ez Narendra Modi az ellenz√©ki Indiai Nemzeti P√°rt vez√©re. Az el√Ķzetes becsl√©sek szerint a p√°rt minimum 272 mand√°tumot szerez meg a parlament als√≥h√°z√°nak 543 mand√°tum√°b√≥l.

Ezt a p√°rtot Indi√°ban nacionalist√°nak tartj√°k. Maga Narendra Modi egyfajta pragmatikus nacionalista. Hivatalosan m√°jus 17-√©n v√°lasztja meg √Ķt a p√°rt frakci√≥ja a v√°laszt√°sok ut√°ni els√Ķ √ľl√©s√©n. De ez tiszta formalit√°s lesz.

Narendra Modi hossz√ļ ideig a Pakiszt√°nnal szomsz√©dos Gudzsar√°t nyugat-indiai √°llam f√Ķminisztere volt. √Čs ott jelent√Ķs sikereket √©rt el. Beruh√°z√°sokat vonzott az √°llamba √©s gazdas√°gilag vir√°gz√≥ ter√ľlett√© tette. Most az indiaiak azt rem√©lik, hogy Modi az eg√©sz orsz√°gra kiterjeszti sikeres tapasztalat√°t.

Az indiai sajt√≥b√≥l √≠t√©lve Modi k√©sz m√©g szorosabbra fonni a hagyom√°nyosan j√≥ kapcsolatokat Oroszorsz√°ggal a kereskedelem, az ipari √©s tudom√°nyos-m√Ľszaki egy√ľttm√Ľk√∂d√©s ter√©n. Delhi √©s Moszkva politikailag sikeresen m√Ľk√∂dik egy√ľtt a BRICS keretein bel√ľl.

De a legfontosabb feladat√°nak a kapcsolatok normaliz√°l√°s√°t tartja India legk√∂zelebbi szomsz√©djaival - Pakiszt√°nnal √©s K√≠n√°val. A k√∂vetkez√Ķket mondja Udaj Bhaszkar ismert indiai hadi elemz√Ķ:

- √ögy v√©lem, hogy Modi folytatja Vadzspai volt minisztereln√∂k politik√°j√°t. Ez el√Ķir√°nyozza a kapcsolatok normaliz√©l√©s√©t Pakiszt√°nnal, ha ott nem fogj√°k t√°mogatni a terrorista csoportok tev√©kenys√©g√©t. Azt gondolom, Modi csak √∂r√ľlni fog, ha siker√ľl fejleszteni a kereskedelmi √©s gazdas√°gi kapcsolatokat Pakiszt√°nnal. Ezt a hozz√°√°ll√°st tan√ļs√≠totta akkor, amikor a Pakiszt√°nnal hat√°ros Gudzsar√°t √°llam f√Ķminisztere volt. Nyilv√°nval√≥, hogy India √©s Pakiszt√°n kereskedelmi kapcsolatainak fejl√Ķd√©se kedvez√Ķen hat ki az eg√©sz t√©rs√©gre.

Ezzel az √©rt√©kel√©ssel egyet√©rt m√©g egy szak√©rt√Ķ, Tarun Vidzsej az Indiai Nemzeti P√°rt nemzeti v√©grehajt√≥ bizotts√°g√°nak tagja.

- Narendra Modi er√Ķs √©s hat√°rozott vezet√Ķ, √©s azt rem√©lj√ľk, hogy mellette javulnak a kapcsolatok, els√Ķsorban szomsz√©dainkkal. Sz√°nd√©kunkban √°ll a kapcsolatok jav√≠t√°sa az Egyes√ľlt √Āllamokkal a k√∂lcs√∂n√∂ss√©g √©s egyenjog√ļs√°g alapj√°n. Ez term√©szetesen f√ľgg a m√°sik f√©l √°ll√°sfoglal√°s√°t√≥l is, att√≥l, hogyan fogja √©p√≠teni kapcsolatait az √ļj korm√°nnyal. http://hungarian....omra-5918/

HozzŠszůlŠsok


#11 | Perje - 2014. mŠjus 19. 17:47:56
Beseg√≠thettek neki a gy√Ķzelemben a " bar√°tok", azt hiszem:
http://www.timeso...indian-pm/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.