Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Vil√°gh√°bor√ļ kit√∂r√©s√©re utalt az egykori kancell√°r


Mi van m√°r itt! Mondtam, hogy b√©ke lesz, nem? Mi√©rt nem hiszitek el? H√°bor√ļr√≥l p√°r √©ve kellett besz√©lni, vagy most √©rtetek ahhoz a fejezethez? Lapozzatok! Az ukr√°n-orosz konfliktus hossz√ļ id√Ķ √≥ta nek√ľnk, magyaroknak is h√ļsba v√°g√≥ k√©rd√©st vetett fel. A h√°bor√ļ√©t. A m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ √≥ta gener√°ci√≥k n√Ķttek fel b√©k√©ben. Most azonban nem is olyan t√°vol t√Ķl√ľnk, D√©lkelet-Ukrajna hat√°r√°n felvonult az orosz hadsereg.Helmut Schmidt, a vil√°gpolitika nagy „ikonja”, egykori n√©met kancell√°r tegnap nem √©ppen sz√©p szavakkal kritiz√°lta az Eur√≥pai Uni√≥ (EU) Ukrajna-politik√°j√°t. √ögy fogalmazott a Bild Zeitungnak arra a k√©rd√©s√©re, mit √©rt azon, hogy Br√ľsszelnek visszafogottabban kellene viselkednie: nem az eg√©sz EU-nak, hanem n√©h√°ny munkat√°rsnak √©s hivatalnoknak kellene visszafogottabbnak lennie. Azoknak, akik keveset √©rtenek ebb√Ķl a dologb√≥l. Akik arra akarj√°k k√©nyszer√≠teni Ukrajn√°t, hogy d√∂nts√∂n Kelet √©s Nyugat k√∂z√∂tt. Az egykori kancell√°r azt is mondta: napr√≥l napra n√Ķ a vesz√©ly, √ļgy mint 1914 augusztus√°ban. Ezzel az els√Ķ vil√°gh√°bor√ļ kit√∂r√©s√©re utalt.

A Nyugat √©s Amerika f√©l a h√°bor√ļs konfliktust√≥l
hadsereg2

Az USA hadsereg a vil√°g leger√Ķsebbike
Forr√°s: usarmy.com

A Nyugat √©s Amerika √©rezhet√Ķen f√©l egy h√°bor√ļs konfliktust√≥l. Strat√©giailag azonban k√©zenfekv√Ķ a k√©rd√©s: tart-e ma ott a Szovjetuni√≥ ut√°n talpra √°llt Oroszorsz√°g, hogy t√©nylegesen a h√°bor√ļ r√©mk√©p√©vel riogassa a vil√°got? Ma kezd√Ķd√Ķ sorozatunkban el√Ķsz√∂r arra keress√ľk a v√°laszt, melyek a vil√°g had√°szati szempontb√≥l leger√Ķsebb katonai √°llamai. A tov√°bbiakban √°ttekintj√ľk a hadiipar legjelent√Ķsebb gy√°rt√≥it, sz√°ll√≠t√≥it √©s v√©g√ľl ismertetj√ľk a had√°szati kutat√°sok tudom√°nyos √©s technol√≥giai √ļjdons√°gait.

A vil√°g leger√Ķsebb katonai √°llama ma minden k√©ts√©get kiz√°rva az Amerikai Egyes√ľlt √Āllamok. A hatalmas hadsereg √©s m√Ľszaki, technikai arzen√°l fenntart√°sa s√ļlyos kiad√°sokkal j√°r. √Čppen emiatt ker√ľlt nemr√©g a vit√°k keresztt√ľz√©be Barack Obama eln√∂k, aki az id√©n a hadsereg l√©tsz√°m√°nak radik√°lis cs√∂kkent√©s√©t ir√°nyozta el√Ķ. Az USA a 2015-√∂s katonai k√∂lts√©gvet√©s-tervezet szerint, a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļba l√©p√©se el√Ķtti √©v szintj√©re cs√∂kkenten√© a hadserege l√©tsz√°m√°t. Ez √≥ri√°si vit√°t v√°ltott ki, hiszen 1940-ben az USA hadsereg√©nek l√©tsz√°ma 440-450 ezer volt.

Az USA-é a világ legnagyobb hadserege

De h√°t mir√Ķl is besz√©l√ľnk? N√©zz√ľk az adatokat! Az Amerikai √Āllami Hadseregnek (United States Army) 522 ezer tagja van. Ez az egyik legr√©gibb hadtest az Egyes√ľlt √Āllamok hadsereg√©ben. Az amerikai haditenger√©szet (United States Navy) l√©tsz√°ma 335 ezer. √Ėt flott√°ban h√°romsz√°z haj√≥ja √©s n√©gyezer rep√ľl√Ķ eszk√∂ze van. Az egyik legpopul√°risabb hadtest az amerikai hadseregben a tenger√©szgyalogs√°g (United States Marine Corps). A 186 ezer katona igaz√°b√≥l exped√≠ci√≥s hader√Ķ, a vil√°g b√°rmely t√°j√°n gyorsan bevethet√Ķ. Ehhez j√∂n a parti √Ķrs√©g, amelynek 38 ezer tagja van, a feladatuk a partok v√©delme, bele√©rtve a katasztr√≥fav√©delmet is.

Ami a hader√Ķt illeti, az amerikai hadsereg nyolcezer neh√©z p√°nc√©lozott harci j√°rm√Ľvel rendelkezik. A v√©delmi p√°nc√©lozott egys√©geket is bele√©rtve az USA-nak √∂sszesen csaknem harmincezer p√°nc√©lozott j√°rm√Ľ √°ll a rendelkez√©s√©re. Az Amerikai Egyes√ľlt √Āllamok hadserege √∂sszesen t√∂bb mint tizennyolcezer l√©gi eszk√∂z √©s harminc√∂tezer √ļgynevezett l√©gi egys√©g bevet√©s√©re k√©pes.
hadsereg3

Kína hadi kiadásai gyorsan növekszenek

Oroszország és Kína

Oroszorsz√°g hadsereg√©t ma a vil√°g m√°sodik hely√©re teszik. A l√©tsz√°ma alapj√°n ma csup√°n a negyedik helyre lenne sorolhat√≥. Az orosz hadsereg erej√©t sok elemz√Ķ szerint manaps√°g f√Ķk√©nt az orsz√°g milit√°ris hagyom√°nyai indokolj√°k. M√°sr√©szt viszont igaz, hogy az orosz sz√°razf√∂ldi hadsereg felszerel√©se szempontj√°b√≥l is a vil√°g √©lvonal√°ba tartozik, ilyen a 2600 √∂nj√°r√≥ l√∂veg √©s a 112 ezer logisztikai j√°rm√Ľ, vagy a haditenger√©szet 72 korvettje.

Hogy a harmadik helyezett K√≠na hol is √°ll, azt nehezebb meghat√°rozni. Ami biztos a k√≠nai hadsereg 2,3 milli√≥s akt√≠v l√©tsz√°ma ma a vil√°g legnagyobbika. Arr√≥l nem is besz√©lve, hogy a k√≠nai hadsereg erej√©t nyolcsz√°zmilli√≥ mozg√≥s√≠that√≥ ember √©s hatalmas arany- √©s gazdas√°gi tartal√©k er√Ķs√≠ti. A k√≠nai haditenger√©szet ma a legnagyobb a vil√°gon.

Gigantikusak a hadi kiad√°sok a fejlett orsz√°gokban

Egy orsz√°g hadi erej√©t az is jelzi, mennyit ford√≠t a hadikiad√°sokra. Ebb√Ķl a szempontb√≥l a legjelent√Ķsebb √∂sszegeket tov√°bbra is messze az Amerikai Egyes√ľlt √Āllamok k√∂lti a hadsereg√©re: Washington tavaly 582 milli√°rd doll√°rt sz√°nt v√©delemre. Az amerikai katonai b√ľdzs√© azonban folyamatosan cs√∂kken: 2012-ben m√©g 664 milli√°rd volt, 2015-re pedig 535 milli√°rdra m√©rs√©kl√Ķdhet a Pentagon k√∂lts√©gvet√©se.

Hadikiad√°sok a vil√°gban
√Ėt √©vig cs√∂kkentek a vil√°g hadikiad√°sai. Az IHS Janeis tan√°csad√≥ v√°llalat vizsg√°lata szerint az √°zsiai √©s k√∂zel-keleti fegyverkez√©s, valamint Oroszorsz√°g √ļjra√©led√Ķ hadik√∂ltekez√©se miatt az idei √©vben √ļjra n√Ķni fognak a katonai kiad√°sok a vil√°gon. A jelent√©s szerint 2014-ben 0,6 sz√°zal√©kkal 1547 milli√°rd doll√°rra fognak emelkedni a vil√°g katonai kiad√°sai.

Oroszorsz√°gban viszont sz√°mottev√Ķen gyorsul a fegyverkez√©s: Putyin eln√∂k a k√∂vetkez√Ķ h√°rom √©v sor√°n 44 sz√°zal√©kkal tervezi n√∂velni Moszkva katonai kiad√°sait. Oroszorsz√°g 2013-ban 68 milli√°rd doll√°rt k√∂lt√∂tt erre, ez a harmadik legnagyobb katonai b√ľdzs√© a vil√°gon.

A rangsorban a m√°sodik helyen azonban K√≠na √°ll. Az √°zsiai orsz√°g 2013-ban 139 milli√°rd doll√°rt sz√°nt katonai kiad√°sokra, s 2015-re Peking t√∂bbet fog majd √°ldozni hadsereg√©re, mint a h√°rom legnagyobb eur√≥pai orsz√°g – Nagy-Britannia, Franciaorsz√°g √©s N√©metorsz√°g – egy√ľttv√©ve.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. mŠjus 17. 19:11:47
Vil√°gh√°bor√ļs szellemek j√°rj√°k az utc√°kat

Hír24
ii.vil√°gh√°bor√ļfot√≥kt√∂rt√©nelem
2014. m√°jus 10. 21:12

114
5


Hihetetlen fot√≥mont√°zs, amely a ’40-es √©vek utcai harcait jelen√≠ti meg jelenkori helysz√≠neken.

Modern utc√°k √©tkezd√©kkel, divatos fiatalokkal, s√©t√°lgat√≥ turist√°kkal. Ugyanazok a v√°rosok, azok az √©vsz√°zados utc√°k, ahol emberek gener√°ci√≥i √©ltek, rem√©ltek, k√ľzd√∂ttek √©s meghaltak. Ahol sebes√ľlt, halott katon√°k fek√ľdtek, ahol hadseregek gyalogoltak √°t, ahol Hitler √ļgy fot√≥zkodott, mint ma a jap√°n turist√°k.

√ćme:

www.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2014/05/10/vilaghaboru(650x433).jpg

http://cdn.shopif...1394742877

http://www.hir24....z-utcakat/
#2 | Vizilo - 2014. mŠjus 17. 23:49:26
Alakul ez hany ember varja a leszamolast...????
#3 | Perje - 2014. mŠjus 17. 23:52:46
Milyen hamar reag√°lt a hivatalos sajt√≥ a tegnapi orosz hadsereggel kapcsolatos megjegyz√©seinkre. M√°ra richtig megc√°foltak benn√ľnket azzal, hogy az amerikai hadsereg az els√Ķ.

Egyre er√Ķsebben nyomatj√°k nyugatr√≥l az orosz fenyeget√©sr√Ķl sz√≥l√≥ propagand√°t. Ehhez m√©g a K√©phegyi B√∂zse n√©ni unok√°j√°t is bevetett√©k. Elk√ľldt√©k a most foly√≥ legnagyobb eur√≥pai, a lettorsz√°gi hadgyakorlatra. Neki csak annyit eml√≠thettek, hogy lesz ott haver, buli √©s hanta, valamint √∂r√∂m le√°nyb√≥l b√Ķs√©ges felhozatal.
mignews.ru/aimages/05_14/170514_181755_93701_18.jpg
#4 | monguzking - 2014. mŠjus 18. 10:00:36
nem kell f√©lni a hal√°ltol sokkal jobb az harc s f√©rfik√©nt,harcosk√©nt halni mint b√©rrabszolgak√©nt teng√∂dni s nyomorultul pusztulni-teh√°t egyenits a kasz√°t s el√∂re √ľsd az f√©rgeket
#5 | nyilasfergeteg - 2014. mŠjus 18. 12:05:17
T√∂bbet nem hagyom √°tv√°gni magamat. K√©tszer m√°r neki√°lltam ki√°sni a sz√Ķl√Ķspince elej√©t, ahov√° nagyap√°m a Tigris tankot betemette. Mindig vissza kellett h√°nyni a f√Ķdet. Most m√°r csak akkor kezdek neki, ha l√°tom a gombafelh√Ķket ! :)
#6 | postaimre - 2014. mŠjus 18. 12:14:41
Nyilas, riad√≥ lef√ļjva. A gombap√∂rivel csak √≥vatosan. Sapk√°ja mindig legyen, de bocskora soha!s_*_olle
#7 | nyilasfergeteg - 2014. mŠjus 18. 12:24:44
Imre ! H√°t igen, a bocskoros az vesz√©lyes fajta... :) Nem is tudtam, hogy gomb√°szol. :) Am√ļgy az egyik leg√©rt√©kesebb n√∂v√©nyi feh√©rje. N√°lam m√°r √©lesek a k√©sek. Ha j√∂n a meleg ennyi es√Ķre, tele rakom az aszal√≥t √©s a h√Ľt√Ķl√°d√°t... :)
#8 | kissferenc - 2014. mŠjus 18. 13:16:49
Na igen. A dzsi√°jdzs√≥k a legjobbak, am√≠g van v√©tel, hogy l√©gicsap√°st k√©rjenek egy vakondt√ļr√°sra is, mert bunkernak n√©zt√©k. √Ām ha magukra maradnak a nagy "h√Ķs√∂k", akkor meg√°ll a tudom√°ny.
Ha nek√ľnk meglenne mindenb√Ķl a leg√ļjabb cucc, s ez p√°rosulna rendszeres profi kik√©pz√©sekkel, valamint a magyar lelk√ľlettel, ezek a gy√°va-senki nyugati seregek, √©s m√©g sok m√°sik is a Vil√°gban, sehol nem lenn√©nek...
#9 | postaimre - 2014. mŠjus 18. 21:16:50
Svédország
Jönköping harangjai

J√∂nk√∂ping d√©l-sv√©dorsz√°gi, mintegy 85 ezer lakos√ļ v√°ros. Gy√∂ny√∂r√Ľ k√∂rnyezetben, a V√§ttern-t√≥ partj√°n fekszik. Idei maj√°lisa viszont igencsak l√°rm√°sra sikeredett. MARK√ď BE√ĀTA √≠r√°sa.
A sv√©dek minden √©vben nagyon v√°rj√°k a tavaszt. √Āprilis utols√≥ napj√°n, Valborg est√©j√©n hatalmas m√°gly√°kkal √Ľzik el a telet, √≠gy m√°jus 1-j√©n m√°r semmi sem √°ll a tavasz √ļtj√°ban, j√∂het a munka √ľnnepe, a kikelet √©s a maj√°lis. Id√©n J√∂nk√∂pingben a helyb√©lieken k√≠v√ľl m√°sok is v√°rt√°k ezt a napot: a Sv√©dek P√°rtja nev√Ľ neon√°ci, rasszista t√∂m√∂r√ľl√©s. Ideol√≥gi√°ja nagy vonalakban egyezik a t√∂bbi eur√≥pai fajgy√Ľl√∂l√Ķ p√°rt√©val, azzal a k√ľl√∂nbs√©ggel, hogy az antiszemitizmus nem szerepel az √©tlapjukon...

A harangz√ļg√°s a r√©gm√ļlt id√Ķkben a vesz√©lyre figyelmeztetett. J√∂nk√∂pingben utolj√°ra 1939-ben kongatt√°k √≥r√°kon √°t a harangokat. Amikor elkezd√Ķd√∂tt a h√°bor√ļ.
http://www.168ora...26612.html
#10 | keepfargo - 2014. mŠjus 18. 22:36:18
J√∂nk√∂pingi hara(n)gz√ļg√°s...

Arr√≥l egy hang nincs,-mert nem arr√≥l kell sz√≥ljon a hara(n)g - hogy kik √©s h√°nyan voltak ezek a borzalmas rasszista neon√°ci sz√∂rnyetegek - arr√≥l kuss van, √©s nem v√©letlen√ľl. Nem lenne eg√©szs√©ges a t√∂bbs√©gi m√©diabirka t√∂meg sz√°m√°ra, ha megtudn√°k: ugyanolyan h√©tk√∂znapi sr√°cok, emberek, t√∂bbs√©g√ľkben munkan√©lk√ľli (√©s es√©lytelen) fiatalok, mint a m√°sik, orr√°n√°l tov√°bb nem l√°t√≥, oldal. A sz√°muk az√©rt √©rdekes, mert n√∂ni fog...

A harangz√ļg√°s is jelk√©p, t√∂bbsz√∂r√∂sen: v√©szjel egyszer √©s a hivatalos elhallgattat√≥ akarat megnyilv√°nul√°sa m√°sodszor. (Vagy tal√°n ink√°bb ford√≠tott sorrendben..)

A sv√©d t√°rsadalom ma m√©g csak a felsz√≠n alatt megosztott, de a bomba ketyeg. Ha nem √°ll√≠tj√°k le az √©sz n√©lk√ľli bev√°ndorl√°si hull√°mokat, itt is farkasszemet kell n√©zzenek azok, akiknek VAN √©s akiknek NINCS.

Az √ļj p√°rt ideol√≥gi√°j√°t nem olvastam, ha nincsenek a zsid√≥/h√°tt√©rhatalmi befoly√°ssal tiszt√°ban, nem sok √ļjat olvashatok n√°luk. Azonban, mivel a sv√©dek t√∂bbs√©g√ľkben szeretik a dolgokat nev√ľk√∂n nevezni, a p√°rt neve el√©g ir√°nyad√≥nak: Sv√©dek P√°rtja. Sv√©dek orsz√°ga, sv√©dek √©s megint sv√©dek; nem idegenek, vagy be-nem-illeszked√∂, saj√°t kult√ļr√°t k√∂vetel√∂ kisebbs√©gek. Magyarul: nemzet√°llam, annak minden el√∂ny√©vel √©s h√°tr√°ny√°val. Valami, ami az √∂v√©k, amit nem visznek el, amit nem vesznek el t√∂l√ľk.

H√°t nem sz√∂rny√ľ, hogy m√°r a sv√©dek is ???Mi lesz m√©g itt?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.