Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√ēk a h√°bor√ļk prostitu√°ltjai


Ki min√Ķs√ľl zsoldosnak, csak a p√©nz motiv√°lhatja a k√ľlf√∂ld√∂n fegyvert ragad√≥ civileket vagy veter√°nokat? – ezekre a k√©rd√©sekre kereste a v√°laszt a Szombat reggel.
A vil√°g t√∂bb orsz√°g√°ban zajl√≥ fegyveres harcok kapcs√°n rendre jelennek meg h√≠rek arr√≥l is, hogy az √∂sszecsap√°sokban t√∂bb helyen, felt√©telezhet√Ķen k√ľlf√∂ldi zsoldosok is r√©szt vesznek. Nem mindenki zsoldos azonban, aki annak l√°tszik. Egy cseh tornatan√°r p√©ld√°ul az√©rt hagyta ott egyik napr√≥l a m√°sikra √°ltal√°nos iskolai √°ll√°s√°t, mert √ļgy √©rezte seg√≠tenie kell a kelet-ukrajnai oroszoknak a k√∂zponti korm√°nyzat ellen v√≠vott harcukban. A brn√≥i pedag√≥gus azt mondta, szl√°vk√©nt t√°mogatnia kell orosz testv√©reit, akik ellen szerinte n√©pirt√°s zajlik Ukrajn√°ban. Egy ilyen szem√©lyr√Ķl neh√©z eld√∂nteni, zsoldosnak min√Ķs√ľl-e.

Az ENSZ 1949-ben elfogadott genfi egyezm√©nye szerint az tekinthet√Ķ zsoldosnak, aki egy√©ni haszonszerz√©s c√©lj√°b√≥l vesz r√©szt fegyveres harcokban, egyik f√©lnek sem √°llampolg√°ra, √©s nem √©l azon a ter√ľlete, ahol a konfliktus zajlik. Egy k√©s√Ķbbi ENSZ-hat√°rozat kib√Ķv√≠tette a meghat√°roz√°st, √©s zsoldosnak tekint mindenkit, aki k√≠v√ľl√°ll√≥k√©nt anyagi juttat√°s ellen√©ben az√©rt vesz r√©szt harcokban, hogy megd√∂ntse egy m√°sik orsz√°g alkotm√°nyos rendj√©t, vagy megs√©rtse ter√ľleti √©ps√©g√©t.

A vil√°gszervezet 1989-ben megszavazott egy, a zsoldosok toborz√°s√°t √©s finansz√≠roz√°s√°t tiltott konvenci√≥t, ami elvileg 2001-ben l√©pett hat√°lyba, de eddig csup√°n 33 √°llam ratifik√°lta, k√∂zt√ľk nincs ott sem az Egyes√ľlt √Āllamok, sem az Eur√≥pai Uni√≥ √°llamainak t√∂bbs√©ge, √≠gy Nagy-Britannia sem.

A h√°bor√ļk prostitu√°ltjai

A zsoldos defin√≠ci√≥ja nem v√©letlen√ľl ilyen bonyolult, hiszen a zsoldos tev√©kenys√©g t√∂bb orsz√°g jogrendje szerint is b√Ľncselekm√©ny. Ausztri√°ban vagy N√©metorsz√°gban az √°llampolg√°rs√°g√°t is elvesz√≠theti, aki zsoldosnak √°ll, √©s Nagy-Britanni√°ban is tilos olyan orsz√°g ellen harcolni, amellyel London nem √°ll konfliktusban. Nem sz√°m√≠tanak azonban zsoldosnak az angol kir√°lyn√Ķh√∂z h√Ľ nep√°li gurk√°k √©s a Franciaorsz√°g√©rt k√ľzd√Ķ idegenl√©gi√≥sok sem, amely t√∂rv√©ny szerint a hadsereg r√©sze.
Ki a zsoldos? - Szombat reggel

Franciaorsz√°gban az sz√°m√≠t zsoldosnak, aki az ilyen t√≠pus√ļ harcosokn√°l megszokott jelent√Ķs √∂sszeg√Ľ b√©r√©rt vesz r√©szt harcokban. A zsoldosok ugyanis nagyon sok p√©nzt keresnek, ak√°r egy-k√©t ezer doll√°rt is naponta – igaz, nagy kock√°zatot is v√°llalnak. A nemzetk√∂zi hadvisel√©s szab√°lyai szerint √Ķket nem tekintik katon√°nak, √©s ne j√°r nekik hadifogolyst√°tusz, valamint az ezzel j√°r√≥ elb√°n√°s sem.

A zsoldosok a h√°bor√ļk prostitu√°ltjai, akiket az√©rt alkalmaznak, ak√°r korm√°nyok is – gyakran szemet hunyva a t√∂rv√©nyek felett –, mert kev√©s a hivat√°sos katona, mert olcs√≥bb √Ķket bevetni, √©s ha elesnek, hal√°luk nem rontja a h√°bor√ļs statisztik√°t. T√∂bb nyugat-eur√≥pai orsz√°g p√©ld√°ul zsoldosok bevet√©s√©vel k√∂zvetett m√≥don igyekezett megd√∂nteni afrikai kommunista rezsimeket. Nem v√©letlen az sem, hogy Irak amerikai megsz√°ll√°sa idej√©n t√∂bb nem √°llami alkalmazott fegyveres szolg√°lt az arab orsz√°gban, mint katona, biztons√°gi c√©geknek nevezett v√°llalkoz√°sok embereik√©nt. M√Ľk√∂d√©s√ľket sok kritika √©rte, a kez√ľkh√∂z v√©r tapadt, a m√≥dszereik durv√°k, kegyetlenek voltak.

Az Irakban tev√©kenyked√Ķ fegyveres biztons√°gi csapatok gerinc√©t a Blackwater nev√Ľ c√©g adta, amely voltak√©pp a vil√°g leger√Ķsebb mag√°nhadserege. A c√©g n√©gysz√°z embere, √°ll√≠t√≥lag, ma Ukrajn√°ban a korm√°nyer√Ķket seg√≠ti. A kelet-eur√≥pai orsz√°gban, rajtuk k√≠v√ľl is, mindk√©t oldalon harcolnak k√ľlf√∂ldiek, legal√°bbis a h√≠rad√°sok szerint. A szakad√°rok oldal√°n, az Oroszorsz√°gb√≥l √©rkezetteken k√≠v√ľl, f√Ķk√©nt szerbek harcolnak, de lehetett m√°r hallani francia, n√©met, brit, szlov√°k, s√Ķt k√≠nai harcosokr√≥l is, igaz, ezeket a h√≠reket nem egy esetben c√°folt√°k.

Mit tehet egy munkan√©lk√ľli veter√°n?

Sok k√ľlf√∂ldi fogott fegyvert a k√∂zel-keleti konfliktusokban is. Becsl√©sek szerint az Eur√≥pai Uni√≥b√≥l (EU) is legal√°bb k√©tezren harcolnak Irakban vagy Sz√≠ri√°ban. √ēket sz√≠vesebben eml√≠tik k√ľlf√∂ldi harcosk√©nt, mint zsoldosk√©nt, t√∂bbs√©g√ľk ugyanis nem p√©nz√©rt, hanem meggy√Ķz√Ķd√©sb√Ķl ragadott fegyvert. √ēk jellemz√Ķen Eur√≥p√°ban letelepedett bev√°ndorl√≥k m√°sodik, harmadik gener√°ci√≥s lesz√°rmazottai, aki vall√°si, eszmei okokb√≥l indulnak Afrik√°ba vagy a K√∂zel-Keletre, uni√≥s √°llampolg√°rk√©nt szabadon mozognak, √©s visszat√©rve komoly terrorvesz√©lyt jelentenek Eur√≥p√°ban.
Brit zsoldosok a vil√°g harcterein- Szombat reggel

Nagy-Britanni√°nak is k√ľl√∂n√∂sen sok baja van azokkal, a m√°r ott sz√ľletett, t√∂bbnyire muszlim fiatalokkal, akik az iraki √©s afganiszt√°ni nyugati katonai beavatkoz√°s miatt, k√ľl√∂nb√∂z√Ķ s√©relmeiket d√©delgetve, k√∂nnyen radikaliz√°l√≥dnak, √©s k√∂nnyen toborozhat√≥ potenci√°lis harcosokk√°, net√°n √∂ngyilkos mer√©nyl√Ķkk√© v√°lnak. Irakban √©s Sz√≠ri√°ban m√°r eddig is t√∂bb ezer fanatiz√°l√≥dott brit fiatalember vett √©s vesz r√©szt terrorista csoportok harcaiban. K√∂z√ľl√ľk sokan meghaltak, de a brit titkosszolg√°lat inform√°ci√≥i szerint legal√°bb h√°romsz√°z olyan fiatal is van, akik visszat√©rt a szigetorsz√°gba, c√©ljuk pedig, hogy bossz√ļb√≥l mer√©nyleteket k√∂vessenek el.

M√°s kateg√≥ri√°ba tartoznak azok a brit √°llampolg√°rok, akik nem meggy√Ķz√Ķd√©sb√Ķl, hanem kifejezetten a p√©nz√©rt, √©s nem a hadsereg tagjak√©nt, fognak fegyvert k√ľlf√∂ld√∂n – √Ķk sincsenek kevesen. √ēk p√©ld√°ul olyan egykori katon√°k lehetnek, akik t√∂bb √©ves afganiszt√°ni szolg√°latb√≥l arra t√©rnek vissza, hogy a sereg t√∂bb ezer tisztet elbocs√°t, √©s munkan√©lk√ľli veter√°nk√©nt kell √ļjra√©p√≠teni√ľk az egzisztenci√°jukat. Sz√°mukra az, hogy a brit fegyverexport j√≥l olajozott g√©pezet√©ben kik√©pz√Ķk√©nt seg√≠ts√©k e fegyverek haszn√°lat√°t, ak√°r mag√°nhadseregek vagy biztons√°gi szolg√°latok tagjak√©nt, re√°lis alternat√≠v√°nak t√Ľnhet.

A brit zsoldosok nem csak l√°zad√≥kkal, ellens√©ges hadseregekkel ker√ľlhetnek szembe, hanem kal√≥zokkal is. Lap√©rtes√ľl√©s szerint n√©h√°ny √©ve egy biztons√°gi c√©g „szak√©rt√Ķi” szabad√≠tottak ki v√°lts√°gd√≠jat k√∂vetel√Ķ szom√°liai tengeri rabl√≥k fogs√°g√°b√≥l egy brit nyugd√≠jas h√°zasp√°rt.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Detonator - 2014. augusztus 31. 10:21:22
Na most akkor az afganiszt√°ni "szerz√Ķd√©ses" katon√°k mi a francok ? Ja, ha a zsoldosok prostitu√°ltak, akkor a szerz√Ķd√©sesek, meg √ļri ku.r.v√°k, nem ? De !
Egyik afganiszt√°ni "h√Ķsi halottunkat" sem tudtam sajn√°lni. P√©nz√©rt ment ba.sz.ni, azt√°n r√°ba.sz.ott ! Eln√©z√©st a fogalmaz√°s sz√≥haszn√°lat√°√©rt, de itt most "√ľzentem", majd √°tadj√°k, a zs√≠rosl√°ngos pof√°j√ļ lubovichi Hend√©nek.
#2 | kissferenc - 2014. augusztus 31. 10:24:31
...és a film pereg tovább.
#3 | Fidel - 2014. augusztus 31. 10:37:02
Detonato! Jol mondods_*_kac
#4 | Ro-zsola - 2014. augusztus 31. 11:46:41
Nocsak nocsak. Már megérkezett Nagy-Brittaniába a 300 ? Spárta ?
Tetszett a megfogalmaz√°s , miszerint zsoldos az aki nem angol √©rdekek√©rt fog fegyvert. Vagyis ha az √©n √©rdekemben gyilkolsz , h√Ķs vagy. Ha s√©rted az √©rdekeimet , terrorista.
Rem√©lem ez a 300 legal√°bb 6,000,000 kip√°st k√ľld a m√°svil√°gra csak Angli√°ban. Sokkal nyugodtabb lenne a vil√°g.
Zsoldos nagyon kényelmes. Nem tartozik sehova , nincs azonosítója , nincs szolgálati nyelve. Ha meghall be lehet mutatni bárminek.
#5 | Perje - 2014. augusztus 31. 12:11:42
Tegnap olvastam a sz√≠r sajt√≥ban arr√≥l, hogy 81 orsz√°g katon√°ja harcol a sz√≠rek ellen. Valakik az√©rt csak finanszirozz√°k √Ķket is.
#6 | Pedro Pietro - 2014. augusztus 31. 14:51:53
Ro-zsola
Milyen √©rdekes, hogy az angol megfelel√Ķje a zsoldosnak az, hogy Soldier.
Sold azt jelenti angolban .Eladva.
Az -ier- kifejez√©s a Sold sz√≥val egy√ľtt pedig az, hogy valaki valamit elad.
Angolul Sold(ier) - Magyarban Zsold(os)
A Honv√©d√Ķ pedig megint m√°s kateg√≥ria. Mert nem EL-ad, hanem √°ldozatot hoz egy k√∂z√∂ss√©g √©rdek√©ben.
M√≠g a Soldier √∂nmaga p√©nzt√°rc√°j√°nak gy√Ľjt.
Aki az adott parancsot erk√∂lcsi v√°logat√°s n√©lk√ľl teljes√≠ti.
#7 | Maguskacska - 2014. augusztus 31. 15:17:07
Egy cseh tornatanár :"szlávként támogatnia kell orosz testvéreit" -te agyalágyult tanárként beszopni a szláv népek maszlagot...s_*_kac!!!!
√ľdv Rozsolas_*_trn

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.