Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kutathatók lesznek az ügynökdossziék


Január 1-jĂ©ig „idegõrlõ várakozásban” Ă©lhetik mindennapjaikat Szerbiában a titĂłi rendszer besĂşgĂłhálĂłzatainak tagjai, mert csak akkor derĂĽl ki, hogy nevĂĽk szerepel-e azokon a listákon, amelyeket 2015 elsõ napján tesznek közzĂ©.

A Vecernje Novosti cĂ­mĂ» szerbiai napilap minapi Ă©rtesĂĽlĂ©se szerint a Biztonsági-InformáciĂłs ĂśgynöksĂ©g, azaz a szerb titkosszolgálat eddig több mint 80 ezer „szemĂ©lyes dossziĂ©t” adott át a szerb levĂ©ltárnak. A dokumentumok között akad csupán nĂ©hány oldalas, de vannak tĂ­zezer oldalt kitevõ jelentĂ©sek is. A titkos archĂ­vumokhoz valĂł hozzáfĂ©rĂ©srõl szĂłlĂł törvĂ©ny hamarosan a szerb parlament elĂ© kerĂĽl, Ă­gy a nyugat-balkáni országban is kutathatĂłk lesznek a kommunizmus idejĂ©n szĂĽletett jelentĂ©sek. A legtöbb parlamenti párt támogatásárĂłl biztosĂ­totta a javaslatot.

Szerbia SzlovĂ©niával, MacedĂłniával, Bosznia-Hercegovinával, MontenegrĂłval, az EurĂłpai UniĂłval Ă©s a NATO-val is megállapodást kötött az egykori UDBA, vagyis a jugoszláv kommunista állambiztonsági hatĂłság által összegyĂ»jtött informáciĂłk megosztásárĂłl, ezek azonban nem vonatkoznak az Ăşgynevezett szemĂ©lyes dossziĂ©kra. Azokhoz a hozzáfĂ©rĂ©st a szerb alkotmánybĂ­rĂłság több mint tĂ­z Ă©ve meghozott döntĂ©se Ă©rtelmĂ©ben csak törvĂ©nnyel lehet engedĂ©lyezni. Ennek elfogadására várnak most nemcsak Szerbia, hanem a környezõ országok kutatĂłi is. A törvĂ©nyt már több alkalommal beterjesztettĂ©k – legutĂłbb 2012-ben –, de mind a mai napig nem fogadták el.

„Akik a levĂ©ltári anyagokat tudományos cĂ©lbĂłl vizsgálják, már most hozzáfĂ©rhetnek Szerbia Ă©s az egykori Jugoszlávia levĂ©ltáraihoz, de a szemĂ©lyes dokumentumokat õk sem kaphatják kĂ©zhez” – Ă­rta a Vecernje Novosti. Az egykori jugoszláv tagköztársaságok saját biztonsági szolgálatainak mindegyike vezetett hasonlĂł dossziĂ©kat, ezĂ©rt a levĂ©ltárosok Ăşgy vĂ©lik, a többi ország állampolgárairĂłl nem sok adat találhatĂł Belgrádban. A levĂ©ltári anyagok egy rĂ©sze ugyanakkor Belgrád 1999-es NATO-bombázásakor megsemmisĂĽlt.
Link

Hozzászólások


#1 | csillagosvenyen - 2014. augusztus 31. 18:34:54
és nálunk mikor? mikor lehet belenézni?
mondjuk a nagyrésze a bizonyitékoknak már meglett
semmisitve el lett tüntetve! külön csapat dolgozott
azon hogy az igazán terhelõ bizonyitékok mödszeresen el legyenek tüntetve, max. arról maradt valami amikrõl amúgy is tudunk már!!!!!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.