Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

T√°madnak az oroszok, Putyin hazudott?


Csiccsol√≠na - Clintonn√© j√≥l besz√©li a betanult nyelvet. El√Ķsz√∂r is nem t√°madnak, hanem felszabad√≠tanak (vagy nem, de ez kider√ľl), de legal√°bbis b√©kefenntartanak, mintha lenne b√©ke. Sajnos egyiket sem teszik. De alakulgat. Ki van mondva, hogy H√ĀBOR√ö VAN √©s ez a L√ČNYEG! Ilyenkor b√°rmi megeshet, vagy le! Mogherini szerint az orosz eln√∂k megszegi √≠g√©reteit, Putyin szerint Ukrajna nem is akar t√°rgyalni. Lavrov ek√∂zben azt hangoztatja, hogy nincs orosz beavatkoz√°s, viszont m√°r a tengeren is folynak a harcok. Ausztr√°lia szigor√≠tott a szankci√≥kon.

Ukrajna, Eur√≥pa √©s Oroszorsz√°g √©rdeke, hogy a v√°ls√°gra politikai √©s ne katonai megold√°s sz√ľlessen – hangoztatta Federica Mogherini olasz k√ľl√ľgyminiszter, akit szombaton az Eur√≥pai Uni√≥ k√ľl- √©s biztons√°gpolitikai f√Ķk√©pvisel√Ķj√©nek v√°lasztottak meg, a Corriere della Sera olasz napilap h√©tf√Ķi sz√°m√°ban. Az olasz diplom√°cia vezet√Ķje szerint Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k megszegi √≠g√©reteit.

Kijelentette: nem létezik katonai megoldás az ukrán válságra.

Az olasz diplom√°cia vezet√Ķje szerint Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k soha nem tartotta tiszteletben az √°ltala v√°llalt k√∂telezetts√©geket. Putyin „elszalasztotta a helyzet megford√≠t√°s√°nak lehet√Ķs√©g√©t, amikor a malajziai rep√ľl√Ķg√©p lel√∂v√©se ut√°n nem gyakorolt befoly√°st a szeparatist√°kra. Az √°ltala v√°llalt √≠g√©retek √©s az ezeket k√∂vet√Ķ magatart√°s k√∂z√∂tt hatalmas a t√°vols√°g” – jelentette ki Mogherini.

5101.jpgFederica Mogherini (fotó: Reuters)

Szerinte az EU √©s Oroszorsz√°g k√∂z√∂tti partners√©g Putyin akarat√°b√≥l szakadt meg: „Oroszorsz√°g jelenleg nem sz√°m√≠t t√∂bb√© strat√©giai partnernek, de strat√©giai szerepe a kontinensen megmaradt”.

Federica Mogherini hangs√ļlyozta, hogy az ukr√°n v√°ls√°gban a diplom√°cia megold√°s mellett nincs m√°s, √©s ennek eszk√∂z√©t k√©pzik a szankci√≥k. „A k√©rd√©s az, hogy azok a szankci√≥k, amelyek hat√©konynak bizonyulnak, r√° tudj√°k-e venni racion√°lis magatart√°sra az orosz vezet√©st. A mostani f√°zisban a Kreml saj√°t n√©pe √©rdekeivel szemben cselekszik” – jelentette ki.

Pozit√≠v v√°laszt√°snak nevezte Ukrajna eur√≥pai csatlakoz√°s√°t. „Elvi k√©rd√©s, hogy egy orsz√°g Eur√≥p√°t v√°laszthassa an√©lk√ľl, hogy ezzel k√°rt okozna Oroszorsz√°gnak vagy fenyegetn√©” – jelentette ki.
Megszólalt Putyin

Nem volt áram a Krímben

Az ukr√°n √°ramszolg√°ltat√≥k k√∂z√©p-eur√≥pai id√Ķ szerint vas√°rnap 21 √≥ra t√°jban kapcsolt√°k le a f√©lsziget nagyv√°rosait a rendszerr√Ķl. N√©h√°ny √≥r√°ra √°ram n√©lk√ľl maradt Kercs, Koktebel, Jalta, Szevasztopol √©s Szimferopol n√©h√°ny el√Ķv√°rosa. A Krimenergo t√°j√©koztat√°sa szerint az ukr√°n hat√≥s√°gok az √°ramell√°t√°s mintegy k√©tharmad√°t megsz√ľntett√©k. Szerhij Akszjonov √ľgyvezet√Ķ √°llamf√Ķ szerint Ukrajna jav√≠t√°si munk√°latokra hivatkozva √°ll√≠totta le az √°ramell√°t√°st. K√∂zl√©se szerint az √°ramell√°t√°s ism√©telt korl√°toz√°sa eset√©n a f√©lsziget teljesen √°t√°ll a tartal√©k √°ramfejleszt√Ķkre, amelyek naponta 700 megawatt villany√°ramot k√©pesek termelni. Ukrajna n√©h√°ny √≥r√°n kereszt√ľl csup√°n 150 megawatt √°ramot biztos√≠tott a Kr√≠mnek. A Kr√≠m f√©lsziget korm√°nya azt felt√©telezi, hogy Ukrajna politikai megfontol√°sokb√≥l rendelte el a korl√°toz√°st, √≠gy akarv√°n bossz√ļt √°llni a kelet-ukrajnai szakad√°rok harci sikerei miatt. A Kr√≠m jelenleg mintegy 80 sz√°zal√©kban az ukrajnai √°ramszolg√°ltat√≥kt√≥l f√ľgg. A fennmarad√≥ 20 sz√°zal√©kot h√Ķer√Ķm√Ľvek, nap- √©s sz√©lenergi√°t hasznos√≠t√≥ villanyer√Ķm√Ľvek biztos√≠tj√°k.

Ek√∂zben az orosz eln√∂k azzal v√°dolta Kijevet, hogy saj√°t lakoss√°g√°t l√∂veti, √©s nem akar tartalmas politikai p√°rbesz√©det folytatni a kelet-ukrajnai szakad√°rokkal. Ugyanakkor – v√©lhet√Ķen az √ļgynevezett √∂sszek√∂t√Ķcsoport minszki tal√°lkoz√≥j√°ra utalva – hozz√°tette, hogy most „megkezd√Ķdik a k√∂zvetlen t√°rgyal√°sok folyamata”.

Vlagyimir Putyin a BBC-nek adott nyilatkozatban besz√©lt err√Ķl. Azt √°ll√≠totta, hogy a keleten jelenleg zajl√≥ hadm√Ľvelet c√©lja kiszor√≠tani az ukr√°n hadsereget a nagyobb kelet-ukrajnai v√°rosok k√∂rny√©k√©r√Ķl, hogy ne tudja l√Ķni a lak√≥negyedeket.

Az eln√∂k – aki a kelet-szib√©riai Jakutszkban, a helyi mamutm√ļzeum megtekint√©se k√∂zben v√°laszolt a BBC √ļjs√°g√≠r√≥j√°nak k√©rd√©s√©re – mindezt trag√©di√°nak nevezte, √©s azzal v√°dolta az ukr√°n regul√°ris er√Ķket, hogy sz√°nd√©kosan l√∂vik a lak√≥negyedeket az √°ltaluk beker√≠tett nagyv√°rosokban. „√Čs ez az, amir√Ķl, sajn√°latosan, sz√°mos orsz√°gban, egyebek k√∂zt Eur√≥p√°ban nem akarnak tudom√°st venni” - tette hozz√°.

Putyin kijelentette, hogy most egy nagyon fontos folyamat kezd√Ķdik, a k√∂zvetlen t√°rgyal√°sok folyamata. √ögy fogalmazott, hogy sok√°ig dolgoztak ezen Petro Porosenko ukr√°n eln√∂kkel √©s eur√≥pai vezet√Ķkkel, √©s ennek eredm√©nyek√©ppen siker√ľlt meg√°llapodni a kapcsolatok √ļjb√≥li felv√©tel√©r√Ķl. Az orosz √°llamf√Ķ ezzel val√≥sz√≠n√Ľleg az Eur√≥pai Biztons√°gi √©s Egy√ľttm√Ľk√∂d√©si Szervezet (EBESZ), Ukrajna √©s Oroszorsz√°g k√©pvisel√Ķib√Ķl √°ll√≥ √ļgynevezett √∂sszek√∂t√Ķcsoport h√©tf√Ķre, Minszkbe √∂sszeh√≠vott tan√°cskoz√°s√°ra utalt. Andrej Purgin, az egyoldal√ļan kiki√°ltott Donyecki N√©pk√∂zt√°rsas√°g korm√°nyf√Ķhelyettese azt mondta, hogy a szakad√°rok egy vagy k√©t k√©pvisel√Ķje is jelen lesz a h√©tf√Ķi tan√°cskoz√°son. A tal√°lkoz√≥t szombat este jelentette be a feh√©rorosz k√ľl√ľgyminiszt√©rium, a t√°rgyal√°sok t√©m√°j√°r√≥l el√Ķzetesen nem k√∂z√∂ltek semmit.

Az √∂sszek√∂t√Ķcsoport √ľl√©s√©nek √∂sszeh√≠v√°s√°ra a kelet-ukrajnai katonai helyzet s√ļlyosbod√°sa nyom√°n ker√ľl sor, miut√°n a m√ļlt h√©ten Kijev szerint Oroszorsz√°g √ļj frontot nyitott az ukrajnai konfliktusban: orosz katon√°k foglalt√°k el a Donyeck megye d√©li r√©sz√©n fekv√Ķ Novoazovszk kik√∂t√Ķv√°ros√°t, √©s – a szakad√°rok √°ll√≠t√°sa szerint – k√∂rbez√°rt√°k a szint√©n az Azovi-tenger partj√°n fekv√Ķ Mariupolt is.
Nyílt támadás

M√°r a tengeren is folynak a harcok

Az oroszbar√°t er√Ķk t√ľz√©rs√©ge megt√°madta az ukr√°n hadsereg egyik √Ķrhaj√≥j√°t az Azovi-tengeren, a leg√©nys√©g k√©t tagja elt√Ľnt, nyolcat siker√ľlt kimenteni – k√∂z√∂lte az ukr√°n hat√°r√Ķrs√©g.

A vas√°rnap t√∂rt√©ntekr√Ķl Szerhij Asztahov azt mondta, hogy az √Ķrhaj√≥ els√ľllyedt. A szem√©lyzet seg√≠ts√©g√©re m√°s √Ķrhaj√≥k siettek. Nyolc tenger√©szt kimentettek. Heten k√∂z√ľl√ľk megsebes√ľltek, illetve √©g√©si s√©r√ľl√©seket szenvedtek. K√©t tenger√©sz elt√Ľnt.

Asztahov hozz√°tette, hogy elemzik a t√∂rt√©nteket. √ögy t√Ľnik, hogy az √Ķrhaj√≥t egy t√ľz√©rs√©gi rendszerrel t√°madt√°k meg, de nem tudni pontosan, hogy honnan.

Petro Porosenko ukr√°n √°llamf√Ķ szerint az elm√ļlt napok esem√©nyei arr√≥l tan√ļskodnak, hogy Oroszorsz√°g „k√∂zvetlen √©s ny√≠lt” agresszi√≥t ind√≠tott Ukrajna ellen, ami jelent√Ķsen megv√°ltoztatta az er√Ķegyens√ļlyt a harct√©ren az ukr√°n fegyveres er√Ķk k√°r√°ra.

Porosenko egy kijevi katonai akad√©mi√°n tartott besz√©d√©ben mondta ezt. Valerij Heletej v√©delmi miniszter szerint az ukr√°n csapatok nem csak Donyeckben jelentek meg, hanem a luhanszki rep√ľl√Ķt√©rn√©l √©s m√°s v√°rosokban is. A t√°rcavezet√Ķ tan√°csad√≥ja szerint az orosz hadsereg az elm√ļlt napokban 10-20 ezer katon√°t vez√©nyelt Ukrajna ter√ľlet√©re. A terrorellenes hadm√Ľvelet t√∂rzskara h√©tf√Ķn arr√≥l t√°j√©koztatott, hogy folytat√≥dnak a harcok az ukr√°n deszantosok √©s egy orosz harckocsi dand√°r k√∂z√∂tt a luhanszki rep√ľl√Ķt√©rn√©l.

Szergej Lavrov orosz k√ľl√ľgyminiszter Moszkv√°ban ezzel szemben azt jelentette ki, hogy nem lesz orosz katonai beavatkoz√°s Ukrajn√°ban, Oroszorsz√°g a b√©k√©s rendez√©s mellett √°ll ki. Hangoztatta azt is: nem re√°lis a d√©lkelet-ukrajnai felkel√Ķkt√Ķl k√∂vetelni, hogy tegy√©k le a fegyvert. Egyidej√Ľleg felsz√≥l√≠totta Kijevet, hogy hadserege ne haszn√°ljon neh√©zfegyvereket az Oroszorsz√°ggal hat√°ros Donyeck √©s Luhanszk megy√©kben zajl√≥ m√Ľvelet sor√°n.
Szigorítottak az ausztrálok

Megszigor√≠totta eddigi Oroszorsz√°g elleni szankci√≥t h√©tf√Ķn Ausztr√°lia, v√°laszul arra, hogy orosz katon√°k ny√≠ltan megs√©rtett√©k Ukrajna szuverenit√°s√°t.

Tony Abbott korm√°nyf√Ķ h√©tf√Ķn a parlamentben azzal v√°dolta Moszkv√°t, hogy arc√°tlan m√≥don t√∂rekszik elszak√≠tani Kelet-Ukrajn√°t az orsz√°g t√∂bbi r√©sz√©t√Ķl. Hangs√ļlyozta, Oroszorsz√°g azt kock√°ztatja, hogy a nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©g p√°ri√°j√°v√° v√°lik.

Az √ļjabb b√ľntet√Ķint√©zked√©sek kieg√©sz√≠tik az id√©n m√°rciusban Ausztr√°lia √°ltal m√°r elrendelt p√©nz√ľgyi √©s utaz√°si korl√°toz√°sokat. A szankci√≥ tiltja √ļjabb fegyverkereskedelmi meg√°llapod√°sok megk√∂t√©s√©t Oroszorsz√°ggal, megakad√°lyozza, hogy orosz √°llami bankok jelen legyenek az ausztr√°l t√Ķkepiacon, valamint korl√°tozza a kereskedelmet az orosz √©s a kr√≠mi olaj- √©s g√°ziparral. Az ausztr√°l p√©nz√ľgyi √©s utaz√°si korl√°toz√°sok hat√°lya al√° pedig √ļjabb 63 orosz √©s ukr√°n term√©szetes, illetve 21 jogi szem√©ly ker√ľlt.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. szeptember 01. 13:06:30
"Tov√°bb tart a l√°thatatlan orosz katon√°k szaporod√°sa. 5 napja egy sz√°zad hatolt be. Abb√≥l elkaptak 10 f√Ķt. 2 napja m√°r t√∂bb ezren voltak Ukrajn√°ban. Most m√°r 10-20 ezren. A tankok hasonl√≥ m√≥don szaporodnak. 3 napja m√©g 60 volt bel√Ķl√ľk, csak az EBESZ nem tal√°lta √Ķket mert j√≥l elb√ļjtak. 2 napja m√°r t√∂bb sz√°z orosz harckocsi volt eg√©sz Ukrajn√°ban. Most meg csak a luhanszki rep√ľl√Ķteret egy orosz harckocsi dand√°r t√°madja.
Ebben az √ľtemben szaporodva szerd√°ra b√Ķven t√∂bben lesznek, mint a teljes ukr√°n hadsereg, h√©t v√©g√©re pedig az ukr√°n lakoss√°ggal lesz √∂sszem√©rhet√Ķ a sz√°muk."
[url]http://www.origo.hu/nagyvilag/20140901-tobb-szaz-ukran-katonat-meszaroltak-le-a-lazadok.html
http://htka.hu/ko...ent_126820 [/url]


M√©g szombaton Alexander Zaharcsenko bejelentette, hogy hamarosan √ļjabb nagyszab√°s√ļ offenz√≠v√°t ind√≠tanak az √ļj-orosz er√Ķk. "Az ukr√°n hadsereg ell√°tott minket elegend√Ķ felszerel√©ssel √©s l√Ķszerrel. Sok a zs√°km√°ny." Az al√°bbi vide√≥ is j√≥l √©rz√©kelteti az "egyszer√Ľs√≠tett ut√°np√≥tl√°si helyzetet": 6 db ukr√°n harcj√°rm√Ľvet, t√∂bbs√©g√©ben T-64BV t√≠pus√ļ ukr√°n harckocsikat zs√°km√°nyoltak vas√°rnap a felkel√Ķk Sztarobesevo mellett. A felv√©tel elej√©n f√©lre nem √©rthet√Ķ m√≥don kifejezik az √ļj-orosz katon√°k azt, hogy mit gondolnak a jelenlegi Ukrajn√°r√≥l.

http://www.hidfo....nok-eleget
#2 | postaimre - 2014. szeptember 01. 13:16:29
√ćgy √≠rta meg 75 √©vvel ezel√Ķtt a New York Times, hogy kit√∂rt a II. vil√°gh√°bor√ļ

1939. szeptember elsej√©n n√©met csapatok rohant√°k le Lengyelorsz√°got. Az inv√°zi√≥t tekinti a t√∂rt√©nettudom√°ny a II. vil√°gh√°bor√ļ kezdet√©nek. K√©t h√©ttel k√©s√Ķbb a Szovjetuni√≥ is hadba l√©pett; okt√≥berre befejez√Ķd√∂tt Lengyelorsz√°g tot√°lis kett√Ķs megsz√°ll√°sa. Szeptember elsej√©n az al√°bbi c√≠mlappal jelentkezett a New York Times:
http://valasz.hu/...oru-103763
#3 | Ro-zsola - 2014. szeptember 01. 15:27:44
Jaj Imre nem oroszok azok. Nemr√©g k√©t ezrednyi " csecsen " √©rkezett Rosztovba. Vannak m√©g szerbek , osz√©tok , koz√°kok √©s m√°s nemzetis√©g√ľek. Persze vannak k√∂zt√ľk oroszok is. Mindannyian √∂nk√©ntesek akik a Kelet-Ukrajnai " testv√©reiket " √©rkeztek seg√≠teni. Az Orosz F√∂der√°ci√≥ hadserege soha sem l√©pte √°t a hat√°rt. Moszkva nem s√©rtette meg Ukrajna ter√ľleti √©ps√©g√©t. Tele a vil√°g √∂nk√©ntesekkel √©s zsoldosokkal. Nemcsak Tel-Avivnak vannak h√≠vei.
Kor√°bban a Kr√≠m tele volt pakolva " udvarias emberekkel ". Hi√°ba ajv√©kolt a nyugati filoszemita m√©dia , egyik√ľk sem volt az Orosz F√∂der√°ci√≥ hadsereg√©nek tagja. Mindannyian " √∂nk√©ntesek " voltak. Most ezek az " udvarias emberek " √°tcuccolnak Ukrajna keleti r√©sz√©be.
Orosz tankok ? A T-72 mióta orosz tank ? Inkább szovjet.
#4 | kukackac - 2014. szeptember 01. 15:43:12
Térkép az irodában, a kormányzó a Donyeck

pbs.twimg.com/media/BnbEdSIIIAA1Lui.jpg
#5 | Perje - 2014. szeptember 01. 20:18:53
De hamar kimutatta a " foga feh√©rj√©t" az √ļj eur√≥pai komissz√°r n√Ķszem√©ly" . A v√©g√©n m√©g visszas√≠rom a "sz√©passzonyt", az angol b√°a√≥n√Ķt.
#6 | Perje - 2014. szeptember 02. 12:54:24
Itt egy nagyon j√≥ cikk arr√≥l, hogyan gy√∂ng√≠ti az USA Eur√≥p√°t azzal, hogy belevon benn√ľnket az ukr√°n helyzetbe, felmorzsol benn√ľnket az oroszok ellen val√≥ usz√≠t√°ssal.
http://topwar.ru/...eycev.html

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.