Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Megfoszthatók-e a gyilkosok a magyar állampolgárságtól?


El√Ķ√©tel. A zsid√≥-cig√°ny √∂sszeesk√ľv√Ķk, gyilkosok, terrorist√°k...helyzete anal√≥gia, de ha meg van fosztva az √°llampolg√°rs√°gt√≥l, att√≥l m√©g maradhat, ha "f√ľggetlen" √°llamot deklar√°l...√©s a t√∂bbi √©s a t√∂bbi! M√≠g Angli√°ban vitat√©ma, addig Magyarorsz√°gon hivatalosan nem ker√ľlt m√©g sz√≥ba, hogy az Iszl√°m √Āllam k√∂tel√©k√©ben esetleg harcol√≥ magyarokat megfossz√°k a magyar √°llampolg√°rs√°g√°t√≥l. Az Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©rium jelenleg nem k√©sz√≠t el√Ķ az √°llampolg√°rs√°got k√∂zvetlen√ľl √©rint√Ķ t√∂rv√©nyt.

Felt√©telez√©sek szerint tizenk√©tezer k√ľlf√∂ldi – k√∂zt√ľk t√∂bb ezer eur√≥pai – harcol az Iszl√°m √Āllam nev√Ľ k√∂ny√∂rtelen terrorszervezet √∂tvenezres sereg√©ben Sz√≠ri√°ban √©s Irakban. A k√ľlf√∂ldiek k√∂z√∂tt magyarok is lehetnek, legal√°bbis ezt √°ll√≠tja az izraeli The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center. Angli√°ban vita alakult ki arr√≥l, hogy azok a brit √°llampolg√°rs√°ggal rendelkez√Ķ szem√©lyek, akik a K√∂zel-Keleten r√©szt vesznek az Iszl√°m √Āllam fegyveres akci√≥iban, automatikusan vesz√≠ts√©k el az √°llampolg√°rs√°gukat.

√öj angol modell

Mint arr√≥l besz√°moltunk, Boris Johnson londoni polg√°rmester szerint azokat a briteket, akik a hat√≥s√°gok el√Ķzetes √©rtes√≠t√©se n√©lk√ľl utaznak Sz√≠ri√°ba √©s Irakba, potenci√°lis terrorist√°kk√©nt kell sz√°mon tartania Londonnak, eg√©szen addig, am√≠g nem bizony√≠tj√°k √°rtatlans√°gukat. Az angolsz√°sz jogban aranyszab√°lyk√©nt alkalmazott - egy√©bk√©nt a r√≥mai jogb√≥l sz√°rmaztatott - √°rtatlans√°g v√©lelm√©t felcser√©ln√© az √°ltal√°ban csak diktat√ļr√°kban (vagy, ahogy ez a p√©lda is mutatja, ostromlott demokr√°ci√°kban - a szerk.) alkalmazott „b√Ľn√∂ss√©g v√©lelm√©vel”. Boris Johnson viszont √ļgy v√©li, hogy a brit hat√≥s√°gok - a k√∂zvetlen bizony√≠t√©kok teljes hi√°ny√°ban - k√©ptelenek fell√©pni a Sz√≠ri√°ban √©s Irakban harcol√≥, majd hazat√©r√Ķ dzsih√°dist√°kkal szemben, akik komoly nemzetbiztons√°gi fenyeget√©st jelentenek Angli√°ban.

A polg√°rmester √©ppen ez√©rt azt javasolja a t√∂rv√©nyalkot√≥knak, hogy ny√ļjtsanak be miel√Ķbb egy „kisebb” m√≥dos√≠t√°st a b√ľntet√Ķ t√∂rv√©nyk√∂nyvbe, bevezetve a „relat√≠v t√∂rv√©nyes v√©lelem” fogalm√°t azokkal szemben, akik a hat√≥s√°gok √©rtes√≠t√©se n√©lk√ľl utaznak ki h√°bor√ļs √∂vezetekbe, „terrorista ind√≠t√©kb√≥l”. A londoni polg√°rmester egyben csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, amely szerint a dzsih√°dist√°kat meg kell fosztani a brit √°llampolg√°rs√°gukt√≥l.

Mi legyen a magyarokkal?

Moln√°r Zsolt, az Orsz√°ggy√Ľl√©s nemzetbiztons√°gi bizotts√°g√°nak szocialista eln√∂ke az atv.hu-nak azt mondta, Magyarorsz√°gon jelenleg nincs senkinek bejelent√©si k√∂telezetts√©ge arra n√©zve, hogy milyen orsz√°gba utazik. S√Ķt, amennyiben √©vek √≥ta m√°s orsz√°gban tart√≥zkodik, p√©ld√°ul kett√Ķs √°llampolg√°rk√°nt, akkor egy ilyen utaz√°snak a hat√≥s√°gok el√Ķtt semmilyen nyoma sincs, ez√©rt egy ilyen t√∂rv√©nyt nem lenne k√∂nny√Ľ betartatni. „Nyilv√°n fontos nemzetbiztons√°gi k√©rd√©s, hogy kik lehetnek azok a magyarok, ha egy√°ltal√°n vannak ilyenek, akik az Iszl√°m √Āllam zsoldj√°ban √°llnak” – fogalmazott Moln√°r Zsolt, aki azt mondta, hogy a parlamenti id√©ny els√Ķ bizotts√°gi √ľl√©s√©n eg√©szen biztosan sz√≥ba ker√ľl az Iszl√°m √Āllam √©s a lehets√©ges magyar t√°mogat√≥ik dilemm√°ja.

Vadai √Āgnes a Demokratikus Koal√≠ci√≥ nemzetbiztons√°gi szakpolitikusa, az Orsz√°ggy√Ľl√©s honv√©delmi √©s rend√©szeti bizotts√°g√°nak tagja azt mondta, hogy a jelenlegi jogszab√°lyok √©rtelm√©ben ilyen indokkal nem lehet valakit megfosztani az √°llampolg√°rs√°g√°t√≥l. A magyar t√∂rt√©nelmi hagyom√°nyok miatt a politika √≥vatosan kezeli ezt a k√©rd√©st, hiszen a kor√°bbi rendszerben att√≥l, aki disszid√°lt, –teh√°t a politikai okokb√≥l emigr√°l√≥kt√≥l – automatikusan megvont√°k a magyar √°llampolg√°rs√°got. Vadai szem√©lyes v√©lem√©nye szerint nem az √°llampolg√°rs√°gt√≥l val√≥ megfoszt√°s, az √ļgynevezett „hontalann√°” t√©tel a megold√°s az ilyen szem√©lyek eset√©ben, hanem a b√≠r√≥s√°g el√© √°ll√≠t√°s, mert az emberiess√©g elleni b√Ľncselekm√©nyeket a magyar B√ľntet√Ķ t√∂rv√©nyk√∂nyv is kiemelten b√ľnteti.

Vadai √Āgnes szerint – aki volt honv√©delmi √°llamtitk√°r is, illetve egy ideig vezette a nemzetbiztons√°gi bizotts√°got – az a probl√©ma, hogy a korm√°nyoldal nem foglalkozik a s√ļly√°nak megfelel√Ķen a Magyarorsz√°gra leselked√Ķ vesz√©lyekkel. A politikus fontosnak tartotta K√≥sa Lajos, a honv√©delmi √©s rend√©szeti bizotts√°g fideszes eln√∂k√©nek az √°ltala mulaszt√°s√°nak √©s munkaker√ľl√©snek √©rt√©kelt tev√©kenys√©g√©re felh√≠vni a figyelmet. Mint mondta: K√≥sa, a honv√©delmi √©s rend√©szeti bizotts√°g eln√∂ke a miniszteri meghallgat√°sok r√∂pke idej√©re h√≠vta csak √∂ssze a gr√©miumot, sem Ukrajna, sem az Iszl√°m √Āllam esetleges magyar √©rintetts√©g√©nek √ľgy√©ben ilyenre nem ker√ľlt sor, noha honv√©delmi √©s rend√©szeti t√©tje is van ezeknek az √ľgyeknek.

Jobbik: nem emberi lények

Mirk√≥czki √Ād√°m jobbikos orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ a nemzetbiztons√°gi √©s a rend√©szeti bizotts√°gnak is a tagja. A politikus lapunknak azt mondta, a Jobbikban m√©g nem foglalkoztak ezzel a t√©m√°val, de szem√©ly szerint tudn√° t√°mogatni, hogy London polg√°rmester√©nek javaslat√°t √ľltess√©k √°t a magyar gyakorlatba. „Azok, akik n√Ķket, gyerekeket √©s mindenf√©le kor√ļ embereket v√°logat√°s n√©lk√ľl √©s k√ľl√∂n√∂s kegyetlens√©ggel gyilkolnak, azok nem emberi l√©nyek. Az ilyen szem√©lyek nem √©rdemlik meg a magyar √°llampolg√°rs√°got” – fogalmazott Mirk√≥czki, aki azt is k√ľl√∂n√∂sen tragikusnak tartja, hogy t√∂bbnyire kereszt√©ny embereket m√©sz√°rolnak le az Iszl√°m √Āllam terrorist√°i. Azt is hozz√° tette, hogy nemcsak az√©rt √≠t√©li el ezeket a kegyetlens√©geket, mert kereszt√©nyek ellen k√∂vetik el, hisz minden m√°s vall√°s√ļ ember lem√©sz√°rl√°sa is b√Ľn, hanem az√©rt is, mert az Iszl√°m √Āllam tagjai a terrorizmusnak egy olyan aljas szintj√©re s√ľllyedtek, ami p√©ld√°tlan az emberi t√∂rt√©nelemben.

A Fidesz nem felel

Az √ľgyben m√©g h√©tf√Ķn megkerest√ľk a Fidesz frakci√≥ sajt√≥oszt√°ly√°t, hogy K√≥sa Lajos, a honv√©delmi √©s rend√©szeti bizotts√°g eln√∂ke, vagy N√©meth Szil√°rd, a nemzetbiztons√°gi bizotts√°g aleln√∂k√©nek a v√©lem√©ny√©t is megismerhess√ľk. Mindeddig nem √©rkezett v√°lasz.

Az √°ltalunk illet√©kesnek tartott miniszt√©riumok k√∂z√ľl az igazs√°g√ľgyi t√°rc√°t√≥l kaptunk v√°laszt a k√©rd√©seinkre, miszerint az Alapt√∂rv√©ny G. cikk√©nek (3) bekezd√©se elvi alapk√©nt r√∂gz√≠ti, hogy „Senkit nem lehet sz√ľlet√©ssel keletkezett vagy jogszer√Ľen szerzett magyar √°llampolg√°rs√°g√°t√≥l megfosztani.” √Črdemes megjegyezni, hogy az √°llampolg√°rs√°gi jogt√∂rt√©net ismeri a megfoszt√°s int√©zm√©ny√©t (p√©ld√°ul a k√ľlf√∂ld√∂n tart√≥zkod√≥ egyes szem√©lyeknek a magyar √°llampolg√°rs√°gukt√≥l val√≥ megfoszt√°sa t√°rgy√°ban sz√ľletett 1947. √©vi X. t√∂rv√©nycikk), de ilyen l√©p√©sekre utolj√°ra a kommunista diktat√ļra idej√©n volt csak p√©lda. A jelenleg hat√°lyos szab√°lyoz√°s, az √°llampolg√°rs√°gr√≥l sz√≥l√≥ 1993. √©vi LV. t√∂rv√©ny szerint a magyar √°llampolg√°rs√°gr√≥l - bizonyos felt√©telek teljes√ľl√©se eset√©n - lemondani lehet (8.¬ß), illetve - a csal√°rd m√≥don megszerzett – √°llampolg√°rs√°got lehet visszavonni (9.¬ß). Az Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©rium jelenleg nem k√©sz√≠t el√Ķ az √°llampolg√°rs√°got k√∂zvetlen√ľl √©rint√Ķ t√∂rv√©nyt.

A magyar √°llampolg√°rok √°ltal k√ľlf√∂ld√∂n elk√∂vetett olyan cselekm√©nyre, amely a magyar t√∂rv√©ny szerint b√Ľncselekm√©ny, a magyar b√ľntet√Ķ t√∂rv√©nyt kell alkalmazni. Az emberiess√©g elleni b√Ľncselekm√©nyeket a hat√°lyos B√ľntet√Ķ T√∂rv√©nyk√∂nyv (2012. √©vi C. tv.) b√ľntetni rendeli. Amennyiben a sz√≥ban forg√≥ fegyveres konfliktus h√°bor√ļnak tekintend√Ķ, √ļgy a h√°bor√ļs b√Ľncselekm√©nyek meg√°llap√≠t√°sa is felmer√ľlhet.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. szeptember 03. 11:03:57
√©s persze a szeg√©ny hat√°ron t√ļli magyarok vett√©k, mint a cukrot, nem a zsizsik. Ja a szolg√°latok err√Ķl semmit nem tudtak, vagy ipeg √Ķk int√©ztett√©k.


M√°r a korm√°nynak is felt√Ľnt a nagy magyar √ļtlev√©lbiznisz

Nem egyedi eset volt a Szeksz√°rdon lebukott tisztvisel√Ķk√©, akik a gyan√ļ szerint cs√ļsz√≥p√©nz√©rt int√©zt√©k a honos√≠t√°si k√©relmeket. Ukrajn√°ban √©s Szerbi√°ban ny√≠ltan hirdetik a p√©nz√©rt vehet√Ķ magyar √ļtlevelet, az √°llamf√Ķ pedig k√©t esetben is megvonta a kor√°bban m√°r megadott √°llampolg√°rs√°got. M√°r a korm√°ny honlapja is hat nyelven figyelmeztet: a magyar nyelvtud√°s felt√©tel, √©s vissza√©l√©s √°ldozata lehet, aki ezt meg akarja √ļszni.

Szervezetten folyt a magyar √°llampolg√°rs√°g √°rus√≠t√°sa a szeksz√°rdi j√°r√°si hivatalban, ahonnan m√ļlt cs√ľt√∂rt√∂k√∂n vittek el a rend√Ķr√∂k hat embert, k√∂zt√ľk egy korm√°nytisztvisel√Ķt: helyi forr√°sb√≥l sz√°rmaz√≥ √©rtes√ľl√©seink szerint – amelyeket a Tolna megyei rend√Ķrs√©g a nyomoz√°s √©rdekeire hivatkozva nem k√≠v√°nt komment√°lni – egy budapesti √ľgyv√©djel√∂lt k√∂zvet√≠tette az orosz √ľgyfeleket, akik fejenk√©nt 300 eur√≥t fizettek az √ľgyint√©z√Ķnek, hogy honos√≠t√°si k√©relm√ľk elb√≠r√°l√°sa pozit√≠v legyen.
http://vs.hu/magy...medium=rss
#2 | postaimre - 2014. szeptember 03. 13:18:35
Putyin tanácsadója: "a T-72-es tankok többsége Magyarországról érkezett"

Egy orosz politikus a CNN ad√°s√°ban ism√©t azzal v√°dolta meg Magyarorsz√°got, hogy T-72-es harckocsikat sz√°ll√≠tott Ukrajn√°nak. A Honv√©delmi Miniszt√©rium az MTI-nek √ļjb√≥l c√°folta a v√°dakat.

A "T-72-es tankok t√∂bbs√©ge Magyarorsz√°gr√≥l √©rkezett" - jelentette ki Vjacseszlav Nyikonov orosz korm√°nyp√°rti k√©pvisel√Ķ, a duma k√ľl√ľgyi bizotts√°g√°nak eln√∂khelyettese, aki Mihail Gorbacsov √©s Borisz Jelcin ut√°n Vlagyimir Putyin orosz eln√∂knek is a tan√°csad√≥ja.
http://hvg.hu/itt...o_2014_9_2

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.