Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Moszkva fenntartja magának a jogot, hogy atomfegyvert használhasson


Oroszország módosítja 2010 óta változatlan katonai doktrínáját, de a volt vezérkari fõnök mindenkit megnyugtat: atomcsapást legfeljebb válaszképpen indíthatnak. Igaz, akkor is, ha õket nem nukleáris fegyverrel támadják, de a támadás az orosz állam létét fenyegeti.

Az új orosz katonai doktrína nem helyez kilátásba esetleges megelõzõ atomcsapást, szükség esetén csak válaszcsapást irányoz elõ - mondta pénteken Jurij Balujevszkij volt orosz vezérkari fõnök a RIA Novosztyi hírportálnak.

Ezzel kapcsolatban szükségét látta pontosítani azt is: valójában nincs szó "új doktrínáról", csak arról, hogy az utoljára 2010-ben elfogadott, most érvényben lévõt módosítsák. Szavaiból kiderül, hogy sem a jelenlegi, sem pedig a majdani módosított változatban nem szerepel a megelõzõ atomcsapás lehetõsége. Sõt, utalt a doktrínát leíró dokumentum 22. cikkére, amely kimondja: nincs kilátásban a megelõzõ csapás eshetõsége. Az atomfegyver használata kizárólag válaszcsapásként jöhet szóba - tette hozzá Balujevszkij.

A volt vezérkari fõnök - aki korábban a védelmi miniszter elsõ helyetteseként is dolgozott - jelenleg annak a különleges munkacsoportnak a tagja, amely az orosz biztonsági tanács keretében hivatott kidolgozni a módosításokat az utoljára négy évvel ezelõtt korszerûsített katonai doktrínához.

Balijevszkij felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi doktrína értelmében Oroszország fenntartja magának a jogot az atomfegyver válaszként való használatához, ha ellene vagy valamelyik szövetségese ellen atomfegyvert vagy bármilyen más típusú tömegpusztító fegyvert vetnének be. Ugyanez vonatkozik olyan esetekre is, amikor hagyományos fegyvert vetnek be ellene, s ez az orosz állam létét veszélyezteti.

Az orosz biztonsági tanács már korábban bejelentette szándékát, hogy az ország katonai doktrínáját ez év végéig az új viszonyokhoz igazítja, figyelembe véve az újfajta fenyegetéseket. Ezek közé sorolja a NATO terjeszkedését, az amerikai rakétaelhárító rendszer kiépítését, valamint az ukrajnai politikai válságot.
Link

Hozzászólások


#1 | Vizilo - 2014. szeptember 06. 11:42:56
Ahol raketa elharito rendszereket epitenek az mind orosz celpont lesz ez teljesenn logikus !!
#2 | nyilas - 2014. szeptember 06. 21:31:09
Az USA megelõzõ atomcsapást tervez Oroszország ellen - The Truthseeker
https://www.youtu...VfLCK5JfFo

Mirõl beszélünk?s_*_aha
#3 | Perje - 2014. szeptember 07. 14:14:08
europe.chinadaily.com.cn/world/attachement/jpg/site1/20140905/002564bc674515735e8406.jpg

Van, aki tiltakozik " emezek" ellen is. Nekik is van, ha összedobják, még sokkal több.
#4 | kukackac - 2014. szeptember 07. 15:17:11
YouTube Videó
#5 | Perje - 2014. szeptember 07. 17:13:35
Csak Ukrajnában 15 atomreaktor van, a legnagyobb Európában a zaporozsjei, amelynek környékén komoly harcok dúltak az elmúlt idõszakban. Talán most is..Az USA mindent megtesz azért, hogy kilökdösse Oroszországot az energia piacról ezen téren is, õk akarják szállítani a nukleáris fûtõanyagot ezekbe az erõmûvekbe. Ha valamelyik erõmû a levegõbe repül, berobbanthatja a többit is, és közép-kelet- kelet Európa Oroszországgal együtt megsemmisül. Ha csak egy erõmûben történik valamilyen katasztrófa, rákenhetik azt Oroszország arzenáljára.
Ezért kezdik rebesgetni azt, hogy az oroszok atomfegyvert alkalmazhatnak.
http://politobzor...vrope.html

Most érti meg az ember, miért olyan fontos az USA-nak az európai atomerõmûvek bõvítése. Nem csak üzlet, hanem
stratégiai jelentõséggel is bír. Azok, akik vehemensen harcoltak Paks orosz bõvítése ellen, tudhatják mindezt. Szemen is köphetik saját magukat.
#6 | kukackac - 2014. szeptember 07. 19:12:40
croah.fr/wp-content/uploads/2014/08/AmadeusJ_Poutine_sous_marin_US-6530c-30025.jpg

s_*_kac
#7 | Balu - 2014. szeptember 08. 11:30:09
Vizilo,

"raketa elharito rendszer"
...szerinted tényleg védelemre építi ki õket szegíny mindenkinek csakis jót akaró nátócska a vérszomjasan terjeszkedõ oroszok miatti rettegésében?
#8 | talpi - 2014. szeptember 08. 13:05:22
Balu
Nohiszen? miért is a meglepõdés, lévén, nálunk is "katasztrófa védelem van" vagy nem? Mi lenne, ha nem volna lehetõsége a szegíííín katasztrófának a bekövetkezéshez, mert valaki, netán" idejében elhárítja", védeni kell azt szegényt, mi lenne a sok, "alulfizetett" katasztrófa védõvel és fõnökeikkel"? Ajh-ajh, bizony, föld-trafik-katasztrófa, most meg majd a szesz mutyi :( Hol is tudna munka nélkül a sok szarevõ cimbora zsírosodni? Kell is a sok jó állás, mert ha netán, elzárnák a gázt, az "áldásos" tevékenységük miatt, no meg Vitya-Vi-Szarjonovics, alias "cigány báró" okossága következtében, bizony a jó zsíros anyag még ad valami energiát egy jó kazánban.
#9 | Perje - 2014. szeptember 09. 20:01:07
Atom õstörténet:
http://en.ria.ru/...oject.html
#10 | Perje - 2014. szeptember 13. 22:20:38
Miért lett Izrael atomhatalom?
http://www.foreig...ns_history

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.