Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A szakemberek sem értik, a magyarok miért ilyenek


Tenyleg? De szakembereknek tetszenek lenni. Egyel√Ķre nem √©rtik a szakemberek, hogy a magyarokban √°ltal√°ban mi√©rt sokkal er√Ķsebb a lak√≥helyhez k√∂t√Ķd√©s, mint sok m√°s, ak√°r k√∂rnyez√Ķ t√°rsadalomban - ez is elhangzott a Napk√∂zben mobilit√°ssal foglalkoz√≥ besz√©lget√©s√©ben.
B√°r az ut√≥bbi √©vekben ez v√°ltozni l√°tszik, t√∂bb √©vtizedes tapasztalatok alapj√°n elmondhat√≥, hogy a magyarok nagyon meggondolj√°k, mikor v√°ltoztassanak lak√≥helyet, mozduljanak m√°s telep√ľl√©sre. A magyarok a k√∂z√©p-kelet-eur√≥pai t√°rsadalmak k√∂z√ľl tal√°n utols√≥k√©nt kezdtek el nagyobb sz√°mban k√ľlf√∂ldre, jellemz√Ķen Nyugat-Eur√≥p√°ba telep√ľlni – mondta a Napk√∂zben p√©nteki ad√°s√°ban Ongjert Rich√°rd, a Magyar Urbanisztikai Tud√°sk√∂zpont Nonprofit Kft. √ľgyvezet√Ķ igazgat√≥ja. Hangs√ļlyozta, a lengyelek, rom√°nok vagy szlov√°kok l√©nyegesen mobilabbak voltak, mint a magyarok.

A t√∂bbs√©g orsz√°gon bel√ľl is nehezen k√∂lt√∂zik, nagyon jelent√Ķs indok, illetve nagyon j√≥ munkahely kell ahhoz, hogy az√©rt valaki ott hagyja addigi lak√≥hely√©t – v√©li Ongjert Rich√°rd. P√©ldak√©nt azt mondta, hogy az egyik Magyarorsz√°gon is m√Ľk√∂d√Ķ aut√≥ipari c√©g itteni √ľzem√©be Szlov√°ki√°b√≥l kellett munk√°sokat szerveznie, mert nem volt el√©g magyarorsz√°gi munkav√°llal√≥, aki v√°llalta volna a k√∂lt√∂z√©st, illetve ing√°z√°st.

D√ļll Andrea pszichol√≥gus szerint a mobilit√°sra m√©rt√©ke, a v√°lt√°sra val√≥ hajland√≥s√°gnak l√©lektani √©s kultur√°lis okai is lehetnek. Hangs√ļlyozta: fontos t√©rbeli helyekhez az ember eg√©szen hasonl√≥ m√≥don tud k√∂t√Ķdni, mint ahogy m√°s szem√©lyekhez, majdnemhogy „anya-gyerek” viszonyba tud ker√ľlni bizonyos terekkel.

A szakember szerint a helyk√∂t√Ķd√©s √©lm√©nye nagyon izgalmas jelens√©g, amelynek m√Ľk√∂d√©s√©t befoly√°solja, hogy az adott szem√©ly melyik kult√ļr√°hoz tartozik. Vannak t√°rsadalmak, szubkult√ļr√°k, amelyek eg√©szen mobilak, a szakemberek n√°luk nem is besz√©lnek helyk√∂t√Ķd√©sr√Ķl, jellemz√Ķj√ľk, hogy tagjaik viszonylag k√∂nnyen „√°thelyezik gy√∂kereiket”.

Az ilyen csoportok, illetve emberek sz√°m√°ra az √©let egy√©b szf√©r√°i jelentenek er√Ķs motiv√°ci√≥t, p√©ld√°ul a munkahely, a p√°rv√°laszt√°s, vagy a rokonaikhoz, gyerekeikhez val√≥ t√©rbeli k√∂zels√©g. Ezzel szemben, √ļgy t√Ľnik, Magyarorsz√°gon √°ltal√°ban nemcsak nagyon er√Ķs az emberek helyk√∂t√Ķd√©se, de az el is v√°lik a m√°sfajta k√∂t√Ķd√©sekt√Ķl, ami nagyon izgalmas saj√°toss√°g – mondta D√ļll Andrea, aki hozz√°tette, a szakemberek egyel√Ķre nem √©rtik, hogy a magyaroknak mi√©rt van ez a specifikuma.

A pszichol√≥gus szerint a helyv√°ltoztat√°s mindig egy√ľtt j√°r valamilyen vesztess√©ggel, √©s ezzel egy√ľtt az √ļj helyen val√≥ berendezked√©s sz√ľks√©gess√©g√©vel. Bizonyos √©rtelemben olyan ez, mint a gy√°sz, amely ut√°n √ļj kapcsolatot kell ki√©p√≠teni. Fontos azonban, hogy valaki az√©rt v√°lt, mert a kalandot, a kih√≠v√°st keresi, vagy mert k√©nyszerhelyzetben van, ami azt is jelenti, hogy a helyv√°ltoztat√°s nem teszi felt√©tlen√ľl gy√∂k√©rtelenn√© az embert. Az azonban biztos, hogy egyfajta vesztess√©g√©lm√©nyt okoz, amit valahogy fel kell dolgozni – tette hozz√°.

Forr√°s: Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | mindannyiunknak - 2014. szeptember 06. 21:05:54
M√°r m√°r klasszikus...

YouTube Videů
#2 | nyilas - 2014. szeptember 06. 21:25:08
a lengyelek, románok vagy szlovákok lényegesen mobilabbak voltak, mint a magyarok.


Megy az ajv√©kol√°s, mert a magyarok zsigerb√Ķl ellen√°llnak az ellen√ľk szervezett mahin√°ci√≥knak. Valami√©rt m√©g a nyelv√ľkh√∂z is ragaszkodnak, az isten√©rt sem akarnak indoeur√≥pai m√≥don gondolkodni. Mert az anyanyelv a gondolkod√°st is meghat√°rozza. A magyars√°g ragaszkodik h√°z√°hoz, haz√°j√°hoz, nyelv√©hez, szok√°saihoz.
A szakemberek pedig csak szakértsenek zsidó gazdáiknak.
#3 | Detonator - 2014. szeptember 06. 21:37:03
Aki mindenhol otthon van, sehol nincs otthon, akinek mindenki a bar√°tja, egy igaz bar√°tja sincs ! A sz√≠vhez √©s √©szhez csak anyanyelven lehet sz√≥lni bel√ľlr√Ķl, m√°s nyelven nem v√°laszol. Akib√Ķl ez hi√°nyzik, abb√≥l az ember hi√°nyzik. A t√∂bbi csak hazugs√°g √©s megvezet√©s, meg √∂n√°ltat√°s legfeljebb. A magyar legjobb esetben √∂nmag√°hoz hasonl√≠t ! Minden rossz ellen√©re isteni aj√°nd√©knak tekintem, hogy magyarnak sz√ľlettem.
#4 | nyaki - 2014. szeptember 06. 21:38:31
Sohasem lesz√ľnk multikulti, gy√∂kerek n√©lk√ľli, ing√°ztathat√≥ √©s √≠gy ir√°ny√≠that√≥ barmok.
Ez biza sok t√Ķkec√°p√°nak f√°j√≥ pontja. A k√∂rnyezet√©b√Ķl kiragadott kutyak√∂ly√∂k is az √ļj gazd√°hoz k√©nytelen igazodni.
Miben k√ľl√∂nb√∂z√ľnk mi az √°llatokt√≥l csal√°di szinten?
#5 | kissferenc - 2014. szeptember 06. 21:41:52
Tal√°n az√©rt, mert nek√ľnk van Haz√°nk. A g√©njeinkben hordozzuk ezt a ragaszkod√°st. √ēseink v√©re folyt ez√©rt a f√∂ld√©rt √©vezredek √≥ta. Aki csak √ļgy kap egy orsz√°got√≠ hogyan is tisztelhetn√© √©s becs√ľlhetn√© meg ezt az aj√°nd√©kot. Kis ujj√°t sem kellett mozd√≠tania √©rte. Nem okoz neki fejf√°j√°st elk√∂lt√∂zni m√°shov√°, sz√°z, vagy ezer kilom√©terekre od√©bb ak√°r.
S igen, mi sok √©vre ut√°nunk gondolkodunk, amikor h√°zat √©p√≠t√ľnk. Gondolunk a gyerekekre: hogy majd ha nagyok lesznek...
Mi nem r√ļgjuk ki √Ķket, (mint ahogy nyugaton sok helyen szinte trad√≠ci√≥v√° v√°lt) hogy na mehettek Isten h√≠r√©vel.
Mi ragaszkodunk, mert van kihez, mihez.
M√°sok sz√°m√°ra √©rthetetlen mindez, nek√ľnk bels√Ķ ind√≠ttat√°s.
#6 | kincses - 2014. szeptember 06. 21:42:42
szerintem meg az√©rt, mert ideszoktunk oszt j√≥van. Itt vagyunk vagy ...na mindegy, mondjuk sokezer √©ve, √©s menjen el, aki k√©s√Ķbb j√∂tt. P√°.s_*_bye
#7 | dengizin - 2014. szeptember 06. 22:05:59
Rem√©nyik S√°ndor ezt gy√∂ny√∂r√Ľen meg√≠rta: Eredj, ha tudsz!YouTube Videů


(A megosztás alatti linkkel tegyétek be a youtube videót! /Gerry/)
#8 | gojabaal - 2014. szeptember 06. 22:11:21
Detonator a h√≥cip√Ķm tele van veled!
Mindig egyet kell √©rtenem veled √©s mindig megel√Ķz√∂l. Ut√°na meg m√°r nincs √©rtelme hozz√°szolni, de ez √≠gy j√≥!
#9 | HER - 2014. szeptember 06. 22:25:09
https://www.youtu...K790xFrw1k 6 perct√Ķl!
J√≥ mind!Ki is Jehova Isten? - A genezis helyett g√©nez√©s - Golenya √Āgnes, Jakab Istv√°n
#10 | Detonator - 2014. szeptember 06. 22:26:21
Kedves gojabaal !

Azért bocsáss meg, jó ?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.