Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A szakemberek sem értik, a magyarok miért ilyenek


Tenyleg? De szakembereknek tetszenek lenni. Egyel√Ķre nem √©rtik a szakemberek, hogy a magyarokban √°ltal√°ban mi√©rt sokkal er√Ķsebb a lak√≥helyhez k√∂t√Ķd√©s, mint sok m√°s, ak√°r k√∂rnyez√Ķ t√°rsadalomban - ez is elhangzott a Napk√∂zben mobilit√°ssal foglalkoz√≥ besz√©lget√©s√©ben.
B√°r az ut√≥bbi √©vekben ez v√°ltozni l√°tszik, t√∂bb √©vtizedes tapasztalatok alapj√°n elmondhat√≥, hogy a magyarok nagyon meggondolj√°k, mikor v√°ltoztassanak lak√≥helyet, mozduljanak m√°s telep√ľl√©sre. A magyarok a k√∂z√©p-kelet-eur√≥pai t√°rsadalmak k√∂z√ľl tal√°n utols√≥k√©nt kezdtek el nagyobb sz√°mban k√ľlf√∂ldre, jellemz√Ķen Nyugat-Eur√≥p√°ba telep√ľlni – mondta a Napk√∂zben p√©nteki ad√°s√°ban Ongjert Rich√°rd, a Magyar Urbanisztikai Tud√°sk√∂zpont Nonprofit Kft. √ľgyvezet√Ķ igazgat√≥ja. Hangs√ļlyozta, a lengyelek, rom√°nok vagy szlov√°kok l√©nyegesen mobilabbak voltak, mint a magyarok.

A t√∂bbs√©g orsz√°gon bel√ľl is nehezen k√∂lt√∂zik, nagyon jelent√Ķs indok, illetve nagyon j√≥ munkahely kell ahhoz, hogy az√©rt valaki ott hagyja addigi lak√≥hely√©t – v√©li Ongjert Rich√°rd. P√©ldak√©nt azt mondta, hogy az egyik Magyarorsz√°gon is m√Ľk√∂d√Ķ aut√≥ipari c√©g itteni √ľzem√©be Szlov√°ki√°b√≥l kellett munk√°sokat szerveznie, mert nem volt el√©g magyarorsz√°gi munkav√°llal√≥, aki v√°llalta volna a k√∂lt√∂z√©st, illetve ing√°z√°st.

D√ļll Andrea pszichol√≥gus szerint a mobilit√°sra m√©rt√©ke, a v√°lt√°sra val√≥ hajland√≥s√°gnak l√©lektani √©s kultur√°lis okai is lehetnek. Hangs√ļlyozta: fontos t√©rbeli helyekhez az ember eg√©szen hasonl√≥ m√≥don tud k√∂t√Ķdni, mint ahogy m√°s szem√©lyekhez, majdnemhogy „anya-gyerek” viszonyba tud ker√ľlni bizonyos terekkel.

A szakember szerint a helyk√∂t√Ķd√©s √©lm√©nye nagyon izgalmas jelens√©g, amelynek m√Ľk√∂d√©s√©t befoly√°solja, hogy az adott szem√©ly melyik kult√ļr√°hoz tartozik. Vannak t√°rsadalmak, szubkult√ļr√°k, amelyek eg√©szen mobilak, a szakemberek n√°luk nem is besz√©lnek helyk√∂t√Ķd√©sr√Ķl, jellemz√Ķj√ľk, hogy tagjaik viszonylag k√∂nnyen „√°thelyezik gy√∂kereiket”.

Az ilyen csoportok, illetve emberek sz√°m√°ra az √©let egy√©b szf√©r√°i jelentenek er√Ķs motiv√°ci√≥t, p√©ld√°ul a munkahely, a p√°rv√°laszt√°s, vagy a rokonaikhoz, gyerekeikhez val√≥ t√©rbeli k√∂zels√©g. Ezzel szemben, √ļgy t√Ľnik, Magyarorsz√°gon √°ltal√°ban nemcsak nagyon er√Ķs az emberek helyk√∂t√Ķd√©se, de az el is v√°lik a m√°sfajta k√∂t√Ķd√©sekt√Ķl, ami nagyon izgalmas saj√°toss√°g – mondta D√ļll Andrea, aki hozz√°tette, a szakemberek egyel√Ķre nem √©rtik, hogy a magyaroknak mi√©rt van ez a specifikuma.

A pszichol√≥gus szerint a helyv√°ltoztat√°s mindig egy√ľtt j√°r valamilyen vesztess√©ggel, √©s ezzel egy√ľtt az √ļj helyen val√≥ berendezked√©s sz√ľks√©gess√©g√©vel. Bizonyos √©rtelemben olyan ez, mint a gy√°sz, amely ut√°n √ļj kapcsolatot kell ki√©p√≠teni. Fontos azonban, hogy valaki az√©rt v√°lt, mert a kalandot, a kih√≠v√°st keresi, vagy mert k√©nyszerhelyzetben van, ami azt is jelenti, hogy a helyv√°ltoztat√°s nem teszi felt√©tlen√ľl gy√∂k√©rtelenn√© az embert. Az azonban biztos, hogy egyfajta vesztess√©g√©lm√©nyt okoz, amit valahogy fel kell dolgozni – tette hozz√°.

Forr√°s: Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | Dunna - 2014. szeptember 07. 00:05:03
Nekem sajnos voltak/vannak olyan rokonaim,kik kik√∂lt√∂ztek az "Egyes√ľlt √Āllamokba". H√°t ennyit akartam... Ehhez nincs mit hozz√°f√ľzn√Ķm :/ Multikulti rokonaim vannak...
#12 | gardista97 - 2014. szeptember 07. 00:25:22
Deton√°torral teljesen egyet√©rtek! Annyival eg√©sziten√©m ki,hogy az igazi magyar maximum csak dolgozni √©s kir√°nd√ļlni megy k√ľlf√∂ldre! Az,aki kik√∂lt√∂zik √©s ott telepszik le,az nem (a MAG-n√©pe) magyar,mert nem tud ragaszkodni √©des Haz√°nkhoz ,√©s a kint sz√ľletett gyerekek sem magyar oktat√°sban r√©szes√ľlnek,nem magyar irodalmat √©s t√∂rt√©nelmet stb.. tan√ļlnak. Sokakat megt√©veszt az,hogy ha valaki tud magyar√ļl √©s mondjuk vannak magyar pap√≠rjai,az az igazi magyar,pedig t√©ved√©s.
Mit is mondhatnék még....talán azt,hogy az orosz ballisztikus rakéták csak a Kárpát-medencébe ne csapódjanak be! https://www.youtu...skX4GfpW8U
Ja,m√©g annyi,hogy Gerry csak kik√ľldet√©sben van a MAG-n√©p√©t√Ķl,mert biztositja nek√ľnk a h√°l√≥zati t√ļl√©l√©st,mert Sv√°jcb√≥l m√©g akkor is lesz Net-kapcsolat(Pi kluB),ha m√°r m√°shol r√©g a m√ļlt√© lesz a netez√©s. H√°la neki.
#13 | Holdas - 2014. szeptember 07. 06:42:46
Mekkora mondat,a szakember sem tudja ?
Akkor mit√Ķl szakember ?
Az egésznek az a lényege itt érzem magam jól és itt vagyok boldog,itt a család bármilyen nagyis az iga .
√Ėregem mind√©g azt mondta csak a szakemberekt√Ķl mentsen meg minket a vil√°g .
#14 | mormota1968 - 2014. szeptember 07. 07:04:56
B√°r Kalocs√°n sz√ľlettem j√∂v√Ķ √©v m√°rcius√°ban lesz 47 √©ve, hogy ugyan abban a k√∂zs√©gben, ugyan abban a h√°zban √©lek. √Čs √©n inn√©t m√°r csak a temet√Ķbe k√∂lt√∂z√∂m. Ez egy j√≥ r√©gi √©p√ľlet, elm√ļlt m√°r 200 √©ves is, ami eredetileg fogad√≥ volt, azt√°n k√©s√Ķbb a kommunista id√Ķkben 5 lak√°sra lett felosztva. Ami k√∂lt√∂z√©s volt az √©letemben, az az, mikor 14 √©ves korom k√∂rny√©k√©n egy lak√°ssal arr√©bb k√∂lt√∂zt√ľnk. De a r√©gi lak√°s is a mi√©nk maradt. Ennyi! Inn√©t √©n m√°r nem megyek sehov√°. Ez az otthonom, a t√©nyleges haz√°n bel√ľl l√©v√Ķ els√Ķ sz√°m√ļ haz√°m, ha √ļgy tetszik, territ√≥rium-om √©s ehhez az otthonhoz foggal-k√∂r√∂mmel ragaszkodom √©s megv√©dem az √©letem √°r√°n is. Soha nem √©rtettem azokat, akik mint valami cig√°ny eg√©sz √©let√ľkben v√°ndorolnak k√∂zs√©gr√Ķl-k√∂zs√©gre, v√°rosr√≥l-v√°rosra, vagy √∂nsz√°ntukb√≥l kik√∂lt√∂znek Amerik√°ba. Persze a sz√ľks√©g nagy √ļr, de aki csak teheti mindent tegyen meg az√©rt, hogy soha ne keljen feladnia az els√Ķ sz√°m√ļ haz√°j√°t, az otthon√°t. √Čn egy nagyon ragaszkod√≥ ember vagyok. Ragaszkodom az otthonomhoz, a megszokott k√∂rnyezethez, azokhoz, akiket megismertem √©letem sor√°n, ez√©rt h√°t h√Ľs√©ges vagyok, leszek √©s maradok a haz√°mhoz, am√≠g csak √©lek √©s m√©g azon is t√ļl.

Detonátorral pedig tökéletesen egyet értek. s_*_grat
#15 | mindannyiunknak - 2014. szeptember 07. 07:08:44
Egy id√Ķs juh√°sz a r√©ten legelteti a ny√°j√°t, amikor a k√∂zeli orsz√°g√ļton egy vadonat√ļj BMW t√Ľnik el√Ķ a porfelh√Ķb√Ķl. Az aut√≥ hirtelen meg√°ll a juh√°sz mellett, a leh√ļzott ablakon kisz√≥l egy Armani √∂lt√∂nyt √©s Ray Ben napszem√ľveget visel√Ķ fiatalember:
- Uram! Ha megmondom, pontosan h√°ny birk√°ja van, nekem ad k√∂z√ľl√ľk egyet?
A juhász végigméri a fickót, és rábólint:
- Nem b√°nom.
A fiatalember kisz√°ll az aut√≥b√≥l, el√Ķveszi a laptopj√°t, az Interneten felcsatlakozik egy GPS m√Ľholdas navig√°ci√≥s rendszerre, beszkenneli a ter√ľletet, megnyit egy t√°bl√°zatot, elk√ľld egy e-mailt, hamarosan v√°laszt kap, majd kinyomtat egy 50 oldalas list√°t a mini printer√©n. Ezek ut√°n odafordul az √∂reghez:
- Pontosan 1586 birk√°ja van.
- Valóban, - feleli a juhász - válasszon egyet a nyájból.
Az idegen kiválaszt egy állatot, és beteszi az autóba.
A juhász utánaszól:
- Ha megmondom, mi a foglalkoz√°sa, esetleg visszaadn√° az √°llatot?
- Persze! - válaszol az, nagyvonaluan - Miért ne?
- Maga egy szak√©rt√Ķ.
- Tényleg az vagyok. Hogy találta ki?
- Nem volt neh√©z. Maga egyszer√Ľen csak megjelent itt, holott senki nem h√≠vta. Jutalmat akart egy olyan v√°lasz√©rt, amit m√°r eleve tudtam, egy olyan k√©rd√©sre, amit senki nem k√©rdezett. R√°ad√°sul semmit sem tud a munk√°mr√≥l.
Na, akkor visszaadja a kuty√°mat?
#16 | spartakusz - 2014. szeptember 07. 08:55:51
Megjegyzés hozzáadása...
László Kiss
megjegyzést írt egy videóhoz a YouTube-on.
Nyilv√°nosan megosztva - 2013. nov. 15.

szevasztok! Nem kis-hantost kell meg menteni ha nem a k√∂zt√∂rv√©nyes b√Ľn√∂z√Ķket kell √∂sszefogdosni √©s b√∂rt√∂nbe z√°rni . √ČRTED? √ČRTED! √ČRTED. MINDANNYIUNK√ČRT!

√©s ezt az √©jjel √≠rtam: √ē - SZINT√ČN!
√ē SZINT √ČN

Gyerekek √Ķszint√©n elmondom – √≠rom nektek - ez a b√©k√©s megold√°s – de meg van a 99 % vesz√©lye annak, hogy bedar√°lja a bitorl√≥ uralom ezt is. Ennek ellen√©re nem hiszem, ha nem tudom, hogy az a k√°lv√°ria val√≥s, amit Kasler √ļr fel√©nk - nek√ľnk √©l√©nkt√°r , sz√°munkra val√≥ban nincs jogorvoslat. – tapasztalatom ok√°n √≠rom ezt nektek - ebben a maffia √°llamban, ahol k√∂zt√∂rv√©nyesek uralkodnak!

Kubinyi √ļr m√Ľsor√°ban itt a pont:
http://www.kubiny...
√©l√Ķ tv ad√°sban tegnap azaz: 2013. november 14 –√©n lev√Ķ √Ālmos √ļr volt apekos tegnap elmondta, szinte v√©dekezve, hogy 15 √©ve amikor m√©g akt√≠v, volt √Ķ esk√ľj√©hez h√≠ven tette a dolg√°t a b√Ľn√∂s√∂k ellen .

– √©n elhiszem neki, Mert √©n is esk√ľmh√∂z h√≠ven tettem a dolgom, de amikor r√°d√∂bbentem kit szolg√°lok - traum√°t kaptam √©s p√°ni f√©lelemmel elhagytam √Ķket – m√°r ide s tova 26 √©ve - az√≥ta a rendszer √ľld√∂z√∂ttje lettem – ma m√©g mindig a harcom a navval van , ami az akkori id√Ķkig ny√ļlik vissza √©s nem v√°ltozott semmi – √≠rd √©s mond

NEM V√ĀLTOZOTT SEMMI, S√ēT ROSSZABB LETT! – √Ėr√∂mteli √©rz√©s, hogy mind t√∂bben d√∂bbenek r√° k√∂ztisztvisel√Ķk arra a t√©nyre, hogy ez a terror √©s bitorl√≥ hatalom eszk√∂zk√©nt haszn√°lja √Ķket. Az eltelt 26 √©v alatt – k√©t 13- √©ves gener√°ci√≥ n√Ķt ki, akik m√°r b√≠rnak olyan √©rtelemmel, hogy valami rossz, nem √©rzik j√≥ magukat, l√°tj√°k ennek – annak j√≥ megy, neki nem ,√©s keresi az ok√°t.

Az ok ott van az orra el√Ķtt √©s nem l√°tja, nem hallgat a tapasztaltak szav√°ra, legid√Ķsebb unok√°m most volt a 16 √©vi sz√ľli napja , amikor intem – „…oh papa m√°r nem √ļgy van …”

H√°t t√©nyleg nem √ļgy van – ebben igaza van. Sz√≥val √ďva intem azokat, akik p√°rtban gondolkodnak – mert az meg oszt. Ugyan akkor el kell hinnem azt, hogy ez az utols√≥ k√∂zt√°rsas√°gi id√Ķ – √©s azt b√©k√©sen val√≥ban - szabad v√°laszt√°s v√°ltja fel.

– de azt is tudom, hogy csalnak – a bitorl√≥ hatalom uralom a zs√°km√°nyt √Ķrzi foggal, k√∂r√∂mmel √©s azzal a technik√°val /hadi/ amivel rendelkezik – ennek ellen√©re a magyar nem f√©l – b√°tran √©s mer√©szen szembe sz√°ll - √°ll a t√∂rt√©nelem sor√°n a sokszoros t√ļler√Ķvel mindig, mert a szabads√°g n√©pe nem tehet m√°st.

Tudni kell, hogy a deviza csak a j√©ghegy cs√ļcsa, gyakorlatilag nincs olyan ter√ľlet, ahol ne csaln√°nak – lopn√°nak, hazudn√°nak – ez√©rt mondtam azt, hogy azt se hidd el, amit k√©rdez.

A fentiek ismeret√©ben – a tapasztalt magyar √≥vatos – s√Ķt annyira √≥vatos m√°r, hogy m√°r a val√≥s kezdem√©nyez√©s is hamis neki, ezt neh√©z √°thidalni – de meg kell tenni – ez√©rt vallom utolj√°ra,
most leszek 2014 02.14-√©n 62 √©ves, megh√≠vom mind azokat akik magyarok, term√©szetesen azokat is akik m√°s vall√°s√ļak pl, zsid√≥ – romai – g√∂r√∂g – kereszt√©ny, reform√°tus, – stb. akik magyarr√° v√°ltak, mert tudd meg a magyar is egy vall√°s – vallom, hogy magyar,

azaz ember vagyok, és emberként cselekszem, nem teszek mással olyat, amit egyébként magammal sem tennék!

Leteszem a voksom Kasler √ļr f√©mjelzett mozgalm√°nak – ha deklar√°lja /bevall/ √≠r√°sban, ha √≠g√©ret√©t nem teszi, vagy nem tudja tenni ,√°ltala – neki nem felr√≥hat√≥ ok - okok miatt – azonnal felmond – √©s a staf√©t√°t √°tadja az arra h√≠vatottnak – nem csin√°l bebetonoz√≥ politik√°t, mint a volt √∂reg - ifj√ļ kommunist√°k a m√ļltban √©s a jelenben - meg stb.

Az √≠r√°s az√©rt fontos, mert a sz√≥ elsz√°ll az √≠r√°s, megmarad! Ez ma az √ľzenet, holnap lehet, hogy m√°s lesz!
Id. Kiss László
Ui: de gustibus non est disputandum = magyarul mert latin: az √≠zl√©sek k√ľl√∂nb√∂z√Ķek – a.m. az √≠zl√©sekr√Ķl nem kell vitatkozni/ !

itt tal√°ltam - T√ČVEDTEM VOLNA?!
K√úLD√ĖM MA NEKTEK: 2014.SZEPTEMBER 7-√ČN 08:55 √≥rakor...
spari...
#17 | spartakusz - 2014. szeptember 07. 09:02:56
https://plus.goog...osts?hl=hu

bocs lemaradt!

spari...
#18 | GERRY - 2014. szeptember 07. 09:08:09
Spari - ha már latinul idézel akkor én is hozzátenném:

Contra windum, non est pisandum

....na találjátok ki (nem nehéz - meg idéztem is már valamikor) a jelentését!;)
#19 | lovagina - 2014. szeptember 07. 09:14:46
http://www.youtub...?v=dimWhPd

Koll√©gista voltam, havonta egyszer utazhattunk haza.Ahogy k√∂zeledett a busz a falumhoz √©s megl√°ttam a h√°zakat, a templom torny√°t, zakatolni kezdett a sz√≠vem, √©s ez minden egyes alkalommal √≠gy volt. Soha nem lanyhult az izgalom, mintha az addigi √©letem minden egyes √°t√©lt napja, lett l√©gyen az j√≥ vagy rossz, √∂sszes√Ľr√Ľs√∂d√∂tt volna egyetlen pillanat√©lm√©nybe. Szerelmetes √©rz√©shez tudn√°m hasonl√≠tani , melynek "t√°rgya" nem egy konkr√©t szem√©lyhez kapcsol√≥d√≥ volt, ink√°bb √ļgy mondan√°m , hogy olyan teljess√©g √©lm√©ny , amiben minden benne foglaltatott, amit √©s akit addig meg√©ltem.

Volt munkahelyem t√∂bb, dolgoztam a " nagy v√°rosban " is, de sz√≠vem mindig visszah√ļzott. Az " √©n id√Ķmben " m√©g ink√°bb sz√©gyennek sz√°m√≠tott ha valaki v√°ltogatta a munkahely√©t ...mintha azt √ľzent√©k volna neki szavak n√©lk√ľl: nem vagy √°llhatatos, kitart√≥, ragaszkod√≥....nem vagy megb√≠zhat√≥.
#20 | 1 hazafele - 2014. szeptember 07. 09:38:49
Hurr√°!Tudok latinul!s_*_figyu
Szem beszél be.....nem jo....

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.