Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A szakemberek sem értik, a magyarok miért ilyenek


Tenyleg? De szakembereknek tetszenek lenni. Egyel√Ķre nem √©rtik a szakemberek, hogy a magyarokban √°ltal√°ban mi√©rt sokkal er√Ķsebb a lak√≥helyhez k√∂t√Ķd√©s, mint sok m√°s, ak√°r k√∂rnyez√Ķ t√°rsadalomban - ez is elhangzott a Napk√∂zben mobilit√°ssal foglalkoz√≥ besz√©lget√©s√©ben.
B√°r az ut√≥bbi √©vekben ez v√°ltozni l√°tszik, t√∂bb √©vtizedes tapasztalatok alapj√°n elmondhat√≥, hogy a magyarok nagyon meggondolj√°k, mikor v√°ltoztassanak lak√≥helyet, mozduljanak m√°s telep√ľl√©sre. A magyarok a k√∂z√©p-kelet-eur√≥pai t√°rsadalmak k√∂z√ľl tal√°n utols√≥k√©nt kezdtek el nagyobb sz√°mban k√ľlf√∂ldre, jellemz√Ķen Nyugat-Eur√≥p√°ba telep√ľlni – mondta a Napk√∂zben p√©nteki ad√°s√°ban Ongjert Rich√°rd, a Magyar Urbanisztikai Tud√°sk√∂zpont Nonprofit Kft. √ľgyvezet√Ķ igazgat√≥ja. Hangs√ļlyozta, a lengyelek, rom√°nok vagy szlov√°kok l√©nyegesen mobilabbak voltak, mint a magyarok.

A t√∂bbs√©g orsz√°gon bel√ľl is nehezen k√∂lt√∂zik, nagyon jelent√Ķs indok, illetve nagyon j√≥ munkahely kell ahhoz, hogy az√©rt valaki ott hagyja addigi lak√≥hely√©t – v√©li Ongjert Rich√°rd. P√©ldak√©nt azt mondta, hogy az egyik Magyarorsz√°gon is m√Ľk√∂d√Ķ aut√≥ipari c√©g itteni √ľzem√©be Szlov√°ki√°b√≥l kellett munk√°sokat szerveznie, mert nem volt el√©g magyarorsz√°gi munkav√°llal√≥, aki v√°llalta volna a k√∂lt√∂z√©st, illetve ing√°z√°st.

D√ļll Andrea pszichol√≥gus szerint a mobilit√°sra m√©rt√©ke, a v√°lt√°sra val√≥ hajland√≥s√°gnak l√©lektani √©s kultur√°lis okai is lehetnek. Hangs√ļlyozta: fontos t√©rbeli helyekhez az ember eg√©szen hasonl√≥ m√≥don tud k√∂t√Ķdni, mint ahogy m√°s szem√©lyekhez, majdnemhogy „anya-gyerek” viszonyba tud ker√ľlni bizonyos terekkel.

A szakember szerint a helyk√∂t√Ķd√©s √©lm√©nye nagyon izgalmas jelens√©g, amelynek m√Ľk√∂d√©s√©t befoly√°solja, hogy az adott szem√©ly melyik kult√ļr√°hoz tartozik. Vannak t√°rsadalmak, szubkult√ļr√°k, amelyek eg√©szen mobilak, a szakemberek n√°luk nem is besz√©lnek helyk√∂t√Ķd√©sr√Ķl, jellemz√Ķj√ľk, hogy tagjaik viszonylag k√∂nnyen „√°thelyezik gy√∂kereiket”.

Az ilyen csoportok, illetve emberek sz√°m√°ra az √©let egy√©b szf√©r√°i jelentenek er√Ķs motiv√°ci√≥t, p√©ld√°ul a munkahely, a p√°rv√°laszt√°s, vagy a rokonaikhoz, gyerekeikhez val√≥ t√©rbeli k√∂zels√©g. Ezzel szemben, √ļgy t√Ľnik, Magyarorsz√°gon √°ltal√°ban nemcsak nagyon er√Ķs az emberek helyk√∂t√Ķd√©se, de az el is v√°lik a m√°sfajta k√∂t√Ķd√©sekt√Ķl, ami nagyon izgalmas saj√°toss√°g – mondta D√ļll Andrea, aki hozz√°tette, a szakemberek egyel√Ķre nem √©rtik, hogy a magyaroknak mi√©rt van ez a specifikuma.

A pszichol√≥gus szerint a helyv√°ltoztat√°s mindig egy√ľtt j√°r valamilyen vesztess√©ggel, √©s ezzel egy√ľtt az √ļj helyen val√≥ berendezked√©s sz√ľks√©gess√©g√©vel. Bizonyos √©rtelemben olyan ez, mint a gy√°sz, amely ut√°n √ļj kapcsolatot kell ki√©p√≠teni. Fontos azonban, hogy valaki az√©rt v√°lt, mert a kalandot, a kih√≠v√°st keresi, vagy mert k√©nyszerhelyzetben van, ami azt is jelenti, hogy a helyv√°ltoztat√°s nem teszi felt√©tlen√ľl gy√∂k√©rtelenn√© az embert. Az azonban biztos, hogy egyfajta vesztess√©g√©lm√©nyt okoz, amit valahogy fel kell dolgozni – tette hozz√°.

Forr√°s: Link

HozzŠszůlŠsok


#21 | Ro-zsola - 2014. szeptember 07. 09:53:22
Ez is hungarikum. Miért gond ?
Hi√°ba megy a magyar a nagyvil√°gba. Egyetlen ajt√≥ sem ny√≠lik meg el√Ķtte. Egyeseknek k√∂nny√Ľ egy " shalom " kimond√°sa √©s megold√≥dik a helyzet√ľk. A magyar nem rendelkezik " m√°gikus szavakkal "
Megint a pszichm√≥kusok ugatnak. Els√Ķre j√≥t r√∂h√∂g√∂k rajtuk , mert t√∂bbs√©g√ľk idi√≥ta , de kis id√Ķ m√ļlva el√Ķj√∂n a " kis√∂rd√∂g ". Mi√©rt is kellene nekem " v√°ndorolni " ? Hova ?
Szerintem az " √ļjmagyarok " v√°ndorl√°si szok√°sait pr√≥b√°lj√°k magyar√°zgatni. A magyar mint szteppei lovasnom√°d n√©ps√©g eredetileg v√°ndorn√©p volt- mondj√°k a szakemberek. Egyr√©szben igaz , mert az √°llattart√°s megk√∂veteli ezt az √©letm√≥dot. Csakhogy van egy kis gond a magyar k√∂r√ľl. Valamikor r√©gen , amikor m√©g M√≥zes sehol sem volt , l√©teztek v√°rosok. Ezek a telep√ľl√©sek voltak a jelenlegi ismereteink szerint a legels√Ķk a t√∂rt√©nelem sor√°n. Az ostoba tud√≥sok elkotyogj√°k , hogy kik √©ltek ott. Itt j√∂n be a probl√©ma. Am√≠g siker√ľl a magyart elv√°lasztani √Ķseit√Ķl , b√°rmit r√° lehet fogni.
Idegrohamot kapok amikor a mai magyart megpróbálják öszekötni a hunokkal és az avarokkal. Mindenfélét összeugatnak hasonlóságról , folytonosságról csakhogy ne hangozhasson el a lényeg : " azonosság ". Ugyanez a helyzet a nagy titokban tartott " Pártus " néppel. Ebben az esetben még meg sem említenek semmilyen kapcsolatot. Pedig a Pártus ugyanaz mint a Kángár/Hungár amit Sumérnak neveznek. A Sumérok városlakók voltak. Még a hunokkal is gond van , mert hiába éltek nomádéletet , szintén városlakók.
Teljesen mindegy hogy a Hun vagy a K√°ng√°r/Hung√°r vonalon indulunk el , mindig ugyanoda jutunk. Az √ļgynevezett " Szk√≠ta " vonal csak mell√©kv√°g√°ny. A Szk√≠ta ugyanannak a K√°ng√°r/Hung√°r n√©pess√©ghez tartozik , csak g√∂r√∂g√ľl van megnevezve. De m√©g a g√∂r√∂g√∂kkel is gond van. A tudos√≥k szerint a g√∂r√∂g√∂k v√°roslak√≥k. Szerintem meg a g√∂r√∂g√∂k Szk√≠t√°k. ( k√©s√Ķbb √©rkeztek meg az Akh√°jok - Akk√°dok . )
Kedves szakemberek ! Mi√©rt csod√°lkoztok ? Tal√°n illene fel√ľtni n√©h√°ny legend√°t. Mit √ľzent a K√°ng√°r/Hung√°r/Szk√≠ta kir√°ly D√°riusznak a nagy perzsa cs√°sz√°rnak ? ( D√°riusz megfuttat√°sa ).
Mi√©rt fontos ez ? Az id√Ķk sor√°n sokmindent √∂sszepof√°ztak a magyar emberr√Ķl. Csak azt mondj√°k el , hogy a magyar minden korban a felmen√Ķihez kapcsol√≥dik. Hol van a magyar ember lakhellye ? Ott ahol felmen√Ķi " s√≠rjai domborulnak ".
M√°sr√©rszr√Ķl a magyar nehezen tud alkalmazkodni m√°s n√©pekhez. Hi√°ba b√°rmilyen gazdags√°g , egy magyar csak m√°s magyarok k√∂z√∂tt √©rzi j√≥l mag√°t. M√°s n√©pek szok√°sai , hagyom√°nyai idegenek sz√°m√°ra. Lehet rajta sz√≥rakozni , K√≥hn - Ferenc- i√°zni , ett√Ķl m√©g a magyar ember gondolkod√°sa , √©letvitele nem v√°ltozik meg.
Az " √ļjmagyarok " m√°r m√°s dolog. Nekik mindegy hol √©lnek , milyen nyelven besz√©lnek. Neml√©tez√Ķ felmen√Ķikre hivatkoznak sokesetben gyermeteg hazugs√°gokra √©p√≠tve. Nem √©rtem mi bajuk van az " √ļjmagyaroknak " ? √ēk ilyenek , mi olyanok vagyunk.
#22 | Pitkin - 2014. szeptember 07. 10:23:24
Fel D√ļll Andrea: "...a helyk√∂t√Ķd√©s √©lm√©nye nagyon izgalmas jelens√©g...". √Črthet√Ķ, hogy a ci√°nos szarh√°ziaknak izgalmas jelens√©g, mert nem tudnak mit kezdeni vele. 1014 √©ves megsz√°ll√°sunk ellen√©re sem tudnak b√≠rni vel√ľnk. MAGar Emberben nem izgalmat, hanem nyugalmat okoz a helyk√∂t√Ķd√©s. A ci√°nos izgatott! s_*_beee
#23 | Perje - 2014. szeptember 07. 11:41:38
Csak azokat zavarhatja a magyarok ragaszkod√°sa az anyaf√∂ldh√∂z, akik a hely√ľnkre akarnak telepedni.

Engem p√©ld√°ul teljesen hidegen hagy, hogy az izlandiak nem akarnak pld. Szom√°li√°ba k√∂lt√∂zni. Fel√Ķlem maradhatnak ott, ahov√° sz√ľlettek.;)
#24 | szarmata - 2014. szeptember 07. 11:43:46
Ro-zsola logikus az √©rvel√©sed,√©s teljes m√©rt√©kben egyet√©rtek vele! Annyit f√Ľzn√©k hozz√°,hogy a szk√≠t√°k,hunok,magyarok,azaz a lovas szittya n√©pek hadj√°ratok idej√©n nagy ter√ľleteken mozogtak,ez id√Ķ alatt t√°borokban,jurt√°kban,s√°trakban laktak! L√©tezett egy h√°torsz√°g,ahol a hader√Ķ minden tagj√°nak volt csal√°dja,otthona! Na err√Ķl nem szeretnek t√∂rt√©nelemhamis√≠t√≥ink besz√©lni! Ezzel a gondolkod√°sm√≥ddal a r√≥maiak is nom√°dok voltak,mert a l√©gi√≥ik hossz√ļ √©veket √©ltek s√°tort√°borokban!
#25 | kissferenc - 2014. szeptember 07. 11:57:35
Detonator Uram!

Ism√©t a sz√≠vemb√Ķl sz√≥lt√°l...
#26 | atya - 2014. szeptember 07. 12:02:50
Sz√≥val m√©g mindig nem z√ľllesztettek le minket gy√∂k√©rtelen-hontalan v√°ndorcig√°ny t√°rsadalomm√°, √©s most vakarj√°k ott is, ahol nem viszket?
Majd mit mondok, piszkos zsid√≥k, a v√°ndorcig√°ny √©letm√≥dot folytat√≥k sosem fogj√°k meg√©rteni, ha megfesz√ľlnek, akkor sem.
#27 | atya - 2014. szeptember 07. 12:59:54
Ha k√∂r√ľln√©z√ľnk a term√©szetben, ott is azt l√°tjuk, hogy az √°llatok ragaszkodnak a ter√ľlet√ľkh√∂z. M√©g a k√∂lt√∂z√Ķmadarak is ugyanarra a helyre mennek vissza f√©szket rakni, ahol addig is k√∂lt√∂ttek, sz√≥val a "mobilit√°s" csak a zsid√≥k agysz√ľlem√©nye. El is k√©ne felejteni.
#28 | Perje - 2014. szeptember 07. 13:18:40
Hasfelmetsz√Ķ Jack kil√©t√©t most igazolta a DNS vizsg√°lat. Kider√ľlt r√≥la, hogy Lengyelorsz√°gb√≥l v√°ndorolt ki Londonba.
√Āron profi m√≥don v√©gezte a nyak √©s hasmetsz√©seket. Legal√°bb √∂t √°ldozata halt bele a m√Ľveletbe, de neki meg sem kottyant az alhasi t√°j√©kon elv√©gzett apr√≥cska bemetsz√©s. Az is-l√°m harcosok leck√©t vehettek volna t√Ķle.
A franc essen ebbe az aske-n√°zi g√©nbe, ha 100 √©v m√ļlva kis kimutathat√≥.:D
http://www.mirror...rt-4177665
#29 | spartakusz - 2014. szeptember 07. 16:55:04
Szevasztok!

Kedves , Ro-zsola - senki sincs aki √°t√∂leln√© az √©vezredeket , √©s tudn√°, hogy mi hogyan volt - t√∂rt√©nt t√∂k√©letes elfogad√°ssal, √©n sem. De √©rzem, √©s ebb√Ķl fakad√≥an tudom, ismereteim √∂sszess√©g√©ben megfogalmazva k√∂vetkeztet√©seimet, csak a magyar lehetett, mert a ker√©kt√Ķl - a mai tud√°s szintiek, minden meghat√°roz√≥ tal√°lm√°ny az √∂v√© - √©s gy√≥gy√≠t√≥ - tan√≠t√≥ minden-t√©ren!
Arr√≥l nem tehet, hogy a puszt√≠t√≥ - saj√°toss√°gai miatt puszt√≠t√°sra is alkalmazza! De ne feledje senki - rendelkez√ľnk a j√≥ ISTEN n√©pe k√©nt - azon tud√°ssal, hogy j√≥ra ford√≠tsuk a KIMENETELT - M I N D I G !
EZ √öGY T√ĖRT√ČNT!
√©s most is √ļgy fog t√∂rt√©nni!
spari..
ui. TESTV√ČREK NE √ĖLJ√ČTEK EGYM√ĀST - A PUSZT√ćT√ďT KELL A POKOLFENEK√ČRE K√úLDENI MIN√ČL S√úRG√ēSEBBEN - ANN√ĀL JOBB!
#30 | spartakusz - 2014. szeptember 07. 17:05:35
BOCS√ĀNAT GERRYR√ēL - megfelejtkeztem - Kedves GERRY de lehet , de lehet mondj√°k - √≠rt√°k valahol, s√∂r√∂s√ľvegbe - abba bizonytalan ez√©rt - √©n a r√©gi tejes√ľvegbe, mert annak nagy a sz√°ja √©s m√©retes...
spari...

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.