Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√Āll√°skerget√©s...


Potyogtak a k√∂nnyeim az al√°bbi sorok olvas√°sa k√∂zben, mert eszembe jutott, hogy amikor a v√°l√°somat k√∂vet√Ķen – kics√ļszott al√≥lam minden – azonnal el kellett helyezkednem, mindenfel√© bedob√°ltam az √∂n√©letrajzomat. Gondolom korban m√°r a “hamarosan elh√ļz sz√ľlni” kateg√≥ria lehettem, mert √©des kev√©s helyr√Ķl sz√≥ltak vissza, hogy legal√°bb meghallgassanak. M√©giscsak eljutottam¬†egy bizonyos c√©ghez, ahol csoportos interj√ļra kellett be√ľln√∂m.
Majdnem s√≠rva fakadtam, pedig talpra esettnek mondan√°m magamat, amikor megl√°ttam, hogy 4, n√°lamn√°l legal√°bb 10 √©vvel fiatalabb, p√°lyakezd√Ķ sr√°ccal √ľltettek be. Am√≠g √Ķk k√∂nnyed√©n v√°laszoltak angolul a milyenek voltak a gimn√°ziumi √©vek k√©rd√©sre, √©n arra sem eml√©keztem m√°r, hogy voltam gimnazista. Minden k√©rd√©sn√©l v√©rt izzadtam, v√©gezet√ľl feltett√©k az i-re a pontot azzal, hogy: “Mondd el, mi√©rt Te vagy a mi ember√ľnk, mi√©rt t√©ged vegy√ľnk fel?”. ¬†A sr√°cok gy√∂ny√∂r√Ľ mell√©besz√©l√©sbe fogtak, soroltak mindent… Tov√°bb akarom k√©pezni magam a c√©gn√©l, karriert akarok √©p√≠teni sat√∂bbi… Mire hozz√°m √©rt a k√∂r bepipultam √©s ezt mondtam: “Az√©rt √©n vagyok a legalkalmasabb, mert most v√°ltam el, a f√©rjemn√©l maradt mindenem. Ha beled√∂gl√∂k is, meg kell keresnem a havi k√©t kil√≥t, √©s mivel ter√ľleti k√©pviseletr√Ķl van sz√≥, √©n azt√°n eladom az any√°mat is most.” Nyilv√°n nem kell kit√©rnem a visszah√≠v√°s r√©szre
Sz√≥val j√∂jj√∂n az OLX-en tal√°lt hirdet√©s, amit√Ķl vis√≠tottam, √©s garant√°lom Te is fogsz! NE sajn√°ld r√° az id√Ķt!“Eladom magamat!

Ez a hirdet√©s kiz√°r√≥lag munkaad√≥knak sz√≥l, teh√°t szervkeresked√Ķk, k√∂nny√Ľ √©s megfizethet√Ķ gy√∂ny√∂rt keres√Ķk, √©s egy√©b idi√≥t√°k k√©rem, ne olvass√°k tov√°bb! (Tov√°bb√° semmi sz√ľks√©gem olcs√≥ megjegyz√©sekre a hirdet√©s tartalm√°t illet√Ķen sem, √≠gy az erre √∂szt√∂k√©l√Ķ v√°gyat is k√©retik elfojtani.)
Megunva a hossz√ļ ideje tart√≥ √°ll√°skeres√©s f√°radts√°gos, √©s r√∂g√∂s √ļtj√°t, √ļgy v√©lem, el√©rkezett az id√Ķ, hogy engem keressenek, √©s ne ford√≠tva. Teh√°t az al√°bbiakban ecsetelem az elv√°r√°saim, √©s mindazt, amit tudok ny√ļjtani. Ha ez felkeltette komoly √©rdekl√Ķd√Ķk figyelm√©t, akkor √∂r√∂mmel √°llok a rendelkez√©s√ľkre, amennyiben megfelelnek a felt√©teleknek.
A jelentkez√Ķkkel szembeni elv√°r√°sok:
- Ne l√©gy rabszolgatart√≥! Ember vagyok, √©s van mag√°n√©letem, teh√°t ez a mai, elviekben m√Ľk√∂d√Ķ eur√≥pai norm√°khoz igazodva nekem a k√∂vetkez√Ķt jelenti: h√©tf√Ķt√Ķl –p√©ntekig √∂r√∂mmel dolgozom, lehet√Ķleg 8-16-ig. √Čs nem, nem fogom ledolgozni a munkak√∂zi sz√ľneteket, mert ez j√°r. M√©g akkor is, ha nem ez a trendi. Nem fogom megk√©rdezni, hogy kimehetek-e pisilni. Betegen nem fogok bej√°rni dolgozni. Ki fogom venni a szabads√°gom.¬†

- Biztos√≠tsd a munkafelt√©teleket! Nem fogok venni magamnak munkav√©delmi felszerel√©seket, sem megfelel√Ķen m√Ľk√∂d√Ķ g√©peket, sem egyebeket az√©rt, mert ezen sp√≥rolsz. Rajtam ne sp√≥rolj√°l! Nem oldom meg! Ha valamit elv√°rsz, de nem biztos√≠tod a felt√©teleket, akkor nem fogom megcsin√°lni. (Ha te egy zokog√≥ magyar v√°llalkoz√≥ vagy, akkor rem√©lhet√Ķleg m√°r most kider√ľlt, hogy nem √©n vagyok a Te embered!)

- Megfelel√Ķ fizet√©s. Ez mag√°√©rt besz√©l. Ez a mai vil√°gban minimum is 100 ezer forint(de ink√°bb 150), √©s a munk√°ba j√°r√°s k√∂lts√©ge, vagy a sz√°ll√°s k√∂lts√©ge. Tudom, hogy kint az utc√°n sorban √°llnak az emberek tizedennyi√©rt is, hallottam m√°r ezt. √Čs l√°ttam , hogy ebb√Ķl a sorb√≥l h√°ny a val√≥ban megfelel√Ķ. √ćgy nem nagy elv√°r√°s az anyagi megbecs√ľl√©s. B√°rmennyire is hihetetlen, egy munkahelyen a fizet√©s√©rt dolgoznak az emberek, nem az√©rt mert az annyira nagyszer√Ľ dolog, b√°r ez sem kiz√°rt, csak igen ritka.( Te h√°ny feh√©r elef√°ntot l√°tt√°l m√°r? ) √Čs nem a f√Ķn√∂k csillagszemei motiv√°lnak, hanem a fizet√©s. Bezony.¬†

- Gerinc. Ha jelentkezel, √©s ne adjisten, m√©g be is h√≠vsz egy interj√ļra, akkor v√°logasd meg az √≠g√©reteid! Ha azt mondod, majd jelentkez√ľnk, akkor jelentkezz is! Akkor is, ha nem veszel fel! Mert bunk√≥s√°g, √©s kegyetlens√©g egy √°ll√°skeres√Ķvel szemben, ha Te meg√≠g√©rsz valamit, √©s nem tartod be. V√°llald fel, hogy nem veszel fel, mert ha arra volt id√Ķd Neked, vagy a titk√°rn√Ķdnek, hogy beh√≠vjatok, akkor erre is sz√°njatok id√Ķt! K√∂sz√∂n√∂m!

- Pr√≥bamunka! Nem fogok pr√≥bamunk√°zni. Nem fogok senkinek ingyen dolgozni egy f√©l percet sem, mert az ilyen pr√≥bamunk√°sok v√©gzik el v√©g√ľl ingyen a munk√°t, ami√©rt ut√≥lag kider√ľl, hogy egy pet√°kot sem akarsz fizetni. Persze, hogy j√≥l csin√°ltam, √©s √ľgyes vagyok a nap v√©g√©re, csak azt√°n sz√ľrkeszamarasat j√°tszol, mikor √≠g√©reted ellen√©re m√©gsem jelentkezel. √Čs ez nekem p√©nzbe ker√ľl, tudod? Odautazni, meg vissza, meg enni k√∂zben, √©sat√∂bbi. Sz√≥val, nem.

Sorolhatn√°m m√©g az elv√°r√°saim, de szerintem a fentebb kifejtettekben el√©g egy√©rtelm√Ľ voltam. Olyan munk√°ltat√≥k jelentkezzenek, akik embersz√°mba veszik az alkalmazottjaikat, √©s √ļgy is b√°nnak vel√ľk. Term√©szetesen akad bennem is rugalmass√°g, de ezek voltak azok a dolgok, amikb√Ķl nem szeretn√©k engedni. √Čs hogy mit ny√ļjtok ez√©rt?

(OLX hirdetés 1.rész)

Tov√°bb is van bizony….

Amit tudok ny√ļjtani:
- Pap√≠rokat nem tudok ny√ļjtani. Van ugyan v√©gzetts√©gem, de az √©let j√≥n√©h√°ny ter√ľlet√©n megfordultam m√°r, ezeket r√©szletesebben kifejtem. De nem a pap√≠rjaim fognak dolgozni, hanem √©n.
- Kreat√≠v vagyok, √©s sokoldal√ļ. Tudok √≠rni √©s olvasni p√©ld√°ul, ez√©rt nem lehettem k√∂zmunk√°s. √Čs am√ļgy is tudok √≠rni. Ha ilyen munk√°t akarsz nekem adni, akkor boldogg√° teszel. √Čs ha boldog vagyok, akkor hidd el, nagyon sokat tudok dolgozni.
- Lelkiismeretes vagyok. Ha te szarsz a fejemre, √©n akkor is tisztess√©gesen meg fogom csin√°lni azt a munk√°t, amivel megb√≠zt√°l.(Persze, ha szarsz a fejemre, akkor nem fogok n√°lad dolgozni sok√°ig.) Mert a munk√°t szerintem csak j√≥l √©rdemes megcsin√°lni, m√°r csak az√©rt is, mert az √©n kezem k√∂z√ľl ker√ľl ki. √Čs ez a szarlap√°tol√°st√≥l kezdve az emberek ir√°ny√≠t√°s√°n √°t mindenre igaz.¬†
- Tanul√©kony vagyok. Ha nem tudok valamit, akkor megtanulom, √©s lehet ezzel jobban j√°rsz, mint valami t√∂r√Ķd√∂tt, de kitanult szakival, aki eg√©sz nap az orr√°t t√ļrja. √Čs hidd el, sokmindent megtanultam m√°r.¬†
- Mit tanultam meg. Feltal√°lom magam a vend√©gl√°t√°s ter√ľlet√©n, f√Ķleg a konyh√°ban, √©s nem csak a s√°rgar√©papucol√°s tekintet√©ben. Tudok cukr√°szkodni. P√©keskedni is.J√°ratos vagyok a kereskedelem ter√ľlet√©n. Kimondottam szeretem a szoci√°lis munk√°t, √©s ha emberekkel kell foglalkozni. Dolgoztam f√°val, √©s vassal. Van tapasztalatom csoportok ir√°ny√≠t√°s√°ban. Tudom, mi az a sz√°m√≠t√≥g√©p. M√©g ak√°r oper√°ci√≥s rendszert is telep√≠tek r√°. Tiszt√°ban vagyok a rakt√°roz√°ssal, √©s minden azzal kapcsolatos dologgal. Tudok idegen nyelvet, m√©g ha sz√°nalmas szinten, de akkor is! √Čs m√©g sz√°mtalan dolgot tudok, de ha mindent le√≠rn√©k, akkor az m√°r egy k√∂nyv lenne. √Čs amit nem tudok, majd tudni fogom!
- Az emberi faj tagja vagyok, h√≠m egyed, 37 √©ves. Gy√∂ny√∂r√Ľ barna szemeim vannak √°ll√≠t√≥lag, √©s remek√ľl r√°√©rzek az embert√°rsaimra. P√©ld√°ul, ha b√ľd√∂s, meg ilyenek. J√≥ a fizikumom, de nem vagyok er√Ķm√Ľv√©sz. Rendelkezem √°ll√≠t√≥lag humor√©rz√©kkel. Egyesek szerint antiszoci√°lis vagyok, √©s elviselhetetlen. (Nem akarok csak j√≥kat √≠rni magamr√≥l, mert ez nem volna tisztess√©ges.) Akik mindenesetre ezt √°ll√≠tott√°k r√≥lam, m√°r nem √©lnek. Nem politiz√°lok. Nem pletyk√°lok. Megb√≠zhat√≥ vagyok, kiv√©ve, ha titkokr√≥l van sz√≥. A leend√Ķ munkahelyemet Veszpr√©m-Sz√©kesfeh√©rv√°r viszonylatban k√©pzelem el, ha m√°shonnan jelentkezn√©l, csak akkor tedd, ha biztos√≠tasz sz√°ll√°st is. Emberit, nem egy lyukat.¬†
Ami nagyon fontos. Szívesen lennék juhász, már csak a szemeim miatt is, de ahhoz nem értek. Egyéb állatfajokat már nem szeretnék terelgetni. 
Ha b√°rmi k√©rd√©sed van(Ez azoknak sz√≥l, akik √©pp komoly aj√°nlatt√©telt fontolgatnak a fej√ľkben!), √∂r√∂mmel v√°laszolok, b√°r egyel√Ķre a kapcsolattart√°st itt az oldalon kereszt√ľl int√©zz√ľk!
Szeretettel: 
√Čn

A hirdetés második fele!

…√©s nem tud le√°llni :) Munk√°ltat√≥bar√°t verzi√≥:

Eladom magam! (munkáltatóbarát verzió)

Mivel el√Ķz√Ķ hirdet√©sem teljes kudarcba fulladt az √°ll√°skeres√©s ter√ľlet√©n, k√©nytelen vagyok √ļjra √°ruba bocs√°tani magam. F√Ķleg, hogy k√©t napja r√©m√°lmok is gy√∂t√∂rnek, olyan cs√ļnya dolgokat √≠rtam. Azt √°lmodom, hogy egy nagy t√©ren vagyok, macskak√Ķ bor√≠tja. K√∂r√ľl√∂ttem s√Ľr√Ľ k√∂rben gy√°rigazgat√≥k, csinos szem√©lyzetisl√°nyok, szomor√ļ v√°llalkoz√≥k, √©s pingvinek vannak. (Ha valaki tudja, a pingvinek hogy ker√ľlnek az √°lomba, k√©rem seg√≠tsen, mert ennek a megfejt√©s√©re k√©ptelen voltam.) Nam√°rmost, mindenki, aki k√∂rbevesz, √©rezhet√Ķen megvet√©ssel van ir√°nyomba, √©s ez az √°lom v√©g√©re od√°ig fajul, hogy az arany√≥r√°ikkal, √©s ez√ľst k√©tsz√°zforintosokkal hal√°lra k√∂veznek. Itt mindig fel√©bredek, √©s arra gondolok, b√°r adt√°k volna oda az √°r√°t ink√°bb az √≥r√°knak, √©s abb√≥l nyaralhatn√©k v√©gre egy j√≥t, amire 1990 √≥ta nem volt p√©lda.¬†

Most csak az elv√°r√°saim fejtegetem, mert a t√∂bbi r√©sze, p√©ld√°ul hogy √©n mit tudok k√≠n√°lni, szinte senkit nem √©rdekelt. Ebb√Ķl kider√ľl az is, hogy ebben az orsz√°gban mindenki azt csin√°lja, amihez nem √©rt, √©s senkit nem is √©rdekel, ki mihez √©rt, a l√©nyeg, hogy menjenek a dolgok.

Szóval, milyen helyen tudom elképzelni magam?

Szeretn√©k olyan helyen dolgozni, ahol √©n magam vihetem be a ruh√°imat a munkav√©gz√©shez, √©s vehetem meg a v√©d√Ķfelszerel√©seket. Nem szeretn√©k egy munkaad√≥t sem terhelni ezzel, hisz √ļgyis neh√©z sorsuk van, nem √©rhetnek r√° az √©n ig√©nyeimmel is foglalkozni.¬†

Olyan f√Ķn√∂k√∂t szeretn√©k, akit az egyszer√Ľ f√∂ldi haland√≥k k√∂z√ľl emeltek ki, √©s nem tud halkan besz√©lni, csak √ľv√∂ltve. Aki nem k√∂sz√∂ni meg, hogy 2 hete enni sem j√°rok ki, mert v√©g√ľl egy munkahelyen ev√©sre semmi sz√ľks√©g, oda dolgozni j√°runk. Aki nem r√∂h√∂g ki a pelenk√°m miatt, mert nem akarom a termel√©st feltartani azzal, hogy kimegyek pisilni. Olyan f√Ķn√∂k√∂t szeretn√©k v√©g√ľl is, mint Irma Grese, √Ķ a p√©ldak√©pem f√Ķn√∂k√∂k ter√©n.

Olyan helyen is szeretn√©k dolgozni, ahol dudasz√≥ra lehet kimenni munkak√∂zi sz√ľnetre. Ahol van hossz√ļ √∂t percem v√©gigverekedni magam m√©g 500 m√°sik bajt√°rsamon, lefutni 200 m√©tert az √∂lt√∂z√Ķig, √©s fut√°s k√∂zben felm√©rni, hogy pisilni menjek, szendvicset enni f√©lig, vagy elsz√≠vjak egy cigit, √©s ezek ut√°n ugyanezt az utat megtegyem visszafel√© is. Az√©rt szeretn√©k ilyen helyen dolgozni, mert szeretem a kih√≠v√°sokat.¬†

Az sem baj, ha minden p√©nteken der√ľl ki, hogy t√ļl√≥r√°zni kell eg√©sz h√©tv√©g√©n, √©s hogy emiatt a jelenl√©ti √≠veket nem t√∂rv√©ny szerint t√∂ltik ki, mert √ļgy akkor nem is lehetne. √Čn szeretn√©k t√ļl√≥r√°zni, mert igaz√°b√≥l a csal√°dom √∂r√ľl, hogyha nem vagyok otthon, √©s csak aludni j√°rok haza, egy ideje a kutya√≥lba, mi√≥ta a feles√©gem a szeret√Ķj√©t odak√∂lt√∂ztette a h√°l√≥nkba, azzal az indokkal, hogy szeretn√©, ha v√©gre valaki rendszeresen (cenz√ļr√°zva). De tudom, hogy ett√Ķl m√©g szeret engem.

Szeretn√©k olyan helyen is dolgozni, ahol vegyszerekkel kell dolgozni. √Čs emiatt persze szeretn√©k r√°kot is kapni, √©s perelni majd 20 √©vig a c√©get, mert ezeket √©n mind √©lvezem.¬†

Azt√°n az sem baj, ha az √©lelmiszeriparban dolgozhatn√©k, mert ott izgalmas feladatok vannak. Azt m√°r r√©gebben is pr√≥b√°ltam, hogy lehet a z√∂ld √©s sz√Ķr√∂s t√∂p√∂rty√Ľt idom√≠tani arra, hogy mag√°t√≥l ugorjon a dar√°l√≥ba, de sikertelenek voltak a k√≠s√©rletek. √Čs csupa √≥divat√ļ dologgal kelljen dolgozni, ami nekem egyre fontosabb, ahogy id√Ķs√∂d√∂k. P√©ld√°ul minden alapanyag r√©g lej√°rt legyen m√°r valamikor M√°ty√°s kir√°ly idej√©ben. J√≥ dolog k√∂zrem√Ľk√∂dni effajta k√∂lts√©ghat√©kony megold√°sokban is.

Persze, az sem baj, ha olyan munkahelyen dolgozom, ahol megtakar√≠t√°s c√≠m√©n ezent√ļl a fizet√©sem 40%-√°t utalv√°nyban adj√°k. Ez nagy √∂r√∂mmel t√∂ltene el, mert eddig azt nem kaptam. Meg tudom, hogy ezzel √©l√©nk√≠tem a gazdas√°got, ami am√ļgy is annyira √©l√©nk, mint az a 10 k√∂zmunk√°s, akik egy pal√°nt√°t √ľltetnek egy√ľtt.¬†

√Ėsszess√©g√©ben v√©ve a nagy √°lmom az a munkahely, ahol ingyen dolgozhatok! S√Ķt, felaj√°nlom az √∂sszes megtakar√≠tott vagyonomat is, hogy foglalkoztassanak! √Čs ha v√©letlen√ľl elhal√°lozn√©k √°lmaim munkahely√©n, a beleimet egy posztamensre tegy√©k, azzal a felirattal: √ćgy kell ezt csin√°lni!

Jaj, rem√©lem, erre m√°r lesz jelentkez√Ķ…
Nincs kedvem t√∂bb hirdet√©st √≠rni.”


Szerz√Ķ: Gini Papp – Zacc / Forr√°s: Link

Nek√ľnk aj√°nlotta: gabi

HozzŠszůlŠsok


#1 | Holdas - 2014. szeptember 14. 14:31:14
√Čs aki k√ľlf√∂ld√∂n dolgozik az szembes√ľl ezekkel mert mondjuk N√©metorsz√°g gondoljunk bele adott egy hegeszt√Ķ,cs√Ķszerel√Ķ,b√°dogos,k√Ķm√Ľves,stb aki jelentkezik egy hirdet√©sre,j√≥ itthon lepap√≠roznak mindent. Utaz√°s oda √©r√©s m√°snap pr√≥ba munka na ez √©rdekes,hi√°ba vagy j√≥,megfelel√Ķ mikor a n√©metnek nem tetszel sz√≥ szerint.Vagy nincs munka csak j√∂v√Ķh√©tt√Ķl
? Akkor esetleg a sz√°ll√°s amit itthon √≠g√©rtek egyenl√Ķ egy diszn√≥√≥llal,5-en egy sz√≥b√°bban .
√Čs akkor m√©g j√∂n a "koll√©g√°k" Alkoholizmusa mert h√°t nemotthon vannak √©s nincs asszony nincs aki azt mondja el√©g,a m√°sik az alkohol iv√°szat ut√°n j√∂n a "nagy magyar vagyok" Ord√≠t a K√°rp√°tia ut√°na meg aroma De√°k Bill Gyula √©rdekes t√∂rt√©netek vannak odakint.A k√ľlf√∂ld√∂n dolgoz√≥ "magyarok" m√©g az itthoniakn√°l is s√∂t√©tebbek . Mert van p√©nz√ľk √©s kir√°ly vagyok.
#2 | lica - 2014. szeptember 14. 15:22:18
Holdas, szociol√≥giai tanulm√°nyt lehetne √≠rni r√≥luk, ez volt az egyik ok hogy √©szakra j√∂ttem, itt norv√©gba embernek n√©znek : nem vagyok rabszolga, kifejezetten ut√°lj√°k a n√©met szok√°sokat, azt mondj√°k itt dolgozni kell nem "h√°bor√ļzni" mint n√©metbe, egyed√ľl van mindenki egy el√©g nagy szob√°ban, norm√°lis csal√°di h√°zban vagyunk elsz√°ll√°solva, sz√≥val van minden ami kell mint otthon, alkoholist√°kat nem szeretj√ľk, teh√°t mel√≥ ut√°n nem "dolgozunk a sz√°nkkal " , nincs √∂nf√©nyez√©s hogy mekkora √©s micsoda dolgokat szerelt√ľnk meg √©p√≠tett√ľnk , mert a kutya se k√≠v√°ncsi r√°. Teh√°t mel√≥ ut√°n mindenki elvonul csendes mag√°ny√°ba, vagy csin√°l amit akar, ha √©ppen lehet√Ķs√©ge van akkor a p√°rj√°t is ki tudja hozni ide norm√°lis k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√©, nem √ļgy mint n√©metbe....
#3 | HER - 2014. szeptember 14. 17:32:30
http://www.fekete...i-legeny-1
Nem magyar leg√©ny, csak √ļgy n√©zki!

Bukovári Székelyföldi Legény - 1.
#4 | miskolcilaci - 2014. szeptember 14. 23:13:49
Nem lenne sz√ľks√©g minderre az √ļjj√°√©p√≠t√©s sor√°n, a h√°bor√ļ v√©gezt√©vel...
#5 | talpi - 2014. szeptember 15. 08:08:24
Miskolcilaci
Ahogy mondod
#6 | monguzking - 2014. szeptember 15. 09:55:34
lica mostanában norvégok kezdenek cionodni-például ukránok fegyverszállitás.....miért teszik ezt?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.