Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Index: Maffia osztja a magyar állampolgárságot Kárpátalján


Az utĂłbbi Ă©vekben rengeteg csalĂł ukrán Ă©s orosz szerzett az EU-n belĂĽli szabad mozgást lehetõvĂ© tevõ magyar állampolgárságot, a közvetĂ­tĂ©sre kemĂ©ny maffia Ă©pĂĽlt rá – Ă­rja az Index.hu.

MaffiamĂłdszerekkel, komoly pĂ©nzekĂ©rt adják a magyar állampolgárságot oroszoknak Ă©s ukránoknak az erre szakosodott "állampolgárbrĂłkerek" – Ă­rja keddi cikkĂ©ben az Index.hu.

A lap újságírója, Szalai Bálint azt írja, rengeteg, az üzletben érintett szereplõvel beszélt, hogy felderítse, hogyan mûködnek az iparággá vált magyar állampolgárság-biznisz folyamatai.

Honosítási okiratok

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

A cikk szerint mivel Ukrajnában elkezdték szankcionálni a kettõs állampolgárságot, sokan a kárpátaljaiak közül nem mertek személyesen magyar vízumért folyamodni, hogy ideutazzanak, hanem szervezõkön keresztül adták le kész kérelmüket egy települési önkormányzathoz, amely igazolta nekik az állampolgárság egyik feltételét, a magyar nyelvtudást. Mindezért a szervezõk 5-30 ezer eurót, vagyis több millió forintot kértek.

Ezek után az egyszerûsített honositásért azok is jelentkeztek, akik nem beszélnek magyarul, vagy éppen semmilyen magyar gyökerük nincsen. A cikk szerint ezek igazolására hamis papírokat gyártottak, magyar ügyvédeket bíztak meg, és az adott kárpátaljai települési önkormányzat polgármestere pedig kenõpénzért cserébe gyorsan alá is írta a kérelmeket.

Az állampolgári esküt pedig vagy betanulták a kérelmezõk, vagy dublõrt használtak, ami a cikk szerint az esetek többségében tökéletesen elegendõ volt, mert nem figyelték, ki hogyan néz ki.

Az Index.hu szerint akár több tízezres nagyságrendben érkezhettek Ukrajnából hamis állampolgári kérelmek.
Link

Hozzászólások


#1 | gabi - 2014. szeptember 16. 15:35:15
Úgy tudom 200 ezren vették fel az állampolgárságot. A nyugdíjas korosztály pedig Magyarországtól kapja a nyugdíját, valamint remek szavazóbázis a fidesznek. Nekik megérte. Lehet, hogy már nem és ezért került nyilvánosságra?
#2 | Leandros - 2014. szeptember 16. 17:34:39
És az érintett ügyvédek, szervezõk, és a korrupt polgármesterek tovább tejelnek a Magyarnak mondott kormányzati emberkének?! Nem kis bizniszrõl van szó. Ha netán tán ücsörög majd egy Magyar odafönt, és bír is Magyar szellemiséggel, akkor remélem lesz annyi esze, hogy minden állampolgárságot felül vizsgál.
#3 | satu - 2014. szeptember 17. 22:42:51
Elkaptak egy ukrán "magyart"
Magyar állampolgárságot kért egy ukrán férfi, aki nem beszél és nem is ért magyarul - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság szerdán.

http://www.atv.hu.../hirkereso

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.