Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az államfõnek égõ az ország oroszbarátsága


Andrej Kiska egy televíziós politikai mûsorban elmondta, hogy nagyon kényelmetlenül érezte magát Fico kijelentései miatt a NATO csúcstalálkozóján.

Az államfõ az „O 5 minĂşt 12” (Ă–t perc mĂşlva tizenkettõ) mĂ»sorban elmondta, hogy ha ez EU elnökei Ă©s kormányfõi megegyeznek Ă©s jĂłváhagyják az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciĂłkat, Ăşgy azt szĂłban is támogatniuk kellene, nem pedig tagadni azokat. Andrej Kiska ezt annak apropĂłján nyilatkozta, hogy Robert Fico többször is Ă©rtelmetlennek nevezte a szankciĂłk bevezetĂ©sĂ©t. Elmondta, hogy a szeptemberi NATO csĂşcson olyan kĂ©rdĂ©sekkel találkozott, hogy Szlovákia Oroszország felĂ© tart-e. „Amikor egy olyan találkozĂłra megyek, ahová elnökök Ă©s miniszterelnökök tucatjai – a mi legközelebbi szövetsĂ©geseink – Ă©rkeztek, olyan kĂ©rdĂ©seket tesznek fel, hogy mi törtĂ©nik odahaza? - nos, ez ez elĂ©g kellemetlen. TĂ©nyleg az EU magjához tartozunk? A rĂ©szesei vagyunk az EU-nak, vagy vannak valamilyen oroszpárti törekvĂ©seink? Ilyen, s ehhez hasonlĂł kĂ©rdĂ©seket kaptam.” – nyilatkozta Kiska. Elmondta, hogy válaszkĂ©ppen csak annyit felelt, hogy azt nĂ©zzĂ©k, amit Szlovákia Ukrajnáért tett, s ne azt, amit mondott.

Andrej Kiska, a kormányfõvel ellentĂ©tben jogosnak Ă©s szĂĽksĂ©gesnek tartja a gazdasági szankciĂłkat. „Ami a szankciĂłkat illeti, azokat senki sem tartja kĂ­vánatosnak. Mindannyiunknak Ăşgy kĂ©ne cselekednĂĽnk, hogy az összes problĂ©mát párbeszĂ©ddel meg lehessen oldani. Amennyiben ez a párbeszĂ©d nem mĂ»ködik, ha Angela Merkel Ă©s Putyin találkozĂłjábĂłl csak a szavak maradnak Ă©s tettek azt nem követik, Ăşgy mi sem maradhatunk csak a szavaknál.” – vĂ©li az államfõ. Az ukrán válság esetĂ©ben azon a vĂ©lemĂ©nyen van, hogy megsĂ©rtettĂ©k a nemzetközi jogot, Ukrajna egy rĂ©szĂ©t erõszakkal elcsatolták, s háborĂş alakult ki.

A NATO-nak tett Ă­gĂ©retĂ©vel – a katonaságra fordĂ­tott költsĂ©gvetĂ©s emelĂ©sĂ©vel – kapcsolatosan megemlĂ­tette, hogy amennyiben Szlovákia annak idejĂ©n beleegyezett a feltĂ©telekbe, Ăşgy azt teljesĂ­tenie kell. A politikai kultĂşra rĂ©sze az, hogy amit az egyik kormány elfogadott, azt az utána következõ is teljesĂ­teni fogja. A poprádi NATO támaszpontra kitĂ©rvĂ©n megjegyezte, hogy az csak egy logisztikai bázis terve, amely semmilyen mĂłdon nem veszĂ©lyeztetnĂ© az állampolgárok Ă©letĂ©t.
Link

Hozzászólások


#1 | Ron Berber - 2014. szeptember 22. 14:12:31
Mindenkinek megvan a maga martonyija. De van e mindenkinek Fico-ja?!
#2 | Maguskacska - 2014. szeptember 22. 16:24:25
Jó látni hogy a szomszédaink is kitermelték a maguk teljesen nemzetidegen elitüket.s_*_nyugi
#3 | Perje - 2014. szeptember 22. 20:15:38
Fico lett a legtökösebb fickó az Unióban. Riska pedig szcientológus.
#4 | Balu - 2014. szeptember 23. 08:28:45
Maguskacska,
Kiskát nem õk termelték ki maguknak, hanem a júeszében termelték ki nekik. Fõfõ tanácsadója Martin Bútora, elég a fotója, ha nagyon érdekel zanzásítva a khárrierjét is ideírhatom, de olly tipikusan ötödik-hadoszlopos
prop.wz.cz/o_martin_butora.jpg
Meglátjuk Fico meddig tudja tartani magát, õ is eléggé körül van véve hasonló manócskákkal, mint pl. a külügyes Lajcákkal
ohlas.sk/wp-content/uploads/minister-zah.-vec-._0030078178.jpg

De úgy "alapvektoraiban" hasonló a folyamat, mint Mo.-n: egy radikálisabb cion-atlantista csapat ki akarja lökdösni az egyre inkább keletre kacsintgató és a maga útját járó/keresõ - és ezért egyre kevésbé euro-szalonképes Ficót a hatalomból. És most nem akarok senkit ijesztgetni, de ez az alapfelállás eléggé hajaz a janukovicsi ukrán viszonyokra és az õt leváltó brigádra is. A leváltás történhet így is meg úgy is, Ukrajna az orosz szomszédság miatt eleve necces volt (ott valszeg máshogy amúgy se ment volna), de maga a leváltás szándékának ténye mindenhol fennáll. Elsõdleges geolopitikai jelentõségû, hogy az Ukrajnával határos ütközõzónában egyértelmûen atlantista legyen a vezetés - nagyon egyiket se akarom védeni, de ilyen Orbán meg Fico félék szóba se jöhetnek.
#5 | Perje - 2014. szeptember 25. 00:00:19
Kinek mi a "ciki"
YouTube Videó
:

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.