Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A modern ember korábban jött Európába


Ja: "A zsidó idõszámítás a világ teremtését tekinti kiindulópontnak, ami a rabbinikus hagyomány szerint az i.e. 3760-as év volt. Ennek megfelelõen 2010 az 5770/5771-es esztendõnek felel meg." Anyátok hogy van? Piramist is jól felépítettétek...mocskos hazug banda. A mai ember legrégebbi európai nyomára bukkantak az alsó-ausztriai Wachau völgyszorosban osztrák kutatók. A leletek alapján a homo sapiens az eddig véltnél néhány ezer évvel korábban, mintegy 43 500 éve érkezett a kontinensre.

Akkoriban a wachaui fenyõerdõk helyĂ©n a jĂ©gkorszaki körĂĽlmĂ©nyekhez kĂ©pest enyhĂ©bb Ă©ghajlat uralkodott – Ă­rták a kutatĂłk az amerikai tudományos akadĂ©mia lapjában (PNAS) megjelent tanulmányukban.

Mivel a mai ember korábban bukkanhatott fel, több idõn át osztozhatott a kontinensen a Neander-völgyi emberrel – mondta Bence Viola, a BĂ©csi Egyetem AntropolĂłgiai IntĂ©zete Ă©s a lipcsei Max Planck AntropolĂłgia IntĂ©zet kutatásának rĂ©sztvevõje.

"Tudjuk, hogy keveredtek egymással, mivel az Afrikán kĂ­vĂĽli mai emberek gĂ©nkĂ©szletĂ©nek 1,5-3 százalĂ©ka a Neander-völgyiektõl származik" – mondta a tudĂłs.

Az új adatok alapján erre a keveredésre legalább 3500 évük volt, mert a mostani ismeretek szerint a Neander-völgyiek körülbelül 40 ezer évvel ezelõtt tûntek el, írja az MTI.

Eddig egyes tudósok a mai ember európai érkezését legkorábban 41 500 évvel ezelõttre, mások alig 40 ezer évvel ezelõttre tették.

A Willendorf II nevû ásatási helyen 2006 és 2011 között a homo sapienshez köthetõ, jellegzetes kõszerszámok kerültek elõ egy talajrétegbõl, melynek elemzése alapján a leletek korát 43 500 évben állapították meg.

Ezen a helyen fedezték fel a világhírû, bár sokkal késõbbi, körülbelül 25 ezer éves õskõkori nõszobrocskát, melyet Willendorfi Vénusznak neveztek el.

A legfeljebb egy centimĂ©ter szĂ©les, nĂ©ha több centimĂ©ter hosszĂş kõszerszámok valĂłszĂ­nĂ»leg vadászfegyverek rĂ©szei lehettek – mondta Philip Nigst, a Cambrigde-i Egyetem munkatársa, a kutatás vezetõje. A Willendorfban fellelt kõszerszámok a korai õskõkor, az Ăşgynevezett aurignaci kultĂşra jellemzõ eszközei voltak.

A korabeli éghajlatra és a növényzetre a talaj különbözõ rétegeinek elemzésébõl következtettek a kutatók. Egyrészt a talaj típusát és morfológiáját állapították meg, másrészt a rétegben talált csigaházak gazdáinak fajai és alfajai segítettek a klímát megismerni. Ezzel a módszerrel nagyobb pontosságot lehet elérni, mintha csak a szénizotópos kormeghatározást végeznék el.

"ĂŤgy nem tudtuk meg, hogy a jĂ©gkorszak melegebb Ă©s hidegebb szakaszai közĂĽl melyikhez tartozott a leletegyĂĽttes. Csak a kiegĂ©szĂ­tõ informáciĂłkkal lehetett annyira leszĂ»kĂ­teni az idõszakot, hogy kijelenthessĂĽk: a mai ember egy melegebb idõszak kezdetĂ©n telepedett itt le, amikor a vidĂ©ket tundrajellegĂ» fĂĽves puszta borĂ­totta, gyĂ©r fenyvesekkel" – mondta a rĂ©gĂ©sz.
Link

Hozzászólások


#1 | Leandros - 2014. szeptember 23. 17:47:20
Csak egyszer kezdene egy megfelelõ!!!-társaság a kárpátmedencében kutatgatni, és a parlament összes helysége kevés lenne a valódi múlt anyagának. De akkor bukik minden, így csak a hazugok jutnak joghoz, pénzhez, és nyilvánosságra hozatalhoz.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.