Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mellbe vágta az ukránokat a magyar gázstop


Milyen gáz milyen csövön és hová? A Naftogaz ukrán gázszolgáltatót váratlanul érte az, hogy az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtök délután határozatlan idõre megszakította a Testvériség vezetéktõl független távvezetéken keresztül történõ földgázszállítást Ukrajna felé.

Az ukrán vállalat az MTI-nek küldött közleményében azt írta: nem tudta elérni a magyar gázszállítót, hogy tájékoztatást kapjon tõle a gázszállítás leállásának okairól és idõtartamáról, és tudomásuk szerint a nyugat-európai gázszolgáltatók sem kaptak az FGSZ-tõl semmilyen "meggyõzõ" magyarázatot az intézkedésre. A Naftogaz sajnálatát fejezte ki az FGSZ döntése miatt, és felszólította a magyar partnervállalatot, hogy tartsa tiszteletben a szerzõdésbõl fakadó kötelezettségeit, illetve az uniós jogszabályokat. Szerintük a döntés ellentétben áll az Európai Unió egységes energiapiaci alapelveivel.

Az ukrán cég közleményében emlékeztet arra, hogy a leállás néhány nappal Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatójának hétfõi budapesti tárgyalása után, illetve néhány órával a háromoldalú ukrán-orosz-EU gáztárgyalások újabb berlini fordulója elõtt történt.

"Sem az EU-tagországok, sem Ukrajna nem helyezhetõ politikai nyomásgyakorlás alá energiával való zsarolás révén" - szögezték le ezzel kapcsolatban, reményüket fejezve ki egyben: a hirtelen leállásnak nem lesznek váratlan hatásai az ukrán gáztranzitrendszer stabilitására.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtök este közölte az MTI-vel, hogy határozatlan idõre megszakította az Ukrajna felé, a Testvériség vezetéktõl független távvezetéken keresztül történõ földgázszállítást aznap délután, a szállítás szeptember 25-én 18 órától leállt. A lépést a szeptember 26-i gáznaptól kezdõdõen jelentõsen megnövõ a beszállítási igénnyel indokolták.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) ugyancsak csütörtök este közölte az MTI-vel: a kormány további intézkedéseket tesz a magyar lakosság biztonságos gázellátása érdekében, péntektõl tovább növeli a Magyarországra irányuló gáz beszállítását, hogy felgyorsítsa a télre való felkészülést.

A közlemény szerint a magyar gáztárolók feltöltése az elsõdleges, mindent megelõzõ cél.

Hangsúlyozzák, hogy a földgázszállítás az orosz-ukrán konfliktus ellenére zavartalan. Az ország gázellátása biztosított, a biztonsági gázkészlet nagysága az elõírásoknak megfelelõ, a tárolók töltöttségi szintje jelenleg 56,6 százalékon áll és a betárolás mostantól felgyorsul.
Link

Hozzászólások


#11 | Leandros - 2014. szeptember 26. 17:55:03
Az európai gáztárgyalásokat követõen egyezmény szerint Ukrajna fizet 2014 végéig a Gaspromnak 5300000000dollárt mint adósságot. Abban az esetben ha utal Ukrajna 2milliárd dollárt, akkor szállít neki 5milliárd köbméter gázt azonnal." 6 hónapig 385dolláros áron kapja a gázt. Az EU és a Világbank is kezességet vállal Ukrajnáért. Ennek az ára, hogy Ukrajnát kifosszák!!!
#12 | satu - 2014. szeptember 26. 18:30:50
Moszkva a fõcsapot zárja el, ha bárki orosz gázt ad el az ukránoknak
Közben Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter a Handelsblatt címû német napilapnak adott, pénteken megjelent nyilatkozatában gyakorlatilag megfenyegette a Nyugatot a gázszállítások megszakításával, ha az uniós országok továbbra is eladnak orosz földgázt Ukrajnának.
"Moszkva azt reméli, hogy európai partnerei betartják szerzõdéses kötelezettségeiket. Csak így garantálható a folyamatos szállítás az európai fogyasztóknak" - mondta az orosz miniszter.
Novak kemény hangvételû szavai röviddel azelõtt hangzottak el, hogy több hónap szünet után péntek délután Berlinben kezdõdnek újra a háromoldalú tárgyalások az Ukrajnába irányuló orosz földgázról.
#13 | Perje - 2014. szeptember 26. 20:42:05
Kíváncsi lennék arra, hogy kifizették-e az eddigi magyar gázszállítás árát az ukránok. Sõt arra is, hogy néhány évvel ezelõtt a szerbeknek átadott gáz ára rendezve lett-e?

Az oroszoknak az Eu országokkal kötött gázszállítási szerzõdései nem teszik lehetõvé a reexportot, vagyis a gáz továbbadását harmadik országoknak. Három ország megszegte ezt: Lengyelország, Szlovákia és Magyarország.
http://www.vedomo...nami-es-ne

Az ukránok tudhatták ezt. Õk sem kivételek. Most is felajánlott nekik az orosz gázcég 10 % engedményt.
Úgy tûnik, hogy tartozásuk egy részét törlesztik eus és világbanki hitelbõl és , továbbra is kapják az orosz gázt. Talán akkor nekünk sem kell a fûtés miatt aggódnunk.
http://www.vedomo...a-do-konca

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.