Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mellbe vágta az ukránokat a magyar gázstop


Milyen gáz milyen csövön és hová? A Naftogaz ukrán gázszolgáltatót váratlanul érte az, hogy az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtök délután határozatlan idõre megszakította a Testvériség vezetéktõl független távvezetéken keresztül történõ földgázszállítást Ukrajna felé.

Az ukrán vállalat az MTI-nek küldött közleményében azt írta: nem tudta elérni a magyar gázszállítót, hogy tájékoztatást kapjon tõle a gázszállítás leállásának okairól és idõtartamáról, és tudomásuk szerint a nyugat-európai gázszolgáltatók sem kaptak az FGSZ-tõl semmilyen "meggyõzõ" magyarázatot az intézkedésre. A Naftogaz sajnálatát fejezte ki az FGSZ döntése miatt, és felszólította a magyar partnervállalatot, hogy tartsa tiszteletben a szerzõdésbõl fakadó kötelezettségeit, illetve az uniós jogszabályokat. Szerintük a döntés ellentétben áll az Európai Unió egységes energiapiaci alapelveivel.

Az ukrán cég közleményében emlékeztet arra, hogy a leállás néhány nappal Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatójának hétfõi budapesti tárgyalása után, illetve néhány órával a háromoldalú ukrán-orosz-EU gáztárgyalások újabb berlini fordulója elõtt történt.

"Sem az EU-tagországok, sem Ukrajna nem helyezhetõ politikai nyomásgyakorlás alá energiával való zsarolás révén" - szögezték le ezzel kapcsolatban, reményüket fejezve ki egyben: a hirtelen leállásnak nem lesznek váratlan hatásai az ukrán gáztranzitrendszer stabilitására.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtök este közölte az MTI-vel, hogy határozatlan idõre megszakította az Ukrajna felé, a Testvériség vezetéktõl független távvezetéken keresztül történõ földgázszállítást aznap délután, a szállítás szeptember 25-én 18 órától leállt. A lépést a szeptember 26-i gáznaptól kezdõdõen jelentõsen megnövõ a beszállítási igénnyel indokolták.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) ugyancsak csütörtök este közölte az MTI-vel: a kormány további intézkedéseket tesz a magyar lakosság biztonságos gázellátása érdekében, péntektõl tovább növeli a Magyarországra irányuló gáz beszállítását, hogy felgyorsítsa a télre való felkészülést.

A közlemény szerint a magyar gáztárolók feltöltése az elsõdleges, mindent megelõzõ cél.

Hangsúlyozzák, hogy a földgázszállítás az orosz-ukrán konfliktus ellenére zavartalan. Az ország gázellátása biztosított, a biztonsági gázkészlet nagysága az elõírásoknak megfelelõ, a tárolók töltöttségi szintje jelenleg 56,6 százalékon áll és a betárolás mostantól felgyorsul.
Link

Hozzászólások


#1 | mindannyiunknak - 2014. szeptember 26. 08:42:08
Ez viszont már elég nyílt adatközlés a következõ pár hónapra meghozott döntésekkel kapcsolatosan. Úgy látszik, hogy Ukrajnában és a környékén erõteljes akciók lesznek. Talán jelzés ez mindenki számára, hogy készüljön a téli tüzelõvel. A gáz mennyisége nem korlátlan.
#2 | Balu - 2014. szeptember 26. 08:51:13
Imi,
ez most ugye jó hír? Nade hogy képzeli azt ez az Orbán, hogy széllel szembe fog majd õ itten hugyozgatni?! Nomeg Ukrajna mióta EU-tag, mert a pofájuk már akkora, mintha legalábbis õk alapították volna az eu-t. Az a gyanúm, hogy Miller mondhatott *valamit* Vityának. De most legalább tud majd pl. Fico kire mutogatni, ha megcsinálja ugyanezt ... "mer' a Zorbán is ezt csinálta, akkor nekem is szabad"
#3 | postaimre - 2014. szeptember 26. 08:54:14
http://www.tozsde...meromuvet/

Befagyhat télen az orosz gázszállítás

Az ukrán gázimportõr vállalat vezetõje szerint óriási az esélye annak, hogy Oroszország a télen leállítja európai gázszállításait - írta a napi.hu. Moszkva szerinte ezzel akar engedményeket kicsikarni az EU-tól néhány vitatott kérdésben.
http://www.stop.h...s/1265761/
#4 | Balu - 2014. szeptember 26. 09:12:55
Imi,
ha errõl a legutóbbi hírrõl lefejtem a ballasztot, akkor annyi marad, hogy a télen nem lesz gáz. Valami miatt. Moszkvának nem kell semmit se "csikarni", a gyagyás eu-s manók maguk curukkolnak majd, már el is kezdték.
#5 | postaimre - 2014. szeptember 26. 09:13:48
Balu, forgatókönyv szerint megy.

Porosenkó elviszi a csokigyárat

Megszünteti nagykanizsai gyártását az ukrán államfõ érdekeltségében álló Bonbonetti, az édesipari társaság üzemében 60 fõs létszámleépítést jelentettek be, ami azt jelenti, hogy decemberben meg is szûnik a termelés Nagykanizsán - értesült a Népszabadság.
A lapnak a Sánta Sándor, a társaság vezérigazgatója elmondta, a gyártás jelentõs része budapesti gyárukba kerül, egyes gépsorokat már át is telepítettek a fõvárosi üzemükbe.
http://www.klubra...cid=179417
#6 | Balu - 2014. szeptember 26. 09:33:54
Imi,
ha Valcman megy, ezer és egy eu-s csokigyártó veszi át ezer örömmel, menjen csak, Isten hozta, Ördög vigye. Nemtom, én nem csokival fûtök otthon, csak majd másféle szaloncukor lesz a Fán. Meg majd a Vitya úgyis vissza-szankciózza, esetlge Ficoszlávval karöltve. Azt is most reggel olvastam, hogy Jacenyjuk Nyújorkba ment ríni, ahol félház mellett az ENSZ-ben sírdogált. Még a tót liberós hírekben is úgy jött le, hogy egyszerû kortes-hadjárat volt... hiába, választások lesznek, demokrácia van.

Úgy látszik megtört a jég, lazulnak a nyakkendõk és az öltönyöket kigombolják, hogy kilátszódjon az átizzadt ing. Talán az ingujj felgyûréséig is eljutunk még az idén. Határstop? Hmmm... nem is rossz ötlet, de ugye nem elsõ körben, majd ha komolyodik a helyzet és Vityát behívják Moszkvába egy újabb audienciára. Ukrajna berogy, jön egy kis purgálás, tömegsírok, odesszai mészárlás, maláj göbzi ügyben, pár kisebb lincselés, ill. min. átmenetileg a halálbüntetés visszaállítása stb. Aztán hurrá Eurázsiába!
#7 | talpi - 2014. szeptember 26. 11:05:06
Balu!
Úgy legyen, s a jelek szerint úgy is lesz, igaz, a nyakkendõk nem "lazítva" lesznek, ha szerencséjük van, nem is "Ukrán" az a "nyakkendõ" pedig, igen mutatós, a maga módján.
#8 | bandee - 2014. szeptember 26. 11:26:53
#9 | talpi - 2014. szeptember 26. 11:47:15
Nagyon vissza fog ez még "ütni" , ugyanis, lehet, hogy az Ukránokat a "gázstop" vágta mellbe, de úgy érzem, bennünket, "kedves vezetõink" okossága és ide-oda ugrándozása okán, más dolog fog "mellbe" vágni, s nem kis fájdalommal járó, lehet végzetes sebet okoz. :(
#10 | Leandros - 2014. szeptember 26. 17:26:27
és felszólította a magyar partnervállalatot, hogy tartsa tiszteletben a szerzõdésbõl fakadó kötelezettségeit" Érdekes, hogy érdemi szó nem esik, mirõl szol a szerzõdés. Bár másod rendû. Az Ukránok segge be fog fagyni, miközben a nyalóka király a déli háborújára bosszúból a kárpátaljai Magyarokat fogja sorozni. A Gasprom már a második üzletét bonyolította rubelben az Európai megrendelõkkel. Csak külön egyeztetés alapján lehet az energiáért, euróval fizetni. A dollár teljesen ki lett iktatva. Létrehozzák a rubel alapú értéktõzsdét Oroszországban.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.