Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:



RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Saját államot hoznának létre a cigányok?


Ezek az alfahíres jóbikos micsodák is olyan idióták, mint a ...! Évek óta készítik fel az önkormányzatiságra a cigányokat és a zsidó a gazda, no meg királyuk, vajdájuk van és a többi és a többi. Ezek meg sötétek még mindig, mint voltak. Ladányi János szociológus szerint Északkelet-Magyarországon létrejöhet egy autonóm terület, amely idõvel akár el is szakadhat az országtól. Játszottunk a gondolattal, milyen állam is lenne ez...

A szociolĂłgus NĂ©pszabadságnak adott interjĂşjában azt mondta: "az Ă©szakkeleti peremvidĂ©ken lĂ©trejöhet egy cigány autonĂłm terĂĽlet, amely idõvel akár el is szakadhat MagyarországtĂłl." Szerinte ez már csak azĂ©rt is opciĂł, mert a "a legutĂłbbi Ă©vtizedekben erõsen megnõtt a szegregált telepĂĽlĂ©seken Ă©s telepĂĽlĂ©srĂ©szeken Ă©lõk aránya. A Csereháton – Borsod-AbaĂşj-ZemplĂ©n megye Ă©szaki, Ă©szakkeleti rĂ©szĂ©n – kezdenek összeĂ©rni a gettĂłfalvak. Innen kivonult az állam, feladta az országnak ezt a rĂ©szĂ©t. Csak arra használja, hogy ide szorĂ­tsa ki a legkilátástalanabb helyzetben lĂ©võ rĂ©tegeket. A nem cigány nĂ©pessĂ©g elöregszik vagy elköltözik. Mindez valĂłban azzal fenyeget, hogy lesznek, akik a terĂĽleti autonĂłmiában látják a problĂ©ma megoldását, vagy hogy a romák idõvel valamilyen terĂĽleti autonĂłmiát fognak követelni maguknak, Ă©s akár el is szakadhatnak MagyarországtĂłl."
kléklékáékl
Elsõ körben tekintsünk is el a figyelmeztetés valóságtól elrugaszkodott abszurditásától, és nézzük meg - természetesen csak a játék szintjén - e cigány állam mindennapjait.

Egy olyan államét, ahol a cigányok tiszta, szabad választás során (ahol nincs pörkölttel, alkohollal megvett szavazat) választják meg azokat a politikai vezetõket, akik képesek irányítani egy államot.

Egy olyan országot, ahol ezek a politikai vezetõk - ellentétben a mostaniakkal - igyekeznek nem szétlopni az "országot", sõt, rendelkeznek a minimális képességgel és képzettséggel ahhoz, hogy egy önálló államot elvezessenek.

Egy olyan országot, ahol a cigányokból álló közigazgatás (az alsótól a felsõ közigazgatásig) mûködõképes.

Egy olyan országot, ahol a közigazgatásban dolgozókat az - a természetesen a cigány pedagógusokból álló - oktatás megfelelõ szinten képes kitermelni.

Egy olyan országot, ahol a gazdaság mûködõképességének akárcsak minimális feltételeit is megteremtik.

Egy olyan országot, ahol a cigány rendfenntartók képesek fenntartani a közbiztonságot.

Egy olyan országot, ahol nem lakik már egyetlen egy magyar sem az aprófalvakban, ahol nincs már mit ellopni, nincs kin öregezni.

Egy olyan országot, ahol - ismét Ladányi szavait citálva - az "elnyomó többségi társadalom" nélkül boldogul a lakosság, ahol a cigány állam az adókból, járulékokból, a gazdaságból befolyt bevételekbõl biztosítja a segélyeket.

Abszurd, jĂłl tudjuk.

Komolyra fordítva a szót, a probléma az, hogy a szociológus - ahogyan a cigány értelmiség tekintélyes része - szerint a cigány népesség lecsúszásáról kizárólag a többségi magyar társadalom és állam tehet, miközben egy fél mondat erejéig sem tér ki a cigányok, de fõleg a cigány értelmiség és politikai vezetés felelõsségére.
kléEgyszerû tényként kezeli a "nem cigány népesség elöregedését és elköltözését", mintha ez egy önálló, mindentõl független dolog lenne, és természetesen egy szóval nem említi a bûnözés kérdését.

A szociológus szerint "ha a felemelkedés nem megy együtt, akkor a romák önállóan fogják megpróbálni", ami szerinte "tragikus következményekkel járna".

Ez így van. A cigány népesség számára.

Mert bár lehet értekezni a magyar társadalom felelõsségérõl, csak épp hazugság ráhúzni a vizes lepedõt azokra, akik amúgy biztosítják a minimális életfeltételeit a hazai cigányságnak. Egyszerûbben fogalmazva: nem érdemes beleköpni abba a kézbe, amely etet.

És persze lehet vizionálni egy "cigány államról", vagy "autonómiáról", de addig, amíg a cigány lakosság és értelmiség tekintélyes része - a ritka kivételtõl eltekintve - nem ismeri fel a saját felelõsségét a cigány lakosság lecsúszásában, nem érdemes saját államról álmodozni.

Csak meg kéne tanulni együtt élni.

alfahir.hu
Link

Hozzászólások


#21 | gojabaal - 2014. szeptember 28. 09:21:21
Imre, ez a balog ez egy esettanulmány, egy igazi mesemondó és így nagyon kislányosan fogalmaztam!


"Akkor felelünk meg annak a küldetésnek, amiért megszülettünk, hogy ha felelõsséget vállalunk magunkért"
Na, ez egy nagy dilemma, hogy a cigányok és a metéltfarágóbogarúak miért születtek meg és mi a küldetésük...

"A negyedik tanévét kezdõ szakkollégiumi hálózat hallgatóihoz szólva kifejtette: az igazi elit mindig vállalja küldetését, felelõsségét. "Azért vagyunk együtt, hogy ez ne legyen túl nagy teher" - fûzte hozzá."
Ezen meg vagy besz@rok a röhögéstõl vagy kinyílik a bicska a zsebemben

"Kitért arra: a magyarországi cigányságnak szövetségeseket kell keresnie, például az egyházakat."
A cigányoknak soha nem lesz senki a szövetségesük, pont az összeférhetetlenségük miatt. Maximum eszközök lesznek azoknak akikrõl azt hiszik, hogy szövetségesük, hiába rafináltak, de ezt már nem látják át.
"Sokkal több diplomásra, felelõsen gondolkodó cigány emberre van szükség"

Ja,persze! A felelõs gondolkodás maximum kimerül ebben:
- Unokámat ne b@som meg, csak a saját lyányomat... ét mindenti ölöm bodottá!
Nem véletlen ez a régi vicc sem:
Meddig szûz a cigánylány?
???
Ameddig erõsebb az öccsénél, gyorsabb a bátyjánál és míg az apja ki nem jön a börtönbõl!

Arról nem beszélve, hogy a 8 általánost jó esetben 10 év alatt sikerül elvégezni 4 elsõ és 6 második osztállyal, majd jön a diploma...
#22 | Perje - 2014. szeptember 30. 17:53:14
Rendõr vertek meg súlyosan a felzárkózni akarók. Ezek már azt hiszik, saját államukban élnek.
http://www.atv.hu...nmadarason

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.