Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Félkatonai szervezetekkel védekeznének a lengyelek


!!!!!!! Azt fogják gyakorolni a lengyelek, hogyan kell harcolni a krímihez és a kelet-ukrajnaihoz hasonló partizánháborúban.

Stanislaw Koziej tábornok, a lengyel nemzetbiztonsági hivatal (BBN) fõnöke a jövõ héten fogadja a lengyel félkatonai szervezetek képviselõit, akik a kelet-ukrajnai konfliktus miatt egy önkéntes hadsereg felállítását követelik - jelentette pénteken a Rzeczpospolita.


A hét végén a közép-lengyelországi, Szentkereszt (Swietokrzyskie) vajdaságbeli Ostrowiec Swietokrzyskiben lengyel félkatonai szervezetek mintegy 250 tagja a partizánháborút fogja gyakorolni - jelentette a lap. A lázadójelöltek között vannak középiskolások, egyetemisták, vállalkozók, fõiskolai tanárok egész Lengyelországból.


Olyan, jelzĂ©s nĂ©lkĂĽli egyenruhát viselõ „zöld emberekbõl” állĂł alakulatokkal fogják felvenni a harcot, mint amilyenek a KrĂ­m fĂ©lszigeten Ă©s Kelet-Ukrajnában jelentek meg.


A gyakorlatokat az ostrowiec swietokrzyski önkormányzat is támogatja, amely szerint ezek a szervezetek önvédelmi mûveleteket gyakorolnak, ami válsághelyzetekben az önkormányzat feladatai közé tartozik. A gyakorlatokat megtekintik a lengyel vezérkar képviselõi is. Jelen lesz Beata Oczkowicz nemzetvédelmi miniszterhelyettes, Koziej tábornok pedig védnökséget vállalt a gyakorlatok felett.


„Be kell vonni a fĂ©lkatonai szervezeteket az ország vĂ©delmi struktĂşráiba. Ez kĂĽlönösen fontos Lengyelország stratĂ©giai vĂ©delmi kĂ©pessĂ©gĂ©nek erõsĂ­tĂ©se szempontjábĂłl az agressziĂł olyan nem hagyományos formáival szemben, mint amilyen az Ukrajnában tapasztalhatĂł hibrid háborĂş” - mondta Koziej, aki szerint Bronislaw Komorowski államfõ is osztja ezt a nĂ©zetet.Nemzeti hobbi

A lengyel félkatonai szervezetek olyan nem reguláris hadsereget szeretnének felépíteni, mint amilyen a második világháború idején a földalatti Honi Hadsereg (Armia Krajowa) volt, amely a német megszállók, majd a szovjetek ellen is harcolt. Elképzelésük szerint minden járásban lennének ilyen önkéntes alakulatok.

Becslések szerint Lengyelországban mintegy 600 ezren tartoznak különféle félkatonai szervezetekhez. A legismertebb ilyen szervezetnek, a Nemzetvédelmi Mozgalomnak (RON) egyedül mintegy 40 ezer tagja van, aktív és nyugalmazott katonák, rendõrök és civilek. A szervezetek becslései szerint jelenleg mintegy 30 ezren gyakorolják a fegyverforgatást és a partizánháború mûveleteit.
Link

Hozzászólások


#1 | Ron Berber - 2014. szeptember 26. 22:29:01
Inkább azt gyakorolnák hogy lengyel vezetõket válasszanak maguknak. Szmolenszk után is ugyebár. Volnának ott problémák egyébiránt... Dancig ist deutsch... Ilyenek. Galícia ist... izé, rutén! Nagyon lelkiismeretesen védik ezt a Jalta-rendszert, csak tudnám miért? :)
#2 | keepfargo - 2014. szeptember 27. 07:06:24
Valahogy a lengyel nacionalizmus tunik a legkevesbe visszataszitonak a teljes panszlav vilagban. Ok a torok ellen is vedtek kereszteny ertekeiket, ahogy mi is, es a nemet farkas es az orosz medve kozott mindenkor minden joguk, okuk es bocsanatuk megvan, ha senkiben nem bizva, onmagukat akarjak megvedeni.
( Mellesleg szolva, velunk ok voltak eddig a legkevesbe szemetek. Ezt nem en mondom: - a tortenelem... )
( Na es meg egy mellesleg-es de nem felesleges emlekezteto: 56-ban is megeloztek bennunket az ebredezessel, talan meeg vannak akik emlekeznek...)
#3 | Gutai Zub - 2014. szeptember 27. 11:01:41
A lengyel "palimadár"

A-Keepfargo azt írja: "56-ban is megelõztek bennünket"
Miben is? Elmozdítottak néhány sztálinista szemitát a vezetésbõl, mint Berman. Jákobot, és Minc Hilary-t, és helyette elõvették a frissen börtönbõl kiszabadult kommunista öskövületet, Gomulkát.
Mivel Gomulka lengyel volt, gyõzõtt is a lengyel "forradalom", minden maradt a régiben.
Azért ez nem éppen az 1956-os Magyar Forradalom megelõzése.

A lengyelek nagy tragédiája, hogy Trianonban olyan területeket kaptak, és olyan nagyhatalmoktól, amelyekkel szemben semmi esélyük nem volt, és nem lesz.
(egyedül Magyarországtól elvett területeikben érezhetik biztonságban a zsákmányukat)

Nem tanulva a 2-ik , Világháborúban, mit is kaptak "Nyugattól", újra palimadarat játszanak.......
#4 | Leandros - 2014. szeptember 27. 19:23:50
Félkatonai szervezeteket fogadott?! Nálunk hagyná Orbáncka hogy ilyenek létezzenek? Hagy egyet amit Õ hozott létre. A Katasztrófa védelmet. Van még más szervezet is? Hogyne lenne, de annak nincs szervezete és neve, csak szervezettsége! Így a jó.
#5 | Ron Berber - 2014. szeptember 27. 22:29:29
A lengyel külügyminiszter nemrég kijelentette hogy nekik egy szövetségesük van, az USA. Ennyit a nacionalizmusról és pánszlávizmu8sról. Pilsudsky 33-ban azért lobbizott Párizsban hogy támadják már meg Németországot. Mármint õk ketten elöl-hátul. A franciák még emlékeztek Verdunre, ezért kicsit elhajtották, na ekkor szaladtak Hitlerhez békülni. Nagyon sokat dolgoztak õk azért a '39-es pofonért! Az egy szem Bem tábornokot kivéve nem tudok lengyel pozitívumot, most is a NATO eminensei.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.