Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orosz √©letp√°lya-modell: Kov√°cs B√©la √©s a h√°romf√©rj√Ľ feles√©g


Ez onnan lesz √©rdekesebb, mikor Morvait, Bal√≥t, B√°n√≥t √©s a t√∂bbit kezdik el pedzeni, vona-zazrivecest√Ķl, no meg a t√∂bbi "p√°rt" √ľgyn√∂klist√°j√°t is. Ja, m√°r kezdik is! Ki, hol v√©gzett, Soros, vagy nem Soros...ect...
A jobbikos Kov√°cs B√©la f√©lig orosz sz√°rmaz√°s√ļ, feles√©ge eg√©szen az. Az Index szerint ez a k√©t t√©ny f√Ķszerepet j√°tszik abban, hogy az orosz titkosszolg√°lat beh√°l√≥zta. Kov√°cs szerint √Ķ teljesen magyar. Ak√°rhogy is van, m√°jusban az Eur√≥pai Uni√≥ elleni k√©mked√©ssel hozt√°k h√≠rbe, √ľgye jelenleg is folyamatban van. A Hetek cikke.

Kov√°cs B√©la jobbikos eur√≥pai parlamenti k√©pvisel√Ķ orosz sz√°rmaz√°s√ļ feles√©g√©n kereszt√ľl ker√ľlt kapcsolatba az orosz titkosszolg√°lattal, a KGB-vel: ez az Index keddi riportj√°nak legfontosabb meg√°llap√≠t√°sa a m√°jusban EU-ellenes k√©mked√©ssel h√≠rbe hozott Kov√°csr√≥l. A h√≥napokon kereszt√ľl v√©gzett kutat√≥munka eredm√©nyek√©ppen a lap azt √≠rja: Kov√°cs B√©l√°t nevel√Ķsz√ľl√Ķk nevelt√©k fel. V√©r szerinti anyja √°llami gondoz√°sba adta, mert Kov√°cs igazi apja egy orosz katonatiszt. A nevel√Ķsz√ľl√Ķk 1976-ban k√ľlszolg√°lati munk√°ra Jap√°nba ker√ľltek, ahol Kov√°cs sz√°m√°ra kiny√≠lt a vil√°g. Amerikai iskol√°ban tanulhatott, 1979-ben megismerkedett egy n√°la h√©t √©vvel id√Ķsebb orosz n√Ķvel, aki azt √°ll√≠totta, hogy egy Jap√°nban m√Ľk√∂d√Ķ orosz nyelv√Ľ telev√≠zi√≥ m√Ľsorvezet√Ķje. Kov√°cs 1986-ben feles√©g√ľl vette a n√Ķt, akivel a mai napig h√°zast√°rsak. Az Index azonban megtudta, hogy a n√Ķ 1975-ben hozz√°ment egy jap√°n f√©rfihoz, akit√Ķl pap√≠ron a mai napig nem v√°lt el. R√°ad√°sul 1983-ban feles√©g√ľl ment egy osztr√°k b√Ľn√∂z√Ķh√∂z is, igaz, csup√°n az√©rt, hogy √ļjabb f√©rje r√©v√©n osztr√°k √°llampolg√°rs√°ghoz jusson. A lap szerint a n√Ķ orosz k√©m: mindezt Kov√°cs nevel√Ķapja √°ll√≠t√°s√°ra alapozza, aki m√°r 1980-ban megtudta, ki is val√≥j√°ban a fia bar√°tn√Ķje. A riport szerint a KGB a feles√©gen kereszt√ľl h√°l√≥zhatta be a Jobbik k√©pvisel√Ķj√©t.√Čletp√°ly√°kAz orosz titkosszolg√°latokra jellemz√Ķ a perspektivikus beszervez√©s – mondta a Hetek megkeres√©s√©re a Kov√°cs-√ľgy √ļjabb fejezete kapcs√°n F√∂ldi L√°szl√≥ egykori h√≠rszerz√Ķ, az Inform√°ci√≥s Hivatal kor√°bbi m√Ľveleti igazgat√≥ja. A m√≥dszer l√©nyege, hogy a h√≠rszerz√Ķnek kin√©zett szem√©lyre hossz√ļ t√°von sz√°m√≠tanak, ez√©rt val√≥s identit√°st √©p√≠tenek fel a sz√°m√°ra: fiatal kor√°t√≥l kezdve √ļgy alak√≠tj√°k a p√°ly√°j√°t, hogy k√©s√Ķbb ne k√©nyszer√ľlj√∂n soha meg nem t√∂rt√©nt dolgokat hazudni saj√°t mag√°r√≥l.

A KGB tudhatott Kov√°cs orosz apj√°r√≥l, az is lehet, hogy az apa fels√Ķbb utas√≠t√°sra hagyta ott Kov√°cs anyj√°t, √°m F√∂ldi L√°szl√≥ azt nem tartja val√≥sz√≠n√Ľnek, hogy m√°r Kov√°cs √∂r√∂kbead√°s√°t is a titkosszolg√°lat int√©zte volna.

F√∂ldi szerint az oroszok akkor l√©ptek m√Ľk√∂d√©sbe, amikor id√Ķsebb Kov√°cs B√©l√°t a csal√°dj√°val egy√ľtt Jap√°nba k√ľldt√©k k√ľlszolg√°latra. Nyilv√°nval√≥, hogy a Diplom√°ciai Test√ľlet Ell√°t√≥ Igazgat√≥s√°g csak megb√≠zhat√≥, leinform√°lt szem√©lyeket k√ľld√∂tt k√ľlf√∂ldre dolgozni, vagyis a magyar szolg√°latok mindenkir√Ķl tudtak mindent a k√ľlk√©pviseleteken: azokr√≥l is, akik egy√©bk√©nt semmilyen m√≥don nem kapcsol√≥dtak a szolg√°lathoz. Amit pedig a magyar szolg√°latok tudtak, azt szinte automatikusan tudta a KGB is. √ćgy azt√°n tudt√°k, hogy van Toki√≥ban a magyar k√ľlszolg√°lati kol√≥ni√°ban egy f√©lig orosz, f√©lig magyar fiatalember.

Nagyon val√≥sz√≠n√Ľ, hogy a Kov√°csn√°l h√©t √©vvel id√Ķsebb, csinos orosz n√Ķ, Szvetlana Isztosina nem v√©letlen√ľl t√Ľnt fel Kov√°cs √©let√©ben, hanem a KGB √°ll√≠totta r√°. Ebb√Ķl azonban m√©g nem k√∂vetkezik, hogy Kov√°cs is tudta, kicsoda val√≥j√°ban a kedvese. (A n√Ķ akkor m√°r egy jap√°n f√©rfi feles√©ge volt.)Belép a KGBF√∂ldi szerint az viszont egy√©rtelm√Ľ, hogy Kov√°cs moszkvai tanulm√°nyait m√°r a titkosszolg√°lat int√©zte, √°m ebb√Ķl sem k√∂vetkezik, hogy Kov√°cs B√©l√°t form√°lisan valaha is beszervezt√©k volna. Az √ļgynevezett perspektivikus beszervez√©s sor√°n sokszor menet k√∂zben der√ľl ki, hogy a kiv√°lasztott szem√©lyb√Ķl mi lesz. Optim√°lis esetben els√Ķ oszt√°ly√ļ k√©m, de az is lehet, hogy csak befoly√°sol√≥ √ľgyn√∂k. Elk√©pzelhet√Ķ, hogy Kov√°ccsal csak annyit k√∂z√∂ltek, hogy val√≥j√°ban f√©lig orosz sz√°rmaz√°s√ļ, ez√©rt azt k√©rik, hogy az orosz szempontb√≥l fontos inform√°ci√≥it ossza meg bizonyos szem√©lyekkel. Kov√°cs persze id√Ķk√∂zben nyilv√°n r√°j√∂hetett, hogy v√©g√ľl is hol landolnak az inform√°ci√≥i, √°m mivel val√≥s orosz–magyar identit√°ssal rendelkezik (amit, mint eml√≠tett√ľk, a KGB tudatosan √©p√≠tett fel), nem voltak ellen√©rz√©sei saj√°t tev√©kenys√©g√©vel kapcsolatban.

A keleti blokk √∂sszeoml√°sakor a KGB is megrogyott, √ľgyn√∂kei, k√©mei k√∂z√ľl sokakat √©vekig nem haszn√°lt. √Ām k√©s√Ķbb „mag√°ra tal√°lt”, √©s aktiviz√°lta embereit. √ćgy ker√ľlhetett a k√©pbe Kov√°cs is. Miut√°n 2003-ban, tizen√∂t √©vnyi oroszorsz√°gi tart√≥zkod√°s ut√°n Magyarorsz√°gra j√∂tt, tal√°n nem v√©letlen√ľl ker√ľlt a Jobbikhoz. Az oroszok fej√©ben m√°r akkor k√©sz koncepci√≥ lehetett arr√≥l, hogy az akkor m√©g k√ľlpolitikai identit√°ssal nem rendelkez√Ķ kisp√°rtot a saj√°t c√©ljaik szerint form√°lni kezdik. Arr√≥l kor√°bban a Hetek √≠rt els√Ķk√©nt a magyar sajt√≥ban, hogy Kov√°cs egy kor√°bbi katonat√°rs√°n kereszt√ľl csatlakozott a p√°rthoz. (Ahmadinezs√°d magyar bar√°tai, Hetek, 2012. november 30.)

Az egykori katonat√°rs 2005-ben a Jobbik eln√∂ks√©gi tagja volt. Mint elmondta, a k√∂zel h√ļsz √©v ut√°n v√°ratlanul felbukkan√≥ Kov√°cs azt √°ll√≠totta, egy k√∂z√∂ss√©gi port√°lon tal√°lt r√°, √©s az√©rt keresi, mert hossz√ļ k√ľlf√∂ldi munka ut√°n hazat√©rt Magyarorsz√°gra, √©s szeretne bekapcsol√≥dni a k√∂z√©letbe. T√°j√©koz√≥dva a magyar belpolitik√°r√≥l √ļgy tal√°lta, hogy a Jobbik egy perspektivikus p√°rt, √©s √©rt√©krendje messzemen√Ķen t√°mogatand√≥. A Jobbik akkoriban 1-2 sz√°zal√©kos n√©pszer√Ľs√©ggel rendelkezett, val√≥j√°ban kevesen hittek benne. K√ľlpolitikai ir√°nyults√°ga egy√°ltal√°n nem volt, √≠gy a t√∂bb nyelven is besz√©l√Ķ, vil√°gl√°tott Kov√°cs szinte azonnal megkapta a k√ľl√ľgyi kabinet vezet√©s√©t. √ē √°ll√≠totta orosz ir√°nyba a p√°rtot. Jellemz√Ķ, hogy amikor 2013 m√°jus√°ban Vona G√°borral l√°togat√°st tettek Moszkv√°ban, a megh√≠v√≥ orosz f√©l azt nyilatkozta: Kov√°cs B√©l√°val folytatott t√°rgyal√°sokat, akit Vona G√°bor p√°rteln√∂k elk√≠s√©rt az √ļtra.Mindig a kormány döntAz is l√©nyeges k√©rd√©s, ki √°ll a Kov√°cs-√ľgy kirobbant√°s√°nak h√°tter√©ben. Az Index – egy√©bk√©nt kit√Ľn√Ķ – cikk√©nek egyik pill√©re egy jap√°n lap 1975-√∂s sz√°m√°ban megjelent jap√°n nyelv√Ľ tud√≥s√≠t√°s, melyben Kov√°cs k√©s√Ķbbi feles√©ge, Szvetlana Isztosina √©s jap√°n f√©rje nyilatkoznak. Egy ilyen nyomtatott cikk v√©letlenszer√Ľ megtal√°l√°s√°nak 2014-ben el√©g kicsi lehet az es√©lye.

De ak√°rhogy is t√∂rt√©nt, annyi tudhat√≥, hogy a magyar szolg√°latok 2009 √≥ta figyelt√©k Kov√°csot. F√∂ldi L√°szl√≥ szerint v√©lhet√Ķen k√ľlf√∂ldi szolg√°latok h√≠vhatt√°k fel a figyelmet Kov√°csra: a f√©rfi orosz feles√©ge val√≥sz√≠n√Ľleg √©vtizedek √≥ta szerepelhetett nyugati szolg√°latok nyilv√°ntart√°s√°ban. Elk√©pzelhet√Ķ, hogy az Index cikk√©ben is eml√≠tett Sztaniszlav Levcsenko r√©v√©n: Levcsenko szint√©n a KGB h√≠rszerz√Ķje volt, √©s szint√©n √©lt Jap√°nban is. 1979-ben azonban disszid√°lt √©s ter√≠tett: beszervezett √ľgyn√∂k√∂ket, a szigetorsz√°gban dolgoz√≥ KGB-sek neveit adta √°t az amerikaiaknak – √≠rta a lap.

A 2009 √≥ta EP-k√©pvisel√Ķ Kov√°cs szint√©n √©rdekess√© v√°lhatott a k√ľlf√∂ldi szolg√°latok sz√°m√°ra, √©s miut√°n √∂sszef√©s√ľlve az adatokat kider√ľlt, hogy a n√Ķ √©s a f√©rfi h√°zasp√°r, nyilv√°nval√≥an behat√≥bban figyelni kezdt√©k Kov√°csot.

Term√©szetesen nem Kov√°cs az egyetlen „k√©m”. A k√ľl√∂nb√∂z√Ķ orsz√°gok k√©melh√°r√≠t√°sai folyamatosan figyelik egym√°s h√≠rszerz√Ķit, √©s folyamatosan inform√°lj√°k saj√°t korm√°nyaikat. Arr√≥l, hogy melyik k√©met buktatj√°k le √©s mikor, mindig a politika d√∂nt. Kov√°cs eset√©ben k√©rd√©s, hogy mennyire zavar bele a bimb√≥z√≥ orosz–magyar kapcsolatokba, hogy „Magyarorsz√°g orosz k√©met fogott”. Egyes v√©lem√©nyek √©s sajt√≥h√≠rek szerint a magyar korm√°ny egy√©rtelm√Ľen az er√Ķs√∂d√Ķ Jobbik megt√∂r√©se √©rdek√©ben h√ļzta el√Ķ a Kov√°cs-k√°rty√°t, √ļgy kalkul√°lva, hogy az oroszok nem fognak megorrolni. √Čspedig egyr√©szt az√©rt nem, mert Kov√°cs nem Magyarorsz√°g k√°r√°ra, hanem az EU k√°r√°ra adott √°t inform√°ci√≥kat, teh√°t nem magyar–orosz, hanem EU–orosz probl√©m√°r√≥l van sz√≥. M√°sr√©szt Kov√°cs val√≥j√°ban kishal: az EU-ban t√≠zezersz√°mra dolgoznak hivatalos lobbist√°k k√ľl√∂nb√∂z√Ķ orsz√°gok √©s c√©gek megb√≠z√°s√°b√≥l, √©s a k√∂z√©j√ľk sorolhat√≥ Kov√°cs elveszt√©se messze nem √©r annyit, mint az orosz szempontb√≥l fontos magyar kapcsolat tov√°bbi fejleszt√©se. Ennek is betudhat√≥, hogy Kov√°cs m√∂g√∂tt most szemmel l√°that√≥an nem √°ll senki, a jobbikos k√©pvisel√Ķ esetlen√ľl reag√°l az √Ķt √©rt v√°dakra. Az pedig, hogy egy√°ltal√°ban reag√°l √©s ahogy magyar√°zkodik, azt jelzi, hogy nem profi h√≠rszerz√Ķ.Felemás reakciókA m√°jusban m√©g hat√°rozottan Kov√°cs mell√© √°ll√≥ Jobbik most visszafogottabb. Az Index √°ll√≠t√°saira reag√°l√≥ k√∂zlem√©ny felem√°s: b√°r a p√°rt adta ki, a sz√∂veget Kov√°cs √≠rta. A politikus „g√°tl√°stalan titkosszolg√°lati manipul√°ci√≥nak” nevezi az √≠r√°st. A cikk √°ll√≠t√°sai k√∂z√ľl azonban csak egy dolgot tagad, igaz, ez a fentiek alapj√°n l√©nyeges: Kov√°cs azt √°ll√≠tja, nem orosz ap√°t√≥l sz√°rmazik, √©s nem egy eltitkolt kapcsolatb√≥l sz√ľletett, hanem azt k√∂vet√Ķen, hogy √©desanyja nemi er√Ķszak √°ldozata lett. Kov√°cs azt √≠rja, az elk√∂vet√Ķk „magyarul besz√©l√Ķ emberek” voltak.

A Jobbik-aleln√∂k Nov√°k El√Ķd az Indexnek azt mondta: nem foglal √°ll√°st a k√©rd√©sben, de Kov√°csot is megilleti az √°rtatlans√°g v√©lelme. Sz√°vay Istv√°n sem v√©dte meg egy√©rtelm√Ľen Kov√°csot: azt mondta, hamarosan „B√©l√°t is meg kell hallgatni”. Mirk√≥czki √Ād√°m viszont szerd√°n azt mondta: a Jobbik m√°jusi √°ll√°spontja hangy√°nyit sem v√°ltozott. „Ha van a hat√≥s√°goknak vagy b√°rkinek √≠r√°sos, k√©pi, egy√©b dokument√°lt bizony√≠t√©ka, akkor mutassa be, √©s a Jobbik levonja a konzekvenci√°kat, de addig sajt√≥cikkekre nem fog szankci√≥kkal illetni senkit.” Mirk√≥czki szerint er√Ķs√≠ti azt, hogy nincsenek bizony√≠t√©kok, hogy Polt P√©ter legf√Ķbb √ľgy√©sz nem k√ľldte el az EP-nek a rendelkez√©sre √°ll√≥ iratokat, mik√∂zben kor√°bban az √ľgy√©szs√©g szorgalmazta a jobbikos EP-k√©pvisel√Ķ mentelmi jog√°nak felf√ľggeszt√©s√©t.A saját nevével viccelt
A hat nyelven besz√©l√Ķ Kov√°cs B√©la jap√°n √©s amerikai tanulm√°nyait k√∂vet√Ķen, 1986-ban Moszkv√°ban szerzett nemzetk√∂zi k√∂zgazd√°szdiplom√°t a Nemzetk√∂zi Kapcsolatok Int√©zet√©ben. Err√Ķl az egyetemr√Ķl k√∂ztudott, hogy a szovjet √©r√°ban szorosan egy√ľttm√Ľk√∂d√∂tt a diktat√ļra √°llambiztons√°gi szervezet√©vel, a KGB-vel. Kov√°cs 1986-ban hazak√∂lt√∂z√∂tt, √°m 1988-ban hom√°lyos okokb√≥l visszat√©rt a Szovjetuni√≥ba, √©s csak 2003-ban j√∂tt haza Magyarorsz√°gra. A Jobbikba k√©t √©vvel k√©s√Ķbb l√©pett be, ezt k√∂vet√Ķen er√Ķs√∂d√∂tt a p√°rt oroszbar√°t politik√°ja. Inform√°ci√≥ink szerint a Jobbikban gyakran viccel√Ķd√∂tt teljes nev√©vel: „Kov√°cs G√°bor B√©la vagyok. √Črted? KGB.”
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. szeptember 28. 09:07:17
Die Welt: K√©met k√ľldtek Eur√≥pa nyak√°ra a magyarok

Lehet, hogy orosz k√©m √ľl az Eur√≥pai Parlamentben? – k√©rdezi a n√©met lap a Kov√°cs-B√©la-√ľgy kapcs√°n.
Kapcsolódó írásaink

T√∂bben azt gondolt√°k, hogy csup√°n a Fidesz v√°laszt√°si tr√ľkkj√©r√Ķl van sz√≥, amikor kirobbant a botr√°ny. A k√©pvisel√Ķ mentelmi jog√°t Strasbourban a mai napig nem oldott√°k fel, az √©rintett mindent tagad √©s kider√ľlt, hogy nem is olyan egyszer√Ľ bizony√≠tani a dolgokat.

Viszont ha a fele igaz annak, amit az Index nyilv√°noss√°gra hozott, akkor az aff√©r nem csak Magyarorsz√°got √©rinti, hanem arra is r√°vil√°g√≠t, mik√©nt er√Ķs√≠ti Oroszorsz√°g az eur√≥pai sz√©ls√Ķjobbot, illetve mik√©nt pr√≥b√°lja sz√©trobbantani Eur√≥p√°t.
- See more at: http://www.168ora...otPRR.dpuf
#2 | nyilas - 2014. szeptember 28. 11:24:08
Kov√°cs B√©la jobbikos eur√≥pai parlamenti k√©pvisel√Ķ orosz sz√°rmaz√°s√ļ feles√©g√©n kereszt√ľl ker√ľlt kapcsolatba az orosz titkosszolg√°latta


Ez csak részben igaz, mivel az Index cikkében sejtetett valóság sokkal keményebb!

Ugyanis az ismeretlen orosz katonatiszt nev√©t az anyak√∂nyv kicser√©lt lapj√°n kihagyt√°k, ezt pedig csak akkor szokta megtenni a KGB, amikor saj√°t √ľgyn√∂k√©nek nyomait kellett elt√ľntetni. Teh√°t m√°r az apja felt√©telezhet√Ķen KGB √ľgyn√∂k volt, √©s ez√©rt k√∂vette a kis B√©ci sors√°t figyelemmel a KGB, amit azt√°n a beszervez√©s k√∂vetett.

Nevel√Ķapj√°nak bizalmi √°ll√°sa a K√ľl√ľgyminiszt√©rium c√©g√©n√©l √©s k√©s√Ķbbi toki√≥i kik√ľldet√©se val√≥sz√≠n√Ľleg szint√©n ennek a kit√ľntetett figyelemnek az eredm√©nye.

Val√≥sz√≠n√Ľ, hogy a kis B√©ci sors√°nak alakul√°s√°t sz√ľlet√©s√©t√Ķl fogva menedzselte a KGB.
#3 | nyilas - 2014. szeptember 28. 11:27:24
arra is r√°vil√°g√≠t, mik√©nt er√Ķs√≠ti Oroszorsz√°g az eur√≥pai sz√©ls√Ķjobbot, illetve mik√©nt pr√≥b√°lja sz√©trobbantani Eur√≥p√°t.


Miut√°n az USA+EU+NATO sz√∂vets√©g sz√©trobbantotta a F√ĀK orsz√°gokat. Melyik volt el√Ķbb? Ki tudja?
#4 | kakas - 2014. szeptember 28. 12:25:31
33.media.tumblr.com/bbf864e68547c945d021cbf65b068bd7/tumblr_ncdbstauSF1rbp49oo1_500.jpg38.media.tumblr.com/060112e7cab6081930e323a6343d5949/tumblr_nch2ycibUK1qfg4ufo1_500.jpg

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.