Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Konföderációban látja a jövõt Észak-Korea


Nocsak, mégiscsak egyesülnek? Micsa meglepetés! Tizenöt év óta elõször lépett pulpitushoz szombaton az ENSZ Közgyûlés ülésszakán észak-koreai külügyminiszter; Ri Szu Jong felszólalása után tárgyalt Ban Ki Mun ENSZ-fõtitkárral, aki korábban a dél-koreai diplomácia vezetõje volt.
A közgyûlés elõtt felszólalva Ri Szu Jong azt javasolta, hogy a két Korea konföderációba egyesüljön, ahogyan azt az 1980-s évék végén javasolta az államlapító Kim Ir Szen.

"Észak-Korea azt javasolja, hogy az újraegyesítés ne különbözõ (politikai) rendszerek konfrontációjával, hanem konföderációvá alakulásával jöjjön létre, amely alatt egymás mellett élésük értendõ. Ez az egyetlen útja a háború megelõzésének és a béke szavatolásának" - mondta a tárcavezetõ, aki szerint "a haza egyesítése az egész koreai nép legfontosabb célja".

Ri Szu Jong arról is beszélt, hogy a Koreai-félsziget atommentesítése csak akkor lehetséges, ha megszûnik Észak-Korea szuverenitására és létjogosultságára leselkedõ veszély, ehhez pedig az kell, hogy az Egyesült Államok vessen véget ellenséges politikájának. A külügyminiszter leszögezte, hogy éppen a "fojtogatás" amerikai politikája vezette országát arra, hogy atomhatalommá váljon.

Az észak-koreai emberi jogi helyzetet érintve azt mondta, hogy Phenjan ilyen téren mindig nyitott a párbeszédre és együttmûködésre, amennyiben az a mentes politikai indítékoktól és képmutatástól.

A világszervezet sajtószolgálata közölte, hogy az észak-koreai külügyminiszter tárgyalt Ban Ki Munnal. Az ENSZ-fõtitkár a megbeszélésen reményét fejezte ki, hogy az Észak-Korea és a nemzetközi közösség közötti rendezetlen kérdések párbeszéddel oldódnak meg, s ez hozzájárul a Koreai-félsziget békéjéhez és atommentessé tételéhez. Hangsúlyozta, hogy a tartós békéhez fontos lenne javítani a Koreai-közi kapcsolatokat. Link

Hozzszlsok


#1 | Perje - 2014. szeptember 28. 21:59:24
Végre valaki õszintén és igazat beszélt az ENSZ-ben. Már aggódtam, hogy a korábbi iráni elnök ûrt hagyott maga után.
Az utóbbi évek egyetlen meghallgatásra érdemes hozzászólása csak az övé volt.
,

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.