Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Devizahiteleseknek


A facabookról:

Tisztelt Devizaadósok!
Mell√©kelem az √°ltalam tett feljelent√©st, √©s arra k√©rn√©m a Raiffeisen Bankos √ľgyfeleket, hogy azt nyomtass√°k ki, √≠rj√°k r√°, hogy ahhoz tan√ļk√©nt jeletkeznek, mert vel√ľk is ez t√∂rt√©nt; √©s nev√ľket, c√≠m√ľket a tan√ļk sor√°ba (utols√≥ el√Ķtti bekezd√©s) t√ľntess√©k fel, √©s csatolj√°k hozz√° a k√∂lcs√∂nszerz√Ķd√©st, a k√∂zjegyz√Ķ irat√°t (ha k√©sz√ľlt t√©nytan√ļs√≠tv√°ny, azt is) √©s a legut√≥bbi banki leveleket .
Akinek van lehet√Ķs√©ge m√°s honlapra is eljuttatni ezt az √ľzenetet, ahhoz a beleegyez√©st ez√ļton megadom.
Üdvözlettel:
dr. Tóth Emese
nemzetk√∂zi p√©nz√ľgyi tan√°csad√≥
bankszakjog√°sz
Tel: 30/7314330
Telefoni rendelkez√©sre √°ll√°s: kedd √©s cs√ľt√∂rt√∂k: 17-19 ig
Elektronikus √ľzenetek, szkennelt iratok fogad√°sa b√°rmikor 24 √≥r√°n bel√ľli v√°laszad√°ssal: az e-mail c√≠m a spamrobotok elleni v√©delem alatt √°ll. Megtekint√©s√©hez enged√©lyezned kell a JavaScript haszn√°lat√°t.
Iratok k√ľld√©se, lev√©lc√≠m: Dr. T√≥th Emese 1022 Budapest, L√≥r√°ntffy Zs. u. 8.
Fogad√≥ √≥ra: kedd √©s cs√ľt√∂rt√∂k 17-19-ig, el√Ķzetes bejelentkez√©s alapj√°n: 1054 Budapest, Aulich utca 4-6. I. emelet 2.
√úzenet/fax: 1/3324203

A feljelentés

Tisztelt Ügyészség!


K√ČRJ√úK, HOGY SZ√ćVESKEDJENEK HIVATALB√ďL √ČSZLELNI B√õNCSELEKM√ČNY GYAN√öJ√ĀT, √ČS INT√ČZKEDNI A NYOMOZ√ĀS ELRENDEL√ČSE V√ČGETT, MERT A BANKOK TOV√ĀBBRA IS HAMIS KISZ√ĀML√ĀZ√ĀSSAL A DEVIZAAD√ďSOK T√ĖMEG√ČT ZAKLATJ√ĀK, BEFIZET√ČSEKRE SZ√ďL√ćTJ√ĀK FEL, FIKT√ćV ELSZ√ĀMOL√ĀSOKAT TARTANAK FENN K√ĖNYVEIKBEN, M√ČRLEGEIKBEN, BESZ√ĀMOL√ďIKBAN.

A CSAL√ĀS √ČS A SZ√ĀMVITELI REND MEGS√ČRT√ČSE, VALAMINT AZ AD√ďCSAL√ĀS B√õNTETT√ČNEK GYAN√öJ√ĀT VETI FEL T√ĖBB T√ČNYEZ√ē IS.
ELS√ēS√ēRBN A RAIFFEISEN BANK nev√Ľ int√©zm√©ny, amely nev√©ben elj√°r√≥ szem√©lyek hamis adatk√∂zl√©ssel √©s hamis tartalm√ļ sz√≥beli t√°j√©koztat√°ssal arra vett√©k r√° √ľgyfeleiket, hogy k√∂ssenek deviza √°rfolyam elsz√°mol√°s√ļ k√∂lcs√∂nszerz√Ķd√©st, √©s a t√∂rleszt√Ķ r√©szletet egy havi fix forint √∂sszegben jel√∂lt√©k meg, mind sz√≥ban, mind √≠r√°sban, √©s a k√∂lcs√∂nszerz√Ķd√©sben is, √©s a deviza elsz√°mol√°sr√≥l annyit hitettek el a s√©rtettekkel, hogy az nem l√©nyeges k√∂r√ľlm√©ny, havi 2-3 ezer forinttal n√Ķhet a t√∂rleszt√Ķr√©szlet, ha a sv√°jci frank √°rfolyama emelkedik. nem t√°j√©koztatta a bank, sem alkalmazottai s√©rtetteket arr√≥l, hogy a k√∂lcs√∂nszerz√Ķd√©sben az ker√ľl bele, hogy a bank saj√°t maga jegyez √°rfolyamot, amely a teljes elsz√°mol√°s alapja lesz, √©s egy√°ltal√°n nem a sv√°jci jegybank √°ltal jegyzett sv√°jci frank √°rfolyam vagy a magyar jegybanki sv√°jci frank √°rfolyam lesz ir√°nyad√≥; nem t√°j√©koztatta a s√©rtetteket a bank arr√≥l sem, hogy a deviza √°tv√°lt√°sokat nem hajtj√°k v√©gre val√≥s√°gosan csak „elk√∂nyvelik”.

A k√∂lcs√∂nszerz√Ķd√©s mint mag√°nokiratok √ľgyf√©l r√©sz√©re t√∂rt√©n√Ķ √°tad√°sa k√∂zvetlen√ľl az al√°√≠r√°s el√Ķtt t√∂rt√©nt azzal, hogy az pontosan azt tartalmazza, amit vel√ľk el√Ķzetesen let√°rgyaltak (megt√©veszt√©s).

A k√∂zjegyz√Ķ is t√©ved√©sbe ejtette √ľgyfeleket, amikor a szerz√Ķd√©shez olyan k√∂telezetts√©gv√°llal√≥ iratot szerkesztett, amely nem felelt meg a sz√°nd√©kaiknak, √©s annak gyors, sz√°mukra √©rtelmezhetetlen√ľl hossz√ļ, szakszavakkal telet√Ľzdelt mondatok felolvas√°s√°val rejtette el a szerz√Ķd√©s azon tartalm√°t, amely sz√°momra k√©s√Ķbb k√°rt okozott (√°rfolyam mechanizmus val√≥s gazdas√°gi tartalma), √©s azt tan√ļs√≠totta, hogy a megfelel√Ķ √©rtelmez√©s megt√∂rt√©nt, pedig semmilyen sz√≥beli √©rtelmez√©st a k√∂zjegyz√Ķ nem f√Ľz√∂tt az okirathoz annak al√°√≠r√°sa el√Ķtt, sem ut√°na. A k√∂zjegyz√Ķ az√©rt is jogellenes magatart√°st tan√ļs√≠tott, mert gondatlanul nem √©szlelte, hogy tisztess√©gtelen kik√∂t√©st tartalmaz a szerzd√©s, pedig kell√Ķ k√∂r√ľltekint√©s mellett a k√∂zjegyz√Ķnek √©szlelnie kellett a csal√°st, √©s nem lett volna lehets√©ges a k√°rokoz√≥ banki magatart√°s ilyen t√°mogat√°sa a b√Ľncselekm√©ny folyamatos, jelenleg is tart√≥ id√Ķtartama alatt. (A k√∂zjegyz√Ķ a mai napig nem √©rtes√≠tett a k√∂zjegyz√Ķi okirattal kapcsolatban arr√≥l, hogy annak tartalma megt√©veszt√Ķ √©s milyen jogorvoslatot alkalmaz.)

A k√∂lcs√∂nszerz√Ķd√©s √©s az √ľzletszab√°lyzat olyan szerz√Ķd√©si felt√©teleket tartalmaz, amelyekr√Ķl nem volt sz√≥ a szerz√Ķd√©s el√Ķtti t√°rgyal√°sokon, a csal√°s k√∂r√ľlm√©nyeihez tartozik, hogy a k√∂zjegyz√Ķ nem adta √°t √©s nem is f√Ľzte hozz√° az √ľzletszab√°lyzatot a k√∂zjegyz√Ķi okirathoz, ezzel is azt a megt√©veszt√©st er√Ķs√≠tve, hogy csak a szerz√Ķd√©sben megadott forint √∂sszegek ir√°nyad√≥ak a k√∂teless√©gv√°llal√°sban.

A bank r√©szt vett abban az √ļn. √°tcsomagol√°si tev√©kyeny√©gben, amelyet Asztalos L√°szl√≥ professzora „A glob√°lis p√©nzteremt√©s kett√Ķs k√∂rforg√°sa/ A ’paralel banking’ p√©nz- √©s infl√°ci√≥elm√©leti alapjai (Hitelint√©zeti Szemle, 2009/5. sz√°m 436. oldal) m√°r 2009-ben le√≠rt √©s nyilv√°noss√°gra hozott, teh√°t a t. Hat√≥s√°gnak hivatalos tudom√°sa van r√≥la. Ebben le√≠rja a szerz√Ķ r√©szletesen, hogy a bankok √ļn. √°rny√©ktev√©kenys√©get folytatnak, mert b√°r ki van √≠rva r√°juk, hogy bank, de val√≥j√°ban mint a t√Ķzsdei √ľgyletek el√©r√©si pontjai mk√∂dnek, a lakoss√°gi hitelekhez befektet√©si tev√©kenys√©get kapcsolnak, √©s err√Ķl a k√∂lcs√∂nfelvev√Ķt nem is t√°j√©koztatj√°k, mik√∂zben a p√©nzt swap √ľgyletekbe konvert√°lj√°k. A folyamatot a Dr. T√≥th Emese: A deviza alap√ļ k√∂lcs√∂n elnevez√©s√Ľ term√©k jogi term√©szete c√≠m√Ľ, az Eur√≥pai Jog 2012/5. sz√°mban megjelent le√≠r√°s √©s a hitel mint ad√°sv√©tel t√°rgy√ļ, Baka Istv√°nn√© √°ltal szerkesztett , B√°nfi Tam√°s professzor √©s Sulyok-Pap M√°rta √°ltal √≠rt P√©nz√ľgytan II. c√≠m√Ľ m√Ľben megjelent k√∂zgazdas√°gi elemz√©s is igazol.

A csal√°rd magatart√°ssal al√°√≠rt szerz√Ķd√©s √©s a hitelnek ad√°sv√©tell√© t√∂rt√©n√Ķ √°talak√≠t√°sa mint nem enged√©lyezett tev√©kenys√©g alapj√°n pedig a szolg√°ltat√≥ olyan √°raz√°st alkalmazott az ad√≥ssal szemben, amely s√ļlyosan √©s h√°tr√°nyosan az ad√≥s terh√©re a sz√≥ban el√Ķadottakt√≥l 1.100.000 Ft-tal elt√©rt, ennyi k√°rt okozott szerz√Ķd√©senk√©nt csak az √°rfolyamr√©s √©s kamatemel√©s jogc√≠men, √©s ehhez j√°rul m√©g a tisztess√©gtelen√ľl beszedett kezel√©si k√∂lts√©g, amelyr√Ķl nyilv√°nval√≥, hogy a saj√°t k√∂lts√©geit √ļgy t√ľntette fel, mintha a lakoss√°gi √ľgyf√©l annak kifizet√©s√©re vagy megt√©r√≠t√©s√©re lenne k√∂teles, pedig a saj√°t nyilv√°ntart√°s√°nak fenntart√°s√°t finansz√≠rozta bel√Ķle a bank.
Jelenleg is k√∂vetelnek a fenti csal√≥ magatart√°ssal √∂ssze√°ll√≠tott √©rtes√≠t√Ķ levelekben olyan √∂sszeget, amely – tudv√°n-tudj√°k, hogy – nem j√°r; ennek befizet√©s√©re t√∂rt√©n√Ķ felh√≠v√°s m√°r nem a polg√°ri jog, hanem b√ľntet√Ķjogi kateg√≥ria, hiszen a Bank
- tudván, hogy nem tartozik neki ennyivel az adós,
- tudv√°n, hogy t√∂rv√©ny van hat√°lyban, amely a visszafizet√©sr√Ķl rendelkezik,
m√©g tov√°bbi jogalap n√©lk√ľli, t√©ves befizet√©sre sz√≥l√≠tja fel az ad√≥sokat.

A Raiffeisen Bank jelenleg is sz√°nd√©kosan t√©ved√©sbe ejti a s√©rtetteket hamis tartalm√ļ mag√°nokiratok ki√ľld√©s√©vel, √©s t√©ved√©sben tartja √Ķket.
A banki levelekkel olyan befizet√©sekre k√≠v√°nja a bank m√©g ma is r√°venni az ad√≥sokat, amivel nem tartoznak. 2014. j√ļnius 16. napj√°n hirdette ki a K√ļria a jogegys√°gi hat√°rozat√°t, amely jogszab√°ly szint√Ľ jogforr√°s, √©s egy√©rtelm√Ľen meg√°llap√≠t√°st nyert, hogy a bank √°rfolyamr√©st nem k√∂vetelhet. Ezt k√©s√Ķbb t√∂rv√©ny is meger√Ķs√≠tette, ennek ellen√©re a bank tov√°bbra is olyan √∂sszeget tart nyilv√°n tartoz√°sk√©nt, amelyr√Ķl t√∂rv√©nyi v√©lelem kimondta, hogy tisztess√©gtelen, azaz √©rv√©nytelen. (sz√°mviteli rend megs√©rt√©se).

A r√©szemre kik√ľld√∂tt banki √©rtes√≠t√Ķ levelekben folyamatosan hamis tartalm√ļ kik√∂zl√©sek t√∂rt√©ntek, t√©ved√©sben tartottak √©s tartanak a val√≥s √∂sszegekre n√©zve.
A fentiek miatt a nyomoz√°s elrendel√©s√©t k√©rem a bank mint jogi szem√©ly, a banki alkalmazottak √©s a k√∂zjegyz√Ķ elk√∂vet√©si magatart√°sa √©s az int√©zm√©ny b√ľntet√Ķjogi felele√Ķss√©ge meg√°llap√≠t√°sa √©rdek√©ben.
Tan√ļk√©nt k√©rem meghallgatni a Raiffeisen Bank √°ltal elk√∂vetett csal√°sr√≥l az al√°bbi tan√ļkat:

K√©rj√ľk a nyomoz√°s lefolytat√°s√°t az esetleges m√°s min√Ķs√ľl√©s eset√©n is.
Tisztelettel:
Dr. Tóth Emese

HozzŠszůlŠsok


#21 | magyarember - 2014. oktůber 02. 15:57:47
Gerry! Bocs félre értettelek. Köszi akár ez is jó lesz.s_*_trn
#22 | Holdas - 2014. oktůber 02. 18:51:53
Kicsit t√ļl reag√°ltok mindent √©n csak azt k√©rdeztem m√°sodikk√©nt melyik k√∂nyvet adta ki Gutenberg ti meg Gr√©tsy L√°szl√≥t is pironkod√°sra k√©sztetik √ļgy nyelv√©szkedtek .
szerintem semmi értelme sincs
de a k√©rd√©semre a v√°lasz Jakab evang√©liuma volt ami√©rt ki√°tkozt√°k mert az nem m√°s mint J√ļd√°s k√∂nyve.
#23 | GERRY - 2014. oktůber 02. 19:01:20
Holdas??? "ti meg Gr√©tsy L√°szl√≥t is pironkod√°sra k√©sztetik √ļgy nyelv√©szkedtek .
szerintem semmi értelme sincs"


...ugye nem irod komolyan, hogy semmi értelme sem sincs? Télleg? s_*_kukk

szerintem pedigggg....s_*_yass

ki az a J√ļd√°s? a k√∂nyv... ja az a t√©glalapos alaku, sok papir √∂sszesz...va kem√©ny fedelekkel... mire j√≥ az?

("szorítva"... csak nem ugrott be elsöre)

nem nem nem nem reag√°lunk semmitse t√ļl, csak innen.
Innen meg nem hallani néha, hogy mi a lényeg... ha meg az ember elkezdi törni kicsi kobakj'at akkor az fáj!

Azt meg nem szeretem. Rámjön a gyilkos hajlam!s_*_rtata
#24 | Holdas - 2014. oktůber 02. 19:36:01
Az az a piros fedel√Ľ amire annak idej√©n olyan b√ľszk√©k voltatok de annak m√©g volt egy csillagja is .
Persze hogy nincs értelme azért írom le hogy megértsd .
#25 | nagynora61 - 2014. oktůber 03. 11:04:26
√Čn merkantilos vagyok...
Rep√ľl√Ķsz√∂nyeg, nagyon szormor√ļ volt olvasni soraidat, mert igaz... Egyben √∂r√ľltem is...
Köszönöm.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.