Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

T√∂r√∂korsz√°g: a hat√°rokon √°tny√ļl√≥ oper√°ci√≥ felk√©sz√ľl√©s a teljes k√∂r√Ľ h√°bor√ļra?


A t√∂r√∂k parlament felhatalmazta a hadsereget az Iszl√°m √Āllam elleni k√ľzdelemre Irakban √©s Sz√≠ri√°ban.

Ezen k√≠v√ľl enged√©lyezt√©k k√ľlf√∂ldi fegyveres er√Ķk t√∂r√∂korsz√°gi tart√≥zkod√°s√°t is. A meg√°llapod√°s egy √©vig √©rv√©nyes okt√≥ber 4-t√Ķl kezdve.

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök szerint a felhatalmazást csak a kormány utasítására fogják felhasználni.

Oktay Aksoy a t√∂r√∂k K√ľlpolitikai Int√©zet nemzetk√∂zi programok oszt√°ly√°nak igazgat√≥ja megosztotta v√©lem√©ny√©t az Oroszorsz√°g Hangj√°val a felhatalmaz√°s lehets√©ges k√∂vetkezm√©nyeit illet√Ķen:

T√∂r√∂korsz√°g nagyon agg√≥dik amiatt, hogy mi t√∂rt√©nik most Sz√≠ri√°ban. A Sz√≠ri√°val k√∂z√∂s hat√°r v√©delm√©nek meger√Ķs√≠t√©se √©s a fegyveres er√Ķk sz√°m√°ra a hat√°rokon √°tny√ļl√≥ m√Ľveleteket enged√©lyez√©se tiszt√°n v√©delmi jelleg√Ľ. Az id√Ķ majd megmutatja, hogy fogj√°k-e haszn√°lni a gyakorlatban ezt az enged√©lyt. Ugyanakkor a jelenlegi helyzetben T√∂r√∂korsz√°g k√©nytelen hasonl√≥ l√©p√©sekre elsz√°nni mag√°t. Ismeretes p√©ld√°ul, hogy a sz√≠riai hat√°r ment√©n elhelyezked√Ķ falvakban id√Ķszakosan rak√©t√°k zuhannak le.

A t√∂r√∂k hat√≥s√°g term√©szetesen nem k√≠v√°n r√©szt venni a ”sz√≠riai kalandban” az ENSZ erre vonatkoz√≥ √°ll√°spontja vagy a NATO d√∂nt√©se n√©lk√ľl. Ma azonban az orsz√°g nemzetbiztons√°ga k√∂zvetlen vesz√©lyben van. A helyzet pedig tov√°bb romlik, √≠gy nem kiz√°rt, hogy sz√ľks√©g lesz az enged√©ly felhaszn√°l√°s√°ra.

Ez a j√≥l ismert ankarai szak√©rt√Ķ v√©lem√©nye volt. Arr√≥l, hogy mit gondolnak a sz√≠riai hat√°r k√∂zel√©ben √©l√Ķ t√∂r√∂k√∂k, Servet Molaoghli, az ellenz√©ki K√∂zt√°rsas√°gi N√©pp√°rt region√°lis k√©pviselet√©nek vezet√Ķje mes√©lt:

A kezdetekt√Ķl fogva elhib√°zottnak tartottuk a jelenlegi t√∂r√∂k korm√°ny k√∂zel-keleti politik√°j√°t. K√ľl√∂n√∂sen a sz√≠riai ir√°nyvonalat. T√∂r√∂korsz√°g t√°mogatta az ellenz√©ket Bass√°r el-Aszad megd√∂nt√©se √©rdek√©ben, amely kezdetben m√©rs√©keltnek igyekezett megmutatkozni, k√©s√Ķbb azonban felt√°rta a vil√°g el√Ķtt a val√≥di arc√°t. Ez az elhib√°zott politika volt az egyik f√Ķ oka az ISIS √©s egy√©b sz√©ls√Ķs√©ges iszl√°m csoportok meger√Ķs√∂d√©s√©nek.

A nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©g sokkal megfontoltabb l√©p√©seket √©s a nemzetk√∂zi jog alapelveinek a betart√°s√°t v√°rta T√∂r√∂korsz√°gt√≥l. Ankara azonban figyelmen k√≠v√ľl hagyja mindezt √©s tov√°bbra is komoly hib√°kat k√∂vet el a region√°lis politik√°j√°ban. Nem szabad az ENSZ Biztons√°gi Tan√°cs√°nak ide vonatkoz√≥ √°ll√°sfoglal√°sa n√©lk√ľl egyoldal√ļan beavatkozni egy idegen orsz√°g esem√©nyeibe.
Teljes szöveg: Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | Leandros - 2014. oktůber 05. 12:18:47
Izraeli k√ľl√ľgyminisztere Avigdor Lieberman b√≠r√°lta a sv√©d minisztereln√∂k√∂t, Stefan Lofvent, aki bejelentette, hogy elismerik a palesztin √°llamot."
#12 | Leandros - 2014. oktůber 05. 13:13:18
Az amerikai aleln√∂k Joe Biden elsz√≥lta mag√°t. Az Egyes√ľlt Arab Em√≠rs√©gek (UAE) felsz√≥l√≠totta az Egyes√ľlt √Āllamokat, hogy magyar√°zz√°k meg amerikai aleln√∂k Joe Biden felsz√≥lal√°s√°t, aki azt mondta, hogy amerikai t√∂bb partner√©vel, t√∂bbek k√∂z√∂tt az Egyes√ľlt Arab Em√≠rs√©ggel t√°mogatja a katonai csoportokat Sz√≠ri√°ban. Kor√°bban, Biden besz√©de Harvardon feld√ľh√≠tette a t√∂r√∂k ​​korm√°nyt is. (az se s√°mli, amikor m√°r h√°zon bel√ľl van a szakad√°s!)
#13 | kukackac - 2014. oktůber 06. 15:30:17
Joe Biden nem szólta el magát!

1.bp.blogspot.com/-uCY80lXIfl8/VDJxKMlqhfI/AAAAAAAAMkI/rRfsQdTqKAs/s1600/Pakistan%E2%80%99s%2BLessons%2Bfor%2BTurkey.png

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.