Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Közelebb kerül a jüan és az euró


Ezentúl közvetlenül lehet kereskedni a kínai jüan és az euro között. Nincs már szükség a dollár közvetítésre. Az Európai Unió és Kína kereskedelme az elsõ félévben 291 milliárd dollár értékû volt, ez 12%-os növekedést jelent.

Az Európai Unió Kína legnagyobb gazdasági partnere, de ha országonként nézzük a dolgot, akkor az elsõ tízbe csak Németország kerül be.


Az USA az elsõ, Oroszország a tizedik. A jüan szerepe egyre nõ a nemzetközi pénzpiacokon. Nemrég Putyin orosz elnök jelentette be, hogy növelni akarják a jüan részesedését az orosz kifizetésekben. Jelenleg is tárgyalások folynak arról, hogy Kína jüanban fizethesse ki azt a 400 milliárd dollárt, mely a nagy Gazprom földgázüzlet ára. Mindennek ellenére Kína pénzének szerepe a nemzetközi piacokon még elhanyagolható: 1,4 és 2,2%-át teszi ki az összeforgalomnak a jüanban kötött üzletek értéke.


Nyáron a brit font és a kínai jüan között is leomlottak a falak, így a japán jenhez és az orosz rubelhez hasonlóan itt is közvetlen a kapcsolat. Kínának van a világon a legnagyobb devizatartaléka. Több mint 4000 milliárd dollár. Ez a hatalmas összeg jórészt dollárban, illetve amerikai államkötvényekben van lekötve, de ez nem épp elõnyös Kínának, mert a kamat minimális.


Már többször felmerült a devizatartalék diverzifikálásának kérdése, de aztán le is merült, mert ez alapjaiban befolyásolná Kína és az USA viszonyát, mely jelenleg elsõsorban politikai döntés kérdése.
Link

Hozzszlsok


Mg nem kldtek hozzszlst

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.