Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Moszkva háborúra készül?


Remélem! Ebbe a rohadt zsidó "békébe" beledöglünk mind. Kell a változatosság. Felpörgetett nacionalizmus, Putyin elnök népszerûségének csúcsra járatása, százezres létszámú hadgyakorlatok - Oroszország e tetteibõl több nemzetközi elemzõ is azt a következtetés vonja le, hogy Moszkva totális háborúra készül.

Az orosz hadsereg szeptember közepén kezdte el legújabb hadgyakorlatát Oroszország keleti részén, ami önmagában talán nem lenne igazán érdekes, ám ha figyelembe vesszük, hogy 2013 februárja óta szinte megszakítás nélkül követik egymást ezek a háborús játékok, akkor már idegesebbek lehetünk - derül ki a bne régiós hírportál elemzésébõl. Ráadásul ezzel a gyakorlattal majdnem egy idõben hasonló tevékenységet folytatott a katonaság Oroszország nyugati és északi részén, miközben - bár Moszkva ezt tagadja - részt vállalt a délkelet-ukrajnai polgárháborúban is.
Mindent elmondanak ezeknek az eseményeknek a jelentõségérõl, hogy összességében kétszázezer katona vesz részt bennük, több ezer haditechnikai eszközt használva a harctéri jármûvektõl a hajókon át a támadó helikopterekig és repülõgépekig. Felületesen szemlélve ezeket az eseményeket azt gondolhatjuk, hogy az orosz vezetés mindössze nyomást akar gyakorolni a Nyugatra, világossá akarja tenni, hogy Oroszország katonai szuperhatalom, ha azonban figyelembe vesszük az ország militarizálásának tempóját és mára elért mélységét, akkor sötétebb következtetésre juthatunk.

Az elemzõk felteszik a kérdés, vajon elért-e ez egy olyan szinten, ahonnan nincs visszaút. Ahonnan nem lehet visszalépni anélkül, hogy a Kreml felmutassa ennek a militarizálásnak a világos célját és eredményét. Ha ez a helyzet, akkor a legjobb esetben az lehet a folyamat eredménye, hogy Oroszország látványos sikert ér el Ukrajnával kapcsolatban, nevezetesen vazallus állammá teszi szomszédját. A legrosszabb esetben Moszkva háborút indít, mégpedig jóval nagyobbat, mint a Grúziával vívott 2008-as összecsapás volt.

A 2015-2017-es költségvetéssel kapcsolatos elõzetes tervek, amelyek nemrégiben jelentek meg, a katonai kiadások határozott emelkedését mutatják. Miközben a kormány a GDP-növekedés egy százalékpontos csökkenésével és magas, nyolc százalék körüli inflációval számol, továbbá figyelembe veszi a hazai valuta gyengülését (az év eleji 33 rubel/dolláros szintrõl mostanra 38 rubelre ment fel az árfolyam), a katonai kiadások nem csökkennek. Éppen ellenkezõleg: 2014-rõl 2015-re például a GDP 3,5 százalékáról 4,0 százalékára mennek fel, ami reálértéken számolva több mint 10 százalékos plusz.

A jövõ évben 3 ezer milliárd rubelt (84 milliárd dollár) szánnak katonai kiadásokra szemen a 2014-es 2,47 ezer milliárddal. Ez nominálisan 21,4 százalékos emelkedés. Ezt követõen 2016-ban 3,34 ezer milliárdra, majd 2017-ben 3,52 ezer milliárd megy fel a katonai büdzsé. Az elmúlt évek gyakorlata ráadásul azt mutatja, hogy ezek a kiadások a költségvetés végsõ változatában nagyobbak a tervezettnél, és tovább emelkednek a büdzsé év közi módosításaival. Ha a védelmi kiadások minden elemét figyelembe vesszük, akkor kiderül, hogy az valós kiadások legalább 10 százalékkal nagyobbak a leírt számoknál.

És az orosz állam lassú, de folyamatos militarizálása nem csupán a hadsereget érinti, hanem a gazdaságot és a társadalmat is. Ami az elõbbit illeti, az katonaság reformját az orosz ipar modernizálására és a fegyvergyártás rehabilitálására akarják építeni. Ezt szánják a gazdasági fejlõdés motorjának. A társadalmat a Nyugat-ellenes hangulat felkorbácsolásával, a patrióta érzelmek felszításával, az orosz birodalom visszaállításának ígéretével kondicionálják.

Eközben a politikai vezetés az államszervezést és -igazgatást alárendeli ezeknek a céloknak. Elemzõk ezekre a körülményekre alapozva állítják azt, hogy Oroszország elérkezett arra a pontra vagy legalábbis nagyok közel áll ahhoz, hogy militarizálása visszafordíthatatlanná váljon. Más szóval a Kreml urai túszává váltak saját politikájuknak. A moszkvai vezetés bel- és külpolitikáját, a hadsereg megnövekedett aktivitását és a katonai kiadások felpörgetését igen nehéz lenne más irányba terelni.

Egyesek szerint egyenesen lehetetlen - ezért beszélnek arról, hogy Ukrajna vazallus állammá tétele még a történet enyhe végkifejletei közé tartozik. A jelenlegi folyamatok olyan katonai felkészülés irányába mutatnak, amelynek végén az orosz hadsereg képessé válik egy a hat évvel ezelõtti grúz vagy a mostani ukrán konfliktusnál jóval nagyobb összecsapás, egy teljes körû reguláris háború megvívására. Nyitott kérdés marad, hogy ha az Oroszországon belül fejlemények irányt váltanak és a NATO, illetve az EU elég elszántságot mutat Ukrajna megvédésére, akkor vajon kivel szemben lendülhet mozgásba a felturbózott orosz katonai erõ?
Link

Hozzászólások


#1 | lalapapa - 2014. október 05. 19:53:55
ha kell akkor lelepik ukran zzsiddajokat ugy mint
tehen a szarat,
cask jatszanak vele,
ki zsiddaj eldonti nem less meg a kornyeken sem,
errol van szo,
a tobbi meg majd hamvasztva less,
#2 | von Dorlatosch - 2014. október 05. 20:11:16
A jövõ évben 3 ezer milliárd rubelt (84 milliárd dollár) szánnak katonai kiadásokra szemen a 2014-es 2,47 ezer milliárddal.


Ezzel szemben az USA katonai költségvetése:

"A decemberi, két évre megkötött költségvetési kompromisszum a 2014-es költségvetési évtõl 30 milliárd dollárnyi kiadáscsökkentéstõl kímélte meg a Pentagont. Az amerikai katonai büdzsé 2015-re 496 milliárd dollár lesz, durván ugyanannyi, mint az idei pénzügyi évben."

http://htka.hu/20...letszamat/
#3 | postaimre - 2014. október 05. 20:30:10
Nõ a szélsõjobb szerepe Magyarországon
Lengyel lap a JobbikrĂłl

A Gazeta Wyborcza elemzést közölt a Jobbik támogatottságának növekedésérõl Magyarországon, és ennek okairól.

Michal Kokot elemzĂ©se szerint a Jobbik az önkormányzati választások sztárja lehet, kĂĽlönösen azokon a vidĂ©ki terĂĽleteken, ahol magas a roma lakosság száma – Ă©s a munkanĂ©lkĂĽlisĂ©g.
http://www.168ora...31132.html

Szenzáció a lengyel parlamentben
Kopacz expozéja

MĂ©rsĂ©kelt Ă©rdeklõdĂ©s elõzte meg az Ăşj lengyel kormányfõ, Ewa Kopacz expozĂ©ját – aztán mĂ©gis nem várt következmĂ©nyekkel járt. Az általa felállĂ­tott kormány este elnyerte a szejm bizalmát, a szĂĽksĂ©gesnĂ©l jĂłval több szavazattal – Ă­rja a lengyelnet.hu.

Kopacz az EurĂłpai Bizottság vezetõjekĂ©nt BrĂĽsszelbe tartĂł elõdjĂ©nek, Donald Tusknak gratulált beszĂ©de elejĂ©n, majd meglepõ fordulattal a volt miniszterelnökhöz intĂ©zte szavait: „Ma egy fontos hĂ­rem van számodra, Donald, Ă©s mindenkinek, : Ă©n állok a lengyel kormány Ă©lĂ©n Ă©s ezĂ©rt a kormányĂ©rt Ă©n vállalom a felelõssĂ©get” – mondta, ezzel mindenkinek ĂĽzenve, aki azt állĂ­tja, hogy az Ăşj kormányt is továbbra Tusk fogja irányĂ­tani, csak Ă©ppen a „hátsĂł sorbĂłl”.
- See more at: http://www.168ora...YLmvB.dpuf


Putyin talán bejelenti Belgrádban az ukrán válság végét


Du¹an Janjiæ szerb politikai elemzõ értékelése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök október 16-ai látogatásával elsõsorban egyértelmû üzenetet kíván közvetíteni arról, hogy Oroszország aktív játékos Európában is, valamint az antifasiszta harc és a modern demokrácia örököse.
http://kitekinto....DGIRhbA-M9


Szovjet tudósok: aranykalitka hidrogénbombával

Tudósai tették a Szovjetuniót szuperhatalommá. Atomfizika és ûrkutatás hiányában nem bírták volna a fegyverkezési versenyt, vagyis a kommunizmust (ami Lenin szerint nem más, mint szovjethatalom, plusz az egész ország villamosítása) természettudósok tartósították. Bár a plecsnikkel elhalmozott, bélyegeken megörökített tudósok olyan celebstátuszt élveztek, amirõl egy mai kutató nem is álmodhat, KGB-s ügynökökkel õrzött zárt világukba csak mostanában lehet jobban belelátni. Atomtitkok, zsidó szubkultúra és fizikusok csajozási szokásai Hargittai István új könyvében.

Sztálin használta és gyûlölte az értelmiséget, Berija lenézte õket, az ostoba Hruscsov meg legszívesebben bezáratta volna az egész akadémiát. A stratégiailag fontos területeken dolgozó tudósok számos elõjogot élveztek ugyan, de ennek az volt az ára, hogy saját országuk foglyai voltak egy életen át. Arról, hogy milyen az élet egy kommunista aranykalitkában, sokat elmond Hargittai István végre magyarul is megjelent könyve, az Eltemetett dicsõség, avagy hogyan tették a szovjet tudósok szuperhatalommá a Szovjetuniót.

A tudós elit kivételezett helyzetben volt a Szovjetunióban. Kiutalt dácsák, Volgák sofõrrel, különvonatok és utazási kedvezmények jelentették a komolyabb privilégiumokat.

Az atombomba elõállításában részt vevõ tudósoknak még az unokáik is ingyen repülhettek egész életükben, persze csak az Aeroflot belföldi járatain. Igaz, külföldre alig jutottak: dolgozószobájuk falán többen világtérképen jelölték meg a városokat, ahová hiába kaptak meghívást, nem mehettek el. Legnagyobb dicsõség így a Szocialista Munka Hõse kitüntetés volt. A legnagyobbak háromszor is megkapták az ezért járó csillagot, amit aztán büszkén viseltek öltönyükön.
Egyikük a Moszfilm stúdiójában, Moszkva Hollywoodjában teljes díszben akarta növelni esélyeit a színésznõk között, pechjére az õrök nem engedték be, mert biztosak voltak benne, hogy nincs ember a világon, akinek három ilyen csillag lenne a vállán.

Fura szubkultúra volt az elittudósoké, derül ki az akadémikus, és hajdani moszkvai egyetemista nagyon alapos könyvébõl. Sokuknak már a szülei is kutatók voltak, a fizikuszsenik típuséletrajza valahogy úgy kezdõdik, hogy a jellemzõen zsidó családból származó kis zseni otthon európai mûveltséget kap, a családi ebédeknél matematikai rejtvényeken töri a fejét, magántanuló, majd úgy 19 éves korára el is végzi az egyetemet. Suba a subához, fizikus a kémikushoz, a szakmailag endogám házasságokból született gyerekek aztán maguk sem esnek messze a fájuktól. Kicsit rémisztõ, de tényleg van olyan, akinek mind a hat fiából fizikus lett. El lehet képzelni, hogy ez a mikrovilág sajátos sziget volt a szovjet valóságban; elég nagy törés lehetett, amikor friss diplomásként a felettes szervek elküldték õket egy zárt hadiipari intézménybe...
http://index.hu/t...nbombaval/
#4 | Perje - 2014. október 05. 20:34:26
Vajon készülnének-e, ha nem lennének ennyire körbekerítve?
Azt hiszem, hogy nem. Ugyan azt teszi velük a Nyugat, mint amit Iránnal. Mindkét ország bele lett hajszolva a fegyverkezésbe. Azok, akik a határaiknál toporognak, bázisokat építenek, azok állítják ill.kérdezik, hogy Nocsak, csak nem háborúra készülnek az oroszok?
Ez a cinizmus magasiskolája. Azt sugallják ezzel a közvéleménynek, hogy jelenlegi "világbéke" kellõs közepén egyetlen ország fegyverkezik és háborúzni akar.
Olyan ez, mint amikor megszólják azt, aki a tolvajok között él, és kerítést épít a háza köré.
#5 | Ro-zsola - 2014. október 05. 20:47:34
Hát igen , ezek az oroszok. Évek óta riogatják a filoszemita nyugatot hol az iszlamistákkal hol az oroszokkal.
No , az iszlamisták nagyon nem akarnak megérkezni. Akiket " átdobnak " 99%-uk fajzsidó. Az Al-Kaida nem robbantott a londoni olimpián , és egy árva iszlamista sem tömeggyilkolt , persze a " norvég hazafi " megtette " kötelességét ". A franciaországi zsinagógák elleni támadások mögött is a zsidók álnak.
Most az oroszok a félelem gerjesztõi. Csakhogy , ezek a ruszkik nem akarnak mozogni. Fegyverkeznek ? Vajon miért telepített az USA többszáz harci gépet a kínai partokhoz ? Vajon miért szállja meg közép-európát ? Megértem a filoszemitákat , ezek a " vodkavedelõk " nem hülyék. Ahelyett , hogy csendben tûrnék a bekerítést , inkább fegyverkeznek. Tényleg pofátlanul viselkedik Oroszország.
#6 | nyilasfergeteg - 2014. október 05. 20:53:51
Perje!

Még ennél is egyszerûbb. Vádold az áldozatot! Az egyik legrégebbi trükkje a "csapatnak"... :)
#7 | Balu - 2014. október 06. 08:13:05
Csak az Ajrópában állomásozó US Army az idén 22 db gyakorlatot rendezett Európában, vot: http://www.eur.ar...exercises/ - térképpel.
------------
NATO szárazföldi gyakorlatok a legutóbbi 1 hónapban:
1, Joint Warrior - Faslane, UK - okt. 3, tengeri aknamentesítési gyak.
2, Steadfast Javelin-III - Magyaro. - okt., itt tanulnak pl. T-72-eseket vezetni, a Common Action 2014 gyakorlat-sorozat része.
3, Baltic Region Training Event (BRTE) - Amari Airbase, Észto. - szep.30 - okt.1
4, Anaconda - Lengyelo. - szept. 24-okt.3, lengyel, magyar, cseh észt, kanadai, holland, litván, angol és amerikai résztvevõkkel, védelmi jellegû , mint szinte minden NATO-gyakorlat
5, Loyal Lance 2014 - Grafenwohr, NĂ©meto. - "Exercise 'LOYAL LANCE' has concentrated on a potential Article-5 scenario, where forces from across NATO come to the aid of an Ally under attack conforming to the principles of collective defence, using the Baltics region as the exercise location."
6, Rapid Trident 2014 - (Nyugat-) Ukrajna - szept. 15-26
7, Steadfast Pyramid / Steadfast Pinnacle - Lettország - szept. 15-26
8, Noble Ledger - Norvégia - szept. 15-24
9, Noble Justification-14 - Wales, Lengyelo., Litvánia - a Noble Ledger-rel összefüggõ gyakorlat
10, Saber Junction / Steadfast Javelin-II - Észt-, Német-, Lett- és Lengyelország + Litvánia egyidejûleg - szept. 2-8

... hogy csak a nagyobb, nyilvánosabb szárazföldi gyakorlatokat említsem Európából a legutóbbi 1 hónapból - nincsenek benne a tengeri, nem-európai és régebbi gyakorlatok.

Vicces tud lenni ez a hiperobjektív libsi zsiráfmédia.
#8 | Holdas - 2014. október 06. 12:04:26
Bezzeg nálunk ,ilyen honvédelmi minisztert a szégyen megöl miatta .http://www.atv.hu...ende-csaba
#9 | Balu - 2014. október 06. 13:04:30
Holdas,
Hende csak egyértelmûvé teszi, melyik brigádba tartozik. Ez is ilyen szabadvakoló-rituálé lehet, mint a klf. kézfogások meg gesztusok. Pár ismertebb példa:

Amir Peretz, izraeli védelmi miniszter, 2007
newsimg.bbc.co.uk/media/images/42604000/jpg/_42604489_peretz_ap203.jpg

George W. ("Dubya";) Bush, 2002
i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01016/BUSH-BINOCULARS_1016553i.jpg

Ariel Sharon, 2003
totallycoolpix.com/wp-content/uploads/2010/16122010_best_of_the_decade/decade_89.jpg

Karl-Theodor zu Guttenberg, német védelmi minister, 2010
www3.pictures.zimbio.com/gi/Zu+Guttenberg+Visits+Bundeswehr+Military+Exercises+BRUTgWr3siIl.jpg

Gabi Ashkenazi, izraeli védelmi min., 2010
displacedpalestinians.files.wordpress.com/2010/08/lieutenant_general_gabi_ashkenazi_with_binoculars.jpg

Az idiotizmus náluk alapkövetelmény.

...Putyinról is kerestem, de nem találtam. Miért?
#10 | Leandros - 2014. október 06. 17:21:53
:D s_*_jog De ne feledjük, hogy nap mint nap folyik a gazdasági háború. Nap mint nap egy újabb lépés a szakadék irányába a dollárnak. Idõt kell hagyni a folyamatban, hogy a hitváltók (országok) levetkõzzék a dollárt. Látható hogy menekülnek a süllyedõ hajóról. A szoftverhez csak hardver a fegyver.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.