Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kína figyelmeztette Európát


Stb...stb...stb... Kína bejelentette, hogy Li Ko-csiang miniszterelnök Németországba és Olaszországba látogat. ezzel egyidejûleg pedig figyelmeztette Európát, hogy ne ártson többet az orosz-kínai kapcsolatoknak. Peking minden alkalmat kész felhasználni az oroszországi üzleti lehetõségek kiaknázására az EU és Oroszország közötti viszony romlásának fényében. Errõl a németországi kínai nagykövet tájékoztatott egy héttel Li Ko-csiang és Angela Merkel találkozója elõtt.

„Nagyon szoros gazdasági kapcsolatot szeretnĂ©nk kialakĂ­tani Oroszországgal” – hangsĂşlyozta a nagykövet. „SzeretnĂ©nk az Oroszország Ă©s az EU közötti kapcsolat javulását, azonban ha lehetõsĂ©g nyĂ­lik az Oroszországgal valĂł egyĂĽttmĂ»ködĂ©s elmĂ©lyĂ­tĂ©sĂ©re, akkor miĂ©rt ne használjuk ki azt? Nem mi kezdtĂĽk ezt a konfliktust” – jegyezte meg ironikusan Ă©s nyĂ­ltan a nagykövet. Az ilyen stĂ­lusĂş beszĂ©d egyĂ©bkĂ©nt nem jellemzõ a kĂ­nai diplomatákra.

Ezzel KĂ­na NĂ©metországbĂłl figyelmezette EurĂłpát, hogy elfoglalja helyĂ©t az orosz piacon az eurĂłpai szankciĂłk következtĂ©ben kialakult helyzetben. Ez nem lesz könnyĂ» – mondta az EurĂłpai IntĂ©zet NĂ©metország szakĂ©rtõje, Vagyiszlav Belov:

Minden nehézség ellenére, a német cégek továbbra is ellenzik a szankciókat és aktívan kritizálják ezt a fajta politikát. Az üzleti világ megerõsíti hajlandóságát, hogy Oroszországnak üzleti partnere legyen. Ezt a hajlandóságot pedig nem kevésbé mutatja ki, mint Kína. Éppen ezért a kínai cégeknek nagyon kell igyekezni és a nyílt, igazságos versenyben meg kell majd próbálniuk elfoglalni azokat a területeket, ahol a német cégek jelen vannak. Azt hiszem ez nem lesz egyszerû.

EurĂłpa Oroszország ĂĽzleti partnere marad – jelentette be Putyin elnök az Oroszország hĂ­v elnevezĂ©sĂ» nemzetközi befektetĂ©si fĂłrumon, amelyet oktĂłber 2-án tartottak Moszkvában. KĂ­na azonban a legfontosabb prioritás. A fĂłrumon KĂ­na kĂ©pviselõjĂ©t követõen az orosz elnök megjegyezte, hogy KĂ­na nem azĂ©rt Ă©lvez elsõbbsĂ©get EurĂłpával szemben, mert az EU Ă©s Oroszország kapcsolatai megromlottak:

Biztos vagyok abban, hogy amikor a kínai képviselõ beszélt a befektetési alapok lehetõségeirõl, az mindenkit megfogott. Ez pedig gondolkodásra késztet, hogy hogyan válaszoljunk a kérdésre: Hogyan használjuk Kína gazdasági növekedését más országok gazdaságaiban? Oroszország gondolkodik ezen.

Az elkövetkezendõ Ă©vekben Oroszország el akarja mĂ©lyĂ­teni kapcsolatait a BRICS országaival – erõsĂ­tette meg Vlagyimir Putyin. Ez nem egy kĂ©nyszeredett válasz a Nyugatnak az orosz ellenes szankciĂłkra. Ez egy stratĂ©gia, amelyet Oroszország dolgozott ki KĂ­nával, Indiával, BrazĂ­liával Ă©s DĂ©l-Afrikával egyĂĽtt a közös fejlõdĂ©s Ă©s növekedĂ©s Ă©rdekĂ©ben.
Teljes szöveg: Link

Hozzászólások


#1 | Leandros - 2014. október 06. 17:08:49
Észbe kaphatna minden európai elemzõ okoskodó, hogy Egyre többen fogják elveszíteni üzleti torta szeletüket, kik a dollárt tartják elõrébb.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.