Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A történelem ismétlõdik? Kipukkantak a lufik, újraindultak a játszmák.


A történelem ismétlõdik? Kipukkantak a lufik, újraindultak a játszmák.

A Nasdaq-buborék kipukkanásával kezdõdött, majd a Lehman Brothers csõdjével folytatódott a megrendülés a globális pénzügyi rendszerben. A politikai válság legmarkánsabban a civilizált világ perifériáján jelentkezik, a történelmi játszmák újraindultak.

Sokan emlĂ©kezhetnek a "Goldilock economy" kifejezĂ©sre. Alan Greenspan, az amerikai jegybank szerepĂ©t betöltõ Fed korábbi elnöke Ă­gy jellemezte a kilencvenes Ă©vek derekán az USA gazdaságának helyzetĂ©t. SzárnyalĂł gazdasági növekedĂ©s, alacsony infláciĂł, folyamatosan növekvõ vásárlĂłerõ – ez minden politikus álma. Hogy mindez egyĂĽtt járt rohamos eladĂłsodással mind kormányzati, mind vállalati, mind pedig háztartási szinten, az akkor senkit sem zavart.

Kipukkantak a buborékok

A megalapozatlan álmok és a katasztrófák édestestvérek. A megrendülés elõször a 2001 tavaszi Nasdaq-buborék kipukkanással jelentkezett, majd egy újabb infarktus következett 2008 õszén a Lehman Brothers értékpapír-ház csõdjével. Az amerikai megingás a globális pénzügyi rendszert is megrengette. Ez utóbbi pedig elõbb hajszálrepedéseket, majd mély törésvonalakat idézett elõ abban a liberális társadalmi-politikai modellben, amelyet a nyugati világ a felvilágosodás óta kifejlesztett és uralkodóvá tett.
(FotĂł: 123rf.com)

A politikai válság azonban legmarkánsabban a civilizált világ perifériáján jelentkezett. Azon országokban bukkant fel elemi erõvel, amelyekben a feudalizmus történelmi léptékben késõn ért véget és amelyek geopolitikai traumát szenvedtek el a múlt évszázad során. Ide tartozik többek között Oroszország, Törökország és Magyarország is. A birodalmi eszme a szemünk elõtt ébred fel, az elveszettnek hitt történelem brutális erõvel tér vissza minden jelképével, misztikumával és (tév)képzeteivel együtt.

A történelmi játszmák újraindultak

A Nyugat döbbenettel vegyes megrökönyödĂ©ssel figyeli, amint ezen országokban olyan autokrata vezetõk emelkednek ki, akik regionális birodalmi játszmákba kezdenek a „közel-kĂĽlföldön”, akik kĂ©tes legitimáciĂłval ĂşjraĂ­rják az alkotmányt Ă©s a választási törvĂ©nyt, valamint negligálják az állam Ă©s egyház szĂ©tválasztásának elvĂ©t.

2008 õszén a globális felépítmény megrendült. A vezetõ jegybankok fedezetlen pénznyomása ezt csak ideig-óráig tudja leplezni. A történelmi játszmák újraindultak, a biztonsági öveket kéretik bekapcsolni!

Káncz Csaba jegyzete
Link

Hozzászólások


#1 | talpi - 2014. október 08. 06:19:29
Mely "K-ormány" is volt hatalmon, amikor a pénz nyomtatás jogát "átjátszottál" ? No, csak nem valami polgári meg ker-esztény? mert tény, hogy igen, és azóta a kereszt cipelése csak a pógárok vállára nehezedik. Remélem viszont, hogy arra nem a Nemzet feszítõdik fel.
#2 | satu - 2014. október 08. 10:02:54
Szomorú igazság a pénz elosztásáról

http://www.amerip...osztasarol

www.ameriport.hu/images/eloszt.jpg
#3 | Gutai Zub - 2014. október 08. 10:10:40
"A Nyugat döbbenettel vegyes megrökönyödéssel figyeli"?
Milyen Nyugat?

Csaba itt olyan világról mesélget a hülyegyerekeknek, ahol események, buborékok, autokrata vezetõk emelkednek ki a semmibõl, mint valami idióta idõjárás jelentésben.

Itt minden elõre meg van, volt, tervezve, minden lépés körmönfont, gonosz, és egy tõlünk nagyon távol álló célt szolgál.

Nagy hiba lenne, ha a történelmi sakkjátszmákban nem vennénk észre, hogy a népek csak feláldozható parasztok.......
#4 | Fidel - 2014. október 08. 15:33:00
Gutai ! MAR MEGINT MARHARA IGAZAD VAN !s_*_gt
#5 | Gutai Zub - 2014. október 08. 17:48:12
Fidel,

nem nekem van igazam

Csak ez az k...va "Igazság" olyan, észrevesszük, nem, mégis ott van.
Te is Ă©szrevetted.......
#6 | Leandros - 2014. október 08. 18:06:04
EGY KIS ADALÉK A KOMPLEX KÉPHEZ:
A BRICS egyenlõre nem tervezi a közös valuta felállítását a vámunióban. A kereskedési fizetõ alap a Dollár és az Euró marad egyenlõre." Szerintem meg a gazdasági háború ami folyik, ennek keretén belül tudják még tovább gyengíteni az ellenfelet és csak addig fékezik a bedõlés ellen, míg a BRICS mûködése nem fórja ki magát.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.