Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A haza védelme mindannyiunk feladata


Tényleg? Az MH Hadkiegészítõ és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) szervezésében, húsz különbözõ helyszínen, október 7-én, kedden megkezdõdtek a Feltöltés 2014 elnevezésû hadkiegészítési rendszergyakorlat interaktív szakmai napjai,


A Feltöltés 2014 célja, hogy az állomány és az együttmûködõ szervezetek gyakorolhassák a különleges jogrendi idõszak hadkötelezettséggel kapcsolatos feladatait. A Magyar Honvédségnek ugyanis továbbra is képesnek kell lennie a hadkötelezettség bevezetésekor a megfelelõ létszámú, tizennyolcadik életévét betöltött hadköteles sorozására, a professzionális haderõ hadkiegészítésére, és szükség esetén a veszteségek pótlására.

November 3-án lesz tíz éve, hogy megszûnt a békeidejû hadkötelezettség, leszerelt az utolsó sorköteles katona. Azóta hazánkban, békeidõszakban csak önkéntes jelentkezés alapján teljesítenek katonai szolgálatot az arra elhivatottságot érzõ nõk és férfiak a Magyar Honvédségben.Vannak azonban olyan esetek, melyekben mégis szükség lehet sorozásra. Magyarország Alaptörvénye meghatározza, hogy minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére. Eszerint a magyarországi lakóhellyel rendelkezõ, nagykorú, magyar állampolgárságú férfiak behívhatók katonai szolgálatra különleges jogrend idején.

„2008 Ăłta minden Ă©vben megtartjuk ezt a gyakorlatot, Ă©vrõl Ă©vre tovább fejlesztjĂĽk, kibõvĂ­tjĂĽk. Tavaly Debrecenben volt egy interaktĂ­v bemutatĂł napunk, amikor elõször láthatta a közönsĂ©g, mi törtĂ©nne sorozás esetĂ©n. A program sikere után Ăşgy döntöttĂĽnk, hogy idĂ©n minden megyĂ©ben bemutatjuk a sorozás menetĂ©t” – mondta el a honvedelem.hu kĂ©rdĂ©sĂ©re válaszolva Vanyur Tibor ezredes, az MH HadkiegĂ©szĂ­tõ Ă©s Központi NyilvántartĂł Parancsnokság parancsnoka a szĂ©kesfehĂ©rvári interaktĂ­v szakmai napon.„Nagyon fontos, hogy mindenki szembesĂĽljön vele, hogy feladata van a honvĂ©delemben, hiszen ez nemzeti ĂĽgy. Fontos, hogy azok, akik közremĂ»ködnek ebben a feladatban, a valĂłsághoz nagyon hasonlĂł szituáciĂłkban gyakorolhassák, mit kell tenniĂĽk szĂĽksĂ©g esetĂ©n – tette hozzá az ezredes.

Megtudtuk azt is, hogy a fiatalok Ă©vrõl-Ă©vre nagyon Ă©lvezik a gyakorlatot, szeretik az interaktĂ­v honvĂ©delmi alapismeretek Ăłrákat is. Azok, akik rĂ©szt vehetnek a gyakorlat egyes elemeinek vĂ©grehajtásában bĂĽszkĂ©k arra, hogy ha „csak pár Ăłrára is”, de aktĂ­v tagjai lehetnek a Magyar HonvĂ©dsĂ©gnek. A gyakorlat elemeinek nyilvánosság elõtti bemutatásával a szervezõk cĂ©lja, hogy felkĂ©szĂ­tsĂ©k Ă©s bevonják az állampolgárokat az õket Ă©rintõ feladatokba, erõsĂ­tsĂ©k a honvĂ©dsĂ©g társadalmi szerepvállalását, megmutassák a társadalomban elfoglalt helyĂ©t Ă©s szerepĂ©t.Idén helyszínenként 20-70 fõ sorozását gyakorolják, a résztvevõk önkéntesen jelentkeztek erre a gyakorlatra, mindannyian tizennyolcadik életévüket betöltött fiatalok, akik szerepvállalásukkal aktívan hozzájárulnak a hadkiegészítés feladatrendszerének begyakorlásához.

A Feltöltés 2014 gyakorlat lehetõséget biztosít a helyi és megyei védelmi bizottságok aktív szerepvállalására is, így a védelmi-igazgatási rendszer elemei is gyakorlatoznak. A helyi védelmi bizottságok katonai igazgatási összekötõi feladatait kétszáznál is több önkéntes mûveleti tartalékos látja el.Link

Hozzászólások


#1 | Gutai Zub - 2014. október 08. 20:29:19
A Haza VĂ©delme?

Hogyan tudod megvédeni azt a "Hazát" amely belülrõl teljesen rohadt?
Hogyan Tudod megvédeni azt a "Hazát" amely az alapvetõ emberi, Istentõl eredõ természeti jogokat nem képviseli, mi az amelyeket itt érdemes lenne megvédeni?
- mert Haza csak ott van, hol Jog is van- igen lánglelkû poétánk - és itt a népnek nincs joga......
#2 | Holdas - 2014. október 08. 20:37:29
Jól beszél helyes elõször a magyar állampolgárokat vigyék majd utána mennek a magyarok.
Úgy is olyan sokan vannak akik magyarabb a magyarnál.
Úgy is Magyarország kormánya van nem magyar kormány .
De igen is a népnek van joga csak a nép alatt mindég más népet értenek .Nem magyart.
Lásd Népbíróság,a nép ökle,nép hangja,
#3 | miskolcilaci - 2014. október 08. 21:59:55
Van itt néhány dolog, amit tisztázni kell. Elõször is ez az ország, vagy haza, cégként, vállalatként mûködik. Ebbõl adódik, hogy én egy céget nem kívánok védeni. Sem közmunkásként, sem munkanélküliként. Másodszor kiktõl kell védenem, és konkrétan kiket? A zsidót? A cigányt? A szarházit? A kínait? A mindenféle jött-menteket? Vagy azokat, akiknek állandóan az a bizonyos kütyü a kezükben található, és füldugóval grasszálnak a hétköznapokban?
---Nagyon fontos, hogy mindenki szembesüljön vele, hogy feladata van a honvédelemben, hiszen ez nemzeti ügy. Fontos, hogy azok, akik közremûködnek ebben a feladatban, a valósághoz nagyon hasonló szituációkban gyakorolhassák, mit kell tenniük szükség esetén --- tette hozzá az ezredes. Harmadszor kiknek nemzeti ügy? Mert nekem ebben a pillanatban egyáltalán nem. Van, és létezik számomra nemzeti ügy, az én világomban, és felfogásomban, értékrendemben. És remélem ezt kamatoztatni is tudom.
Magyarország Alaptörvénye meghatározza, hogy minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére. Eszerint a magyarországi lakóhellyel rendelkezõ, nagykorú, magyar állampolgárságú férfiak behívhatók katonai szolgálatra különleges jogrend idején. Negyedszer milyen alaptörvényrõl beszél? Ja, a mostani! Ahhoz nekem egyáltalán semmi közöm. Majd ahhoz lesz közöm, amihez én is a szavazatomat adom, honfitársaimmal együtt. Addig meg érvényben van a 49-elõtti alkotmány.
Vanyúr Tibike. Ismerõs vagy Tardonáról, a többi akkori gyík hadnagyocskáiddal együtt. Az UV-kabinban meresztetted állandóan a popsidat, és osztottad az észt a többiek legnagyobb utálatára. Hány embert megpofoztál, kiabáltál, terrorizáltál, vöröslõ fejjel. Nyílt titok, akkoriban megfogadtam, hogy háború esetén nem az ellenségnek látszót, hanem benneteket nyírlak ki. Innen üzenem, hogy jól tudom, hogy mi a kötelességem, addig is lõjétek folyamatosan egymást, legalább kevesebb dolog lesz veletek. Légy tisztában, nem fogom az irányításod alatt parancsaidat végrehajtani.
#4 | mormota1968 - 2014. október 08. 22:50:10
Na igen! Én is csak azt kérdezhetem, milyen hazát és azon belül pontosan kiket is kellene megvédeni? Azokat, akik még 25 év után is valamelyik párt szekerét tolják, azokat, akik nyíltan agitálnak egy párt színeiben, a párt tudtával és ezért persze külön juttatásokat is felvehetnek, mivel regisztrált seggnyalók. Már mint az adott pártnál nyilván vannak tartva, mint hû párt katonák, választási plakátragasztók, szavazat gyûjtögetõk. Hogy honnét gondolom, hogy ezek a patkányok pénzt kapnak a pártoktól? Mert másképp nem szolgálnának hûséggel mind a mai napig. Sok ilyet ismerek.
Ezeknek a haza szó semmit nem jelent, amíg kapják a pénzt és jól megy a dolguk. Letojják, de nagy ívben, hogy éppen milyen idegen fajt vagy nemzetet szolgálnak, eddigi megszállóink közül, amíg jól megy a soruk. Én azokat nem értem csak, akiknek rosszul megy manapság, még is még mindig makacsul hisznek valamelyik patkány zsidó pártban,
vezetõ hazaáruló politikusban. Még is hogy lehet megvédeni egy olyan hazát, ahol az ellenség már bent lakik évszázadok óta, beépülve a befogadó nemzetbe, átvéve afölött minden irányítást. Még is mit lehet megvédeni tudatlan birkákon, akik nem hajlandók tanulni sem és nagyobb ellenségei emiatt a magyarság maradékának, mint idegenszívû megszállóink? Kik ellen kellene megvédeni a hazát? Az oroszok ellen megint, vagy az ISIS ellen, amit zsidó parancsra, zsidó felügyelet alatt hívtak életre? Sok embert kellene itt durván felébreszteni, hogy ne csak nézzenek, de
lássanak is végre. Bár legtöbbjük menthetetlenül hülye, úgy hogy hiábavaló próbálkozás lenne.
#5 | kakas - 2014. október 09. 10:14:04
38.media.tumblr.com/22290e02ea0140af9a4581da350987eb/tumblr_nd2wqx8vEw1s4ew3vo1_1280.jpg
#6 | Balu - 2014. október 09. 10:31:53
"Nagyon fontos, hogy mindenki szembesüljön vele, hogy feladata van a honvédelemben"
Jóvan, szembesültem, Mordeháj, csak máshogy definiálom a hazát és az ellenséget és nekem TE inkább ne adj fegyvert a kezembe. A parancsaidra úgyis sz.rok.
---------------
Egy komment már van is a cikkhez:
az anyátok p.csáját ,azt oszt ki a f.szomat kell majd megvédeni a zsidó bankárokat a rejtett erõforrást nekünk Magyaroknak az idegent ki a békeidõben csak élõsködik rabol,öl és kizsákmányol .mindenhol terjeszteni fogom a fiataloknak hogy nem a hazavédelme a fontos nektek és ne vonuljanak be katonának.
s_*_csin
Még majd kiderül, hogy nem is olyan hülyék a magyarok.
#7 | Kore - 2014. október 09. 13:03:48
Najugye? ;)
#8 | Leandros - 2014. október 09. 17:39:36
Lehet hosszan írni a felvetett témáról, de elõttem már megtették. Maradok egy 85-ös emléknél.
-Hadnagy elvtárs! A borsodiakat miért viszik Ercsibe, lentibe, Fehérvárra?
Hadnagy: Azért fiam, mert ha kivezénylik lázadás esetén a városba, ne a sajátjaiba lõjön.
-Azért Én megnézem elõször, hogy ki áll mögöttem.
Jó hogy nem futkosót kaptam, csak 3hónap helybe topit és a szolgálat vezetõm teljes szívatását a bent létem alatt. :D
#9 | Gutai Zub - 2014. október 10. 16:01:31
Leandros,
"ki áll mögöttem"
(azok a szép katonaévek)

Évekkel azelõtt, az osztrák-magyar határon teljesítettem szolgálatomat, fegyver nélkül, aknákat keresve.
Hátam mögött egy rendõrtiszt gépfegyverrel vigyázott ránk, elõttem a szögesdrót kerités, a teteje befelé hajlott.
Egy szerencsés véletlen úgy hozta, hogy sikerült elvennem a rendõr gépfegyverét, így lövöldözés nélkül a drótkerítés, és a vélt börtön másik oldalára kerültem. Tíz katonám közül, egy követett.
Csak késõbb mértem fel a következményeket.

De annyi év után, ilyen helyzetben, ma se tudnék mást tenni........

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.