Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√Āder J√°nos: a v√≠z ma m√°r nemzetbiztons√°gi k√©rd√©s


A v√≠z ma m√°r nemcsak gazdas√°gi, t√°rsadalmi, eg√©szs√©g√ľgyi, szoci√°lis √©s k√∂rnyezetv√©delmi, hanem nemzetbiztons√°gi k√©rd√©s is - mondta √Āder J√°nos k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k szerd√°n az S-Metalltech 98 Kft. √ļj √ľzem√©nek √°tad√°si √ľnneps√©g√©n J√°szf√©nyszarun.

Az √°llamf√Ķ az iv√≥v√≠zsz√Ľr√Ķ anyagokat gy√°rt√≥ c√©g 200 milli√≥ forintb√≥l kialak√≠tott gy√°rt√≥- √©s kutat√≥-fejleszt√Ķ b√°zis√°nak megnyit√°sa alkalm√°b√≥l kijelentette: mindannyian egyet√©rthet√ľnk azzal a c√©llal, hogy 2015. j√ļnius 30-ra minden magyar ember eg√©szs√©ges, arz√©nmentes iv√≥v√≠zhez jusson haz√°nk eg√©sz ter√ľlet√©n. Hozz√°tette, hogy ehhez a korm√°ny, az √∂nkorm√°nyzatok, a v√°llalkoz√≥k √©s a tud√≥sok hat√©kony egy√ľttm√Ľk√∂d√©s√©re van sz√ľks√©g.

√Āder J√°nos eml√©keztetett: glob√°lis probl√©ma, hogy a F√∂ldet bor√≠t√≥ "irgalmatlan mennyis√©g√Ľ" v√≠z mind√∂ssze 2,5 sz√°zal√©ka ihat√≥, ennek pedig 80 sz√°zal√©ka j√©g. Az iparos√≠t√°s, a mez√Ķgazdas√°gi fejl√Ķd√©se √©s a n√©pess√©g n√∂veked√©se miatt vil√°gszerte egyre komolyabb gondot jelent az iv√≥v√≠z-ell√°t√°s.

Sokkol√≥ adatnak nevezte az agr√°r- √©s ipari v√≠zfelhaszn√°l√°s azon sz√°mait, melyek szerint egy hord√≥ olaj finom√≠t√°s√°hoz 7000 liter, m√≠g egy aut√≥ el√Ķ√°ll√≠t√°s√°hoz 148 ezer liter vizet haszn√°lnak fel, mik√∂zben egyetlen kil√≥nyi marhah√ļs 15 ezer liter v√≠z felhaszn√°l√°s√°val √°ll√≠that√≥ el√Ķ.

Utalt arra, hogy m√≠g bolyg√≥nk n√©pess√©ge r√∂vid id√Ķ alatt megh√°romszoroz√≥dott, a rendelkez√©s√ľnkre √°ll√≥ v√≠z mennyis√©ge ugyanannyi, mint 2 milli√°rd √©ve. Ahol pedig van elegend√Ķ v√≠z, ott is szennyezett - h√ļzta al√° a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k jelezve: n√©h√°ny √©vtizede m√©g Magyarorsz√°gon is 1,5 milli√≥ ember nem tudott megfelel√Ķ min√Ķs√©g√Ľ, arz√©nmentes vizet fogyasztani √©s ma is vannak olyan telep√ľl√©sek, ahol nem megfelel√Ķ a v√≠z min√Ķs√©ge.

√Āder J√°nos rem√©ny√©t fejezte ki, hogy az S-Metalltech 98 Kft. √ļj technol√≥gi√°j√°nak alkalmaz√°s√°val a szakma √©s tudom√°nyoss√°g hazai k√©pvisel√Ķi egy t√∂bb √©vtizedes probl√©ma megold√°sa mellett "bel√©p√Ķjegyet v√°ltanak" ahhoz is, hogy seg√≠ts√©get ny√ļjthassanak a vil√°g hasonl√≥ kih√≠v√°sok el√Ķtt √°ll√≥, m√°s orsz√°gainak. Az esem√©nyen Szalay Andr√°s √ľgyvezet√Ķ elmondta, hogy a fejleszt√©st 56 milli√≥ forintos p√°ly√°zati t√°mogat√°s seg√≠ts√©g√©vel, k√∂zel 150 milli√≥ forint kedvezm√©nyes kamatoz√°s√ļ beruh√°z√°si hitelb√Ķl val√≥s√≠tott√°k meg. A 450 n√©gyzetm√©ter alapter√ľlet√Ľ √ľzemben jap√°n technol√≥gi√°val √©s sz√°mos magyar innov√°ci√≥val b√≥r-, fluor-, j√≥d- √©s arz√©nmentes√≠t√Ķ sz√Ľr√Ķanyagokat √°ll√≠tanak el√Ķ, melyek √°tlagos √©lettartama 7-8 √©v.

Elmondta, hogy a c√©g nem a hagyom√°nyos v√≠ztiszt√≠t√°si technol√≥gi√°k kiv√°lt√°s√°ra, hanem kieg√©sz√≠t√©s√©re t√∂rekszik. A jelenleg napi 400 liter sz√Ľr√≥anyag gy√°rt√°s√°ra m√©retezett gy√°rt√≥sorral felszerelt √ľzem a hazai √©s k√ľlf√∂ldi - els√Ķsorban a t√°rsas√°g vietnami, bangladesi, koreai √©s tajvani t√°rgyal√°sait√≥l rem√©lt - megrendel√©sek n√∂veked√©se eset√©n ak√°r dupl√°j√°ra b√Ķv√≠thet√Ķ - tette hozz√°.

Gy√Ķrin√© Czegl√©di M√°rta, J√°szf√©nyszaru f√ľggetlen polg√°rmestere kijelentette: a v√°ros gazdas√°gfejleszt√©s√©ben egyed√ľl√°ll√≥ az S-Metalltech 98 Kft. betelep√ľl√©se, mely a helyi ipari park els√Ķ kutat√≥-fejleszt√Ķ c√©ge. T√°j√©koztat√°sa szerint a park 100 hekt√°ros ter√ľlet√©n ma 20 v√°llalkoz√°s mintegy 3000 embernek ad munk√°t.

Jelezte: a telep√ľl√©s az itteni v√°llalkoz√°sok m√Ľk√∂d√©s√©t seg√≠tve az elm√ļlt 4 √©vben 34 hum√°n-infrastrukt√ļra fejleszt√©ssel kapcsolatos projektet val√≥s√≠tott meg 2,6 milli√°rd forint √∂ssz√©rt√©kben. Emellett az ipari parkot m√Ľk√∂dtet√Ķ t√°rsas√°g 2015 elej√©re egymilli√°rd forintb√≥l 6 m√Ľhelyt, 15 irod√°t, valamint rekre√°ci√≥s teret √©s multifunkcion√°lis csarnokot √©p√≠t kis- √©s k√∂z√©pv√°llalkoz√°sok sz√°m√°ra.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kakas - 2014. oktůber 09. 10:10:07
33.media.tumblr.com/3974fc2c7b97e3de580a72a52705719d/tumblr_nd4eslcqM31s4ew3vo1_1280.jpg
#2 | Perje - 2014. oktůber 09. 23:37:28
Sk√≥t radioakt√≠v hullad√©kot sz√°ll√≠t√≥ haj√≥ balesete az √Čszaki tengeren:
http://www.bbc.co...s-29531103

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.