Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Több mint 35 000 éves, ember alkotta


Én tom! A zsidrákok kezenyoma, mert mikor az õsmózes szétnyitotta a hegyet, lett a barlang és ...és jahvé látá, hogy ez jó és adott melléje egy buznyákot, hogy szabadkõmûves páholyt alapítva adót szedjenek ...
Az ázsiai barlangfestĂ©szet legalább olyan rĂ©gi, mint a hĂ­res eurĂłpai alkotások – állapĂ­totta meg egy szerdán megjelent tanulmány. Eddig EurĂłpát tartották a mĂ»vĂ©szetek bölcsõjĂ©nek.

Az ausztrál Wollongong Egyetem kutatĂłi Anthony Dosseto vezetĂ©sĂ©vel az indonĂ©ziai Celebesz-sziget hĂ©t barlangjának tizenkĂ©t festmĂ©nyĂ©t vizsgálták meg. EzeknĂ©l az alkotásoknál emberi kĂ©z volt a sablon a sziklafalon, ennek a körvonalait hĂşzták ki festĂ©kkel. Megvizsgáltak kĂ©t, a sertĂ©s Ă©s a szarvas keverĂ©kĂ©re hasonlĂ­tĂł állatot, a babirusszát ábrázolĂł festmĂ©nyt is – olvashatĂł a brit Nature tudományos lap friss számában.

Ezeket a barlangrajzokat már több mint 50 éve felfedezték, koruk meghatározásával azonban nem foglalkoztak alaposan. Úgy vélték, a helyi klíma miatt legfeljebb 10 ezer évet bírnak ki a képek.
Celebesz

Fotó: Maxime Aubert, Griffith Egyetem, Ausztrália

A festményekre rakódott, leheletfinom ásványi üledék korát a tudósok az úgynevezett uránsorra épülõ módszerrel határozták meg. Ez az eljárás a radioaktív lebomlást méri. A minimális kort állapítják meg vele, tehát a festmények ennél akár régebbiek is lehetnek.

A 40 ezer éves, vörös festékkel körvonalazott kéz a tanulmány szerint a legrégibb ismert ilyen típusú ábra lehet. A babirussza képén jól kivehetõ a négy láb, a fej és a farok, a festmény legalább 35 400 éves.

„Bebizonyosodott, hogy mintegy 40 ezer Ă©vvel ezelõtt, a pleisztocĂ©n korában az eurázsiai világ mindkĂ©t vĂ©gpontján az ember barlangok falára festett. Eddig EurĂłpa számĂ­tott a törtĂ©nelem elõtti mĂ»vĂ©szetek bölcsõjĂ©nek” – olvashatĂł a tanulmányban.

Wil Roebroeks, a holland Leideni Egyetem kutatója szerint az eddig ismert legrégibb, 37 300 éves barlangrajzot az észak-spanyolországi El Castillo-barlangban fedezték fel. A legõsibb állatábrázolásnak, egy rinocérosz faszénrajzának korát 35 300 és 38 800 év közé teszik, ezt a franciaországi Chauvet-barlangban találták meg.

A tanulmány szerzõi szerint két magyarázat adódik: lehetséges, hogy az õsi embercsoportoknál egymástól függetlenül fejlõdött ki a barlangi festészet, ám az is, hogy a homo sapiens már azelõtt tudott festeni, hogy Afrikából elindult volna, hogy az egész világot meghódítsa.
Link

Hozzászólások


#1 | Ionerai - 2014. október 09. 20:36:30
" Megvizsgáltak két, a sertés és a szarvas keverékére hasonlító állatot, a babirusszát ábrázoló festményt is "

Kíváncsi vagyok, hogy ebbõl mi fog kisülni.... Nem tán valami új faj?!
#2 | postaimre - 2014. október 09. 20:55:37
Ion, ez az állat volt a csodaszarvas elõdje a szartés. Ez még kóser volt, de aztán két ágra szakadt Lillit után és unnantól fogva már a vastagját a szar-vas, a szer-etetjét meg a szõr-tés, vagyis a szörös vitte tovább.
#3 | kontroll88 - 2014. október 09. 22:32:51
Hmm érdekes, ezek a tudósok ott tartanak, hogy körülrajzolta a kezét az ungabunga õsember.
Boszniában a piramisok ennyi idõsek. Egy piramis kicsit bonyolultabb, mint piros festékkel körberajzolni egy kezet...
#4 | talpi - 2014. október 12. 10:31:03
kontroll88
Bizony mondom, most nagy igazságot szóltál :) persze, tegyük mellé, volt ott azért valami "írás" féle is, tehát, nem csak építették, el is magyarázzák, de a ma"embere" nem akarja érteni. Vajon miért,? és ki is nem akarja "érteni" az üzenetet.! ?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.