Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Már nem "köztisztviselõk" az orvosok


No, hamarosan orvosok se lesznek Ă©s köztisztseggek se! Ember, vagy dög, ez a kĂ©rdĂ©s. Kihirdette Traian Basescu államfõ azt a törvĂ©nymĂłdosĂ­tást, amelynek Ă©rtelmĂ©ben az orvosok nem minõsĂĽlnek „köztisztviselõknek” Romániában – közölte csĂĽtörtökön a Mediafax hĂ­rĂĽgynöksĂ©g.

A jogszabályt Basescu júliusban megfontolásra visszaküldte a parlamentnek, mivel azonban a parlament másodszor is módosítás nélkül fogadta el, kénytelen volt kihirdetni. Az elnök azt kifogásolta, hogy a büntetõ törvénykönyvben szereplõ meghatározással kerül ellentmondásba az a pontosítás, miszerint az orvosok nem tekinthetõk köztisztviselõknek, és így az orvosokat gyakorlatilag felmentik az olyan cselekmények büntetõjogi felelõssége alól, amelyek a köztisztviselõi státushoz kapcsolódnak.

A román bĂĽntetõ törvĂ©nykönyv szerint „köztisztviselõ minden olyan, közĂ©rdeket szolgálĂł szemĂ©ly, akit erre valamely közhivatal felhatalmazott Ă©s munkáját az illetõ közhivatal felĂĽgyelete, illetve ellenõrzĂ©se alatt vĂ©gzi”. Az eddigi jogszabályok is ebbe a kategĂłriába sorolták az orvosokat.

Az MTI érdeklõdésére Bónis István, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselõje, az egészségügyi szakbizottság tagja azt mondta: az ellentmondás feloldásának nem az a módja, hogy a mindenütt szabad foglalkozásnak tekintett orvosi hivatásra ráerõltessék a köztisztviselõi státust, hanem az, hogy a Btk.-ban is módosítsák a félreértelmezésre lehetõséget adó passzust.

Arra a kérdésre, hogy milyen hátrányuk származott az orvosokat köztisztviselõként kezelõ jogértelmezésbõl, a képviselõ az orvosi mûhibák (malpraxis) büntetõjogi vetületére és a hálapénz elfogadásának (paraszolvencia) korrupciós besorolására utalt.

Bónis István szerint nem szûnik meg az orvosok büntetõjogi felelõssége sem, de ezeket a problémákat elsõsorban az orvosi kamara etikai bizottsága hivatott kezelni.

A törvény parlamenti vitája során a szenátusi szakbizottság elnöke azzal érvelt, hogy a drámai méreteket öltött orvoselvándorlás nagymértékben az orvosok köztisztviselõi besorolásának tudható be.

Romániából 2008 óta 15 ezer orvos vándorolt ki, idén az elsõ fél évben számuk elérte az 1200-at.
Link

Hozzászólások


#1 | nyilasfergeteg - 2014. október 10. 12:23:44
És? Minimális százalékuktól eltekintve, nemhogy köztisztviselõnek, de embernek sem tartom õket. Vegyszergyárak agymosott ügynökei és pénzéhes parazita férgek, akik telerakják a temetõket.
Szakmai alázat és a hivatástudat teljes hiányával tudnám folytatni a mondókámat, de abba is hagyom, mert gyakorlatilag le se s.zarom a nyomorukat....
#2 | Perje - 2014. október 10. 18:10:58
Kizárt, hogy valaki azért megy külföldre, mert köztisztviselõi státusa van. Nálunk ez nyugdíjas állás. Aki egyszer köztisztviselõ lesz, legfeljebb kihal onnan. Igaz, hogy talán a alacsonyabb a bér, de nincs az a hajtás, mint akár egy multinál, vagy bármely más magáncégnél.
Hányszor tapasztaltam már egy hivatalban, hogy 4 dolgozóból 3 kávézott, egy telefonált , a munka pedig nem haladt. Az adóhivatalban sem találunk pénteken 2 után már egy lelket sem a rendészen kívül.

Basescu nagyon bátor lett újabban egy kis amerikai hátszéllel. Most éppen a Lukoil ottani leányvállalatát piszkálja és államosítani akarja.
http://www.newsru...efnry.html
#3 | Perje - 2014. október 10. 18:48:40
Ez a Baszeszku Ilonka nem tudom, hogy a felesége, avagy a leánykája-e, de legalább annyi funkciója van, mint nálunk a szemüveges gyereknek.
http://www.europa..._home.html
#4 | postaimre - 2014. október 10. 19:48:26
Fejcsere az Orbán-kormányban

Zombor Gábornak mennie kell? Önálló minisztérium jöhet, akár "a nemzet orvosával".

Az eLitMed.hu több forrásból úgy értesült, hogy a kormány jövõ heti ülésén nem az egészségügyi államtitkár programja lesz a befutó. Zombor Gábort meglepte, hogy Sonkodi Balázs stratégiai ügyekért felelõs államtitkár is kidolgozott tervekkel megy a kabinet elé. Zombor Gábor ugyan élvezi az egészségügyi szakmai szervezetek, ágazati szereplõk támogatását, mégis elbukni látszik Sonkodi ellen, aki hosszú évek óta dolgozik Lázár János mellett, 2006-ban õ dolgozta ki az Egészséges Vásárhelyért Programot.

Az eLitMed.hu szerint Zombor a héten többször kijelentette: ha a kormány nem támogatja programját, amely fõleg a kórházszövetség ajánlásaira épül, nem vállalja az ágazat vezetését. Zombornak eddig megvolt a politikai támogatottsága tervei véghezviteléhez, ám most úgy tûnik, a fõleg gazdasági szempontokat mérlegelõ Lázár-vonal áldozatául eshet az egészségügy is. Az orvos-közgazdász Sonkodi néhány héttel államtitkári kinevezése elõtt adta el cégét, amely a privát egészségügyi ellátás egyik piacvezetõje volt.
http://www.hir24....anyban/#sl
#5 | VaLa - 2014. október 11. 01:04:16
De azok NEM orvosok!!!
Hanem "physicosok" Ă©s "chemicosok"...
Az orvos ugyanis GYÓGYÍTÓ volt (régmúltban magyar neve!)

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.