Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A nõket is besorozzák Norvégiában


Alig jövök ki és már is militarizálódunk? :-)) Remélem nem "ússzuk meg"! A háború jó dolog. Minden halott és szenvedõ tudja ezt, vagy ha nem, hát megtudhatja! :-)) Jövõ év elején lép életbe a törvénymódosítás, egyébként eddig is sok lány jelentkezett önként a katonai szolgálatra. Az országnak egyébként nõ a védelmi minisztere.

Norvégiában a nõk számára is bevezetik a sorkötelezettséget - így döntött keddi ülésén az oslói parlament. A törvénymódosítás 2015. január elsejével lép életbe, a norvég lányok 2016 nyarán kapják meg az elsõ behívókat. Norvégia az elsõ európai állam és az elsõ NATO-tagország, amely ilyen intézkedést hozott.

A skandináv ország évtizedek óta különös súlyt helyez a nemek egyenjogúságára. Egy 2008-as törvény szerint a nõk aránya a társaságok és kereskedelmi szervezetek vezetésében nem lehet alacsonyabb 40 százaléknál. Ugyanez vonatkozik a különféle társadalmi intézményekre és politikai pártokra is.

Norvégiában 18 éves kortól sorozzák be a fiatalokat. Attól függetlenül, hogy a lányok számára eddig nem volt kötelezõ a katonai szolgálat, sokan közülük önként jelentkeztek a hadseregbe. Így például az idén behívott 8 ezer sorköteles fiatal 12,5 százaléka nõ. A katonai szolgálat idõtartama törvény szerint 19 hónap, de a valóságban ritkán haladja meg a 12 hónapot. Ráadásul a behívottak mintegy fele a Nemzeti Gárdához kerül, ahol a katonai szolgálat csak 7 hónap, de azt is több rövidebb idõszakra aprózzák fel.

A védelmi minisztérium közleménye szerint a hadsereg létszáma a törvénymódosítással nem változik, az intézkedés célja az, hogy növeljék a nõk arányát. A nõkre is kiterjedõ sorkötelezettség lehetõvé teszi, hogy a legjobb és legmotiváltabb újoncokat hívják be - hangsúlyozta Ine Eriksen Söreide, a norvég (nõi) védelmi miniszter.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2014. október 14. 19:07:58
YouTube Videó
#2 | kakas - 2014. október 15. 07:23:41
Az tuti,hogy a nõk meghozzák a harci kedvem!http://33.media.t...o1_400.gif s_*_beee
#3 | Fidel - 2014. október 15. 14:37:00
Imre !!!! Csak nem jo hatassal vagy rajuk?????????
UDV !!!!!!! Fidel
#4 | Fidel - 2014. október 15. 14:39:05
kakas! A latottak alapjan nekem is rohamra van kedvem!!!!!!!!!:)
#5 | postaimre - 2014. október 15. 18:44:10
Na, kiderült, hogy az is benne van a pakliban, hogy a bevándorlásnak akarnak véget vetni és kitoloncolják a sok muszlimot...., mert nem akarnak és mert nem képesek katonák sem lenni, hiába állampolgárok. Ezt a norvég mondja. Tartanak attól is, hogy a betelített muszlimot ha államilag képzik ki katonának, aztán itt harcolhatnak ellenük. Pont, vagy majdnem pont úgy, mint nálunk a cigányokkal a zsidó vezérkakar.
#6 | kakas - 2014. október 16. 12:10:44
Fidel,csak neked!YouTube Videó
#7 | nyilasfergeteg - 2014. október 16. 12:25:57
No, szóval nem akarom piszkálni a lányokat, de csak úgy sorozgatni nem lehet õket. Vannak feladatok amire maradéktalanul kiképezhetõek, de azért nevetség tárgyává ne akarjanak tenni õket.

Történt ugyanis hogy a liberalizáció hajnalán, felderítõ barátom csapatához egy nagyon karakánnak tûnõ lánykát csaptak anno. A feladat Miskolc-Eger közötti távolság megtétele volt, rejtõzködve, utak és települések érintése nélkül. 10 km. után a fegyverét és a málha nagy részét szét osztva vitte a csapat, 20 km. környékén már komoly gondok voltak erõnlétileg. 30 kilométernél mentést kértek, mert olyan mennyiségû víz és vérhólyag volt a hölgy lábfején, hogy mozdulni sem tudott.

A történet azért érdekes, mert mentem már túrán 60 km. pluszt, 50 év feletti hölgy társaságában is... :)
#8 | Fidel - 2014. október 16. 13:55:03
kakas! Koszi! Latom Te is ertekeled a klasszikusokat! Hat igen Mozar az Mozart! Udv s_*_grat

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.